sokakta düğün yapmak yasak polise şikayet etsene..
duyduğum en güzel haberlerden birisi ama bizim mahallaede her haftasonu düğün oluyor hatta düğün salonundan sonra eve gelip bide birkaç saatte kapını önünde davul zurna çalan oluyor polis nasıl duymuyor anlayamıyorum
artık davul çaldığı anda bende polisi ararım
öyle değil işte, eğer bir yerde boş bir arazi varsa orda bir tek o mahallenin düğünü olmuyor. çevredeki bütün mahallelerin oluyor. ayrıca kimse başkası için tolerans göstermek zorunda değil.sınavına çalışan olabilir , işten yorgun argın evine dönen olabilir, hastası olan hatta cenazesi olan bile olabilir. bence insan haklarıyla direkt alakalı bir durum bu.
Mutlaka arayın.
Biz yasak olduğunu öğrendiğimizde hemen aradık,yasak olduğunu biliyoruz da dedik ki gereken neyse yapılsın.
Yasak ama kimsenin bunu bilmediği için şikayet etmediklerini,her mahalleyi de kontrol etme durumları olmadığı için bu durumla başa çıkamadıklarını söylediler.
Yasaktan herkesin haberi olsa ve şikayet edilse bir süre sonra (umuyorum) sokak düğünü yapmaktan vazgeçer insanlar.
peki şikayet ettiğimizde ismimizi alıyorlar mı?
İnanın bende aynı şeyi yaşıyorum, bursada oturduğumuz yer yeni bir yerleşim bölgesi, hemen dibimizde arazisini satmamış olan bir köy var ve orda köy meydanında yapıyorlar düğünleri, ama çok sınır bozucu gelmiyor bana, yaz sıcaklarında zaten insan uyuyamıyor 12den önce ses olmasa da. Hem yazık gerçekten en mutlu günleri insanların sıcakta tıklım tıkış düğün salonlarına tıkılmak istemiyor olabilirler, ya da belki durumları müsait değildir salon düğününe bilmiyorum bana çok abes gelmiyor köylerde, ya da eski tarz müstakil evli mahallelerde sokak düğünleri, sonuçta onların gelenekleri, zaten geleneğin mantığına göre gidip yaşadıkları yere 72 dairesi siteler dikmeseydik, herkesin birbirinin hastasından, cenazesinden haberi olacaktı, davul sesimin ulaştığı tüm evlerde davetli olacaktı.
Hayır ismimiz ya da adresimiz istenmedi.
Sadece düğün yapılan sokağın adı istendi bizden.
İnanın bende aynı şeyi yaşıyorum, bursada oturduğumuz yer yeni bir yerleşim bölgesi, hemen dibimizde arazisini satmamış olan bir köy var ve orda köy meydanında yapıyorlar düğünleri, ama çok sınır bozucu gelmiyor bana, yaz sıcaklarında zaten insan uyuyamıyor 12den önce ses olmasa da. Hem yazık gerçekten en mutlu günleri insanların sıcakta tıklım tıkış düğün salonlarına tıkılmak istemiyor olabilirler, ya da belki durumları müsait değildir salon düğününe bilmiyorum bana çok abes gelmiyor köylerde, ya da eski tarz müstakil evli mahallelerde sokak düğünleri, sonuçta onların gelenekleri, zaten geleneğin mantığına göre gidip yaşadıkları yere 72 dairesi siteler dikmeseydik, herkesin birbirinin hastasından, cenazesinden haberi olacaktı, davul sesimin ulaştığı tüm evlerde davetli olacaktı.
beni anlamayıp sabret diyenlere teesüf etmekle beraber,anlayanlara teşekkür ederim
ister ayda bir ister yılda bir olsun,kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok
bahsettiğim mahalle çok kalabalık ve her daim düğünlerini dışarıda mahallede yapan insanlar düğün sünnet asker vs..
bir de diğer mahalle var tabi..o da ayrı bir tez konusu...
Akşama kadar iş yerinde 100 kişiye laf anlatıp eve gelince de "a be kaynana n'aptın bize" sesleriyle uyumak isemiyorum
tabi gecenin bir yarısı son ses baslı müziklerle geçen ,duran arabaları falan saymıyorum
mahallemiz fazlaca olaylı zaten polisimiz falan eksik olmaz ;(
bu bence hatır,evet haktır
eğer bu doğru olsaydı düğün salonları kurulmazdı
Ben de çok kızıyorum bu sokakta düğün yapanlara.
Aman bir günmüş, mutlu günleriymiş falan diye sabredilmesine de karşıyım. Biri bitiyor biri başlıyor resmen.
İnsanların hastası olmasını, yorgun olmasını falan geçtim. Hiç bir sorunum yoksa bile senin eğlencen benim keyfimi kaçırıyorsa eğlenmenin başka yolunu bulacaksın.
Belki bu konuda fazla katıyım ama evlenmek için düğün şart değil. Sokakta ucuzuna kaçıyorlar işin. Paran olmayabilir, o zaman düğün yapmayacaksın işte. Kimsenin gününü mahvetmeye gerek yok.
Geçen gün düğün vardı sokakta, tam müzik sustu. Üst kattaki yaşlı teyze balkondan "umarım böyle davullu zurnalı boşanırsınız!" diye bağırdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?