- Konu Sahibi karayel1988
-
Nişanlımla 6 yıllık ilişkimiz var...Her ilişkide olduğu gibi bizde de gelgitler oluyor bazen...
Şimdiki problem ise bir yıl sonra olacak düğünümüz için yapılan planlar...İkimizin evi arasında 2,5 saatlik yol var bu yüzden biz ailemle iki yerde de düğün olur diye düşünmüştük.Geçenlerde nişanlıma bu konudan bahsettim o da ne gerek var kına gecesi yaparsın burda da büyük düğün yaparız dedi ama nasıl olcak ben burdaki tanıdıkları nasıl taşıyım oraya kaldı ki zaten uzak olduğundan gelmek istemeyecek insanlar olur...
Nişanımız zaten büyük oldu dedi,herşeyi köylü zihniyetiyle yapmak zorundamısın dedi benim düğünüm biraz da benim söz hakkım olsun dedi.Bu konuda annenle babanı karşıma almaya hazırım dedi.Böyle davranması normal mii lütfen 3. kişi olarak fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden yazan herkese teşekkür ederim...
nişanlın haklı bile olsa tavırları çirkin. iki düğün istemeyebilir ona bir şey diyemeyiz ama aileni karşıma alırım şeklinde restleşmek bence çok yanlış ve çirkin. köylü zihniyeti falan diyerek de seni aşağılamış kendince.
ne bileyim benim midemi bulandırdı tavırları hep mi böyle yoksa ilk defa mı oldu böyle bir şey?
Evet benimle istediği kadar zıtlaşsın sonuçta ikimizin düğünüü,ikimizin fikri önemli diyor bir tarafım bir tarafımda ailem istemek hakları diyor...Hiç bu zamana kadar ailemle olumsuz bir durum yaşamadı ailem zaten bir şey demez ona...Şöyle bir durum var:
O büyük nişan istememişti şöyle eveniz küçük dışarda aile büyükleriyle pasta kesilir,yüzükler takılır tarzında istiyodı ama benim hayalim yemeklii 150-200 kişilik bir şeydi ve kız tarafı olarakta öle yaptık düğün gibi oldu yanii nişanlım hiç öle olmasını istemiyordu ama oldu şimdi de biraz benim söz hakkım olmalı ne o 3 gün 3 gece düğün mü yapçaz diyor nişan zaten büyüktü diyor tutayım arabasını 4-5 tane gelmek isteyen burdaki düğün büyük olur ona gelsin diyor ne gerek var insanları öyle parçalamaya diyor o zaman iki düğün olunca gelenler az olcak bir şeye benzemicek gibi düşünüyor ama benim ailem illa burda da olun istiyorlar ooff arada kaldım nasıl bir orta yol bulunabilir?
Evet benimle istediği kadar zıtlaşsın sonuçta ikimizin düğünüü,ikimizin fikri önemli diyor bir tarafım bir tarafımda ailem istemek hakları diyor...Hiç bu zamana kadar ailemle olumsuz bir durum yaşamadı ailem zaten bir şey demez ona...Şöyle bir durum var:
O büyük nişan istememişti şöyle eveniz küçük dışarda aile büyükleriyle pasta kesilir,yüzükler takılır tarzında istiyodı ama benim hayalim yemeklii 150-200 kişilik bir şeydi ve kız tarafı olarakta öle yaptık düğün gibi oldu yanii nişanlım hiç öle olmasını istemiyordu ama oldu şimdi de biraz benim söz hakkım olmalı ne o 3 gün 3 gece düğün mü yapçaz diyor nişan zaten büyüktü diyor tutayım arabasını 4-5 tane gelmek isteyen burdaki düğün büyük olur ona gelsin diyor ne gerek var insanları öyle parçalamaya diyor o zaman iki düğün olunca gelenler az olcak bir şeye benzemicek gibi düşünüyor ama benim ailem illa burda da olun istiyorlar ooff arada kaldım nasıl bir orta yol bulunabilir?
Aslında 2,5 saatlik bir mesafe bana uzun gibi gelmedi farklı şehirlerdemisiniz yoksa farklı ilçelerdemi 2,5 saatlik mesafe için 2 dügün yapmaya gerek yok diyorum yok yinede isterim diyorsanız kına gecesini kadınlı erkekli karışık yaparsanız ve gelinliginizi giyerseniz,eger tek düğün yaparsanız erkek tarafı dügün olacagı gün sizin çevreniz için otobüs tutar onlarda öyle gelir.[/QU
Ben farklı bir ilin ilçesindeyim aramızda aşılması gereken bir dağ yolu var sadece...Yani bizde bulunduğum yerdeki düğün için önce gelinlik sonra kına kıyafetimi giyerim yani düğün&kına gibi olsun diye düşünmüştük ama o bunu da istemiyor.Araba tutayım gelcek olan sizi seven zaten gelir diyor
Aslında 2,5 saatlik bir mesafe bana uzun gibi gelmedi farklı şehirlerdemisiniz yoksa farklı ilçelerdemi 2,5 saatlik mesafe için 2 dügün yapmaya gerek yok diyorum yok yinede isterim diyorsanız kına gecesini kadınlı erkekli karışık yaparsanız ve gelinliginizi giyerseniz,eger tek düğün yaparsanız erkek tarafı dügün olacagı gün sizin çevreniz için otobüs tutar onlarda öyle gelir.[/QU
Ben farklı bir ilin ilçesindeyim aramızda aşılması gereken bir dağ yolu var sadece...Yani bizde bulunduğum yerdeki düğün için önce gelinlik sonra kına kıyafetimi giyerim yani düğün&kına gibi olsun diye düşünmüştük ama o bunu da istemiyor.Araba tutayım gelcek olan sizi seven zaten gelir diyor
ben nişanlına hak veriyorum söylediği mantıklı ama dedim ya tavrı çirkin geldi bana.
ha bir de mesela bunu nişanlınızla ve ailesiyle konuşmadan kendi kafanızdan plan yapmışsınız şimdi o plan gerçekleşmeyecek diye strese giriyorsunuz. evlenecek olan sadece siz değilsiniz ki nişanlınız da bu olayın bir parçası olduğuna göre onun da söz hakkı var ve madem nişan sizin dediğiniz gibi olmuş bırakın bu da onun dediği gibi olsun.
siz ailem burda da düğün istiyor dediniz diye aileni karşıma alırım dedi galiba? bence ikiniz de ailenizi araya katmayın çok eski değilim evlilikte ama bu yollardan geçmiş biri olarak kulağına küpe olsun bu tavsiyem :)
sonra eşin senin ailenden soğur sen onunkinden soğursun bu sefer kavgalar başlar işin içinden hiç çıkamazsınız.
ben nişanlına hak veriyorum söylediği mantıklı ama dedim ya tavrı çirkin geldi bana.
ha bir de mesela bunu nişanlınızla ve ailesiyle konuşmadan kendi kafanızdan plan yapmışsınız şimdi o plan gerçekleşmeyecek diye strese giriyorsunuz. evlenecek olan sadece siz değilsiniz ki nişanlınız da bu olayın bir parçası olduğuna göre onun da söz hakkı var ve madem nişan sizin dediğiniz gibi olmuş bırakın bu da onun dediği gibi olsun.
siz ailem burda da düğün istiyor dediniz diye aileni karşıma alırım dedi galiba? bence ikiniz de ailenizi araya katmayın çok eski değilim evlilikte ama bu yollardan geçmiş biri olarak kulağına küpe olsun bu tavsiyem :)
sonra eşin senin ailenden soğur sen onunkinden soğursun bu sefer kavgalar başlar işin içinden hiç çıkamazsınız.
Doğru söylüyorsunuz,teşekkür ederim
ne önemi var bir düğün olmuş iki düğün olmuş..bunlar mutluluğun anahtarı değil ki..önemli olan evlilikte mutlu olmak.
Çok olgunca yaklaşıyorsunuz malesef ben böyle düşünemiyorum dahaBunlar insanın hayatında bir kere olan şeyler gözüyle bakıyorum her zaman düğün dernekte kurulmuyor ki:/
Hepinize teşşekür ediyorum inanın bazen insanın farklı açılardan bakması gerekiyor.O yüzden buraya yazdım.
O bana aileni ikna et ,aslında sen öyle istiyorsun ama onların adının arkasına sığınıyorsun diyor.Yani onu istediğini elbette ben de isterim bir düğün olsun büyük güzel bir şölen olsun ama nasıl olcak sonuçta arada mesafe var burdan tanıdıklar var ama onlar dediim gibi mesafeyi göze alıp gelmezler zaten...Burda yapılırsa gelcek insanlar çok....Yani benim için ayşe teyze,Ömer amca gelmiş gelmemiş sorun değil ama ailem gelinlikle burda da görülmemi istiyor:/
Nişanlıma gelince o burda kına şöyle 100-150 kişilik kadınlar toplansın kurtlarınızı dökün diyor ertesi günde çok güzel bir otelde yemekli düğün olsun arabada tutayım diyorr,ailemi ikna etmem lazım galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?