• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün,askerlik.. yardım edin kızlar çıkmazdayım :(

sen çalışmıcakmısın yada çalışmayı düşünmüyomusun.ben bu durmda ev tutunca ailemin yanında kalmam tuttuğumuz evde kalırım valla.
ama siizn düşünceniz buysa ev tutmıcaksanız düğün yapmanız gereksiz olucak biraz masrafa girmeyelim diyosun düğünde az buz masraf değil.en iyisi beklemniz olucak başka alternatif yok ki önünüzde tabi düşünceniz buysa

şöyle bişey ben bursa dayım nişanlım muş da öğretmenlik yapıyor evim mecburen orada olacak bu durumda tek başıma hiç bilmediğim bir yerde kalamam ki

şöyle bişey ben bursa dayım nişanlım muş da öğretmenlik yapıyor evim mecburen orada olacak bu durumda tek başıma hiç bilmediğim bir yerde kalamam ki

belkide benim gözüm kara :1:
ben ünv başka yerde okudum ve ünv başladığımda 18 yaşındaydım o yaşıma rağmen 5 sene başka ilde tek başıma kaldım.ailemin yanına gidip geldim ayda bi oda 1-2 günlük.şu an 25 yaşındayım ve şimdi senin durumunda olsam giderim nolucak yani.evlenmeyi düşündüğüne göre sorumluluk sahibisin o yüzden ben yapamam bilmediğm yerde kalamam demen doğru deil bence :31: ben bu şekilde düşünüyorum en azından :ssz:

belkide benim gözüm kara :1:
ben ünv başka yerde okudum ve ünv başladığımda 18 yaşındaydım o yaşıma rağmen 5 sene başka ilde tek başıma kaldım.ailemin yanına gidip geldim ayda bi oda 1-2 günlük.şu an 25 yaşındayım ve şimdi senin durumunda olsam giderim nolucak yani.evlenmeyi düşündüğüne göre sorumluluk sahibisin o yüzden ben yapamam bilmediğm yerde kalamam demen doğru deil bence :31: ben bu şekilde düşünüyorum en azından :ssz:

evet belki de senin kadar gözüm kara değil. tek sorun nerde kalacağım olsa elbette üstesinden gelinir ama heosi birarada olunca olmuyor işte

evet belki de senin kadar gözüm kara değil. tek sorun nerde kalacağım olsa elbette üstesinden gelinir ama heosi birarada olunca olmuyor işte

hayırlısı olsun canım dicek bişey bulamıyorum.ama önünde engel yada sorun dediklerini gözünde büyütme sakın :34:

büyütüyorum işte elimde değil ki :43: sende varmı evlilik nişanlılık

canım bizde çok şey atlattık en sıkıntılı dönemimiz şu bedelli askerlikti.şimdi bedelli yapıcak sevdiceğim.onun kredi borcu falan olucak düğündü falan masraflarla evlenicez bizde ama ben çok düşünmüyorum bende çalışıcam o da çalışıyo yeteriz mutlu olmamız önemli.bu sene nişan olucak canım.bak sana stres anlatyım :9:
şu an bi yerde çalışıyorum burda kadroya geçme durumumu ağustosta belli olucak.kpss ye hazırlanıyorum ve kasımda atama var.ve düğün iin hazırlık yapmadık henüz.kpss tercihlerimi başka il yapıcam atandığım an düğünü yapmamız lazım.bende evlenince başka yere gidicem.ramazan öncesi yada sonrası nişan yapıcaz.stresi düşün :9::9::9:
ama ben sakin olmaya çalışıyorum iş durumum belli değil nolucam varda var yani :8::8::8:

canım bizde çok şey atlattık en sıkıntılı dönemimiz şu bedelli askerlikti.şimdi bedelli yapıcak sevdiceğim.onun kredi borcu falan olucak düğündü falan masraflarla evlenicez bizde ama ben çok düşünmüyorum bende çalışıcam o da çalışıyo yeteriz mutlu olmamız önemli.bu sene nişan olucak canım.bak sana stres anlatyım :9:
şu an bi yerde çalışıyorum burda kadroya geçme durumumu ağustosta belli olucak.kpss ye hazırlanıyorum ve kasımda atama var.ve düğün iin hazırlık yapmadık henüz.kpss tercihlerimi başka il yapıcam atandığım an düğünü yapmamız lazım.bende evlenince başka yere gidicem.ramazan öncesi yada sonrası nişan yapıcaz.stresi düşün :9::9::9:
ama ben sakin olmaya çalışıyorum iş durumum belli değil nolucam varda var yani :8::8::8:

maşallah sana :1: yalnız değilmişim böyle karışık durumlar için ama bende senin gibi rahat olmayı isterdim ama işte herkes aynı şekilde tepki veremiyor ondan olsa gerek
takmıyorsun pek ama Allah işlerimizi rast getirsin yinede

maşallah sana :1: yalnız değilmişim böyle karışık durumlar için ama bende senin gibi rahat olmayı isterdim ama işte herkes aynı şekilde tepki veremiyor ondan olsa gerek
takmıyorsun pek ama Allah işlerimizi rast getirsin yinede

saol canım :7:
ben böle durumlarda hep en kötüsünü düüşnürüm sonra halime şükrederim atlatılmıcak bi durum değil çünkü yaşadığım durum.seninde aynı şekilde tabi :34:
amin amin inşallah 2012 tam benim yılım oldu valla :9::9:

bence düğünü ertele. eşinin ailesinin yanına gideceğine ,dertsiz ailenin evinde düğün gününü bekle. hem daha fazla zaman geçirmiş olursun onlarla.

kızlar ben 7 aydır nişanlıyım ve 3 ay sonra temmuz da düğünüm var. nişanlım muş da öğretmen.askerliğini yapmadı daha okul bitince tecil ettirmiş o süre dolmuştu tekrar tecil ettirdi ama bu sefer ağustosta bitiyor süresi ve tekrar hakkı yok yani askerliğe gidecek. şöyle bir sorunumuz var birçok sorun var ama öğretmen askerlik,kısa dönem askerlik yada yedek astsubay olarak çıkıyormuş ama hangisi olacağı belli değil tabi. ağustos ilk haftası sınav oluyormuş ne olacağı o zaman belli olacak. öğretmen askerlik çıkma ihtimali yüksek ama ya diğerleri olursa diyoruz ozman ne yapacağız. temmuzda evlen 1 ay sonra askere gitsin kavuşmamızla ayrılmamız bir olacak bu daha ağır olur diyoruz. kendi evim zaten olmayacak buralarda, muş da olacak. ailem ve nişanlımın ailesi arasında kalacağım üzüntüm olur yeni gelin olucam. tabi bunlar manevi boyutu. birde bu durumun maddi boyutu da var eğer temmuzda düğünüm olursa biz haziran gibi evi tutup yerleştirmeyi düşünüyoruz ama ya öğretmen askerlik olmazsa tuttuğumuz evin kira, yakıt parası birçok gider olacak hemde gelir yokken çünkü ben çalışmıyorum. nişanlım askere giderse maaş kesilecek. herşey o kadar karıştı ki çıkamıyoruz içinden.
şimdi iki yol var gibi görünüyor.birincisi düğünü ileriki bir zamana ertelemek, sınava girip çıksın öğretmen askerlik çıkarsa yaz sonuna eylül gibi yaparız düğünü diyoruz çıkmazsa da askerlik bitince tabi ama herşeye bu kadar yaklaşmışken o kadar zor geliyorki ertelemek çünkü çoğu şeyi ayarladık sayılır :((
ikincisi de temmuzda düğünü yapıp ev-eşya işini askerlik sonrasına bırakmak tabi burada çekeceğimiz üzüntü, ayrılık daha zor olacak diyoruz. evlenip kavuşup 1 ay sonra nasıl askere gönderirim ben onu ve hiçbir yol bana yakın gelmiyor :18:

evet belki senın için zor olucak ama en doğru kararın düğünü ertelemn olucak ev eşyayı düğünden sonraya erteleyelim demişsn ya eğer bu süre için de kayınvalidenlerde kalırım diye düşünüyorsan o daha büyük bi hata olur arkadaşım çok iyi bile olsa çok büyük sorunlar yaşıyorsun hem sen zaten o dönemlerde alışma döneminde olucaksın k.v ordan kalk buraya otur sese belki alınıcaksın öyle bi dönem bide eşin askere gidicek sen onların evde kalırsan bu daha büyük bi sorun haline gelicek bence en iyisi düğünü ertelemen en sağlıklısı gibi görünüyor

evet belki senın için zor olucak ama en doğru kararın düğünü ertelemn olucak ev eşyayı düğünden sonraya erteleyelim demişsn ya eğer bu süre için de kayınvalidenlerde kalırım diye düşünüyorsan o daha büyük bi hata olur arkadaşım çok iyi bile olsa çok büyük sorunlar yaşıyorsun hem sen zaten o dönemlerde alışma döneminde olucaksın k.v ordan kalk buraya otur sese belki alınıcaksın öyle bi dönem bide eşin askere gidicek sen onların evde kalırsan bu daha büyük bi sorun haline gelicek bence en iyisi düğünü ertelemen en sağlıklısı gibi görünüyor

evet nişanlımla konuştuk da ertelemek en mantıklısı geliyor hem maddi hem manevi. ama bu durumda canımı sıkıyor nedense

evet nişanlımla konuştuk da ertelemek en mantıklısı geliyor hem maddi hem manevi. ama bu durumda canımı sıkıyor nedense

Sevdiğinize bir an önce kavuşmak istediğiniz için canınız sıkılıyordur sanırım :) arada askerlik olması çok can sıkıcı. biz de önce düğünü yapacağız, arkasından bir kaç ay sonra nişanlımın askere gidebilme ihtimali var. belki önce bir oda nikahı yapıp, askerlikten sonra düğününüzü yapabilirsiniz bu da bir alternatif :)

canım sakın evlenmeyin erteleyin...bak benim durumuma düşme sakın...ben evliyim eşim askere gidecek yakında ve 2 yaşında oğlum var düşn ne haldeyim geceleri uyku uyumuyorum düşünmekten...şimdilik tecilli ama dört yıla geçemezse uzun dönem gitme tehlikesi de var..ve ben o kadar pişmanınm ki...seni anlıyorum bende sen gibi düğüne yaklaşmışken bu kadar hazırlıklar yapıldı herşey tamam diye bi kaklıştık aha şimdi bu durumdayız...o düğün heyecanları hayaller düğünden hemen sonra bitiyor ve gerçek hayatla yüzyüze kalıyorsun...ondan sonra kukuman kuşu gibi düşünüp duruyorsun...ben çok pişamn oldum ve keşke düğünden önce gitseymiş de nişanlyken bu askerlik defterini kapatmış olsaydık diyorum hep...sakın canım sakın bak sana bi abla tavsiyesi..tecrübeli biri olarak bu hatayı yapma...düğünü erteleyin...çok pişman olursun iş işten geçer canım...senle aynı durumdayım kendimi okudum resmen...

canım sakın evlenmeyin erteleyin...bak benim durumuma düşme sakın...ben evliyim eşim askere gidecek yakında ve 2 yaşında oğlum var düşn ne haldeyim geceleri uyku uyumuyorum düşünmekten...şimdilik tecilli ama dört yıla geçemezse uzun dönem gitme tehlikesi de var..ve ben o kadar pişmanınm ki...seni anlıyorum bende sen gibi düğüne yaklaşmışken bu kadar hazırlıklar yapıldı herşey tamam diye bi kaklıştık aha şimdi bu durumdayız...o düğün heyecanları hayaller düğünden hemen sonra bitiyor ve gerçek hayatla yüzyüze kalıyorsun...ondan sonra kukuman kuşu gibi düşünüp duruyorsun...ben çok pişamn oldum ve keşke düğünden önce gitseymiş de nişanlyken bu askerlik defterini kapatmış olsaydık diyorum hep...sakın canım sakın bak sana bi abla tavsiyesi..tecrübeli biri olarak bu hatayı yapma...düğünü erteleyin...çok pişman olursun iş işten geçer canım...senle aynı durumdayım kendimi okudum resmen...

teşekkür ederim canım, abla tavsiyelerin için. ben sizlerin sayesin de ertelemek fikrine sıcak baktım yoksa hiç niyetim yoktu. böyle bir durumda olmak o kadar zor geldiki. Allah yardımcımız olsun. Ama şu haberi verebilirim artık düğünümüzü erteledik ama ben mutsuz,keyifsiz ve hevesi kırılmış gibiyim:19:

teşekkür ederim canım, abla tavsiyelerin için. ben sizlerin sayesin de ertelemek fikrine sıcak baktım yoksa hiç niyetim yoktu. böyle bir durumda olmak o kadar zor geldiki. Allah yardımcımız olsun. Ama şu haberi verebilirim artık düğünümüzü erteledik ama ben mutsuz,keyifsiz ve hevesi kırılmış gibiyim:19:

bence şöyle düşün...şuan benim gibi elimde bir buçuk yaşında bi bebekle eşi askere gidecek korkusuyla yaşayan yeni evli bi kadında olabilirdin...ana evinde dursan olmaz kaynana yanında dursan ayrı bi dert...iki arada bi derede kalmış elinde bebeğiyle....bi düşün bakalım...sence bu durumundan daha mı iyi olurdu...bence sevin...yanlış yapıyorsun..

benim eşim de daha yapmadı askerliğini. zor olacak bizim için ayrılmak. uzun dönem yapacak olması ise çok çok kötü.
bazen nasıl ayrılırız diye kara kara düşünüyoruz.

bence de düğünü bi kaç ay erteleyin belki asker öğretmenlik çıkar ;)

bence şöyle düşün...şuan benim gibi elimde bir buçuk yaşında bi bebekle eşi askere gidecek korkusuyla yaşayan yeni evli bi kadında olabilirdin...ana evinde dursan olmaz kaynana yanında dursan ayrı bi dert...iki arada bi derede kalmış elinde bebeğiyle....bi düşün bakalım...sence bu durumundan daha mı iyi olurdu...bence sevin...yanlış yapıyorsun..

haklısın biraz bencil düşünüyorum galiba. Daha beterini düşünüp şüktetmem gerekiyor ama bazen isyan ediyorum işte. kendimi okadar hazırlamıştımki normal diye düşünüyorum. Ama düğün sonrası askerlik
olsaydı biliyorum çok daha fazla üzülürdüm.

Back
X