Yarım gram alabilirsin yoksa da bir fincan takımı vs çok bile eğer sadece kan bağından ibaretsekendisi dayım değil.
ne tavsiye edersin peki? altın alacak bütçem yok, yakınlığım da sadece kan bağımdan ibaret.
'bu kişiyle ailemle alakalı bir kırgınlık vardı aramızda ama ailem barıştı, hallettiler otomatik olarak benim küslüğüm de bitmiş oldu.'hanımlar selam,
hiç uzatmadan konuya gireyim, yakın bir akrabam evleniyor, ben yolun uzak olması ve ertesi gün iş olması sebebiyle (gidersem ertesi gün iş yerinden izin almam gerekiyordu dönüş yolu için ama iş yerim izin vermiyor) düğünlerine gidemiyorum. ama tüm ailem gidiyor yani. bu kişiyle ailemle alakalı bir kırgınlık vardı aramızda ama ailem barıştı, hallettiler otomatik olarak benim küslüğüm de bitmiş oldu.
diyorum ki ben bu insanlara bi ev hediyesi alsam, içine de tatlış bi tebrik notu iliştirsem, bizimkiler götürüp kendilerine verse nasıl olur? sizce kibarca bir hareket olur mu? ve sizce nasıl bir hediye almalıyım, yüksek bütçeli bişey alamam, kullanabilecekleri bişey almak isterim. maksat nezaketen gelemediğim için özür dilemek ve bir incelik yapmak. bir diğer maksadım da biz erkek tarafıyız, herkesin gitmesi ama benim gitmemem olumsuz algılansın istemiyorum, en azından gelemese de hediye yolladı mutluluk diledi desinler.
ne dersiniz?
Başkası ile hediye göndermektense arayıp tebrik etseniz daha hoş olur bence.O çiftin yerine koyarak kendimi söylüyorum bunu.Küs olduğum biri annesiyle hediye göndermesi mi araması mi mutlu eder diye kıyaslayınca kesinlikle aranmak.hanımlar selam,
hiç uzatmadan konuya gireyim, yakın bir akrabam evleniyor, ben yolun uzak olması ve ertesi gün iş olması sebebiyle (gidersem ertesi gün iş yerinden izin almam gerekiyordu dönüş yolu için ama iş yerim izin vermiyor) düğünlerine gidemiyorum. ama tüm ailem gidiyor yani. bu kişiyle ailemle alakalı bir kırgınlık vardı aramızda ama ailem barıştı, hallettiler otomatik olarak benim küslüğüm de bitmiş oldu.
diyorum ki ben bu insanlara bi ev hediyesi alsam, içine de tatlış bi tebrik notu iliştirsem, bizimkiler götürüp kendilerine verse nasıl olur? sizce kibarca bir hareket olur mu? ve sizce nasıl bir hediye almalıyım, yüksek bütçeli bişey alamam, kullanabilecekleri bişey almak isterim. maksat nezaketen gelemediğim için özür dilemek ve bir incelik yapmak. bir diğer maksadım da biz erkek tarafıyız, herkesin gitmesi ama benim gitmemem olumsuz algılansın istemiyorum, en azından gelemese de hediye yolladı mutluluk diledi desinler.
ne dersiniz?
BendeeğğğKahve makinesi biri bana alsa çok mutlu olurdum
E daha ne? Zaten çok samimi değilmişsin akrabayla, düğüne gitmesen de hediye almak zorunda değilsin bence, seni temsilen ailen gidiyor, onlar da sen evlenirsen sana değil, ailene ayıp olmasın diye gelecekler zaten...Dayı konusunda da düğünde bulunmanda fayda var ama takı takmak annenin görevi senin değil...şimdi bu evlenene ailem zaten altın, bilezik vs takıyor.
dayı yakında evleniyor onun da altınlarını aldı bizimkiler, hazır. annem vs.
Aileniz hediye takıyorsa ayrı olarak akrabanıza da dayınıza da altın takmanıza ya da hediye almanıza gerek yok bence. Ama nezaketen bir hediye almak isterseniz de ev adresine de gönderebilirsiniz o şekilde de güzel olabilir. Hediye olarak şık bir kahve fincanı takımı güzel olabilir. Çünkü diğer küçük eşyalarını almışlardır büyük ihtimalle.dayı da yakın zamanda evleniyor, ben onun için de bu tip bişey yapmayı düşünüyorum açıkçası. sence burada önemli olan yakın akrabanın onları düşünüp bişey hediye etmesi mi yoksa illa ki altın alması mı? herkes altın alıyor zaten. ona bakarsan dayım da kan bağımdan ibaret, kendisini sevmem o da beni sevmez. buna rağmen ona da yine altın mı almak lazım yeğen olarak sence?
sana ne? yaptığın yorumun konuyla ne alakası var?'bu kişiyle ailemle alakalı bir kırgınlık vardı aramızda ama ailem barıştı, hallettiler otomatik olarak benim küslüğüm de bitmiş oldu.'
Biri küstü küstüm, barıştı barıştım nedir? Ya yaşınız 5 mi?
Bence hiç basit değil.açıkçası içimdem gelmiyor değil, geliyor yani biri bana minik de olsa sembolik de olsa evlendim diye hediye verse hoşuma gider.
ben şu ikili kahve fincanlarından düşünmüştüm baş başa içsinler diye. çok sever bizimki türk kahvesini çünkü. çok mu basit kaçar? türk kahvesi makinesi düşündüm ama ondan hayatta kahve içmez biliyorum.
normal kahve makinesi dendi ama bildiğim kadarıyla o tarz kahveleri de sevmiyor, filtre vs. arada kaldım...
nevresim çok demode geldi de
hediye fikriniz var mıdır peki başka?
bekarım bu arada.
hanımlar ben kararımı verdim. bu kararı vermemde yazdığınız yorumların etkisi oldu. hiçbir hediye almayacağım. bizzat bulunamadığım düğün için hediye göndermenin bir anlamı yok, evet nazik bir düşünce ama o düğün telaşında kimsenin umurunda olmayacağına eminim. hem bu akrabam hem de bir ay sonra evlenecek olan dayımın yarın öbür gün benim düğünüm olursa katılım sağlayacaklarından bile emin değilim açıkçası. misal teyzem, halam iki eli kanda olsa gelir katılır bunu biliyorum ama bu kişiler için öyle düşünmüyorum. kalbimin sesini dinledim, zaten şu zor ekonomik şartlarda kimse için böyle bir harcama yapmak istemediğimi farkettim. bazı arkadaşlar zaten ailesiyle yaşayan bekar kadınlar birey bile sayılmıyor tarzı yorumlar yapmıştı, maalesef haklılar. ve yorumlarda bazıları bekarsanız şöyle şöyle yapabilirsin tarzı konuşup yine bekarlığı vurguladı. belli ki bekar insan bu ülkede, bu zihniyette insandan sayılmıyor ben bunu anladım. evlenmeyi statü atlamak olarak gören bir toplumda zaten çoğu şeyi ayıp olmasın diye yapıyoruz. vazgeçtim, ayıp olmasın diye hediye masrafı yapacak değilim, saçma olduğuna karar verdim yani. ailem sadece selamımı yollayacak. zaten düğün yaklaştı diye senelerdir devam eden küslüğü giderme çabaları samimi gelmemişti.
hepinize çok teşekkür ederim önerileriniz için, konu nasıl olsa sitede kayıt altında, günün birinde başka bir düğün için lazım olursa açıp okuyacağım tekrar yorumlarınızı
Harika düşünmüşsun tebrik ederimhanımlar ben kararımı verdim. bu kararı vermemde yazdığınız yorumların etkisi oldu. hiçbir hediye almayacağım. bizzat bulunamadığım düğün için hediye göndermenin bir anlamı yok, evet nazik bir düşünce ama o düğün telaşında kimsenin umurunda olmayacağına eminim. hem bu akrabam hem de bir ay sonra evlenecek olan dayımın yarın öbür gün benim düğünüm olursa katılım sağlayacaklarından bile emin değilim açıkçası. misal teyzem, halam iki eli kanda olsa gelir katılır bunu biliyorum ama bu kişiler için öyle düşünmüyorum. kalbimin sesini dinledim, zaten şu zor ekonomik şartlarda kimse için böyle bir harcama yapmak istemediğimi farkettim. bazı arkadaşlar zaten ailesiyle yaşayan bekar kadınlar birey bile sayılmıyor tarzı yorumlar yapmıştı, maalesef haklılar. ve yorumlarda bazıları bekarsanız şöyle şöyle yapabilirsin tarzı konuşup yine bekarlığı vurguladı. belli ki bekar insan bu ülkede, bu zihniyette insandan sayılmıyor ben bunu anladım. evlenmeyi statü atlamak olarak gören bir toplumda zaten çoğu şeyi ayıp olmasın diye yapıyoruz. vazgeçtim, ayıp olmasın diye hediye masrafı yapacak değilim, saçma olduğuna karar verdim yani. ailem sadece selamımı yollayacak. zaten düğün yaklaştı diye senelerdir devam eden küslüğü giderme çabaları samimi gelmemişti.
hepinize çok teşekkür ederim önerileriniz için, konu nasıl olsa sitede kayıt altında, günün birinde başka bir düğün için lazım olursa açıp okuyacağım tekrar yorumlarınızı
maaşı alınca dolar alıcamHarika düşünmüşsun tebrik ederim
Böylece insanlara haddinden fazla verici olmama isteğin konusunda bir adım atmış oldun.
Tebrik ederim seni .
Hak etmeyene bir kuruş / bir dakika harcama.
Daha önce de yazmıştım, buna ayırdığın bütçeyle kendine bir güzellik yap:) böylece kararın seni hiç rahatsız etmez
Aynen öylemaaşı alınca dolar alıcamgerçi bu genelde yaptığım bişey.
belki haftaya tek başıma denize gider, hiçbir şeyden kısmadan harcarım o gün.
veya bizimkiler düğüne gideceği için ev 2-3 gün boş olacak, yemek tatlı ne istiyorsam söyler akşamları da içerim belki
manita olsa sofra hazırlar eve atardım da yoko yüzden sadece kendime harcayacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?