Düğün baskısı

orkidepapatya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2022
4
1
1
29
Merhaba uzun zamandır burayı takip ediyorum bu konuda çok kararsız kaldığım için sizlerin de fikrini almak istedim. Bir sene önce yurt dışına taşınacağımız için sevgilimle yıldırım nikahı gibi bir şeyle evlendik. Zaten üç yıldır beraber yaşıyorduk. Bir yıl yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye geçici dönüş yapmamız gerekti işlerimiz için, iki aydır İstanbul'dayız. Geldiğimizden beri annelerin düğün yapalım ısrarını dinliyorum, ikisi çok iyi anlaşıyorlar birbirlerini gaza getirip getirip beni arıyorlar. Hazır dönmüşken bir düğün yapalım dediler önce ben kabul etmedim zaten düğün istemiyorum bir de işlerim çok yoğun. Ayrıca evleneli bir yıl olmuş bana biraz saçma geliyor. Neyse bu işe yaramayınca biz yıllarca insanlara o kadar altın taktık boşuna mı gidecek demeye başladılar. Eşimin babası araya girdi bu sefer hepimizin durumu var altın için düğün yapmaya gerek yok dedi. Bu sefer de duygu sömürüsü yaptılar işte bir düğün yapmak istiyoruz diye.
Annemlerin planı şu; düğünün parasını iki aile ortak ödeyecek, beni detaylarla asla uğraştırmadan her şeyi ikisi planlayacak biz sadece giyinip düğüne katılacağız. Takılan altınların da yarısını bize verip diğer yarısını onlar bölüşecek. Böyle söyleyince her şey çok güzel ama birincisi ben asla beni uğraştırmadan halledeceklerini düşünmüyorum gelinlik almak bile bir dert sonuçta. İkincisi de onlar zamanında altın takmışlar ama kimse bu devirde aynı karşılığını geri getiremez sandıkları kadar karlı olmaz yani bu iş. Zaten ihtiyacımız da yok bir senedir düzenimizi kurduk maddi anlamda. Ve gerçekten düğün yapmak saçma geliyor bana bir sene geçmişken.
Durum böyle yani hem sürekli bunu konuşmaktan bunaldım hem de zaten döneceğiz geri çocuklarının bir düğünü olsun istiyorlar diye vicdan yapıyorum. Sizce hangisi daha mantıklı? Biraz uzun oldu okuyup fikir belirten herkese şimdiden teşekkürler.

Annemlerin planı şu; düğünün parasını iki aile ortak ödeyecek, beni detaylarla asla uğraştırmad

Bu aileler gecek mi yafGelinden takıları gasp eden KV, fesat görümce, sinir krizi geçiren anne falan yok mu

Konuya geleyim madem öyle giyin bir gelinlik 2 saat takıl sonra da kaç konu sahibesi, istemiyorsan şahsen beni çağırabilirsin uzun bir duvak takarım kimse sen olmadığını anlamaz

Konu feyk geldi bana bu arada, düğün isteyen kızlara habire laf sokan ekşiboy konusu gibi geldi Allah affetsin. Konu açacak bir şey de göremedim zaten istemiyorsanız istemiyorsunuz yok diyin geçin.

Ayy anneler düğün ister ya normal karşıladım bı kızımın oğlumun muruvetini göreyim şeysi var yani

Bir düğünün kaça patladığından haberleri var mı annelerin acaba? altınların yarısıyla düğün masrafı karşılayabilmek için her gelenin bir cumhuriyet falan takması gerekir.

Sinir krizini annem kesin geçirir hazırlık aşamasında daha oraya gelemedik. Düğün istememek değil aslında bir yıldır evli olduğumuz için saçma olurmuş gibi geliyor. Yoksa nikah yaptığımızda olsun istiyordum ama zamanımız yoktu.

Bu zmaanda düğün yapmak zaten masrafli is. Gelen altinlar o masraflari karşılayacak mi ? Sirf altin gelsin diye herşeyden kısılmis bastan savma bir dugunde istemezdim zaten ne gerek var gibi. Ama zaten ben düğün sevmeyen bir insan old. İcin net istemezdim

Durumunun iyi olduğunu söylemeye gelmiş. Öyle iyi ki gelinlik bile giymek istemiyor dert görüyor. Ayh onla mı uğraşacaktı premses sonra gümüş ayakkabısını kaybeder

Bir düğünün kaça patladığından haberleri var mı annelerin acaba? altınların yarısıyla düğün masrafı karşılayabilmek için her gelenin bir cumhuriyet falan takması gerekir.
Onlar zamanında çok takmışlar buna güveniyorlar ama bir gram altın kaç lira oldu kimse bol keseden takamaz artık hayal gibi geliyor bana da.

Yıldırım nikahı yapmak zorunda kaldık yoksa gidemeyecektim eşimin yanına birlikte iş yapıyoruz ama bana oturum izni çıkmamıştı.

Dugunun geleneksellikle alakasi yok aslinda her zaman yani. Ayni evde yaşamak başka dugun başka, bizim de dugunumuz oldu ama oyle adetli törenli angarya şekilde degildi.
Ayni şekilde akrabam nikah kiyip baska bir ulkeye gitti eşiyle 8 ay sonra kendi ulkelerinde dugunlerini yaptilar.

Bazen sadece isteniyor. Ha bana kalsa ben de yapmayabilirdim.
Başinizi agritmayacaklarina eminseniz dugun yapin konu sahibi ha ama cok mutsuz olacaksaniz başkalari eglensin diye de zorla iş yapmayin tabi.

Düğün istemelerini anlıyorum da altınların yarısını istemelerini ne alaka? Düğün yaptım altınlar evlenen kişi olarak bizde kaldı.

Düğünü görmek için mi altiarin yarısı için mi istiyorlar muamma

Ben geçen sene. Pandemi gelini olarak salon tuttum gelinlik damatlık kuaför derken toplamda 20 bin harcadım , pandmeiden dolayı zaten yeme içme yasaktı ama salon doldu...bu parayıda bizim aileler verdi biz vermedik, altınları yarı yarıyada vermedik o saçma yani onlar kendileri almak için yapıyolar , o çakallık biraz , sizin olur altınlar
Amaaa takı 150 bin geldi.. tabi sizin aileleriniz nekadar bekliyor bilmiyorum amaa ona görede düşünebilirisniz. Madem herşey ayarlıcaklar gidin sizinde hatıranız olur

Siz ne istiyorsunuz o önemli. İstemiyorsaniz zorla yapmayin. 1 sene gecmiş üstünden gereksiz geldi bana ben yapmazdim.
Altinlarin yarisini neden almak istiyorlar onuda hic anlamadim yani madem hic masrafa girmesin kimse.

Düğün masrafı altının yarısından çok daha fazla eder. Yani altını kendilerine almak için istemedikleri kesin. Yine ceplerinden bol bol çıkacak ama çocuklarına da kar kalacak.
Sanki düğünü siz yapın üstüne altınların yarısını bize verin demişler gibi yazmaya gerek yok.
Düğün yaptım derken siz her şeyi kendiniz karşılayıp altınları da aldıysanız olması gereken o zaten. Düğünü siz yapmışsınız

Konu sahibi ben de düğün istemiyordum ama hem eşimin hem benim tarafımdan ilk evlenen bizdik. Nişan,bohça, söz gibi şeyleri aşıp yaptırmadım ama düğün illa olsun dediler. Ben de onları da anladım tamam dedim.
Gelinlik seçme, giyme kısmı falan da eğlenceli bile geldi. :100 yer gezmedik 2. Yerde seçtim gelinliğimi. Kuaför kısmını görümcem halletti fotoğrafçı kısmını ablam derken baya yürüdü işler.
Bu şekil ayrıntıları da düşüneceklerse yapın gitsin anı olur büyük ihtimalle iyi oldu ya dersiniz sonradan

Nikahla evlenince kabul olmuyor resmen illa herkesin görmesi duyması izlemesi lazım.Siz şuan resmen toplum nazarında evli değilsiniz çok komik ama zihniyet bu.Altın mevzusuna gelecek olursak zaten ailelerin taktığı altın dönmicek emin olun ekonomi ortada altın fiyatları ortada.Herkes o zaman takılan altınla denk mi hesabı yapcak yani küçük hesaplara girecekler.Siz boş yere borçlu cıkacaksınız bu durumdan.Bence tavrınız net ve kesin olsun yoksa kendinizi sahnede oynarken bulursunuz hiç gerek yok hiç...

Bu aileler gecek mi yafGelinden takıları gasp eden KV, fesat görümce, sinir krizi geçiren anne falan yok mu
Yarısını gasp edecekler, tamamını çocuklara bırakmıyorlar ki.
Ama bilmedikleri şey bu devirde, bu altın kurunda kimse, hele de bir sene önce evlenmiş çifte ceyrak falan takmaz. Zaten 'altin borcuna sadik' zihniyet olsa aile aracılığıyla teyzeler şunlar bunlar, veren verirdi borcunu. O zaman vermeyen fake düğünde hiç vermez.
İkinci bilmedikleri şey de her şey ateş pahası. Kaliteli bir düğün , hele ki yemekli bir düğün 1 yıllık asgari ücret parasindan ucuza hallolmaz. Pastası, organizasyon dansçısı,bilmemnesi...

Ya ailen sana takılan altınları neden bölüşme derdindeler ki. Ben pandemide gelin oldum düğünüm eve geçtikten 3 ay sonra oldu annemin tek isteği o gelinlikten hevesimi almam içindi benim yavrumda salınarak gönlünce günün prensesi olamayacak mı diye üzülürdü. Sırf içimde kalmasın diye düğün yaptı eşim ve ailesi mesela. Ama sizin durum çok farklı ailen sırf kendi çıkarları için istiyor gibi anlatmışsınız yanlış anlamadıysam. Takıların yarısı bana yarısı aileme diye okudum çünkü. Şimdi altın takmak kolay mı ya bir gram altın olmuş 930 tl incecik şey. Nedir bu beklenti, çok saçma. İstemiyorsanız ben istemiyorum bitti gitti deyin çok istiyorlarsa taktıkları altını geri istesinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…