Herseyi aileler yapacaksa bu sistemde aranizda cok sorun cikar yorulursunuz. Arkadasimin evlenme islerinde aileler anlasamayacak gibiydi. Alinan her esya ortak odendi. Dolap 10 binse 5 bin kiz 5 bin erkek tarafi verdi. Kmse kavga etmedi hic gerginlik.cikmadiMerhaba kk üyeleri.
Özellikle evli ve tecrübeli ablalarımdan yorum bekliyorum.
Sevgilimle henüz ciddi bir adım atmadık ama yakında aileleri tanıştıracağız ve adı konacak gibi duruyor.
Benim sorum şu: ikimiz de çalışıyoruz ben bu sene çalışmaya başladım çok olmadı, sevgilim de 2 senedir çalışıyor. Maaşlarımız ortalamanın az bir tık üzeri diyelim aynı sektördeyiz. Aileler de maddi olarak normal.
Sevgilimle araba aldı maaşının yarısı onun kredisine gidiyor. Benim de araba hayalimdi aslında ama o aldığı için evlenince birlikte kullanırız dediği için vazgeçtim. Kendisi ev satın almak daha öncelikli diye düşündüğü için anladığım kadarıyla bir süre kirada oturalım ne kadar biriktirirsek o kadar iyi, vakti gelince ev alırız kafasında.
Evlilik seramonileri için de kız isteme+nişan+kına bunlardaki tüm masrafları yer tutma organizasyon vs hepsi kız tarafına ait diyor. Düğün erkek tarafına aitmiş. İşte ev düzme falan(beyaz eşya ve yatak odası da kız tarafına ait dedi) Onların kültüründe böyleymiş fakat onların kültüründe evi olmayana kız da verilmiyor ama ev almayı düşünmüyor bende malum ev fiyatları ortada, böyle bir beklentide değilim zaten.
Bunları kendi aramızda konuştuk henüz aileme söylemedim.
Fakat geçen gün annem kına+düğün+ev düzme bunları erkek tarafına yaptırırız ablanda olduğu gibi dedi.
Ben aileler kendi arasında konuşsun mantığında olduğum için iki tarafı da sadece dinledim.
Sonra aklıma size sormak geldi. Biraz klişe bir soru olacak ama neyi bizim yapmamız gerekiyor neyi onların?
Haksızlığı hiç sevmem. Ne kendime yapılan nede toplumun erkeklere yaptığı haksızlığı.
Bu yüzden siz söyleyin bende olması gereken neyse o şekilde yaptırım uygulayayım…
Ha birde: altın gibi şeyler konuşulmalı mı? Ablamda şu kadar takacaksınız diye dümdüz istendi valla. Normal mi bu, istersem annemi karıştırmayabilirim o yüzden soruyorum
Yorumları okudum arkadaşlar. Herkese teşekkür ediyorum, dikkate alıcam söylenenleri
öyleleri daha kıymete biniyor, benim gözlemlerimleÇok haklısınız. Ona göre hiçbirşey, kızını veriyor olması yeterli
İnsanlar bana bir soru sordu da cevapsız mı bıraktım?Size altı sayfa yorum yapılmış, tenezzül edip bir tanesine dönmemissiniz ama başka konulara yorum yapıyorsunuz.
Bazı konu sahipleri şaka gibi cidden.
Kişisel merakla ilgisi yok yazdıklarımın.İnsanlar bana bir soru sordu da cevapsız mı bıraktım?
Yazdım zaten son durumu güncelleyip. Teşekkür ettim, değerlendireceğimi söyledim, düşündüm yazılanları.
Sonu noktayla biten herşeye cevap yazmak zorunda değilim, yada bu konuda ne karar verdiğimi de yazmak zorunda değilim.
Soru sordum yardımcı oldular sağolsunlar bende değerlendirdim.
Kişisel merakınızı gideremediğim için üzgünüm..
yok sert çıkarak söylemedi.Evlenirken ailem yardım etmeyi reddettiği için tüm masrafı eşim halletmişti yani eşimin ailesi. Eşim bu konunun üzerinde durmadı bile. Bilmiyorum şunu yapacaksınız bunu yapacaksınız derken umarım sert çıkmıyordur erkek arkadaşınız, ben çok bozulurdum.
Her ailenin dinamiği farklıdır bizde ben damatlık aldım bulaşık makinesi yatak odası mutfak halı perde yatak odası halısı perdesi ve tabi çeyizi aldım. Nişan masrafları bendeydi ama kıyafetm alışveriş erkek tarafından. Kınayı ben tuttum ama kıyafetim çerezim erkek tarafından.Merhaba kk üyeleri.
Sevgilimle henüz ciddi bir adım atmadık ama yakında aileleri tanıştıracağız ve adı konacak gibi duruyor.
Benim sorum şu: ikimiz de çalışıyoruz ben bu sene çalışmaya başladım çok olmadı, sevgilimde 2 senedir çalışıyor.
Evlilik seramonileri için de kız isteme+nişan+kına bunlardaki tüm masrafları yer tutma organizasyon vs hepsi kız tarafına ait diyor.
Bunları kendi aramızda konuştuk
Sonra aklıma size sormak geldi. Biraz klişe bir soru olacak ama neyi bizim yapmamız gerekiyor neyi onların?
Haksızlığı hiç sevmem. Ne kendime yapılan nede toplumun erkeklere yaptığı haksızlığı.
Bu yüzden siz söyleyin bende olması gereken neyse o şekilde yaptırım uygulayayım…
Ha birde: altın gibi şeyler konuşulmalı mı? Ablamda şu kadar takacaksınız diye dümdüz istendi valla. Normal mi bu, istersem annemi karıştırmayabilirim o yüzden soruyorum
Yorumları okudum arkadaşlar. Herkese teşekkür ediyorum, dikkate alıcam söylenenleri
Sizden bi kaç adım ilerisini yaşıyorum şu an :)Merhaba kk üyeleri.
Benim sorum şu: ikimiz de çalışıyoruz ben bu sene çalışmaya başladım çok olmadı, sevgilimde 2 senedir çalışıyor.
Evlilik seramonileri için de kız isteme+nişan+kına bunlardaki tüm masrafları yer tutma organizasyon vs hepsi kız tarafına ait diyor.
Bunları kendi aramızda konuştuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?