Düğün anlaşmazlığı

dram, öyle özellikle ağlayacak ortam yaratmalar falan bana çok tuhaf geliyor ya.
insan uzulur ağlar ama içten gelir, özellikle kuşaklar kınalar mınalar falan hiç benlik değil. olmadı da şukur.
Ama çoğu insan için bu bir ritüel.
Zaten konu sahibi böyle şeylere - düğün gelenek gorenegine önem vermese nişanlısının teklifini kabul eder, nikahla evlenir, olaylar durulunca da davet verirler. Ya da vermezler,paralari ceplerinde kalır.
Ama bu şekilde evlenmeyi istemeyen-kendine yakistirmayan çok sayıda kadın var. KKda bile 'dugun yapmayacaklarmis,dul kadin aldılar sanki / düğün yapmak istemediler,sanki kaçarak evlendim' gibi cümleler kuruluyor Her fırsatta.
Yani çoğu kadın için düğün yoksa kıymetin yok...
Hem yine çoğu kadın için (özellikle benim son iki yıldır içinde bulunduğum ortamdaki kadınlar) evlilik bir statü göstergesi. Düğünde giydirilen sandalye bile bir hava atma aracı. 2016da evlendiysen 2020 yılinda hala gelinlikli düğün fotolu tbt atmalisin :) niye cunku 'sen gelin oldun'
Bu gelinevi gibi yarismalari falan bana hep kurgu gelirdi. Ama şimdiki çevremde anladım ki kurgu falan değil. O bir gerçek ve bazı kadınların hayatının bir omur hayalini kurduğu aşaması gerçekten de düğün
Hal böyleyken kicikirik , mikroskobik bir virus onları bundan mahrum ederse bir ömür pişmanlığını yaşarlar. Eğer bir ömür pişmanlığını yaşayacak biriyse beklesin, elbet bu virüs gececek. Zamanı gelince her şeyi gönlünce yapsın...
Bence her kadının bu konuda söz sahibi olmaya hakkı var

Erkekler hep ister ..istemek ve sonuca ulaşmak için çabalar.
Mesela kış düğünü hiç istemem ..yazın nişanlandık.kişın düğün yapalım dıye tutturdular.ben de aılem de olmaz dedık.
Vermek istemiyorsunuz galıba dedıler.
Yıne de geri adım atmadım.fazla da uzatırlarsa idi sonuç hüsran olurdu.
Hiçbirseye mecburmussun gıbı hissetme.
Nişanlın da çok bilmiş
Simdiden herseye evet dersen istedıgın dısında ınan evlendıkten sonra işler daha çok zor oluyor.
Su an eşimle degıl aılesıyle mucadelee edıyorum.

canım benim annem de bana sonra düğün yaptırmaz . Aynı eve çıkarsak. Ben nikahını göremeden gittin aynı evde yaşadın böyle bir aceleye gerek yok diyor kabul etmiyor. Şimdi annem böyle tatsız olursa düğün zaten yapılmaz.
Ben annemi böyle bir duruma sokmak istemiyorum.
Benim düşüncem annemi asla üzmemek üzere.

Aşk burada nerede göremedim...
Herşey annenizin mutlu olması üzerine kurulu sanki. Nişanlınızı seviyor musunuz gerçekten?
Salgın 1 sene sürecek diyorlar mesela. 1 sene baba evinde bekler misiniz nikahlı nikahlı?

Aşk burada nerede göremedim...
Herşey annenizin mutlu olması üzerine kurulu sanki. Nişanlınızı seviyor musunuz gerçekten?
Salgın 1 sene sürecek diyorlar mesela. 1 sene baba evinde bekler misiniz nikahlı nikahlı?
Evet annem de çok önemli. Bir koca veya aşık her zaman bulunabilir ama anne bir tane o yüzden onun mutluluğunu önemsiyorum.

Ben düğün sevmem ama ilerde acaba dermiyim ki diyerek düğün yaptim, Iyiki yapmışım dedim cok eğlendim. Ilerde pişman olcaginizi düşünüyorsanız kesinlikle erteleyin, düşüncelerinizi anlatin nişanliniza. Ayrıca neden süre uzayınca bozulur diye düşünüyor ki? Güven probleminiz mi var?

Back
X