• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün eşya sorunsali

Yöreye göre değişiyor bizde salon takımı ve beyaz eşya ,mutfak eşyası ve tüm tekstil ürünleri kıza ait o yüzden birşey diyemeyeceğim
Bu işin erkegı kızı yok .Erkekte kızda esıt para ortaya koyar ve gıdıp esyalarını peşin alır .Her ay bır beyaz esya vs alsalar bu ıs bıter .Yöresıymıs gelenegıymıs :)))

Ben akliniza gelebilecek tüm detaylara kadar aldim (mutfak,ceyiz,yatak odasi kaz tüyü yorgani yastiklari, bir düzine bambu saten nevresim takimi bla bla..) esim de mutfaga bir masa grubu ve oturma odasini aldi. Kv-Kp salon ve yemek takimini, kaynimda tv dahil tüm beyaz esyamizi aldi. Bizden bir yil sonra esimin kuzeni bir kizla evlendi. Kiz tarafi siz bütün esyalari alin biz ustumuze düsen kismi size ödeyelim dedi tabiki de ödemediler :)) bir de kizin bir tsne tabagi bile yoktu annesiyle gitmis herseyin 5 farkli modelinden olmak üzere 20 bin liralik ceyiz alis verisi yapmislar onu da taksite baglayip bizim kuzene yüklediler. Kızın tarafindan bir kurus masraf yapilmadi ve ma aile kizi el üstünde tutuyorlar pek kiymetli gelin oldu.. almayin kizlarr bir tek tabak dahi almayinn öyleleri daha kiymetli oluyor..!
öyle zaten kendini paralyip veren kisi olunca kimse kiyemt bilmiyor

öyle zaten kendini paralyip veren kisi olunca kimse kiyemt bilmiyor
Evet ya biz her sey kusursuz olsun aman elin elamin icinde mahcup olmayalim diye paralandik. Annemler gittigin yerde ezilme mantigiyla bir dünya para harcadilar. Bunlar icin cekilen krediyi tam 4 yilda ödediler. Ama bir cöp dahi almayan, valizini toplayip cikip gelenler daha kiymetli. Oturma odalarinda koltuklari yoktu kiz 20 senelik odasindaki koltugu aldi geldi gelin evine :))) buraya da bi koltuk biz alalim demedi kiz tarafi. Cok sinir olmustum..

Bu işin erkegı kızı yok .Erkekte kızda esıt para ortaya koyar ve gıdıp esyalarını peşin alır .Her ay bır beyaz esya vs alsalar bu ıs bıter .Yöresıymıs gelenegıymıs :)))
İkinci mesajımı okumamışsınız sanırım
Sizde öyle olmak zorunda değil zaten sizin bileceğiniz iş

Evet ya biz her sey kusursuz olsun aman elin elamin icinde mahcup olmayalim diye paralandik. Annemler gittigin yerde ezilme mantigiyla bir dünya para harcadilar. Bunlar icin cekilen krediyi tam 4 yilda ödediler. Ama bir cöp dahi almayan, valizini toplayip cikip gelenler daha kiymetli. Oturma odalarinda koltuklari yoktu kiz 20 senelik odasindaki koltugu aldi geldi gelin evine :))) buraya da bi koltuk biz alalim demedi kiz tarafi. Cok sinir olmustum..

Ama gerek görmemiş ki eski koltuğunu alıp gelmiş ille de 10000 tl ye yeni koltuk istememiş ki

Gelin evi yeni ve full dolu olmak zorunda değil ki

Ama gerek görmemiş ki eski koltuğunu alıp gelmiş ille de 10000 tl ye yeni koltuk istememiş ki

Gelin evi yeni ve full dolu olmak zorunda değil ki
Tabi ki full yeni esya almak zorunda degil önceki mesajimi okumamissiniz. Kizin ailesi tek kurus elini cebine atmadi. Erkek tarafina siz her seyi alin biz üzerimize düsen kismi öderiz deyip sonra da bu konuyu hic almadilar. 20 bin tl lik ceyiz borcunu da damada gümlettiler. Diyecegim su zaten kasmayin kendinizi oldugu kafar hatta hic almasanizda olur zira böyleleri daha kiymetli.

bizde soyle oldu mobilya perde hali vs ortak aldik. firin camasir bulasik makinalarini ben aldim. televizyon ve buzdolabini esim aldi..onun disinda cay kasigindan tencereye utuden yemek takimina yorganina kadar vs herseyi ben aldim cunku ceyizime almistim hep zamaninda..

Naptiniz ya biz
beyaz esya
salon koltuk
yemek masasi
tv unitesi
Sehpa
yatak bazasi dolabı
Tv 17y e aldık
Ve ben biraz fuzuli almisim beyaz esyayi yok inox bilmem ne kullaninca anladım bi de tv de gereksiz pahalıya oldu.:işsiz:

Şimdi su kiz tarafinin aldığı bi dunya ibir cibir var ya bakınca aman ne var ki burda denen ama dunya masraf tutan rendeydi bilmem ne onlar az eksik olsun çok açılma

Butcene gore hareket et
Kac ay kışın halisiz oturduk biz ölmedik de millet ne der diye düşünme :KK47:
Ayağınızı yorganiniza göre uzatin derim
O para da yeter bence:21:
Tadiniz kaçmasın yeterki..esinle hakkindan gelirsiniz
mutluluklar:KK200:

Çok zor durumlar bunlar. Siz onu yapın siz bunu yapınla olmaz bunlar. Elinizden ne geliyorsa birlikte yapın kimseyi zor durumda bırakmayın. Gerekirse taksite girer birlikte ödersiniz. Bu tarz şeyler için canınızı sıkmayın

Bence herkes gücünün yediği kadarını almalı ayırım yapmak bana ters geliyor. Sonuçta iki aileninde en kıymetlisi yuva kuruyor

Ben akliniza gelebilecek tüm detaylara kadar aldim (mutfak,ceyiz,yatak odasi kaz tüyü yorgani yastiklari, bir düzine bambu saten nevresim takimi bla bla..) esim de mutfaga bir masa grubu ve oturma odasini aldi. Kv-Kp salon ve yemek takimini, kaynimda tv dahil tüm beyaz esyamizi aldi. Bizden bir yil sonra esimin kuzeni bir kizla evlendi. Kiz tarafi siz bütün esyalari alin biz ustumuze düsen kismi size ödeyelim dedi tabiki de ödemediler :)) bir de kizin bir tsne tabagi bile yoktu annesiyle gitmis herseyin 5 farkli modelinden olmak üzere 20 bin liralik ceyiz alis verisi yapmislar onu da taksite baglayip bizim kuzene yüklediler. Kızın tarafindan bir kurus masraf yapilmadi ve ma aile kizi el üstünde tutuyorlar pek kiymetli gelin oldu.. almayin kizlarr bir tek tabak dahi almayinn öyleleri daha kiymetli oluyor..!

ben salak kafam yuzunden araba parası harcadım bu evliliğe
sonuç ben hıcbır sey yapmamısım gıbı gozukmesı

babanıza kızmayın bence dogrusunu yapıyor

Benim eşim yeni atandı hemen düğün yapmaya kalkıştı hiç birikimi yoktu ailemde eşimi çok seviyordu ara uzamasın diye eşyaların hepsini benim ailem aldı onlarda altınları ve düğünü yaptı. biz zaten tayinciyiz çok bir şey almadık oturma grubu tv ünite orta sehpa... yatak odası takımı ve Beyaz eşyalar. 20 bin tl ye herşeyimi aldık (Yemek odası takımı hariç) ailelerin destek olması lazım yoksa zor bu devirde. Ben atanamadım eşim tek maaşı ile bi de eşya parası ödesek geçinemeyiz maddi sıkıntı yaşarız ailesinin de durumu yok ellerinden geleni yaptılar düğün altın yapabildiler güçleri ancak ona yetti. Biz eşya borcu ödemeyelim diye hepsini ailem aldı şükür hiç borçsuz evlendik takılarım da duruyor
Keske sizin aile kadar düşünceli bir ailem olsaydi.

Büyük yükü siz sırtlasanız ne olacak ki, karşınızdaki adam eşiniz olacak sonuçta
Keza erkek tarafına kalan da az iş değil
En iyisi birlikte yapmak, siz çalışıyor musunuz
Hayir suan calismiyorum.Bana kalsa ben cok sey yaparim hep yardimci olacak sekilde birseyler yapmaya calistim.Bunlari ailem enayilik olarak goruyor malesef ki

Kız tarafı yatak odası takımı, y.o. perde ve halısını alır.

Mutfak için fırın, mutfak perde ve halısını alır.

Ve diğer tüm çeyiz işte. Ev tekstil ürünleri, banyo tekstil ürünleri, yemek, çatal kaşık, su takımı, elişi ıvır zıvır...

Geriye kalanlar güçle alakalı. Bence babanız haklı. Siz herşeyi alıyorsunuz. Erkek tarafı salon ve yemek takımı bir de buzdolabı alacak. E bir de sizi alacak. Ne anladım bu işten?

Ayrıca ben yatak odamı istikbalden yatak dahil 3500e aldım, gayet de güvenilir bir marka ve şık...

Yatak odasında ve mutfakta modern tarz kilim kullanıyorum. İkeadan ikisi ancak 100 tl tutmuştur. Temizlik ve hijyen olarak çok rahat.

Perdeler zebra stor en fazla 200dür.

Damatlığı 500e karaca erkek giyim den aldım, gayet kaliteliydi.

Babanız yüzde yüz haklı. Bu kadar düşünmeyin erkek tarafını, zarara girersiniz...

Son düzenleme:
6 bin lirayla damatlik yatak odasi ve ivir zivirlari alin dedi.Yeter mi ki?Normal bir yatak odasi 4 5 binden basliyor
Pahalı yere gıdersen marka ararsan 4,5bınden alırsın .2 bıne de var o da yatak o da yatak herseyı ıcın de ucmayın bukadar ya yazık yazık verılen paralara .Damatlık nedır ya gıdıp te dukkana damatlık alacagız dersen normalde gömlek pantolon enfazla60 liraya alacakken sana satarlar 250 tl .Gelıne de ayakkabı alırkrn gelın ayakkabısı dersrn 50 lıralık ayakkabıyı 150 tl ye satarlar canım.Gelın basında da 30 lıraya yapacagı topuzu 300 liraya yaparlar gelın bası dersen :))Bıraz akıllı olmak lazım :)

inan iylik yaramıyor kimseye

Ailede varken yok olunca manen zor olur anlıyorum. Sende gördüğüm tek hata bir işe girmeden evliliğe girişmen. Kendi paranı kazanıp ne babanın ne kocanın eline bak. Allah mutlu etsin diyelim.

Back
X