düğün hediyesi hakkında

Gramin bile yarısı altınlar var onlardan olur bence çünkü qlacaginiz vazo falan da o civarda o olacak

Düğün telaşında herhangi bir züccaciyenin akibeti biraz sıkıntılı olur bence. O telaş sırasında kırılması, unutulması, asla çiftin evine ulaşmaması çok büyük ihtimal.

Yeterince samimi olmadığım ama bir sebepten katılmak zorunda kaldığım düğün nişan organizasyonları için benim kafamdaki ideal hediye 20 Euro takmak şuanda. Bana takılsa da bozulmazdım. Ama açıkçası daha gerçekleştirmedim hiç. Uygunsuz mu kaçar, çok mu az kalır tam emin değilim.

Hediye çeki alırım ben genelde . Bilinen ev mağazalarından. Yeni evlilerin ıvır zıvırı bitmez. Kendileri ne isterse alsın.

'bu kişiyle ailemle alakalı bir kırgınlık vardı aramızda ama ailem barıştı, hallettiler otomatik olarak benim küslüğüm de bitmiş oldu.'

Biri küstü küstüm, barıştı barıştım nedir? Ya yaşınız 5 mi?

Yorumlarda göremedim ama çiçek gonderseniz nasil olur? Hem butceyi zorlamaz ,hem not ilistirilir , hem güzel bir hediye. Kibar bir saksi cicegi olabilir. Kardeşimin düğününde arkadaslarindan bazilari gondermisti cok hosumuza gitmişti. Gelin masasinin önünde guzel güzel durdular, sonra evlerine götürdüler

Başkası ile hediye göndermektense arayıp tebrik etseniz daha hoş olur bence.O çiftin yerine koyarak kendimi söylüyorum bunu.Küs olduğum biri annesiyle hediye göndermesi mi araması mi mutlu eder diye kıyaslayınca kesinlikle aranmak.

şimdi bu evlenene ailem zaten altın, bilezik vs takıyor.
dayı yakında evleniyor onun da altınlarını aldı bizimkiler, hazır. annem vs.
E daha ne? Zaten çok samimi değilmişsin akrabayla, düğüne gitmesen de hediye almak zorunda değilsin bence, seni temsilen ailen gidiyor, onlar da sen evlenirsen sana değil, ailene ayıp olmasın diye gelecekler zaten...Dayı konusunda da düğünde bulunmanda fayda var ama takı takmak annenin görevi senin değil...

Aileniz hediye takıyorsa ayrı olarak akrabanıza da dayınıza da altın takmanıza ya da hediye almanıza gerek yok bence. Ama nezaketen bir hediye almak isterseniz de ev adresine de gönderebilirsiniz o şekilde de güzel olabilir. Hediye olarak şık bir kahve fincanı takımı güzel olabilir. Çünkü diğer küçük eşyalarını almışlardır büyük ihtimalle.

sana ne? yaptığın yorumun konuyla ne alakası var?
konu dışına çıkıp ban yemek mi istiyorsun, bu yüzden mi yazdın bu yorumu?
banlatırız yani dert değil.

hanımlar ben kararımı verdim. bu kararı vermemde yazdığınız yorumların etkisi oldu. hiçbir hediye almayacağım. bizzat bulunamadığım düğün için hediye göndermenin bir anlamı yok, evet nazik bir düşünce ama o düğün telaşında kimsenin umurunda olmayacağına eminim. hem bu akrabam hem de bir ay sonra evlenecek olan dayımın yarın öbür gün benim düğünüm olursa katılım sağlayacaklarından bile emin değilim açıkçası. misal teyzem, halam iki eli kanda olsa gelir katılır bunu biliyorum ama bu kişiler için öyle düşünmüyorum. kalbimin sesini dinledim, zaten şu zor ekonomik şartlarda kimse için böyle bir harcama yapmak istemediğimi farkettim. bazı arkadaşlar zaten ailesiyle yaşayan bekar kadınlar birey bile sayılmıyor tarzı yorumlar yapmıştı, maalesef haklılar. ve yorumlarda bazıları bekarsanız şöyle şöyle yapabilirsin tarzı konuşup yine bekarlığı vurguladı. belli ki bekar insan bu ülkede, bu zihniyette insandan sayılmıyor ben bunu anladım. evlenmeyi statü atlamak olarak gören bir toplumda zaten çoğu şeyi ayıp olmasın diye yapıyoruz. vazgeçtim, ayıp olmasın diye hediye masrafı yapacak değilim, saçma olduğuna karar verdim yani. ailem sadece selamımı yollayacak. zaten düğün yaklaştı diye senelerdir devam eden küslüğü giderme çabaları samimi gelmemişti.

hepinize çok teşekkür ederim önerileriniz için, konu nasıl olsa sitede kayıt altında, günün birinde başka bir düğün için lazım olursa açıp okuyacağım tekrar yorumlarınızı

Bence hiç basit değil.
Kahve makinesi falan abartı geldi bana, o kadar bütçe olsa veya o paralara çıkılacak olsa bir şey takılır.
Siz o tarz bir şey götürebilirsiniz.
Bana bi arkadaşım gayet tupperware kabı getirmişti, bu da götürülmez der belki insanlar ama çok da güzel işimi gördü.

Edit: Son mesajınızı şimdi gördüm.

yaa mesajınızı okuyunca aklıma yıllar önce üniversitedeyken bir yandan da çalışıp para kazandığım dönem geldi. kuzenim evlenecekti ve ben arayıp anneme çeyrek mi almam gerek ne alayım, çeyrek az mı olur falan demiştim, annem de senin bir şey almana gerek yok, hem öğrencisin hem bekarsın tarzı konuşmuştu. sonra bir kuzenimde daha benzer konuşma geçti aramızda.

bu ülkede kadınlara ve aynı zamanda cinsiyet fark etmeksizin bekarlara hala daha birey gözüyle bakılamıyor tam olarak.

sizin konuda ben de içime sinmeyen şeyi yapmazdım açıkçası, çiçek fikri hoşuma gitmişti benim mesajlardan, en azından jest olmuş olur ama size kalmış . :)

Harika düşünmüşsun tebrik ederim
Böylece insanlara haddinden fazla verici olmama isteğin konusunda bir adım atmış oldun.
Tebrik ederim seni .
Hak etmeyene bir kuruş / bir dakika harcama.
Daha önce de yazmıştım, buna ayırdığın bütçeyle kendine bir güzellik yap:) böylece kararın seni hiç rahatsız etmez

maaşı alınca dolar alıcam gerçi bu genelde yaptığım bişey.
belki haftaya tek başıma denize gider, hiçbir şeyden kısmadan harcarım o gün.
veya bizimkiler düğüne gideceği için ev 2-3 gün boş olacak, yemek tatlı ne istiyorsam söyler akşamları da içerim belki
manita olsa sofra hazırlar eve atardım da yok o yüzden sadece kendime harcayacağım.

Aynen öyle iyi eğlenceler şimdiden. Sana değer vermeyene altın, kahve makinası olacağına senin midende dursun daha iyi paran. Sonuçta onu sen kazandın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…