- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
Niye Stanley termos gelse mesela
Ben mutluluktan uçarım, hele büyük boy
evet yani kendisinin zamanında bize bin tane falsosu oldu zaten aramız da maddiyat yüzünden açıldı.Dayin sizin eve çöreklenen bir adam miydi? Öyle bir şey hatırlıyorum sanki. Benim dayim tanıdığım en simarik,en çıkarcı ,aldatıcı adamdır. Ergenlikten beri konusmuyordum,birkaç yıl önce sarhoşken özür diledi barıştık:) ama yine de kendimi yoramam onun için.
Sen de yorma, boşver yaaa. Alt tarafi ananenin doğurup çok çok simarttigi, bu nedenle kendini herkesten kıymetli gören biri değil mi en nihayetinde? Uzakta da oturuyormuş. Sana ne zararı olur ki aranizin harika olmamasının:)
Hem nerede gorulmus alt kuşağın üste düğünde bir şey taktiği? Dayı yeğenine takar normal sartlar altında. Anneniz sizin yerinize halleder
Boşver gerçekten yaaa zaten kit kanaat gecinmeye çalışıyorsun. Demişsin ya kendime bin liralık bir şey almadım diye. Ben yerinde olsam hem takmam, hem de vicdanımı rahatlatmak için gider kendime ne zamandır istediğim bir şeyi alırım.
Çünkü neden almayayım?
Cunku canım kendim
İnsana kendinden başka dost yok bu devirde. Kimseye degil kendine yap masrafını:))
Ayrica Türkiye'de bekar ve aileyle yaşayan kadın bireyden sayılmaz ki, kimse senden hediye falan beklemiyordur. Annen hane halkı adına takacak takisini.
sosyal medyamda ekli değiller ahahahabence bir şey almaya gerek yok. bekarsınız sonuçta, aileniz de gidiyormuş. sosyal medya kullanıyorlarsa ordan bir paylaşımlarının altına "yanınızda olmayı çok istedim ancak mümkün olmadı. süpersiniz, mutluluklar " minvalinde bir şey yazın. veya düğün mekanına orkide filan gönderin.
watsapp mesajı da iş görürsosyal medyamda ekli değiller ahahaha
Sen bir de bu adama bütçe mi ayiriyorsun?evet yani kendisinin zamanında bize bin tane falsosu oldu zaten aramız da maddiyat yüzünden açıldı.
kin duyan bir insan değilim, şu anki hayatım daha iyi ve mutluyum, mutlu olduğum için eski şeyleri kendi içimde büyütmüyorum çünkü asla kendimi ezdirmedim, büyüğümdür susayım demedim her şeyin cevabını verdim. kırıldığım kadar da kırdım aynı zamanda.
alt kuşak üst kuşağa neden altın taksın bu bana da saçma geldi. biraz da sanki ezmeye çalışır gibi. annem altın meselesini zaten geline ve kardeşine birer yarım veya tam belki bilmiyorum, bu şekilde halledecek.
bekar ve aileyle yaşayan kadının birey sayılmama olayı da ayrı sinir bozucu. bak ben buraya konu açıyorum falan ama ailede benim de hiç adım dönmüyor bu düğün meselesinde mesela. kimse wurst gelecek mi o da gelsin demedi bile. sadece annem sordu, izin konusunu söyledim üstüne daha da bişey demedi zaten. beklenti içerisinde olmadıkları kesin :) halbuki ben de insanım, benim de duygularım var. ablayla ara düzeldi otomatik olarak wurst ile de düzeldi mantığı var ve bu bana da empoze edildi sanırım. yine de senelerdir küs olan adam düğün zamanı ablasını arayıp özür diledi, davet etti falan. niye düğün zamanı yani ne alaka? bayramda geldi mesela annesinin evine, madem ablasını düşünüyordu pişmandı neden geldiğinde görüşmedi mesela annemle? davetiye bırakmış anasına. neden davetiyeyi ablasına kendisi teslim etmedi? abla müsaitsen bi çay ısmarlayayım sana, konuşalım biraz deyip arayı yumuşatmak çok mu zordu? annem kabul eder etmez o ayrı konu ama o böyle bir adım atabilirdi bayramda geldiğinde mesela, atmadı.
ay bu akrabalar işte.
Ailen takıyorsa gerek yokhanımlar selam,
hiç uzatmadan konuya gireyim, yakın bir akrabam evleniyor, ben yolun uzak olması ve ertesi gün iş olması sebebiyle (gidersem ertesi gün iş yerinden izin almam gerekiyordu dönüş yolu için ama iş yerim izin vermiyor) düğünlerine gidemiyorum. ama tüm ailem gidiyor yani. bu kişiyle ailemle alakalı bir kırgınlık vardı aramızda ama ailem barıştı, hallettiler otomatik olarak benim küslüğüm de bitmiş oldu.
diyorum ki ben bu insanlara bi ev hediyesi alsam, içine de tatlış bi tebrik notu iliştirsem, bizimkiler götürüp kendilerine verse nasıl olur? sizce kibarca bir hareket olur mu? ve sizce nasıl bir hediye almalıyım, yüksek bütçeli bişey alamam, kullanabilecekleri bişey almak isterim. maksat nezaketen gelemediğim için özür dilemek ve bir incelik yapmak. bir diğer maksadım da biz erkek tarafıyız, herkesin gitmesi ama benim gitmemem olumsuz algılansın istemiyorum, en azından gelemese de hediye yolladı mutluluk diledi desinler.
ne dersiniz?
altın tak diyen yorumları okuduktan sonra ben de öyle düşünüp güldüm biliyor musunSen bir de bu adama bütçe mi ayiriyorsun?
Bence ne bu düğüne ne dayına hiç bir şey alma. Kilometrelerce uzaktaki insanların da canını sıkmasına izin verme :)
Annen takacakmis işte, annenin babanın bunca sene taktıkları bir şekilde sana gelir zaten sıra sana gelinceben iş yerinde takı toplamaya katılmazdim, 'prensip olarak kendi düğünüme çağırmayacagim yakınlıktaki arkadaşlarıma bir şey takmıyorum' derdim, sorna da ona ayırdığım bütçeyi kendi altın hesabıma atardim. O zaman attığım 300 lira bugün 1100 oldu. Şu an işsizim o paralarımi yiyorum. Hangi takı taktigim insan bana bugün borc verecekti herkese de tavsiye ederim
ahahha meşhur o salata kasesi bu forumdaSalata kasesi alır geçerdim
anamla selam göndericemwatsapp mesajı da iş görüraranızda kırgınlık olmadığını anlasınlar istiyorsunuz ya o yüzden mesaj yazın diyorum yoksa bence ona da gerek yok. ailem gidiyor sonuçta ben de bekar kadınım banane derdim ben olsam
düşün bak ne kadar hakimim bu işlereYaa konuyu ben mi anlamadım bilmiyorum kiAile ev oturmasına gitmiyor ki düğüne gidiyor, düğüne ev hediyesi gönderilmez.
düşün bak ne kadar hakimim bu işlere
İlk zamanlar kınayan gözlerle bakildim ama şey derdim; "yaaa şimdi tuhaf gelebilir ama benim yasima gelip yüzlerce düğüne gidince siz de bana hak vereceksiniz"altın tak diyen yorumları okuduktan sonra ben de öyle düşünüp güldüm biliyor musuntamam, altın almak iyi fikir ama kendi altın hesabıma alayım ehe ehe dedim
öte yandan ben evlenmeyi, düğün müğün yapmayı hiç düşünmüyorum. bunun önemli bir sebebi var, evlilik fikrine zaten sıcak bakan biri değilim. yani buna sıcak bakmam için gerçekten evlenmek isteyeceğim türde biri çıkması lazım karşıma. love işlerini de bıraktım bir süredir kimseyle görüşmüyorum ama kader kısmet tabii.
e peki sen öyle bir cümle kurduğun zaman sana nasıl tepki veriyorlardı? bu arada çok saçma bir gelenekmiş ya. biz de eskiden bir iş arkadaşı için aramızda para topladık ama o ayrı eve çıkmıştı çok borcu vardı. o kıza abası yanık bi çocuk vardı, arkadaş para toplarken bu çocuk 30 lira mı ne verdi bi de bozuklukları vardı ay hiç unutmuyorum o rezilliği ya. ben hem toplama kısmına katkı yaptım hem de hatuna baş başayken 300 lira verdim o zamanın parası, içimden geldi. verdim ve unuttum o dönem severdim o kızı.
tamamPara dürtüyor seni ben anladımbi kahve fincanı takımı 450 lira olmuş etme eyleme arkadaşım senden geldiği bile anlaşılmayacak.
Ha ama düğünden birkaç ay sonra evlerine giderken hediye götürürüm dersen onda okeyim ama düğüne yollanmaz, olmaz yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?