kızlar ben 7 aydır nişanlıyım ve 3 ay sonra temmuz da düğünüm var. nişanlım muş da öğretmen.askerliğini yapmadı daha okul bitince tecil ettirmiş o süre dolmuştu tekrar tecil ettirdi ama bu sefer ağustosta bitiyor süresi ve tekrar hakkı yok yani askerliğe gidecek. şöyle bir sorunumuz var birçok sorun var ama öğretmen askerlik,kısa dönem askerlik yada yedek astsubay olarak çıkıyormuş ama hangisi olacağı belli değil tabi. ağustos ilk haftası sınav oluyormuş ne olacağı o zaman belli olacak. öğretmen askerlik çıkma ihtimali yüksek ama ya diğerleri olursa diyoruz ozman ne yapacağız. temmuzda evlen 1 ay sonra askere gitsin kavuşmamızla ayrılmamız bir olacak bu daha ağır olur diyoruz. kendi evim zaten olmayacak buralarda, muş da olacak. ailem ve nişanlımın ailesi arasında kalacağım üzüntüm olur yeni gelin olucam. tabi bunlar manevi boyutu. birde bu durumun maddi boyutu da var eğer temmuzda düğünüm olursa biz haziran gibi evi tutup yerleştirmeyi düşünüyoruz ama ya öğretmen askerlik olmazsa tuttuğumuz evin kira, yakıt parası birçok gider olacak hemde gelir yokken çünkü ben çalışmıyorum. nişanlım askere giderse maaş kesilecek. herşey o kadar karıştı ki çıkamıyoruz içinden.
şimdi iki yol var gibi görünüyor.birincisi düğünü ileriki bir zamana ertelemek, sınava girip çıksın öğretmen askerlik çıkarsa yaz sonuna eylül gibi yaparız düğünü diyoruz çıkmazsa da askerlik bitince tabi ama herşeye bu kadar yaklaşmışken o kadar zor geliyorki ertelemek çünkü çoğu şeyi ayarladık sayılır

(
ikincisi de temmuzda düğünü yapıp ev-eşya işini askerlik sonrasına bırakmak tabi burada çekeceğimiz üzüntü, ayrılık daha zor olacak diyoruz. evlenip kavuşup 1 ay sonra nasıl askere gönderirim ben onu ve hiçbir yol bana yakın gelmiyor :18: