Düğün,davul sesinden uyuyamıyoruz

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için....

sokakta düğün yapmak yasak polise şikayet etsene..

duyduğum en güzel haberlerden birisi ama bizim mahallaede her haftasonu düğün oluyor hatta düğün salonundan sonra eve gelip bide birkaç saatte kapını önünde davul zurna çalan oluyor polis nasıl duymuyor anlayamıyorum
artık davul çaldığı anda bende polisi ararım

Mutlaka arayın.
Biz yasak olduğunu öğrendiğimizde hemen aradık,yasak olduğunu biliyoruz da dedik ki gereken neyse yapılsın.
Yasak ama kimsenin bunu bilmediği için şikayet etmediklerini,her mahalleyi de kontrol etme durumları olmadığı için bu durumla başa çıkamadıklarını söylediler.
Yasaktan herkesin haberi olsa ve şikayet edilse bir süre sonra (umuyorum) sokak düğünü yapmaktan vazgeçer insanlar.

aynı dertten bende muzdaribim. sürekli bizim burda da sokakta düğün yapıyorlar yaa, okadar sinirleniyorum ki..

bu nasıl bir düşüncesizlik hala anlamadım. hastası var yaşlısı var bebeği var, hiç bir şey yoksa bile ben yorgun argın eve gelince dinlenmek varken neden elalemin müziğini kafamda bangır bangır duyayım yaa!!

okadar sinirleniyorum ki.. yasak olduğunu bilmiyordum, mesela bugün tam karşımızda var ve sanki evin içinde gibi.. ama ben acıyorum yinede şikayet edemiyorum. yazık insanlara diye, biraz düşünceli olsalar keşke...

İnanın bende aynı şeyi yaşıyorum, bursada oturduğumuz yer yeni bir yerleşim bölgesi, hemen dibimizde arazisini satmamış olan bir köy var ve orda köy meydanında yapıyorlar düğünleri, ama çok sınır bozucu gelmiyor bana, yaz sıcaklarında zaten insan uyuyamıyor 12den önce ses olmasa da. Hem yazık gerçekten en mutlu günleri insanların sıcakta tıklım tıkış düğün salonlarına tıkılmak istemiyor olabilirler, ya da belki durumları müsait değildir salon düğününe bilmiyorum bana çok abes gelmiyor köylerde, ya da eski tarz müstakil evli mahallelerde sokak düğünleri, sonuçta onların gelenekleri, zaten geleneğin mantığına göre gidip yaşadıkları yere 72 dairesi siteler dikmeseydik, herkesin birbirinin hastasından, cenazesinden haberi olacaktı, davul sesimin ulaştığı tüm evlerde davetli olacaktı.

peki şikayet ettiğimizde ismimizi alıyorlar mı?

size abes gelmiyor ama ya evde hastası olan

bebeği olan

ağır bir işte çalışan

kafa dinlemek isteyen

kpss çalışan?

Onların mutlu günleri bazı insanların mutsuz günleri olabilir.
Cenazesi olan var,hastası olan var,insan kötü gününde bangır bangır müzik sesi duymak istemez.
Çalışanı var yorgunu var.
Başkasının özgürlüğünün başladığı yerde başkalarının özgürlüğü bitmeli.
Site içinde yaşıyoruz,bu durum benim çok canımı sıkıyor açıkçası.

Son düzenleme:
daha geçen hafta yan apartmanın bahçesinde kına gecesi oldu
polis geldi hiç bişi yapmadan gitti
ancak 23:30 ta bitirdiler
benimde kına gecem apartmanımızın bahçesinden oldu
ben şikayetçi değilim apartmanım müsaitken kına gecesi içinde kalkıp düğün salonlarına 2 milyar veremem
bilmiyorum bizim apartmana özel dışarıdan gelemiyor çok sık olmuyor o yüzden benim için sorun yok

ÖSS ye gireceğim akşam karşı apartmanda davullu zurnalı kına gecesi mi ne vardı. İl emniyet müdürü babamın arkadaşıydı, babam aradı ben konuştum ve hemen ekipler gelip müdahale etmişti. Gerçekten sinir bozucu bir durum

Aynı dutumdayız canım bende şuanda iğprenç bir müziğe katlanmak zorundayım kulaklık takıp bi süre duymim dicem ama annemler evde yok anahtarda almamışlar gelirlerse kapıda kalırlar duymam kapıyı diye katlanıyorum. komşularımızda muşlu buarada. Anlıyorum senii canımm

Önceki kirada oturdugum evde yazın Eylül'de sürekli ya düğün ya asker uğurlaması ve gece ikilere kadar. Hadi bir hafta sonu olsa neyse ama her gün her gün bir de havai fişeklerde oluyordu.

Size sabredin diyenlerden biriyim, bu agresifliğinizi formda değilde gidip düğün sahiplerine yapsanız daha iyi olur kanımca.
Döver gibi yazmanıza gerek yok değil mi?
Eğer karakoldan izin almışlarsa yapacak bir şeyiniz yok. İzin alınmamışsa şikayetinizi yapın gerekeni yaparlar. İsim vermektende korkmayın. Bakın burada istediğiniz cevabı vermeyenlere ne güzel cevap yapıştırıyorsunuz, onlarada yapıştırırsınız.

Ben trakyalıyım kapı gıcırtısına oynayanlardan :):) ama sitede oturuyorum sakin nezih bir ortam,bazen eski arkadaşlarıma filan gidiyorum trakyaya sokak düğünleri oluyo çok hoşuma gidiyo,çok şanslısınız diyorum ne güzel hergün bu havalar ,gel bize sor ne uyku var ne dinlenme diyor,haklı galiba hergün çekilmez gibi geldi banada sonra,şikayet işe yaramıyorsa tek çare taşınmak sanırım.

Ben de çok kızıyorum bu sokakta düğün yapanlara.

Aman bir günmüş, mutlu günleriymiş falan diye sabredilmesine de karşıyım. Biri bitiyor biri başlıyor resmen.

İnsanların hastası olmasını, yorgun olmasını falan geçtim. Hiç bir sorunum yoksa bile senin eğlencen benim keyfimi kaçırıyorsa eğlenmenin başka yolunu bulacaksın.

Belki bu konuda fazla katıyım ama evlenmek için düğün şart değil. Sokakta ucuzuna kaçıyorlar işin. Paran olmayabilir, o zaman düğün yapmayacaksın işte. Kimsenin gününü mahvetmeye gerek yok.

Geçen gün düğün vardı sokakta, tam müzik sustu. Üst kattaki yaşlı teyze balkondan "umarım böyle davullu zurnalı boşanırsınız!" diye bağırdı.

ahaha koptum teyzeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…