• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün davet durumları

Bence direk ara sor canim nolacak 7 yillik arkadassiniz.Xi aramissin bende dusundum niye aramadi bi hata mi yaptim canim falan de direk hem kirilmazda ama sanmam ya cok yakinsaniz zaten listedesinizdir o yuzden demiyordur

Arkadasinda tuhafmis...

Gerci benim dügüm olurken arkadasima davetiye verwcwktim ne gerek var demisti zaten orda olacagiz dedi...

Yani sizinde iliskinizde böyleyse davetiyeye gerek yok ama degilse beklemen gayet dogal...

düğün yemekli olduğu için herkese soruldu kaç kişi gelecekleri demişsin. senin ailene falandamı sorulmadı hiç, yoksa aileler tanışmıyoda sadece ikinizmi.
bugün aradıysan gitmeliydin, gitmiceksen hiç aramaıcaktın

Bence gitme davet tatbiki olacak 7senelık aradasta olsan çağırılır .

burda konu açtığınıza göre demek ki içinize dert olmuş. Olmasın. Arayıp deyin ki; düğünde ne giyeceğime karar veremiyorum. Bakalım arkadaşınız ne tepki verecek.

İlişkiye bağlı, ben çok yakın bir arkadaşımın ankaradaki düğününe Batmandan gittim, hele eşim son anda gelebildi bir dünya ucak bileti parası verdi nikah sahidiydi, davetiyesini hatıra olsun diye sonradan aldım

Iliskinize bagli ama yine de arkadasiniz tuhaf gercekten. Benim dugun ustu bir arkadasim arasa onunla havadan sudan konusmam. Ilk diyecegim sey "geliyorsun di mi?, bir aksilik yok di mi.." olurdu. Benim de uc arkadasim biri new yorktan biri trabzondan biri izmit ten geldi. Ikisi 8 biri 12 yillik arkadaslarim. Sahsen dugun ustu arasalar, ya yardim gerekiyor mu diye aradilar diye dusunur ya da acaba aksilik mi oldu diye sorardim hemen. Sen se dogrudan konussaydin keske mesaj falan atmadan. Kotu olmus, ben olsam ama ben de gitmezdim herhalde.

ben bu konularda biraz katıyım
bana göre düğün dernek sadece tören ifa edip altın toplamak değil. davetli listesi hazırlarken arkadaşlarıma öncelik tanıdım. bizimki de yemekliydi ve salon 500 kişilikti. arkadaş listem kabarınca annem "aman şu komşu aman bu akraba" demişti de babam müdahil olup beni destekledi. önce kendi çevremi düşünmemi, arkadaşlık ilişkilerinin ne derece önemli olduğunu söylemişti.

uzaktaki arkadaşlarıma telefon edip yanımda olmalarının beni ne kadar mutlu edeceğini söyleyerek duygusala bağlamıştım :) yakınımdakilerin zaten her adımdan haberi vardı ve hatır maksatlı davetiyeleri hazırdı. o günlerde de "erken gelin, masanız şurada olacak" gibi konuşmalar yaptık çünkü davetiye formaliteydi.

uzaklardan çağırdığım ortaokuldan beri sadece mektup telefon ve internetten görüştüğüm arkadaşım sağ olsun çıktı geldi. caddede birbirimize sarılıp ağlamıştık. çok duygulanmıştım karşımda koca bir genç kadın görünce... düğün zamanı mükemmeldi ilişkimiz. babam o kadar sevdi ki arkadaşımı "sen de bizim bir kızımızsın" diye otelde konaklatmadı düğün öncesi ve sonrası her akraba yemeğine, etkinliğine o da katıldı. evlendikten sonra da görev icabı yaşadığım bölgeye gelip yolunu uzatma pahasına bir gece bizde kaldı çok mutlu olmuştum. hamile kalınca ilk söylediğim kişilerden biriydi. onun bulunduğu şehre gidince akrabalarımı aramaz onu arardım.
özel hayatına dair derin derin konuşurduk, sıkıntılarını bilirdim derman olmaya çalışırdım.

sonra geçen sene bu zamanlar facebooktan bir mesaj gönderdi. bir davetiye resmi ve altında "geç oldu kusura bakma adresini ver davetiyeyi kargolayayım" diye soğuk bir mesaj... düğün tarihi bir hafta sonrasıydı ve uzak şehirdeydi. küçük çocuğum var, devlet memuruyum iznim yok "haberdar olmak için geç kalmadım mı?" sitemime geçiştirici bir cevap... gidemedim düğüne (imkan olsa ne olursa olsun giderdim) çiçek gönderdim.
bu süre zarfında hiç görüşmedik ve ben bu olaydan sonra resmen hastalandım. üzüntüden bağışıklığım düşmüştü herhalde :)

geçenlerde baktım sosyal medyada bir bebek resmi paylaşmış...
içim acıdı, geceyarısı biz neden böyle olduk temalı bir mesaj attım. karşılığında "yoo sana öyle gelmiştir" tadında bir mesaj ve araya sokuşturulan "ben seni bir iki kez aramış olsam da..." sitemi...
arkadaşlarıma karşı hem samimi ve vefalı olmaya çalıştım ama bir dönem bebek küçük, tez bitmiyor psikolojik sıkıntı içindeyim. evet arayıp da soramadım kimseyi ama Allah var cevapsız çağrı da gördüğümü hatırlamıyorum. Ama işin garibi hani derler ya "yıllarca görüşülmese de kaldığı yerden devam" hep öyle bir ilişkimiz vardı o da aylarca aramazdı bilirim çok yoğun çalışıyor hiç gönül koymazdım.
neyse... geçenlerde mesaj attı bebişin fotosuyla biliyorum düzelecek aramız ama üzüldüm böyle olmasına ne bileyim...

iç dökme seansım çok uzun oldu okuduysanız hakkınızı helal edin :)

ama şunu demek istedim. konu davetiye ya hani? böyle resimle kargoyla davetiye yollayacağına "ya carmen ben seni hiç arayamadım, olaylar gelişti biliyo musun ben evleniyorum" deseydi yeterdi bana ve bu konuşmayı yaparken "ama sende de suç hiç arayıp sormadın beni" deseydi de başım gözüm üstüne...

eğer siz de soğukluk ve tavır hissediyorsanız ilişki derecenize göre ya çatır çatır sorun ya da umursamayın.
düğüne gelmenizin hiç zikredilmemesi bir sorun olduğunu düşündürüyor.

aynisi benim de basima geldi nikah gunu aradigim halde sen de gel demedi cok kirildim altin gonderdim baska bi arkadastan.

iki tane arkadaşım var biri çocukluk yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen diğeri 12 yaşında taşındım ikisininkine gitmedim hiçte takmadım çocukluk arkadaşımla hala konuşmam diğeriyle sıkı fıkıyız

Ama hic gel demedi yarim agiz bile
Ya canm bildigin davet etmemis seni.
Nekadar yakin olursa olsun tabiki davetiye vericek olurmu oyle sey.
Gidin diyenler olmus ama insan cagirilmadigi yere nasil gider.
Enazindan telefonda geliceksin dimi falan demeliydi.
İcini ferah tut eniyisini yapmissin.
Yarin birgun sorarsa niye gelmedin diye.
Cagirmadinki geliyim dersin.muencinmiyim istenip istenmicegimi nerden bileyimde geliyim dersin

bence üzülmeyin madem diğer arkadaşı çağırmayı akıl ediyor sizi de etseymiş. sorarsa söylersiniz hayırlı olsun da demişsiniz kafayı takmaya değmez.

Bence direk ara sor canim nolacak 7 yillik arkadassiniz.Xi aramissin bende dusundum niye aramadi bi hata mi yaptim canim falan de direk hem kirilmazda ama sanmam ya cok yakinsaniz zaten listedesinizdir o yuzden demiyordur
Yalniz dugun olmus bile.
Arkadas konuyu bugun arkadasimin dugunu demis.
Ve saat aksam 9 bucuk.
Gitmemis yani

Merhaba arkadaşlar
Cidden keyfin kacti fikir alayim dedim
Yedi senelik arkadasim bugün evleniyor
Ve ben davetli değilim şöyle anlatayim bana sözlü bile gel demedi bugün msj attim hayirli olsun yazdim sağol yazmis beklerdimki gel yada gelecek misin desin
Simdi konu acilsa yabancimiyiz davete gerek var mi diyecek biliyorum
Normalmi boyle hissetmem

7 senelik arkadaşımla nişanlanacağım sırada hatta neredeyse aynı gün kavga ettim ve yollarımız ayrıldı :KK14::KK14:

gitmeyi verin ne olmuş.

Back
X