Düğün,davul sesinden uyuyamıyoruz

agresif mi? ben mi?

nereden anladın? yüz ifademden mi? yoksa başımın üstünden çıkan dumanları mı gördün?

niye agresif olayım ayol?

sinirim davul çalanlara..hee bizim mahalledeysen ve sen de davul dövdürdüysen bilemem tabi...

kesinlikle katılıyorummmm..
bizim buralarda evlere şenlik. kapı önünde düğün yapan mı ararsın,kına ,nişan ,asker uğurlama hepsi mevcut.
bi ara nerdeyse iki hafta üstüste biri bitiyor biri başlıyordu.kafa beyin kalmıyor doğal olarak
çok büyük saygısızlık bu ya.evde hasta olur,çocuk uyur.milletin gürültüsünü çekmek durumunda değiliz gerçekten.
çok ilkel ve saçma bu ev önünde düğün yapmak.
niye buna engel olmuyorlar bilmiyorum. 12 den sonra olsa nolur olmasa nolur o saate kadar o gürültüyü çekiyoruz zaten.biri bunları durdursun artık

acaba kapı önünde düğün kına gibi şeyler dışında müzik açıp bide masa kurup gece 2 ye kadar misafilerine mangal yakıp bağıra çağıra sohbet etmek bu şekilde komşuları rahatsız etmekte yasakmıdır eğer bu durumda yasak kapsamına giriyorsan anında 155 arıyorum bıktım artık bu seviyesiz anlayışsız ve 3 kuruş para vermemek için insanları rahatsız eden insanlardan kim ne derse desin bu tarz insanlar bana çok cahil ve seviyesiz geliyorlar
yazdım buraya birazda olsa rahatladım

Size katiliyorum. Bende calistigim icin haftaici erken yatanlardani ve dugun olunca uyuyamiyorum. Ustelik balkon kapisi, pencere kapatiyorum bunaliyoruz.

Dugun hsonuysa yine sorun degil ailecek kaciyoruz bir yerlere ama artik h.ici de yapiyorlar.

Avrupa birligi uyum yasalarina gire cevre zararindan dolayi kaldirilacakmis bu sokak dugunleri ama hala birsey yok.

sitede oturuyorum burda gürültü yok çok şükür de geçen hafta tatil için gittiğimiz yerde munasebetsiz tatil komşularımız bi kaç aile birleşip gelmiş ankaradan hem suratsızlar tabi kalabalık olunca başkasına ihtiyaçları yok hemde akşam 8den sonra gece yarısına kadar arabalarının kapısını açıp şarkı türkü dinleyip oynadılar dans etmei felan öğrettiler birbirlerine bizim yerimize sinirli birileri olsaydı kesin kavga çıkardı .. amaa ankaranın bağları diye bi şarkı varmış artık duymakkk bile istemiyorummm

Katılıyorum.
Herhangi bir bahanenin olmasına gerek yok sadece rahatsız oluyorsam bile benim bir hakkım elimden alınıyor demektir.
İnsanlar evinde dinlenmek rahatlamak ister.
En doğal hakkımız bu.
Başkasının eğlencesi bizim baş ağrımız rahatsızlığımız olacaksa yapılmayacak.
Bu konuda ben durumu yoktur yine hoş göremiyorum.

karakolu arayıp bıldırebılırsın ses dıye kalmaz 2 dakıka sonra,gercı onlar bızım burda olucaktı bıde patavatsız oldugumdan fecı sekılde polıse gerek duymadan kendım hallederdım

Hergunde sızın mahallenızde mi dugun oluyor?
yanı haftanın 7 gunu bırılerı mı evlenıyor?
yorumları okurken sastım kaldım. dugun salonu tutsun vs. gıdın hayrına tutun sıze zahmet.(!)
elbette durumu olan tutsun hergun calısanı,hastası olan cekmek ıstemez ama sinirli degılım demenıze ragmen aksi fikir soyleyen 1-2 yoruma cevaplarınız cok manidar. teessuf etmıssınız bırde aman ne uzulduk. ısmınızı vermeye korkmayı bılıyorsunuz, sıkayet etmektende gerı degılsınız... Madem tum mahalle kapı onunde kutluyor sız tasının bu kadar rahatsızsanız.
o kadar ınsan sızın ıcın dugun yapmaktan mı vazgecsın?

Burda savundugum dugunler olsun sızde uyumayın aman ne olucak degıl. ama haklısınız demek zorunda degıl kımse degıl mı?
rahatsız olmak normal olabılır gıdın sıkayet edın burda cemkırmenın anlamı nedır.

İnsanlar eğlenecek diye yaşadığım yeri neden terk edeyim ki.
Herhangi bir şikayette-ihbarda isme gerek yoktur,gerekirse de verirdim şahsen.
Nitekim her düğünde şikayetimi yaparım,yapacağım da.
Yasak çünkü.
Kimse kimsenin huzurunu kaçıramaz.
Herhangi bir hak ihlali olmasaydı yasak olmazdı.
İsmini vermek istemeyenleri de anlarım zira aynen bu şekilde tepki gösterip hatta işi ilerletip rahatsız olanları darp dahi edebiliyorlar.

Son düzenleme:

Insanlar neden sız rahatsız oluyorsunuz dıye dugun yapmaktan vazgecsın ki?
mahallenın duzenı oymus. tekrar soyluyorum, ben rahatsız edılmeyı savunmuyorum.
hastası, cenazesı olanlarıda dusunemıyor degılım cok sukur.. ama benım anlamadıgım, kucuk mahalle anladıgım herkes dugun yapıyor
herkes evlenıyor, herkesın askerı var her an.! ee koca mahallede sıkayetcı olanlar nerdeler?
sadece karsıt fıkırlere verılen tepkıye sınırlendım.
mecburmuyuz aa evet sızı nasıl rahatsız ederler demeye?
dugun dedıgın yılın her gunu olan bısey degıl. yazın ortası ramazan. 7 gun 24 saat dugun mu yapılıyor enteresan.
nasıl bır mahalleymıs ki hergun dugun var.
sız ısım verırdınız. ama konu sahıbıne ıthafen belırttım onu.
yasaksa gıdıp sıkayet edersınız kı edersınızde zaten suphem yok.
allah'ım dugunle mı huzurlarınız kacıyor. bu sekılde derken??

Çünkü rahatsız oluyoruz.
Sadece bu bile yeterli bir sebep.
Daha önce de söyledim,başkasının özgürlüğü bir diğerinin özgürlüğünün başladığı yerde biter.
7-24 düğün olmuyor tabii ki.
Ama hiç olmaması gerekiyor ki yasaklanmış.
Karşıt fikirlere sinirli şekilde tepki gösterildiğini okumadım bu konuda,konuşuluyor sadece.
Eminim bir çok kişi şikayetçidir bu durumdan,küçük yerleşim yerlerinden bahsetmiyorum belki oralarda öyle değildir.
Benim yaşadığım yerden örnek vermem gerekirse sitemizde her zaman olmasa da sokak düğünü olur.
Hayatın her alanında olduğu gibi herkes söylenir ama kimse şikayet etmez.
Yasak olduğunu dahi bilmiyorlar,biz de izin alınmadığı zaman yasak diye biliyorduk,değişmiş.
Artık hiçbir şekilde sokak düğünlerine izin yokmuş.
Bunu öğrenince şikayetimizi yaptık,düğün durduruldu.
Başka yerlerde insiyatifi olur muhtemelen,neyse ki bizim şikayetimizde olmadı.
Bu şekilde derken; "rahatsızsanız gidin" (niye gidelim yahu evimizden),"siz rahatsız oldunuz diye düğünden mi vazgeçelim" (yasak kardeşim yasak diyesim geldi) gibi cevaplar.

teessuf ettı arkadas , kımse onunla aynı fıkrı paylasmak zorunda degıl ki. ondan bahsettım.
valla bızım buralarda daha oncelerde sık olurdu, sımdılerde ıse yok denecek az, ama olmus olsada rahatsız olmazdım.
hayır anlamıyorum, cok nadır oluyorsa sıkayet edıp dugunu durdurmak huzur mu verıyor?
sızde dıyorsunuz her zaman olmasada dıye bu konuda aynı fıkırde degılım uzgunum.
tabıkı herkes ıstedıgını dusunmekte serbest..

düğün mevsimi geldi heryerde var düğün.sanmıyorum ki hafta ortasıda hergün düğün olsun.öle insanlar böle insanlar die küçümsercesine konuşmanızda hoş değil.böle sokakta yapılan düğünlerde karakoldan izin alınıyor.karakolda 12 kadar izin veriyor.yasak olsa herkese izin çıkmaz.salonlar niye var demişsiniz.bi salon tutmak bir evin eşyasını almaya bedel malesef.herkesin gücü yetmeyebilir buna.kimin ne olacağı olmaz.bakarsınız günün birinde çocuğunuza sokakta düğün yapma mecburiyetinde olabilirsiniz.devir hesap devri maalesef.herkes bütçe hesabı yaparken siz rahatsız oldunuz die milyarlar ödeyecek hali yok.sizde o insanların napacağına dair yorum getirerek onların bi takım özgürlüklerine mani olmaya çalışıyorsunuz.özgürlükse herkes özgür.

Rahatsız olduğum bir şeyi şikayet ediyorum,hakkım olan bir şeyi yapıyorum.
Sebep belirtmeyi sevmediğimi belirtmiştim.
O yüzden bu zamana kadar yazmadım.
Hasta bir babam var.
Kalp krizi sonrası kısmi felç geçirdi,konuşulanları duyamıyor fakat sesleri işitiyor.
En ufak bir konuşma bile ona uğultu şeklinde geliyor ve sadece ağız okuyabiliyor.
Konuşma sesi bile rahatsız ederken,bangır bangır müzik sesinde hali ne oluyor bilemiyorum.
Fena şekilde rahatsız olduğu aşikar.
Böyle hastalar da var,o yüzden özellikle site içlerinde bu tür şeylere karşıyım.
Rahatsız olmasaydım ya da beni etkilemeseydi herhangi bir şekilde,o zaman daha iç içe yaşamayı seven,küçük yerleşim yerlerini tercih ederdim.

Artık izin kalkmış,öyle bir izin yok.
Her durumda sokak düğünleri yasaklandı.

Nefret ederim sokak düğünlerinden. Millet eğlenecek diye evimizde başımızı dinleyemiyoruz. Düğün salonu diye bir şey var. Gidin orda ne yapacaksanız yapın. Medeniyetsizlik bu çünkü saygı yok insanlarda. Geçen yıl apartmanımızn önünde yaptılar. Adamlar bi de köçek getirtmişler. Bangır bangır müzik. Evde birbirimizin sesini duyamıyoruz.

sokak düğününden rahatsız olduğumuz için bizi eleştiren arkadaşlar sizlere soruyorum mayıs ayından başlayarak ekime kadar hemen hemen her haftasonu cuma cumartesi kınası pazar düğünü şeklinde akşam üstünden başlayarak gece 12 ye kadar yüksek ses müzik ama öyle yüksekki evde kendi sesimizi duyamıyoruz o derece ses ,12den sonrada saatlerce konuşmalar gelin ve damat eve girerken alkış kıyametler bu denli yüksek sesli bir ortamda bırakın oturmayı uyumayı denedinizmi hemde sabah 7 de uyanıp işe gittinizmi
ayrıca benim küçük çocuğum var, sesten bebekken uyuyamaz ağlardı tamam ses bitti uyuyacağız derken bebek gece ya acıkır ya da altını ıslatırdı tekrar uyanırdım sabah 7 de kalkardım
hadi bu gürültüye ayda yılda bir olsa katlanırız ama her haftasonu olunca gına geliyor
belki şimdi siz eve klima taktırın camları kapatın diyeceksinizde eşim rahatsız olduğu için klima hasta ediyor ,çocuğumuda rahatsız ediyor bu sebeple camlarım açık oturmak istiyorum bu benim hakkım değilmi , neden biz evimizde rahatça oturup sohbet edemiyelim , neden biz kitap okuyamıyalım , neden millet düğün yapacak diye sokaklara çıkıp dışarıdan zaman geçirelim
şunuda anlarım ekonomik durumu çok kötüdür öyle komşularımızda var onlar düğün yapınca ben en başta kutlamaya giderim ama inanırmısın ekonomik durumu gayet iyi ailelerde sokaklarda düğün yapıyor hatta geçen hafta 2 gece sabaha kadar gürültü oldu kınası düğünü inanırmısınız adamlar öğlen nikahı salonda kıyıp düğün salonunda eğlanip akşamına 9 dan sonra bahçelerindede ufak tiyatro misali nikah kıyıp alkışladılar arkasından ses düzeneği kurup 2 saat son ses müzik açıp oynadılar , sonrasında gece 3 kadar sohbet edip yemek yediler , 3 gibi de alkışlarla gelin ve damat evlerine gerdeğe uğurlandı ve bunlar altalarında jipleri olan insanlar ekonomik durumlarıda gayet iyi kimse benden bu tarz insanlara saygı göstermemi beklemesin

Eskişehir de sözde yıllardır yasaklanacak diye bir söylenti vardı ama yine yapan yapıyor maalesef...Dedikleri gibide sanırım izin alınarak yapılıyor o yüzden şikayet etkili olurmu bilmiyorum. Şahsen bende kapı önü düğününü hazetmem pek bu nedenle kına gecemde apartmanın altında geniş bir yer var orda yapıcam, neden milleti rahatsız edeyim kaldı ki 1 gün sonra salonda düğünüm olacak gerek yok bence o kadar abartıya...

cnm kusura bakma ama ev düğününğü hiçbirşeye değişmem bizde salonda yaptık ama evdüğünü bir başka kültürümüzde var sonuçta. birde oturduğun mahalle olaylıymış yani tekin bir yer değil evini değiştir. en geç 12 de biter bizim düğünler. evde ise camları kapattıkmı pekde duyulmuyor aslında. bizde çalşıyoruz ve hergün 12-1 den aşağı yatmayız. bir ara yasakladılar millet isyan etti

birde ben ankarda 1 hafta kaldım hemde kızılay merkezde gece bangır bangır müzik. dışarıda değil iç mekanda olsada ses gelir. sokakta olmasa mahalle kahvelerinde olur gene duyarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…