- 17 Ağustos 2011
- 25.414
- 161.047
- 798
Ama çoğu insan için bu bir ritüel.dram, öyle özellikle ağlayacak ortam yaratmalar falan bana çok tuhaf geliyor ya.
insan uzulur ağlar ama içten gelir, özellikle kuşaklar kınalar mınalar falan hiç benlik değil. olmadı da şukur.
Zaten konu sahibi böyle şeylere - düğün gelenek gorenegine önem vermese nişanlısının teklifini kabul eder, nikahla evlenir, olaylar durulunca da davet verirler. Ya da vermezler,paralari ceplerinde kalır.
Ama bu şekilde evlenmeyi istemeyen-kendine yakistirmayan çok sayıda kadın var. KKda bile 'dugun yapmayacaklarmis,dul kadin aldılar sanki / düğün yapmak istemediler,sanki kaçarak evlendim' gibi cümleler kuruluyor Her fırsatta.
Yani çoğu kadın için düğün yoksa kıymetin yok...
Hem yine çoğu kadın için (özellikle benim son iki yıldır içinde bulunduğum ortamdaki kadınlar) evlilik bir statü göstergesi. Düğünde giydirilen sandalye bile bir hava atma aracı. 2016da evlendiysen 2020 yılinda hala gelinlikli düğün fotolu tbt atmalisin :) niye cunku 'sen gelin oldun'
Bu gelinevi gibi yarismalari falan bana hep kurgu gelirdi. Ama şimdiki çevremde anladım ki kurgu falan değil. O bir gerçek ve bazı kadınların hayatının bir omur hayalini kurduğu aşaması gerçekten de düğün
Hal böyleyken kicikirik , mikroskobik bir virus onları bundan mahrum ederse bir ömür pişmanlığını yaşarlar. Eğer bir ömür pişmanlığını yaşayacak biriyse beklesin, elbet bu virüs gececek. Zamanı gelince her şeyi gönlünce yapsın...
Bence her kadının bu konuda söz sahibi olmaya hakkı var