düğün hediyesi hakkında

Anneniz zaten takısını takacak .sizin takmanıza gerek yok diyenlerdenim bende . Ama illa alacaksanız .ikili kupa bardak falan olabilir. Ya da hoş bir biblo .

Bekarsaniz takmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Kuzen yada dayi fark etmez. Maddi durumuz iyiyse destek amaçlı takabilirsiniz. Yoksa kendinizi zorlamayın.

bence bir şey almaya gerek yok. bekarsınız sonuçta, aileniz de gidiyormuş. sosyal medya kullanıyorlarsa ordan bir paylaşımlarının altına "yanınızda olmayı çok istedim ancak mümkün olmadı. süpersiniz, mutluluklar " minvalinde bir şey yazın. veya düğün mekanına orkide filan gönderin.

evet yani kendisinin zamanında bize bin tane falsosu oldu zaten aramız da maddiyat yüzünden açıldı.
kin duyan bir insan değilim, şu anki hayatım daha iyi ve mutluyum, mutlu olduğum için eski şeyleri kendi içimde büyütmüyorum çünkü asla kendimi ezdirmedim, büyüğümdür susayım demedim her şeyin cevabını verdim. kırıldığım kadar da kırdım aynı zamanda.

alt kuşak üst kuşağa neden altın taksın bu bana da saçma geldi. biraz da sanki ezmeye çalışır gibi. annem altın meselesini zaten geline ve kardeşine birer yarım veya tam belki bilmiyorum, bu şekilde halledecek.

bekar ve aileyle yaşayan kadının birey sayılmama olayı da ayrı sinir bozucu. bak ben buraya konu açıyorum falan ama ailede benim de hiç adım dönmüyor bu düğün meselesinde mesela. kimse wurst gelecek mi o da gelsin demedi bile. sadece annem sordu, izin konusunu söyledim üstüne daha da bişey demedi zaten. beklenti içerisinde olmadıkları kesin :) halbuki ben de insanım, benim de duygularım var. ablayla ara düzeldi otomatik olarak wurst ile de düzeldi mantığı var ve bu bana da empoze edildi sanırım. yine de senelerdir küs olan adam düğün zamanı ablasını arayıp özür diledi, davet etti falan. niye düğün zamanı yani ne alaka? bayramda geldi mesela annesinin evine, madem ablasını düşünüyordu pişmandı neden geldiğinde görüşmedi mesela annemle? davetiye bırakmış anasına. neden davetiyeyi ablasına kendisi teslim etmedi? abla müsaitsen bi çay ısmarlayayım sana, konuşalım biraz deyip arayı yumuşatmak çok mu zordu? annem kabul eder etmez o ayrı konu ama o böyle bir adım atabilirdi bayramda geldiğinde mesela, atmadı.

ay bu akrabalar işte.

sosyal medyamda ekli değiller ahahaha

Siz ailenizle yaşıyorsunuz değil mi? Yani ayrı bir hane değilsiniz o zaman hediyeye gerek olmayabilir. Ama siz küs olduğumu o yüzden gitmediğimi düşünmesinler diyorsanız Karaca ya da english home ya da biraz daha yüksek bütçeniz varsa Paşabahçe’den birşey alıp değişim kartı koyarsınız. İster kullanırlar ister işlerine yarayacak birşeyle değiştirirler

Sen bir de bu adama bütçe mi ayiriyorsun?
Bence ne bu düğüne ne dayına hiç bir şey alma. Kilometrelerce uzaktaki insanların da canını sıkmasına izin verme :)
Annen takacakmis işte, annenin babanın bunca sene taktıkları bir şekilde sana gelir zaten sıra sana gelince ben iş yerinde takı toplamaya katılmazdim, 'prensip olarak kendi düğünüme çağırmayacagim yakınlıktaki arkadaşlarıma bir şey takmıyorum' derdim, sorna da ona ayırdığım bütçeyi kendi altın hesabıma atardim. O zaman attığım 300 lira bugün 1100 oldu. Şu an işsizim o paralarımi yiyorum. Hangi takı taktigim insan bana bugün borc verecekti herkese de tavsiye ederim

Ailen takıyorsa gerek yok

Erkek tarafiyiz demişsiniz.
Erkekler hediyeden çok anlar mı bilemedim.

Kız olsa heyecanla kabul eder, erkeğin eline ulaşmasi bile meçhul. .
Hediyeler genelde erkeğin annesine taktım edilir.
O da geline verir mi, kendi mı kullanir o daha da meçhul

İşin bu boyutu da var.

Nasıl aileler bilemiyorum tabi..

altın tak diyen yorumları okuduktan sonra ben de öyle düşünüp güldüm biliyor musun tamam, altın almak iyi fikir ama kendi altın hesabıma alayım ehe ehe dedim
öte yandan ben evlenmeyi, düğün müğün yapmayı hiç düşünmüyorum. bunun önemli bir sebebi var, evlilik fikrine zaten sıcak bakan biri değilim. yani buna sıcak bakmam için gerçekten evlenmek isteyeceğim türde biri çıkması lazım karşıma. love işlerini de bıraktım bir süredir kimseyle görüşmüyorum ama kader kısmet tabii.
e peki sen öyle bir cümle kurduğun zaman sana nasıl tepki veriyorlardı? bu arada çok saçma bir gelenekmiş ya. biz de eskiden bir iş arkadaşı için aramızda para topladık ama o ayrı eve çıkmıştı çok borcu vardı. o kıza abası yanık bi çocuk vardı, arkadaş para toplarken bu çocuk 30 lira mı ne verdi bi de bozuklukları vardı ay hiç unutmuyorum o rezilliği ya. ben hem toplama kısmına katkı yaptım hem de hatuna baş başayken 300 lira verdim o zamanın parası, içimden geldi. verdim ve unuttum o dönem severdim o kızı.

anamla selam göndericem
selam söyledi, mutluluklar diledi, çok istedi ama iş sebebiyle izin alamadığından gelemedi.
bu kadar

Yaa konuyu ben mi anlamadım bilmiyorum ki Aile ev oturmasına gitmiyor ki düğüne gidiyor, düğüne ev hediyesi gönderilmez.

düşün bak ne kadar hakimim bu işlere

Para dürtüyor seni ben anladım bi kahve fincanı takımı 450 lira olmuş etme eyleme arkadaşım senden geldiği bile anlaşılmayacak.
Ha ama düğünden birkaç ay sonra evlerine giderken hediye götürürüm dersen onda okeyim ama düğüne yollanmaz, olmaz yani.

İlk zamanlar kınayan gözlerle bakildim ama şey derdim; "yaaa şimdi tuhaf gelebilir ama benim yasima gelip yüzlerce düğüne gidince siz de bana hak vereceksiniz"
Zamanla, tanimislardir ama beni.
Bu arada yemekli düğüne gitmem genelde, iş arkadaslarin falan kinasına giderim. Ama herhangi birinin yemekli düğününe gittiysem prensip gereği altına katılır ya da para falan takarım böyle de prensipli insanim
Ama bence çok iyi bir şey yapıyorum. Yarın bir gün ben milletin eline davetiye tutusturunca insanlar 'offf , bu bize çeyrek takmıştı. Lanet olsun tam da evlenecek zaman' flaan diye düşünmeyecek, sadece beni sevdiği için gelip,mutlu anima eşlik edip gidecek. Sıfır stres, çünkü ben de onlara takmamistim
Ayrica senin de dediğin gibi, zaten seni bireyden saymiyorlar bile bekar ve ailenle yaşadığın için. Arada kayna:) boşver
Yazık valla Parana. Ona vermiş sayip kendine normalde alacagindan bir tık daha pahalı mont al kışlık. Montunu giydikce içinden mutluluk dilersin genç cifte

tamam
vazgeçtim zaten fiyatları görünce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…