Çok haklısınız. Ona göre hiçbirşey, kızını veriyor olması yeterliAnnenize göre siz ne yapacaksınız ?
Allah yardımcınız olsunÇok haklısınız. Ona göre hiçbirşey, kızını veriyor olması yeterli
İşte dedim ya araba kredisi ödediği için elinde pek birşey kalmıyor kiraya geçinmeye gidiyor biraz aileler biraz biz birşekilde olacak inşallahAllah yardımcınız olsun
Müstakbel es ne yapar? Keşke beraber halledebilseniz
Aileler anlaşamayacak diye korkuyorum aslında. Önden bizimkileri biraz dizginlemem lazım belli. O yüzden sordumkız istemede herkes kendi masrafını karşılar, nişanı kız tarafı yapar giyimi falan herkes kendine alır. Kınayıda kız yapar ama çerezi , kınayı erkek alır , düğünü erkek yapar gelinliği erkek , damatlığı kız alır. Evi erkek döşer, kız mutfak eşyaları ve yatak odasını alır bizde. Ama eşimin durumu yoktu çoğu şeyi babam yaptı. Bu ailelerin konuşması gereken bir konu. Herkesin adetide farklıdır yani standart yok sanırım. Şimdiden düşünmeyin bunları hele iş ciddiye binsin aileler konuşur bu konuları. Boş masrafada girmeyin adet diye.
Merhaba kk üyeleri.
Özellikle evli ve tecrübeli ablalarımdan yorum bekliyorum.
Sevgilimle henüz ciddi bir adım atmadık ama yakında aileleri tanıştıracağız ve adı konacak gibi duruyor.
Benim sorum şu: ikimiz de çalışıyoruz ben bu sene çalışmaya başladım çok olmadı, sevgilim de 2 senedir çalışıyor. Maaşlarımız ortalamanın az bir tık üzeri diyelim aynı sektördeyiz. Aileler de maddi olarak normal.
Sevgilimle araba aldı maaşının yarısı onun kredisine gidiyor. Benim de araba hayalimdi aslında ama o aldığı için evlenince birlikte kullanırız dediği için vazgeçtim. Kendisi ev satın almak daha öncelikli diye düşündüğü için anladığım kadarıyla bir süre kirada oturalım ne kadar biriktirirsek o kadar iyi, vakti gelince ev alırız kafasında.
Evlilik seramonileri için de kız isteme+nişan+kına bunlardaki tüm masrafları yer tutma organizasyon vs hepsi kız tarafına ait diyor. Düğün erkek tarafına aitmiş. İşte ev düzme falan(beyaz eşya ve yatak odası da kız tarafına ait dedi) Onların kültüründe böyleymiş fakat onların kültüründe evi olmayana kız da verilmiyor ama ev almayı düşünmüyor bende malum ev fiyatları ortada, böyle bir beklentide değilim zaten.
Bunları kendi aramızda konuştuk henüz aileme söylemedim.
Fakat geçen gün annem kına+düğün+ev düzme bunları erkek tarafına yaptırırız ablanda olduğu gibi dedi.
Ben aileler kendi arasında konuşsun mantığında olduğum için iki tarafı da sadece dinledim.
Sonra aklıma size sormak geldi. Biraz klişe bir soru olacak ama neyi bizim yapmamız gerekiyor neyi onların?
Haksızlığı hiç sevmem. Ne kendime yapılan nede toplumun erkeklere yaptığı haksızlığı.
Bu yüzden siz söyleyin bende olması gereken neyse o şekilde yaptırım uygulayayım…
Ha birde: altın gibi şeyler konuşulmalı mı? Ablamda şu kadar takacaksınız diye dümdüz istendi valla. Normal mi bu, istersem annemi karıştırmayabilirim o yüzden soruyorum
Merhaba kk üyeleri.
Sevgilimle henüz ciddi bir adım atmadık ama yakında aileleri tanıştıracağız ve adı konacak gibi duruyor.
Benim sorum şu: ikimiz de çalışıyoruz ben bu sene çalışmaya başladım çok olmadı, sevgilim de 2 senedir çalışıyor. Maaşlarımız ortalamanın az bir tık üzeri diyelim aynı sektördeyiz. Aileler de maddi olarak normal.
Sevgilimle araba aldı maaşının yarısı onun kredisine gidiyor. Benim de araba hayalimdi aslında ama o aldığı için evlenince birlikte kullanırız dediği için vazgeçtim. Kendisi ev satın almak daha öncelikli diye düşündüğü için anladığım kadarıyla bir süre kirada oturalım ne kadar biriktirirsek o kadar iyi, vakti gelince ev alırız kafasında.
Evlilik seramonileri için de kız isteme+nişan+kına bunlardaki tüm masrafları yer tutma organizasyon vs hepsi kız tarafına ait diyor. Düğün erkek tarafına aitmiş. İşte ev düzme falan(beyaz eşya ve yatak odası da kız tarafına ait dedi) Onların kültüründe böyleymiş fakat onların kültüründe evi olmayana kız da verilmiyor ama ev almayı düşünmüyor bende malum ev fiyatları ortada, böyle bir beklentide değilim zaten.
Fakat geçen gün annem kına+düğün+ev düzme bunları erkek tarafına yaptırırız ablanda olduğu gibi dedi.
Ben aileler kendi arasında konuşsun mantığında olduğum için iki tarafı da sadece dinledim.
Sonra aklıma size sormak geldi. Biraz klişe bir soru olacak ama neyi bizim yapmamız gerekiyor neyi onların?
Haksızlığı hiç sevmem. Ne kendime yapılan nede toplumun erkeklere yaptığı haksızlığı.
Bu yüzden siz söyleyin bende olması gereken neyse o şekilde yaptırım uygulayayım…
Ha birde: altın gibi şeyler konuşulmalı mı? Ablamda şu kadar takacaksınız diye dümdüz istendi valla. Normal mi bu, istersem annemi karıştırmayabilirim o yüzden soruyorum
Kızi sanırım altın yumurtluyorÇok haklısınız. Ona göre hiçbirşey, kızını veriyor olması yeterli
Durumunuz neye el veriyorsa onu yaparsiniz. Borç harcla evlenmeyi doğru bulmuyorum ki durumumun birkac tık altında dugun yaptim. Borcum yoktu tatil için iyi bir para kaldı ve düğün için ayrılan parayla bi hayli gezdik hatta biraz yatırımda yaptık. Herseyi takılar, mobilyalar, ev esyalari dahil eşimle ben aldık. Gelen takılar, paralar hala duruyor. Hem düğün eğlenceliydi hemde sonrasi. Ailem durumunuz neyse öyle yaparsiniz dedi. Bizde bize bırakın dedik. Bazı arkadaşlarım hala düğün borcu ödüyor. Kredi kartları dolu. Size tavsiyem düğün zamanı yaşananlar unutulmuyor. Isin içine aileler girdiğinde tartışmalar yasanip kalpler kırılabiliyor ki anneniz simdiden herseyi karşı tarafa yıkmış. Bu anneyle biraz zor anlaşılır gibi geliyor bana. Kına düğün plus ev düzme... Gelin tarafına ne kaldı. Annenize bir sınır cizmenizi öneririm yani bütçe bu bu bu. Kimseye tasiyamayacagindan fazla yük yüklenmez. Bir de borçla olursa evlendikten sonra bankalara bağımlı yaşarsınız ve haliyle tartışmalar çıkar. Simdiden mutluluklarMerhaba kk üyeleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?