Düğün erteleniyor..

+1Yetısemiyorum diye okulu bırakırsan ilerde?cunki O oyle ısterse?
Annemin arkadasının kızı kacarak evlendıgınde,annesi, kactıgından daha cok,okulunun yarım kaldıgına agladı. Egıtım fakultesınde okuyordu.Sevgilisi,dayanamiyorum ayri kalmaya,evlenelim diye ikna etmis ama yakin cevresine soyledigi de şuymuş.
Okulu bitirip,meslek sahibi olursa ona sözümü dinletemem,ya şimdi,ya hiç...
Sonuc 12 yıldan sonra 2 cocukla okul bıtırme gayretleri...
Genc kızlar, benim için ölüyor sanırken ınce hesaplara bakın...
Okulu bırakmam zaten zorlanmamam için yetişemediğim yerde ailem yardımcı olsun diye burda oturmak istiyorum

Gerçekten garipsin. O senin fesat düşüncen istese çoktan evlenirdi bu yaşına kadar işini gücünü kurmuş her bi şeyini yapmış birisi aileside evlenmesini istiyor bıkmış annesinin evlen lafından öyle birisi kendisi evlenmeye bayıldığı için değil
29 yasinda herkesin baskisiyla evlenmeye programlanmis bir adam. O isini gucunu kurmus sizde oyle yapmalisiniz. 20 yasinda olan meslegi ve parasi olmayan sizsiniz,farkinda olun diye soyluyorum. Ben fesat olsam nolacak? Son 15 yilim sizin gibi meslek edinmeden kocaya giden kadinlari siginma evlerine yerlestirmekle gecti,biraz fikrim olsun musadenizle ;)

Okulu bırakmıyorum
O iş öyle olmuyor işte
Okulu bitirip meslek sahibi olmayı sallıyorsun amaann nasılsa evlendim barklandım psikolojisi ile
Önce mesleğinin maaşını al ki kendine güvenin gelsin bu bir
İkincisi evlilik ve okul bir arada gitmez ikisinden biri daha çok fedakarlık gerektir tabi sen evcilik oynamak istiyorsan o ayrı vize ve final döneminde annem gelsin temizlik yapsın yemek yapsın ben ders çalışayım kafası evciliktir

Okurken evlenmenin bu kadar niye dert edildiğini anlamadım evet zor bi şey ama dünya üstünde yok değil ayrıca nişanlım bana çeşitli imkanlar sunarak kolaylaştıracağını söyledi öyle her gün yemek yap temizlik yap vs gibi beklentilerim olmayacak dedi sadece evli olalım istiyor ayrı kalmak istemiyor artık
İşte sorun da bu ya :)
Senin yerine biz dert ediyoruz okurken evlenmeyi, senin etmen gerekirken.
Keşke bütün sorunlar temizlik ya da yemekle sınırlı olsaydı.
Ne kadar basit düşünüyorsunuz evliliği ve getirilerini.

29 yasinda herkesin baskisiyla evlenmeye programlanmis bir adam. O isini gucunu kurmus sizde oyle yapmalisiniz. 20 yasinda olan meslegi ve parasi olmayan sizsiniz,farkinda olun diye soyluyorum. Ben fesat olsam nolacak? Son 15 yilim sizin gibi meslek edinmeden kocaya giden kadinlari siginma evlerine yerlestirmekle gecti,biraz fikrim olsun musadenizle :KK66:
Sormayın bir de en az bir çocukla ortada kalırlar ne var evlilikte anlamam ki
Çocuklarına ve kendine bakacak gücün olmadan evlenmeyeceksin hele de bu devirde kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor
Toz kondurulamayan kocalar ya başkasına konuyor ya yumruğu suratlarına konduruyor sevgili karılarının
Bir de asla benim başıma gelmez diyorlar ya şaka gibi senin bu hayatta garantin kim bacım diyesim geliyor

29 yasinda herkesin baskisiyla evlenmeye programlanmis bir adam. O isini gucunu kurmus sizde oyle yapmalisiniz. 20 yasinda olan meslegi ve parasi olmayan sizsiniz,farkinda olun diye soyluyorum. Ben fesat olsam nolacak? Son 15 yilim sizin gibi meslek edinmeden kocaya giden kadinlari siginma evlerine yerlestirmekle gecti,biraz fikrim olsun musadenizle :KK66:
Tokat gibi cevap olmuş :halay:

Bence mesleki tecrübelerini bu arkadaşla daha detaylı paylaşmalısın.

Kvdem dünyanın en iyi insanı onun yanında oturmak beni germiyor semt beni geriyor ve nişanlımın verdiği sözü tutmaması ayrıca dediğim gibi ben acele etmiyorum nişanlımın yaşı gereği ve ailesinin onun bir an önce evlenmesini istediğinden evleniyoruz ve benim çok isteyenim oluyor kızlar her gittiğim yerde 3 kişi istiyor mesela ailem alıştı artık yoksa benim ailem bu yaşta kız mı istenir diye kızardı o kadar alıştılar ki bu hale geldik normalleşti evlenmek güzelim vs demiyorum kısmetim açık sadece.

Allah Allah her şeyi nisanlina göre mı belirleyeceksin ?

Görücü usulü tanıştiniz..
Hemen evlenmek istiyor çünkü yaşı geçiyor.
Annesinin sitesinde oturmaniz gerekiyor ,çünkü nisanlin öyle istiyor...
Evlenince hemen de çocuk ister daha okulun bitmeden,çünkü yaşı geçiyor.

Sen nisanlini memnun etmek ve isteklerini yapmak için mı yasiyorsun ?

Daha 20 yaşındasın ama çevre ve nisanlin hemen evlenmeni istiyor diye bir şey diyemiyorsun.
Sen evliliği evcilik sanıyorsun galiba.
Çok isteyenin olunca ille de hemen birini seçmen gerekmiyor.Hepsini reddedebilecegin bir seçeneğin daha var biliyorsun değil mı ?

Sormayın bir de en az bir çocukla ortada kalırlar ne var evlilikte anlamam ki
Çocuklarına ve kendine bakacak gücün olmadan evlenmeyeceksin hele de bu devirde kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor
Toz kondurulamayan kocalar ya başkasına konuyor ya yumruğu suratlarına konduruyor sevgili karılarının
Bir de asla benim başıma gelmez diyorlar ya şaka gibi senin bu hayatta garantin kim bacım diyesim geliyor
Ben boyle kadinlarin ana babalarina da cok aciyorum. Cocugum kiz olsun erkek olsun fark etmez, dogurmusum beslemis binbir zorlukla buyutmusum. Okutmak icin her seyi yapmisim, evladim universiteye ayagini atar atmaz evlenecem ben diye karsima cikiyor,hadi buyur. Yahu bir bismillah evladim, bir bitsin okulun,meslegin olsun elinde,ise gir, parani kazan al avucuna, annene babana birkac kucuk jest yap, al tatile gotur mesela, senin elinden bir tabak yemek yesinler,evladim getirdi,calismis da almis desinler yahu,bir hayrin olsun seni buyuten ellere. Ama nerde bunu dusunecek insan? Hemen evlenmek lazim evet

Gerçekten garipsin. O senin fesat düşüncen istese çoktan evlenirdi bu yaşına kadar işini gücünü kurmuş her bi şeyini yapmış birisi aileside evlenmesini istiyor bıkmış annesinin evlen lafından öyle birisi kendisi evlenmeye bayıldığı için değil

adam seni eve bırakmak istemiyor kendi eviniz olsun istiyor neden? sabah kadar karşına geçip güzel yüzüne bakmak için mi? tabi ki sevişmek istiyor ne var bunda seven insan sevişir zaten. bu sapıklık değil hayatın gerçeği. nişanlın da artık bunu istediği için evlenmek istiyor seninle. ama evliliğin ne kadar zor olduğunu sonradan anlayacaksın. burdaki kadınlar senin iyiliğin için konuşuyorlar madem konu açtın bence oturup düşünmelisin etraflıca.

Ah canım benim,anasını aglatmak dıye bir deyim var ya;annen gercekten aglayacak,kapılmıssın bir rüzgara gidiyorsun:KK12:.Senin icin tek sorun ayni sitede oturmak gibi ama biz cok daha onemli sorunlar goruyoruz konunda...Tek sorun oysa gec otur madem ki senin icin ölüyor nisanlın,kimselere layık görmedigi nikahına seni alıyor,her şey cok güzel olacak o zaman, ne dıyelim:işsiz:...

Bu daha kötü

Adam anası dedi diye evleniyor

Anası der çocuk ister

Anası der eşini boşar

Onu yapmaz demeyin evlen sözünden bıkıp evlenen her söze takılıp rahatlıkla boşanır

Ben de darkmore darkmore gibi ekleyeyim 10 yılı aşkın süredir bolca boşanan çift gördüm

Madem evlilik sorumluğunu alacak olgunlukta değilsiniz aileme yakın olmalıyım diyorsunuz o zaman niye evleniyorsunuz kaldı ki siteyi insanları sevmiyorum demeniz de bence bahane ne kadar fgittiniz kaldınız da ne biliyorsunuz insanlarını. Siz nasıl ki ailemin olduğu yerde olmak istiyorum diyorsanız o da annesi hasta olduğu için bunu diyor. Ayrıca size ev almak zorunda falan da değiller ne demek ev alacaklardı da almadılar madem evleniyorsunuz siz yapın ikiniz alın.

Hem nişanlının ailesi alacak evi hem de senin ailenin olduğu semtte alacak çünkü ailenden ayrılamazsın bu istekler fazla değil mi? İkinizin de ailesine yakın olmasın o zaman. apacak bir şey yok istediğiniz illa olsun istiyorsanız ertelenecek.

Dediğim gibi saçma şeyler artık biriktiği içinsürekli aynı şeyler oluyormuş onu önemsemediğimi düşünüyor bi şey yapmayı unutsam olay çıkıyor yani ben hiç trip atmıyorum bile sürekli o trip atar bi halde aslında o kadar basit şeyler ki neden bu kadar büyütüyor anlamıyorum bu yaptığı gerçekten kabul edilemez olduğu için yazmak istedim işin içinden çıkamadım. Sınavım var çalışamyorum kalıcam bu gidişle görüşmeyelim bir süre diye karar almış beyefendi şimdide diyorki napıyosun çok mu dersin var evet dedim ben bölmiiym o zaman diyor tamam dedim bu kez diyoki plan yapmıştım kısmet değilmiş demek. Sadece içime otursun diye söylüyor kötü birisi değil ama kaba olduğundan mıdır.. ona da hak veriyorum hayatta çok zorluklar yaşamış birisi ve şu anda da kendi kendine ailesine bakıyor babası yok evlenmeye çalışıyor çokyük var üstünde sıkıntıları var
En güzel günlerin olması gereken nişanlılıgı boyle tripler cekerek yaşıyor,ne yaşadıgını anlamlandıramıyorsun bile canım...Yarın ne diyecek sana:gezemiyoruz,misafirimiz gelemiyor,arkadaşlarımı cagıracagım,anneme kim bakacak,daha neler neler:KK37:...Yapmayacagını mı düşünüyorsun?
Kendini derslere ne kadar verebileceksin:kızgın:...Hayat,keşke sandıgın gibi kolay olsa...

En güzel günlerin olması gereken nişanlılıgı boyle tripler cekerek yaşıyor,ne yaşadıgını anlamlandıramıyorsun bile canım...Yarın ne diyecek sana:gezemiyoruz,misafirimiz gelemiyor,arkadaşlarımı cagıracagım,anneme kim bakacak,daha neler neler:KK37:...Yapmayacagını mı düşünüyorsun?
Kendini derslere ne kadar verebileceksin:kızgın:...Hayat,keşke sandıgın gibi kolay olsa...

Seven insanların evlenmesi normal, benim okulumun son 2 senesi çalışır gibi geçiyor ders çalışarak değil o yüzden böyle bir adım atıyorum evet ilişkimizde sorunlar var ve ben zaten ertelemek istiyordum ama biz bir yola girdik artık ve o benim her istediğimi zaten yapan bir insan yani konu bir anda okulun bitmeden evlenmemelisine döndü zaten ben nişanlanıp bu düşüncede olmayan bir insanım dimi? Evliliğin yükü ağır ağır diyip duruyorsunuz evlilik olgunluğunda olmadığım için değil okula gidipte geç gelirsem bazı şeylere yetişemem diye söylüyorum bunu. benim ailemde bunu kabul etmiş ama belli bir şart koymuş yani ev alsın demiyorum artık bunu herkes anlasın kira olucak zaten. Ayrıca semtin kötülüğünü herkes biliyor oda sevmiyor ama orda oturmuş diye düzenimi bozamam diyor annem hasta taşınamaz diyor tamam diyorum bende yani konu çok değişik yerlere saptı çok biliyorum burda önüne gelene ayrıl ayrıl yazıp kendi konularının kocası döven kadınlar olduğunu yada 45 yaşına gelmiş evlenmemiş sevgilim bana seni özlüyorum diyene sapık o ayrıl diyenleri o yüzden bir abla etkisiyle yaklaşıp düzgün yorumlar yapar mısınız lütfen.

Seven insanların evlenmesi normal, benim okulumun son 2 senesi çalışır gibi geçiyor ders çalışarak değil o yüzden böyle bir adım atıyorum evet ilişkimizde sorunlar var ve ben zaten ertelemek istiyordum ama biz bir yola girdik artık ve o benim her istediğimi zaten yapan bir insan yani konu bir anda okulun bitmeden evlenmemelisine döndü zaten ben nişanlanıp bu düşüncede olmayan bir insanım dimi? Evliliğin yükü ağır ağır diyip duruyorsunuz benim ailemde bunu kabul etmiş ama belli bir şart koymuş yani ev alsın demiyorum artık bunu herkes anlasın kira olucak zaten. Ayrıca semtin kötülüğünü herkes biliyor oda sevmiyor ama orda oturmuş diye düzenimi bozamam diyor annem hasta taşınamaz diyor tamam diyorum bende yani konu çok değişik yerlere saptı çok biliyorum burda önüne gelene ayrıl ayrıl yazıp kendi konularının kocası döven kadınlar olduğunu yada 45 yaşına gelmiş evlenmemiş sevgilim bana seni özlüyorum diyene sapık o ayrıl diyenleri o yüzden bir abla etkisiyle yaklaşıp düzgün yorumlar yapar mısınız lütfen.
Bu yorumunla herkese cevap vermis oldun zaten. Tabi ki konu farkli taraflara gelecek. Insanlar okuduklari 3 paragraftan yani senin anlatabildigin kadarindan ne anlarsa tecrubelerine dayanarak sana fikir verir.

Kimsenin lafiyla ayrilmaz ya da evliligi ertelemezsin tabi ki. Bu nihayetinde senin verecegin karar. Insanlar sana farkli pencerelerden bakmayi oneriyor. Alacagini alirsin cebine.

Sen okulum zor dedin simdi donmus zaten calisir gibi gidicem gelicem. Insallah oyle olur.

Kimsenin kimseyi istemedigi kiskandigi yok hafiften imalarda bulunmussun ya. 2 gun sonra kimse nazligelin napti demez. Aklina gelmez.

Hayati secimlerinle yasayacak olan sensin. Bu kadar guveniyordun nisanlina niye konu actin.

Evlilik okul bi sekilde gider zor olsada yapilir mi evet. Benim fikrim oncede soyledim yine soyluyorum senin nisanlin annesi evlen evlen diyormus ya ondan evleniyormus hemen( sen yazmistin. Tabiki seni de gorup sevmis niyetlenmis.) 2 gun sonra annem.hasta torun istiyor diyecek.

Sen okul varken cocukta olur ben hallederim diyorsan. Mutluluklar.

Canım benim,ınanki yorumlarımı abla bile degil,anne gözüyle yapıyorum,kızımın yüzü gözümün önüne geliyor yazarken..Asla ayrıl yazamam sana,ama beni üzen ne oldu biliyormusun,sanki sana kurgulanmış bir hayatı yaşıyorsun.
Seni hic bir karar merciinde göremiyorum.Diyorsan ki hepsine ben de ucundan kıyısından dahilim, biraz ben diliyle yaz,hep O diliyle yazıyorsun, o dedi o ıstedı,irrite oluyoruz...:işsiz:

Bu yorumunla herkese cevap vermis oldun zaten. Tabi ki konu farkli taraflara gelecek. Insanlar okuduklari 3 paragraftan yani senin anlatabildigin kadarindan ne anlarsa tecrubelerine dayanarak sana fikir verir.

Kimsenin lafiyla ayrilmaz ya da evliligi ertelemezsin tabi ki. Bu nihayetinde senin verecegin karar. Insanlar sana farkli pencerelerden bakmayi oneriyor. Alacagini alirsin cebine.

Sen okulum zor dedin simdi donmus zaten calisir gibi gidicem gelicem. Insallah oyle olur.

Kimsenin kimseyi istemedigi kiskandigi yok hafiften imalarda bulunmussun ya. 2 gun sonra kimse nazligelin napti demez. Aklina gelmez.

Hayati secimlerinle yasayacak olan sensin. Bu kadar guveniyordun nisanlina niye konu actin.

Evlilik okul bi sekilde gider zor olsada yapilir mi evet. Benim fikrim oncede soyledim yine soyluyorum senin nisanlin annesi evlen evlen diyormus ya ondan evleniyormus hemen( sen yazmistin. Tabiki seni de gorup sevmis niyetlenmis.) 2 gun sonra annem.hasta torun istiyor diyecek.

Sen okul varken cocukta olur ben hallederim diyorsan. Mutluluklar.
Benim konu açma sebebim sizce benim bu şekilde ısrar etmen anlamsız mı hasta olduğu için annesi anlayış mı göstermeliyim yoksa verdikleri sözü tutmamaları anlamsız mı

Back
X