Size sabredin diyenlerden biriyim, bu agresifliğinizi formda değilde gidip düğün sahiplerine yapsanız daha iyi olur kanımca.
Döver gibi yazmanıza gerek yok değil mi?
Eğer karakoldan izin almışlarsa yapacak bir şeyiniz yok. İzin alınmamışsa şikayetinizi yapın gerekeni yaparlar. İsim vermektende korkmayın. Bakın burada istediğiniz cevabı vermeyenlere ne güzel cevap yapıştırıyorsunuz, onlarada yapıştırırsınız.
Ben de çok kızıyorum bu sokakta düğün yapanlara.
Aman bir günmüş, mutlu günleriymiş falan diye sabredilmesine de karşıyım. Biri bitiyor biri başlıyor resmen.
İnsanların hastası olmasını, yorgun olmasını falan geçtim. Hiç bir sorunum yoksa bile senin eğlencen benim keyfimi kaçırıyorsa eğlenmenin başka yolunu bulacaksın.
Belki bu konuda fazla katıyım ama evlenmek için düğün şart değil. Sokakta ucuzuna kaçıyorlar işin. Paran olmayabilir, o zaman düğün yapmayacaksın işte. Kimsenin gününü mahvetmeye gerek yok.
Geçen gün düğün vardı sokakta, tam müzik sustu. Üst kattaki yaşlı teyze balkondan "umarım böyle davullu zurnalı boşanırsınız!" diye bağırdı.
Hergunde sızın mahallenızde mi dugun oluyor?
yanı haftanın 7 gunu bırılerı mı evlenıyor?
yorumları okurken sastım kaldım. dugun salonu tutsun vs. gıdın hayrına tutun sıze zahmet.(!)
elbette durumu olan tutsun hergun calısanı,hastası olan cekmek ıstemez ama sinirli degılım demenıze ragmen aksi fikir soyleyen 1-2 yoruma cevaplarınız cok manidar. teessuf etmıssınız bırde aman ne uzulduk. ısmınızı vermeye korkmayı bılıyorsunuz, sıkayet etmektende gerı degılsınız... Madem tum mahalle kapı onunde kutluyor sız tasının bu kadar rahatsızsanız.
o kadar ınsan sızın ıcın dugun yapmaktan mı vazgecsın?
Burda savundugum dugunler olsun sızde uyumayın aman ne olucak degıl. ama haklısınız demek zorunda degıl kımse degıl mı?
rahatsız olmak normal olabılır gıdın sıkayet edın burda cemkırmenın anlamı nedır.
İnsanlar eğlenecek diye yaşadığım yeri neden terk edeyim ki.
Herhangi bir şikayette-ihbarda isme gerek yoktur,gerekirse de verirdim şahsen.
Nitekim her düğünde şikayetimi yaparım,yapacağım da.
Yasak çünkü.
Kimse kimsenin huzurunu kaçıramaz.
Herhangi bir hak ihlali olmasaydı yasak olmazdı.
İsmini vermek istemeyenleri de anlarım zira aynen bu şekilde tepki gösterip hatta işi ilerletip rahatsız olanları darp dahi edebiliyorlar.
Insanlar neden sız rahatsız oluyorsunuz dıye dugun yapmaktan vazgecsın ki?
mahallenın duzenı oymus. tekrar soyluyorum, ben rahatsız edılmeyı savunmuyorum.
hastası, cenazesı olanlarıda dusunemıyor degılım cok sukur.. ama benım anlamadıgım, kucuk mahalle anladıgım herkes dugun yapıyor
herkes evlenıyor, herkesın askerı var her an.! ee koca mahallede sıkayetcı olanlar nerdeler?
sadece karsıt fıkırlere verılen tepkıye sınırlendım.
mecburmuyuz aa evet sızı nasıl rahatsız ederler demeye?
dugun dedıgın yılın her gunu olan bısey degıl. yazın ortası ramazan. 7 gun 24 saat dugun mu yapılıyor enteresan.
nasıl bır mahalleymıs ki hergun dugun var.
sız ısım verırdınız. ama konu sahıbıne ıthafen belırttım onu.
yasaksa gıdıp sıkayet edersınız kı edersınızde zaten suphem yok.
allah'ım dugunle mı huzurlarınız kacıyor. bu sekılde derken??
teessuf ettı arkadas , kımse onunla aynı fıkrı paylasmak zorunda degıl ki. ondan bahsettım.Çünkü rahatsız oluyoruz.
Sadece bu bile yeterli bir sebep.
Daha önce de söyledim,başkasının özgürlüğü bir diğerinin özgürlüğünün başladığı yerde biter.
7-24 düğün olmuyor tabii ki.
Ama hiç olmaması gerekiyor ki yasaklanmış.
Karşıt fikirlere sinirli şekilde tepki gösterildiğini okumadım bu konuda,konuşuluyor sadece.
Eminim bir çok kişi şikayetçidir bu durumdan,küçük yerleşim yerlerinden bahsetmiyorum belki oralarda öyle değildir.
Benim yaşadığım yerden örnek vermem gerekirse sitemizde her zaman olmasa da sokak düğünü olur.
Hayatın her alanında olduğu gibi herkes söylenir ama kimse şikayet etmez.
Yasak olduğunu dahi bilmiyorlar,biz de izin alınmadığı zaman yasak diye biliyorduk,değişmiş.
Artık hiçbir şekilde sokak düğünlerine izin yokmuş.
Bunu öğrenince şikayetimizi yaptık,düğün durduruldu.
Başka yerlerde insiyatifi olur muhtemelen,neyse ki bizim şikayetimizde olmadı.
Bu şekilde derken; "rahatsızsanız gidin" (niye gidelim yahu evimizden),"siz rahatsız oldunuz diye düğünden mi vazgeçelim" (yasak kardeşim yasak diyesim geldi) gibi cevaplar.
teessuf ettı arkadas , kımse onunla aynı fıkrı paylasmak zorunda degıl ki. ondan bahsettım.
valla bızım buralarda daha oncelerde sık olurdu, sımdılerde ıse yok denecek az, ama olmus olsada rahatsız olmazdım.
hayır anlamıyorum, cok nadır oluyorsa sıkayet edıp dugunu durdurmak huzur mu verıyor?
sızde dıyorsunuz her zaman olmasada dıye bu konuda aynı fıkırde degılım uzgunum.
tabıkı herkes ıstedıgını dusunmekte serbest..
düğün mevsimi geldi heryerde var düğün.sanmıyorum ki hafta ortasıda hergün düğün olsun.öle insanlar böle insanlar die küçümsercesine konuşmanızda hoş değil.böle sokakta yapılan düğünlerde karakoldan izin alınıyor.karakolda 12 kadar izin veriyor.yasak olsa herkese izin çıkmaz.salonlar niye var demişsiniz.bi salon tutmak bir evin eşyasını almaya bedel malesef.herkesin gücü yetmeyebilir buna.kimin ne olacağı olmaz.bakarsınız günün birinde çocuğunuza sokakta düğün yapma mecburiyetinde olabilirsiniz.devir hesap devri maalesef.herkes bütçe hesabı yaparken siz rahatsız oldunuz die milyarlar ödeyecek hali yok.sizde o insanların napacağına dair yorum getirerek onların bi takım özgürlüklerine mani olmaya çalışıyorsunuz.özgürlükse herkes özgür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?