düğün hediyesi hakkında

düğün günü salona orkide gibi bir çiçek gönderebilirsin. gelemedim ama yanınızda hissettirmek adına gibisinden not düşersin. daha sonra eve alırlar çiçeği işte. hemde kim gönderdi denilince W Wurstria derler herkese kırgınlıkta olmadığı anlaşılır

yaşım 29.
altın hakkında dediklerinize eskiden olsa katılırdım, artık katılmıyorum. günün birinde ekonomi düzelirse katılırım :)
1000 küsür liraya ben kendim için en son ne aldım diye baktım, bi sağlık tedavim için harcamışım. kendime bişey alacakken bu kadar parayı şak diye vermiyorsam başka biri için de vermem. verebilecek olsam zaten neden hediyeydi bilmem neydi diye konu açıp uğraşayım ki? parası olana en kolayı altın almak değil mi?

düğünümde halen öğrenci olan calısmayan bir arkadaşım bana hediye olarak rebul marka mum setlerinden getirmişti, o kadar hoşuma gitmişti ki kullanmaya kıyamıyordum, böyle bir şey düşünebilirsiniz.

Bekarsiniz sanirim. Bizim ailede bekarsan ailenden ayrı takı rakmazsin. Evliysen de yakınlığına göre para ya da altın takarsin.

Tupper saklama kabı
Çok saçma gelebilir ama benim mutfagimdakiler elim ayağım
Döküm tava olabilir
Kaliteli bir havlu seti olabilir.
Kaliteli bir termos olabilir
Bunlar bana gelse çok sevinirim şahsen
Evlilik dönemi çok garip ben hiç borcam almadim 6ay borcam bekledim. Ki çok severim cam sunumu. Sonra annemler soranlara söylemiş bana o süreçte 2 adet bisiklet ve araba aparatı bile geldi. Not; arabamız yoktu

Ya bu ev mağazalarından hediye çeki alınabiliyor.
Fiyatı siz belirliyorsunuz 200 300 500 TL gibi içine yüklüyorlar söylediğiniz rakamı.
Onu şık bir zarfa koyup üzerine tatlis bir not yazabilirsiniz.
Aldığınız çek bir yıl iki yıl geçerli.
Bir şeye ihtiyaç duyduklarında evde eksik kalan şeyi gidip alabilirler böylece.

Kahve fincani alma ben sata sata bi hal oldum borcam al daha iyi
Ben hediye bile götürüyorum düşün, yemek takımının fincanlari hile azalttım sattim

Ya wustria, sen değil mıydın birkaç ay önce insanlara verici olmaktan kacinacagini söyleyen. Alma verme dengesiyle ilgili bir konu vardi.
evet, aynen öyle, buna dikkat etmene sevindim
bu akrabam da, dayım da kesinlikle benim düğünüm bilmem neyim için şehir değiştirip gelmezler dediğin gibi, üstelik bebek mebek olursa asla. arabaları olsa bi ihtimal derdim ama ikisi de borç harçla evleniyor. çünkü dayı da 10-11 saat mesafede yaşıyor artık, bu akrabam da 12 saat falandı sanırım. uzak yani mesafeler de. gram altın şu an 1000 küsür lira. ben en son kendime 1000 TL ve üzeri ne harcadım diye şöyle bi baktım, sağlık için harcama yapmışım. ne bi mekanda öyle bi hesap ödemişim, ne üstüme başıma almışım, ne bi hobiye vermişim o parayı yok yani gerçekten durumlar iyi değil.
buna katılıyorum.
sonuçta gelen de kendi isteğiyle geliyor, gelmeyen de kendi isteğiyle gelmiyor...
içimden çok gelse ne yapar eder iş yerimden o izni alırdım, sağlığı bahane eder alırdım şimdi dürüst olayım. ama bu defa iş yerime yalan söylemiş olacağım ve gerçekten kimse için yalan söylemek zorunda kalmayı sevmiyorum. e bir de düğün için istedim zaten, departmanda tek olmam sebebiyle vermediler. artık hiç konusunu bile açamam başka bir bahane ile de olsa. neden iş yerime karşı imajımı bozayım ki? ve evet ben bi şekilde izin alıp 10-11 saat yol çekersem beklenti içine girerim kendimi biliyorum. mesela o ortamda beklediğim ilgiyi göremezsem bu bile gözüme batar. batar yani napalım insanız.
ben küslük meselesi ile alakalı şöyle düşündüm özellikle dayı konusunda... hadi diğer akrabayı salla ama dayı ile az buz bişey olmadı yani. ikimiz de birbirimizin ağzına sçtık afedersin kavgalarda. annem vs zaten gidiyor, gitmişken benim selamımı iletsinler, wurst çok selam söyledi, izin alamadığı için gelemedi, size mutluluklar diliyor desinler istiyorum. aslında tek niyetim buydu, hediye fikrine bugün kapıldım. yani minik bir hediye beni asla zorlamaz 500 tl üzerine çıkmadıkça dert değil.

ama TeraziBurcu da şöyle söyledi mesela, bu da kafama takıldı:

Bu ev hediyesini kim bulduysa allah onu davul etmesin ev gereksiz seylerle dolu, hayir zevk uymaz bisey olmaz napim ben onca şeyi.

En makul olanı sabun sepeti benim için. Tabi organik ve doğal olan. Abi bi guzel bi fresh kokuyor.

Ev hediyesi adı altinda bana gelen kullandığım tek şey. Banyomum gülü

Oha bana bisiklet gelse acayip mutlu olurum anca kahve fincanı borcam bi de benim gibi bir kadına kat kat sunum şeysileri geldi

Oha bana bisiklet gelse acayip mutlu olurum anca kahve fincanı borcam bi de benim gibi bir kadına kat kat sunum şeysileri geldi

Ya o hikaye apayrı o dönem ayrı yaşıyorduk evin ortasında kaldı getiren biraz sahsa özel bir kişilikti
Ben hediye almayı severim genelde de kullanıldığını goruyorum ve mutlu ediyor. Banada hep kullanacağım hediyeler geldi, mutfağımin çoğu hediye, işlev yeterli ise çeşit ve model aramam.
Ama kahve fincani no no no
Borcam bile çok değerli ve kullanışlı yahu çok güzel modeller çıkmış

Dayin sizin eve çöreklenen bir adam miydi? Öyle bir şey hatırlıyorum sanki. Benim dayim tanıdığım en simarik,en çıkarcı ,aldatıcı adamdır. Ergenlikten beri konusmuyordum,birkaç yıl önce sarhoşken özür diledi barıştık:) ama yine de kendimi yoramam onun için.
Sen de yorma, boşver yaaa. Alt tarafi ananenin doğurup çok çok simarttigi, bu nedenle kendini herkesten kıymetli gören biri değil mi en nihayetinde? Uzakta da oturuyormuş. Sana ne zararı olur ki aranizin harika olmamasının:)
Hem nerede gorulmus alt kuşağın üste düğünde bir şey taktiği? Dayı yeğenine takar normal sartlar altında. Anneniz sizin yerinize halleder
Boşver gerçekten yaaa zaten kit kanaat gecinmeye çalışıyorsun. Demişsin ya kendime bin liralık bir şey almadım diye. Ben yerinde olsam hem takmam, hem de vicdanımı rahatlatmak için gider kendime ne zamandır istediğim bir şeyi alırım.
Çünkü neden almayayım?
Cunku canım kendim
İnsana kendinden başka dost yok bu devirde. Kimseye degil kendine yap masrafını:))
Ayrica Türkiye'de bekar ve aileyle yaşayan kadın bireyden sayılmaz ki, kimse senden hediye falan beklemiyordur. Annen hane halkı adına takacak takisini.

Alacagınız hediye 300 den asagı olmayacaktır,helekı nevresım flaan o fiyata mumkun değil.O yuzden dedim.0,5 gr takıyorz artık bızde:)

Ben mutfakta aşırı minimalistim. Hiç sevmiyorum fazlalık. O yüzden mutfak eşyası hediye gelince çıldırıyorum.

Fincan takımı olmus 500 TL gram altin alirdim herhalde altının adı fincanın falı demisler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…