Düğün arefesi mantıklı düşünemez oldum

Yok kuzucum halada var benim çok yakın arkadaşımın annesi kızının nişanında 8 bin tl süt parası istedi bende inanılmaz şaşırmıştım ilk defa onlarda gördüm çnkü
Arkadaşımın erkek kardeşi evlenirken süt parası istemişler, oğlan tarafı da "böyle pırlanta gibi oğlan veriyoruz, kendi işi evi de var, dugunu de biz yapiyoruz, bence siz bize baslik parasi verin demis, olay orda kapanmis . Meger anneler emzirdiğini sütün parasını istermiş, tam satıyorlar kızı, tum masrafları düşmüşler

Arkadaşımın erkek kardeşi evlenirken süt parası istemişler, oğlan tarafı da "böyle pırlanta gibi oğlan veriyoruz, kendi işi evi de var, dugunu de biz yapiyoruz, bence siz bize baslik parasi verin demis, olay orda kapanmis . Meger anneler emzirdiğini sütün parasını istermiş, tam satıyorlar kızı, tum masrafları düşmüşler
Evt banada çok garip gelmişti o olay :)

Aynı sıkıntı benim içinde oldu kayınvalidemi kıramadım set aldım adamla kuyumcuyla konuştuk 22 ayar dan 86 gram beşi bir yerdeyle çok fark olmaz bozdurunca dediler bende aldım bilmiyorum iyi mi yaptım bizim evimiz var çok şükür ama k.v alt katında otırıcaz bi süre eşimde orda oturmak istemiyor birikim yapıp ev almayı düşünüyoruz ama bu yorumlar korkuttu beni çok zarar yapar mıyım bilemedim

Aldığınız sete bağlı bu, 24 ayar set aldıysanız zararınız olmaz.

Ama bir 5i biryerde veya 2.5 luk altın yani 24 ayar has altınlar gibi verdiğiniz parayı alamazsınız hiç bir zaman. Mutlaka zarar oluyor.

22 ayar bileziklerde bile zarar ediliyor birtek adana burması zarar ettirmiyor.

14 ayar setler için hiç konuşmuyorum bile. Neredeyse yarı yarıya zarardasınız.

kızma ama bende setsiz gelin olmaz diyenlerdenim. aynı düşüncelerle yola çıkmıştık. bende 7 aylık evliyim düğünden 3 ay sonra evimizi aldık.
evlenirken incesinden bir set aldırmıştım onu satmadık. bir yere giderken takım takmak çok iyi oluyor.
ev bir şekilde alınıyor merak etmeyin. 3 bin mi kurtaracak sizi ev alırken. üzmeyin annenizi.:anne: setsiz gelin olmaz :)
Cok guzel setler var, bana ince zarif bir elmas set alındi, çok şık. Kullanıyorum zaten. Ama sırf adettendir diye kalın ,gelinlikle hoş durmayan, 20 yaşına göre değil de daha çok 40 yaş ustundekilere yakisacak setler alıyorlar. Yatırım olarak çok akıllıca olmuyor onlar.

Cok guzel setler var, bana ince zarif bir elmas set alındi, çok şık. Kullanıyorum zaten. Ama sırf adettendir diye kalın ,gelinlikle hoş durmayan, 20 yaşına göre değil de daha çok 40 yaş ustundekilere yakisacak setler alıyorlar. Yatırım olarak çok akıllıca olmuyor onlar.

gösterişten adetten öyle kalın sarı sarı setler alınıyor. kötü duruyor açıkçası. bende ince beyaz pırıltılı bir set beğendim. şu su yolu denenlerden. her kıyafete ve her mekana uyuyor :) fiyatı da makuldu. kızım olursa inşallah kızıma saklayacağım.

Zaten düğünde takılan bir set ortalama beşbin lira olsa ev alırken ne kadar etkili olurki sana karşı taraf seçenek sunuyorsa ne seviyorsan onu aldır birde ev alacaksınız diye ne var ne yok satılmasına karşıyım ben şahsen ev alacağız diye sizemi güveniyorlar üç aşağı beş yukarı farketmez zaten.birde anlamadığım madem ev alınacak millete gösteriş yapmaya gerek yok erkek tarafı destek olacaksa ev almaya çünkü altınlar yetmez ne aldırın ne bozdurun düğünden sonra nakit olarak size yardım ederler

Kızlar iyi geceler size birşey danısıcam :KK200: şimdi benim düğünüm bu yaz altın konusunu kararlaştırdık ama benim kafama takılan birşey var ben set almak istemiyorum çnkü düğünden sonra ev için kullanıcaz altınları set satıldıgında zararı çok oluyor diye vazgeçtim ama annemde tutturdu setsiz gelin olmaz diye al sonra satarsın diyor ama bende istiyorum ki set yetine 5 i biyerde aldırayım birde kelepçe sizce ne yapsam fikir verin bana :bicak:
Sen haklısın. Annen haksız.

madem bozacaksın bence direkt setin parasını iste:D

Bijutericilerde setler var 50-100 TL'ye. Onlardan al hep takarsın, gerçeğinden neredeyse hiç bir farkı yok.
Gerisini 5i bir yerde aldır zarar etmeyin.

Bijutericilerde setler var 50-100 TL'ye. Onlardan al hep takarsın, gerçeğinden neredeyse hiç bir farkı yok.
Canım ailesinin almadığı bir takıyı ben alsam bu sefer laf olur sahte taktı etti diye malum görümce var illaki laf ederler can sıkacak birşey bulurlar

Alsam sorarlar çnkü yalanda söyleyen biri değilim sırf yüksek görünmek için gerçek altın vs. Diyemem ki kimseye

Seti 1-2 günlüğüne kirala..düğünde takılsın.ama sen istediklerini aldır.ikinizin de isteği olmuş olur:KK66:

Back
X