Düğün arefesi mantıklı düşünemez oldum

Aslında snde haklısın ama kirada sürünmemek için malesef düşünüyorum canım ya ne yapalım aslında bi taradımda öyle diyor boşver aldır gitsin diye ama işte kirada oturunca o düşünce bile kötü ediyor beni
Benim fikrim setsiz olmaz . Ben seviyorum
Sen bilirsin canım ama bi seti bu kadar takmamalısın
İster beşi bi yerde aldır
İster su yolu tarzı bişey aldır
İstersen de hiç aldırma :))) takma bunları

Amaan eskidendi onlar yok set o bu. Sen ne istiyorsan onu yap. Zaten bozduracakmışsın hiç alma set daha iyi. Dediğin gibi beşi bi yerde yap çok daha kârli olur
Evt canm ya işte aşırı kararsız kaldım birde kuyumcu abla bi setin üzerinde duruşunu düşün bide koca koca 5 i biryerdeyi düşün daha zarif olur set artık 5 i bi yerde eskide kaldı diyor

Set zaten hatıra kalsın diye alınır satılması pek mantıklı değil.. ben kızıma vereceğim setimi evlendiği zaman o da ileri de gelinine kızına verir.. eşim hediye olarak almıştı zaten ailesinden birşey istemedim o yüzden o kısmı bilemiyorum ama istemek hoş gelmiyor onlar ne hediye edeceklerine karar vermeli sanki..

Set baya gereksiz bişey bence. Ben almadım hiç aklımdan da geçmedi.

Canım senmi almıştın kendinmi taktın erkek tarafına mı taktırdın
Bana sadece ufak kibar bir set alindi, normalde kullanmam icin. Dugunde inci daha yakisir diye inci taktim, o seti bile kullanmadim. Bana buyuk dugun yapilmadi zaten, ailelerimiz altin yerine para verdiler, onla araba aldik.

Set zaten hatıra kalsın diye alınır satılması pek mantıklı değil.. ben kızıma vereceğim setimi evlendiği zaman o da ileri de gelinine kızına verir.. eşim hediye olarak almıştı zaten ailesinden birşey istemedim o yüzden o kısmı bilemiyorum ama istemek hoş gelmiyor onlar ne hediye edeceklerine karar vermeli sanki..
İstemezsen takmazlar canım artık o ne isterlerse yapsınlar devri kapandı çnkü insanlar evlatlarını mutlu etmek adına değil kendi keselerini düşündükleri için malesfki isteniliyor

Ya aileside bu sefer laf söyler tadım kaçar diye istemiyorum şimdi derler bak geline fazladan bilezik aldı bi tane set almadı bi ton şey aldrdı derler

Ben bu durumların aileye bırakılması taraftarıyım. Ne alınacaksa bırakın aileler konuşsun. Anneniz desin kayınvalidenize ‘ çocuklar ev bark sahibi olacak o altınlar bozdurulur. Ama ele güne karşı set de güzel olur. İşçiliği az bir set alsak da ona vereceğin parayla bi bilezik fazla mı alsan dünürüm.’ Gibi.

Biz mesela evlenirken eşimle elimizi cebimize atmadık. Aileler öyle konuştu. Ama diğer kardeşler evlenirlen kendi eşyalarını kendileri alan da oldu. Kısaca bırakın anneniz konuşsun. Daha iş bitirici olur.

İstemezsen takmazlar canım artık o ne isterlerse yapsınlar devri kapandı çnkü insanlar evlatlarını mutlu etmek adına değil kendi keselerini düşündükleri için malesfki isteniliyor

Yaşamadığım için bilemiyorum aileyi tanıyan sizsiniz tabiki..

Son zamanlarda gördüğüm çoğu gelinde beşi bir yerde var. Yatırım için akıllıca bence.
Ben set istemedim, hatta tuhaf bir biçimde nefret duyuyorum setlere karşı. Fakat kayınvalidem de anneniz gibi düşündüğü için düğünde set taktı bana:eek:Takı boyunca yedim bitirdim kendimi çok itici geliyor bana.

Bence değer kaybedecek bir şey almanıza gerek yok. Elalem ne der diye düşünmektense, nasıl daha rahat ederiz diye düşünmeyi tercih ederim. Sonuçta bozduracağın ve değer kaybedeceğini bildiğin bir şeye para verdirme. Her iki tarafı da mutlu etmek istiyosan, imitasyon al. Şimdi gerçeğiyle sahtesi ayırt edilemeyecek takılar var. :)

Biz bisey istemedik kv 10 bilezik takicam dedi modelini kendi seçer set isterse alir gerisini bilezik olarak takarım dedi ...
Ben set istemedim setsiz gelin olur yani ..
Burma aldirdim ki isime yarasın diye ev almaya niyetim vardi . Benim ailemde burma takti .. ama esim setin gerdanligini almis yuzgorumluk olarak takti ...

Aslında snde haklısın ama kirada sürünmemek için malesef düşünüyorum canım ya ne yapalım aslında bi taradımda öyle diyor boşver aldır gitsin diye ama işte kirada oturunca o düşünce bile kötü ediyor beni
sankı 2-10 bilezikle daire almaga yetecek.... bilezıklerıne dokunma

5i bir yerde ve bileşik kelepçe değil burma ben böyle yapmistim

Annenin kural gibi dayatması kusura bakma ama cahillikten başka birşey değil. “Setsiz gelin olmaz” nedir? Bal gibi de olur hemde setlerden daha güzel duruyor büyük altın.

Setler hem çok itici duruyor hemde tamamen zarar. 24 ayar setlerden alma imkanları varsa onlar için birşey diyemem.

Bende set istememiştim düğünde 5i biryerde taktılar nişanda da reşat altını çerçeve yaptırıp takmışlardı bugün her ikisinide satmak istesem zarardan çok karım var.

Setlere verilen paralar gereksiz çöpe gidiyor bence.Birde altını hiç sevmiyorum o yüzden yatırımlık düşünerek aldım herşeyi öylesi daha mantıklı.

Setimi 5 milyara aldilar 2.5 a sattim :(

Içi dolu yatirim bilezikleri var işlemesiz onlarda zarar etmiyorsun birde 5i biyerde mantikli ama bilezik alacaksan işlemeli kesinlikle olmamali yoksa cok zarar ediyorsun..

Bende ayni sebepten set istemedim. Onun yerine beşi bir yerde aldilar 1 tam , 4 yarim var zincir uzerinde. Bence daha mantikli bizde yarin öbürgün bozduracagiz zarar etmenin anlami yok

Back
X