Bahsettiği masraflar kıyaslandığında aslında gerçekten masrafın yüzde 70ini erkek tarafı yapmış. Ama takıların veya paraların kime gideceği kişilerin kanaatlerine bağlı bence.Tamam ben anladım su an
Düğünde üzerinize takılan para ve altınlar gelin ve damadın
Düğün ya da kına sırasında böyle zarfla babaların ya da annelerin cebine ilistirilen paralar; anne babalara ait
Marmara ve egede böyle gördüm ben en azından
Ama gelin evine verilen parayi diğer tarafa vermek saçmalık, sanki damat ailesi mi sadece masraf yapıyor.
Düğünde biriken kız evinin parasını oğlan evine verdiği adetler var mı
Evet ama bu zarf içindeki paralar genelde anne baba kime götürdüyse oradan geliyor ya.Bahsettiği masraflar kıyaslandığında aslında gerçekten masrafın yüzde 70ini erkek tarafı yapmış. Ama takıların veya paraların kime gideceği kişilerin kanaatlerine bağlı bence.
Benim ailem onlara göre durumları iyi değil. Ya annem bana altın takamayıp bunları yapacaktı yada altın takarsa yapamayacaktı. Altını da düğüne biriken para ile ödeyecek . 4 bilezik takacakBahsettiği masraflar kıyaslandığında aslında gerçekten masrafın yüzde 70ini erkek tarafı yapmış. Ama takıların veya paraların kime gideceği kişilerin kanaatlerine bağlı bence.
KesinlikleEvet ama bu zarf içindeki paralar genelde anne baba kime götürdüyse oradan geliyor ya.
Yani yeni evli çifte verebilirler ama diğer aileye vermek çok tuhaf
Zaten ben daha hiçbi annenin eline verilmiş zarfı gelin ve damada verdiğini görmedim. Ama sandıktakiler bize kalacak olsaydı ve masrafın çoğunu erkek tarafı yapmış olsaydı benim içim rahat etmezdi sanırım. Bize kalan paradan da bi miktar verebilirdim. Kimse ben evleneceğim diye borç batağında yaşasın istemezdim. Ne kendi ailem ne eşimin ailesi. Masraflar eşit veya yakın olsaydı o kadar duyarlı olmayabilirdim. Sadece eşyalar bile 20-30 bin yapar, beyaz eşyalar da en az 10 bin tutacak, halısı perdesi bi 10 da ordan etse daha salon gelinlik filan da var dünyanın parası eder tek tarafa yüklenen. Bunun daha altını da var. Altının çoğu genelde erkek ailesi tarafından takılıyor. En azından bizim burada öyle ona istinaden yorum yapıyorum.Evet ama bu zarf içindeki paralar genelde anne baba kime götürdüyse oradan geliyor ya.
Yani yeni evli çifte verebilirler ama diğer aileye vermek çok tuhaf
Ben gitmedim ailem gitti o düğünlereAltın para ne fark eder?
Evlenen çift sizsiniz ve siz nasıl isterseniz öyle olur.
En azından biz öyle yaptık.
E çarşaf nevresimle bütün mobilyalar karşılaştırılamaz heralde degilmi yada tabak çanakla beyaz eşyalar bir değil yatak odası halısıyla tüm evin perdeleri ve halıları erkek evi herşeyi yapmış görülen takılan takı ve paraları da bir zahmet gençlere bıraksın kız ailesiKız tarafı mutfak çeyizi yapmış Bulaşık makinası almış yatak odası halısını almış çarşaf nevresim vs herşey tam . Erkek tarafı mobilyanın hepsini almış perde hali beyaz eşya almış. Bu durum da normal mi
KesinlikleTamam ben anladım su an
Düğünde üzerinize takılan para ve altınlar gelin ve damadın
Düğün ya da kına sırasında böyle zarfla babaların ya da annelerin cebine ilistirilen paralar; anne babalara ait
Marmara ve egede böyle gördüm ben en azından
Ama gelin evine verilen parayi diğer tarafa vermek saçmalık, sanki damat ailesi mi sadece masraf yapıyor.
Siz neyi sorguluyorsunuz tam olarak?Ben gitmedim ailem gitti o düğünlere
Teşekkürler yorumunuz içinSiz neyi sorguluyorsunuz tam olarak?
Ben sizi anlayamadım?
Sizin düğününüzde size takılan altın yada paraları ailenize mi vermek istiyorsunuz?
Evleneceğiniz kişinin rızası varsa verin hanımefendi.
Sizin düğününüzde size takılan sizindir.
Kullanım hakkı size aittir.İster ailelere verin ister bana verin.
Söyleceklerim bu kadar.
olamaz, başlıkta bile 5 harflik kelimenin bir harfinden çalmışNe?
Biraz daha açık olur musun?
evet tabiki normalKız tarafı mutfak çeyizi yapmış Bulaşık makinası almış yatak odası halısını almış çarşaf nevresim vs herşey tam . Erkek tarafı mobilyanın hepsini almış perde hali beyaz eşya almış. Bu durum da normal mi
Hayır Altın takıLarı demiyorum. Para olan
Meramınızı düzgün bir Türkçeyle anlatabilseniz keşke. Anladığım kadarıyla anneniz size sadece altın takacak, onu da düğünde gelen paralarla ödeyecek. Siz de burada haklılık payı arıyorsunuz sanırım. Örf adetleri sorgulayacaksanız aileniz çoğu şeyi damat ailesine yıkmış gibi görünüyor. Boşverin adetleri, nişanlınızla oturun konuşun, maddi durumunuzun iyi olmadığını anlatın. Zorla değil ya, yoksa yok. Burada bilmem hangi yörede şu varmış bak, demek ki biz de öyle yapabiliriz demekten daha mantıklı olur.Benim ailem onlara göre durumları iyi değil. Ya annem bana altın takamayıp bunları yapacaktı yada altın takarsa yapamayacaktı. Altını da düğüne biriken para ile ödeyecek . 4 bilezik takacak
Ben nişan, kına ve düğünde el altından takıları zarfla ailelerin eline tutuşturmaya karşıyım. Bazı düğünlere gidiyorum takı sırasında kimse yok gelin yada damadın kurdelesi bomboş annelerin çantaları zarf dolu o zaman gelin damat boşuna çıkmasın oraya onların yerine anne- babalar dikilsin millet onlara taksın takısını.
Benim akrabalarım çoğu kınadan döndü. Düğünden sonra annem bana 40 dan fazla irili ufaklı altın ve para verdi kınada verdiler diye. Masraf yaptık diye çocuklarının düğün takısına göz koymayı bir türlü anlamadım ve anlayamayacağım da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?