- 23 Eylül 2016
- 8.287
- 25.071
- 498
- Konu Sahibi ekscaliburx
-
Benim gibisin sende benim dudaklarda yaz kış kuru hele kışın çok fena peeling üşengeçlik geliyor ama vazelin felan sür yatarken. Sitresli anımda dudak ve tırnaklarımı koparıyorumKendimi bildim bileli dudağım hep kuru ve çatlıyo bende sürekli yoluyorum Kendime engel olamıyorum. Özellikle stresli olduğum zamanlar elim hep dudağımda
Kendimi bildim bileli dudağım hep kuru ve çatlıyo bende sürekli yoluyorum Kendime engel olamıyorum. Özellikle stresli olduğum zamanlar elim hep dudağımda
bende içini yıyorum kenarlarını gece uykularım kacıyo cok uzuluyorum kotu bı hastalık cıkacak dıye gunduz oluyo bı bakıyorum sanıyeler ıcerısınde paramparca etmısım cok ugrastım bırakmak ıcın ama bırakamadım hıc bılmıyorum napıcamPeki benim konuyu dudaklarımı yola yola okumama ne demeli :)
Aynı sorunu yaklaşık 7 senedir bende yaşıyorum. 7 sene öncesine kadar tırnak yeme alışkanlığım vardı. Daha doğrusu koparıp koparıp atıyordum. Onu bırakınca dudaklarımı yolmaya başladım
Sadece onunlada kalmıyor. Ben içten yanaklarımı da kemiriyorum. Çok araştırdım psikolojikmiş.
Fakat siz sadece kuruduğu için yoluyorsanız mide rahatsızlığınız olabilir. Yok bende alışkanlık diyorsanız da dudak biz yoldukça kuruyor.
Benim dudaklarımda yarılır, kanar. Blistex med plus favorim onun dışında iyileştirebilen lip balm olmadı dudaklarımı. Birde madecessol... Gece sürüp yatın. Sabah kalktığınızdada şeker ile peeling yapın 2 gün kullanınca yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Dediğim gibi bu psikolojik bir durummuş. Bunun için ciddi anlamda tedavi görenler varmışbende içini yıyorum kenarlarını gece uykularım kacıyo cok uzuluyorum kotu bı hastalık cıkacak dıye gunduz oluyo bı bakıyorum sanıyeler ıcerısınde paramparca etmısım cok ugrastım bırakmak ıcın ama bırakamadım hıc bılmıyorum napıcam
Ruj sürdüğümde de yiyorumRuj sürsen. Belki tiksinirsin aklına gelince yolmazsın...
aynı bende öyle o kabuk kalmıcak orda direk yoluyorumBen sadece kuru ve çatlamışken değil normalde de dişlerimle koparıyorum dudaklarımın derisini...
Kurumaya pek fırsat kalmıyor bu yüzden. Genelde üstteki deriyi komple kaldırıyorum, dudaklarım kanıyor artık
iyi fikir aslındabal sür yeniler ve yumuşatır
eczanede mi satılıyor bu dediğinBen de yolup yolup krem sürüyorum ki hemen iyileşsin tekrar yolayım.
Her şeyi denedim en çabuk etki edeni blisteks beyaz tüp şeklinde olanı.
yok sadece kuruduğu için değil ben sürekli yoluyorum elim hep ağzımdaPeki benim konuyu dudaklarımı yola yola okumama ne demeli :)
Aynı sorunu yaklaşık 7 senedir bende yaşıyorum. 7 sene öncesine kadar tırnak yeme alışkanlığım vardı. Daha doğrusu koparıp koparıp atıyordum. Onu bırakınca dudaklarımı yolmaya başladım
Sadece onunlada kalmıyor. Ben içten yanaklarımı da kemiriyorum. Çok araştırdım psikolojikmiş.
Fakat siz sadece kuruduğu için yoluyorsanız mide rahatsızlığınız olabilir. Yok bende alışkanlık diyorsanız da dudak biz yoldukça kuruyor.
Benim dudaklarımda yarılır, kanar. Blistex med plus favorim onun dışında iyileştirebilen lip balm olmadı dudaklarımı. Birde madecessol... Gece sürüp yatın. Sabah kalktığınızdada şeker ile peeling yapın 2 gün kullanınca yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Kanser miii.. bu yazılanı okuyunca iyice korktumDudakları ısırma, yolma, yalama gibi alışkanlar; çatlamalara ve yaralara neden olur. Kronikleşen durumlar ise kanser gelişimine yol açabilir. İşte bu nedenle, bu tür kötü alışkanlarımızdan vazgeçmemiz gerektiğinin altını çizen KBB Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, her türlü değişiklikte mutlaka muayene olmamız gerektiğini söyledi ve dudak kanseri hakkında merak edilenleri anlattı. Güneş ışığı, soğuk hava ve rüzgar gibi dış etkenler, ciltte kurumaya neden olan birtakım ilaçlar, bazı kozmetik ürünler ve özellikle de sigara, dudaklarda çatlamalara sonrasında da çeşitli reaksiyonlara sebep olur. Dudaklarda oluşan kuruma ve çatlamalara “keilit” adı verilir. Bu durum oldukça ağrılı ve kanamalı olabilir. Özellikle dudakları aşırı kuruyan kişiler nemlendirmek amacıyla dudaklarını yalarlar ve bu durum dudaklardaki tahrişi, kurumayı daha da artırır. Bazı kişilerde ise dudakları ısırma ve yolma gibi alışkanlıklar, çatlamalara ve yaralara neden olmakta, bu durum kronikleşirse kanser gelişimine yol açabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?