- 30 Ocak 2013
- 29.443
- 43.943
- 798
yaşım 29.Yas kac?30 ustu bır kadınsa aılem takıyor ben takmayayım durumu bence hos değil.Dayı ıcın konusuyorum.Dayınız yanı cok yakın,calısan bır kadınsınız en azından gr takılabılınır.
Bence o dığer akrabaya da takı takılsa daha ıyı, butce varsa.
Ev esyası almak rısklı ıs.Evı gormeden hele.
Kabul edelım 2lı fıncan takımı ucuz dıye alınıyor arkadaslar:)Ben de cok samımı degilsem bırıne gıderken,elım bos gıtmyım dıye alıyorm.
Alacaksanız 6lı alın kahve takımını.
açıkçası içimdem gelmiyor değil, geliyor yani biri bana minik de olsa sembolik de olsa evlendim diye hediye verse hoşuma gider.
ben şu ikili kahve fincanlarından düşünmüştüm baş başa içsinler diye. çok sever bizimki türk kahvesini çünkü. çok mu basit kaçar? türk kahvesi makinesi düşündüm ama ondan hayatta kahve içmez biliyorum.
normal kahve makinesi dendi ama bildiğim kadarıyla o tarz kahveleri de sevmiyor, filtre vs. arada kaldım...
nevresim çok demode geldi de
hediye fikriniz var mıdır peki başka?
bekarım bu arada.
Bence akrabanıza bir sorun eksik neyiniz var diye misal k.r.c. marka granit tencere seti iyi olur, her evin ihtiyacı.kendisi dayım değil.
ne tavsiye edersin peki? altın alacak bütçem yok, yakınlığım da sadece kan bağımdan ibaret.
evet, aynen öyle, buna dikkat etmene sevindimYa wustria, sen değil mıydın birkaç ay önce insanlara verici olmaktan kacinacagini söyleyen. Alma verme dengesiyle ilgili bir konu vardi.
bu akrabam da, dayım da kesinlikle benim düğünüm bilmem neyim için şehir değiştirip gelmezler dediğin gibi, üstelik bebek mebek olursa asla. arabaları olsa bi ihtimal derdim ama ikisi de borç harçla evleniyor. çünkü dayı da 10-11 saat mesafede yaşıyor artık, bu akrabam da 12 saat falandı sanırım. uzak yani mesafeler de. gram altın şu an 1000 küsür lira. ben en son kendime 1000 TL ve üzeri ne harcadım diye şöyle bi baktım, sağlık için harcama yapmışım. ne bi mekanda öyle bi hesap ödemişim, ne üstüme başıma almışım, ne bi hobiye vermişim o parayı yok yani gerçekten durumlar iyi değil.Bu kişi senin düğününe gelecek mi sence? Kendini zora sokacak mi? Sana hediye getirecek mi? Hem de evli belki bebekli haliyle.
Cevabın "evet, gelmese bile kendini zorlar" ise yap bir şeyler. Ama bence evlendikten cocuga karıştıktan sonra kimse böyle şehir şehir gezmiyor düğün derdine. Coluklu çocuklu insanlar da bu ekonomide takı takma konusunda çok bonkör olmuyor .
buna katılıyorum.Benim en yakın arkadaşım düğün peşinde diyar diyar Anadolu'yu gezdikim davet ettiyse 'hem bana da tatil olur' dedi, çeyreğini aldı gitti.
Gecen yaz düğünü oldu. Şehir dışından tek ben geldim . Benim düğünüm olunca bence şehir dışından o gelmeyecek, doğanın kanunu:)
sonuçta gelen de kendi isteğiyle geliyor, gelmeyen de kendi isteğiyle gelmiyor...Ablamın eski ev arkadaşı, ennn yakin arkadaşı kızın hem nisanına hem düğününe geldi, Türkiye'nin bir ucundan. Nedimesi oldu, her şeyini yaptı, yanında oldu. O evlendiği zaman bahanesini hatirlamiyorum ama ablam gitmedi bile.
içimden çok gelse ne yapar eder iş yerimden o izni alırdım, sağlığı bahane eder alırdım şimdi dürüst olayım. ama bu defa iş yerime yalan söylemiş olacağım ve gerçekten kimse için yalan söylemek zorunda kalmayı sevmiyorum. e bir de düğün için istedim zaten, departmanda tek olmam sebebiyle vermediler. artık hiç konusunu bile açamam başka bir bahane ile de olsa. neden iş yerime karşı imajımı bozayım ki? ve evet ben bi şekilde izin alıp 10-11 saat yol çekersem beklenti içine girerim kendimi biliyorum. mesela o ortamda beklediğim ilgiyi göremezsem bu bile gözüme batar. batar yani napalım insanız.Ben uzunca bir süredir kendimle ilgili bir karar aldım. İçimden gelmeyen hiç bri şeyi laf olsun diye ,adettir diye yapmıyorum. Sadece içimden geliyorsa,içimden geldiği kadarını yapıyorum. Öz ablamın ev yerleştirmesi için kendimi zorlasam izin günümü değiştirirdim mesela. Ama izin günümde ev yerleştirmek beni beklenti içine sokar :) sonra sıra bana gelince aynı şeyi ablamdan beklerim, o da muhtemelen çoluk çocuk iş güç gelemez. Sonra ben bosu boşuna kinlenirim. Ne gerek var? Kocaa süreçte sadece içimden geldiği kadar işin içine girdim, düğünde nisanda da içinden geleni taktım. Ne yaptıysam isteyerek yaptım ,kendimi zorlamadim. Bu yüzden ben evlenirken ablam misafir gibi gelse de yeter,asla bozulmam. Çünkü bir beklentim yok:))
ben küslük meselesi ile alakalı şöyle düşündüm özellikle dayı konusunda... hadi diğer akrabayı salla ama dayı ile az buz bişey olmadı yani. ikimiz de birbirimizin ağzına sçtık afedersin kavgalarda. annem vs zaten gidiyor, gitmişken benim selamımı iletsinler, wurst çok selam söyledi, izin alamadığı için gelemedi, size mutluluklar diliyor desinler istiyorum. aslında tek niyetim buydu, hediye fikrine bugün kapıldım. yani minik bir hediye beni asla zorlamaz 500 tl üzerine çıkmadıkça dert değil.Bence hayatta mutluluğun formülü bu. Annem yeğenleri için teyzemin evine yerleşir resmen kamp yapardı düğünden önce. Çeyiz meyiz için konfeksiyoncu gibi gece gündüz dikis diker,onlarda Günlerce kalırdı. Ama kendi kizini evlenirken kimseden 'yardim lazım mi' telefonu almadı mesela. kendimi bu konuma düşürmek istemem.
O yüzden yerinde olsam hiç bir şey göndermem:) ailen zaten takıyor, sen zaten ailenle yaşıyorsun. O evin bir parcasisin. Niye takasin ki? Küs olduğumuzu düşünmesin dersen instada düğün fotolarının altına çok güzelsin kallp kalp rabbim ayırmasın yakisiyorsunuz falan yaz
Bence zamanlama yanlış olur ev hediyesi için. Ne yapacak aileniz düğüne ellerinde kutuyla mı gidecek? Ya da gelin damat mekandan çıkarken onu mu alacak? En iyi ihtimalle kaynananın evine bıraksalar gelin kız onu alana kadar ay geçer sizin hediye araya gider.
Oha bana bisiklet gelse acayip mutlu olurumTupper saklama kabı
Çok saçma gelebilir ama benim mutfagimdakiler elim ayağım
Döküm tava olabilir
Kaliteli bir havlu seti olabilir.
Kaliteli bir termos olabilir
Bunlar bana gelse çok sevinirim şahsen
Evlilik dönemi çok garip ben hiç borcam almadim 6ay borcam bekledim. Ki çok severim cam sunumu. Sonra annemler soranlara söylemişbana o süreçte 2 adet bisiklet ve araba aparatı bile geldi. Not; arabamız yoktu
Oha bana bisiklet gelse acayip mutlu olurumanca kahve fincanı borcam bi de benim gibi bir kadına kat kat sunum şeysileri geldi
Dayin sizin eve çöreklenen bir adam miydi? Öyle bir şey hatırlıyorum sanki. Benim dayim tanıdığım en simarik,en çıkarcı ,aldatıcı adamdır. Ergenlikten beri konusmuyordum,birkaç yıl önce sarhoşken özür diledi barıştık:) ama yine de kendimi yoramam onun için.evet, aynen öyle, buna dikkat etmene sevindim
bu akrabam da, dayım da kesinlikle benim düğünüm bilmem neyim için şehir değiştirip gelmezler dediğin gibi, üstelik bebek mebek olursa asla. arabaları olsa bi ihtimal derdim ama ikisi de borç harçla evleniyor. çünkü dayı da 10-11 saat mesafede yaşıyor artık, bu akrabam da 12 saat falandı sanırım. uzak yani mesafeler de. gram altın şu an 1000 küsür lira. ben en son kendime 1000 TL ve üzeri ne harcadım diye şöyle bi baktım, sağlık için harcama yapmışım. ne bi mekanda öyle bi hesap ödemişim, ne üstüme başıma almışım, ne bi hobiye vermişim o parayı yok yani gerçekten durumlar iyi değil.
buna katılıyorum.
sonuçta gelen de kendi isteğiyle geliyor, gelmeyen de kendi isteğiyle gelmiyor...
içimden çok gelse ne yapar eder iş yerimden o izni alırdım, sağlığı bahane eder alırdım şimdi dürüst olayım. ama bu defa iş yerime yalan söylemiş olacağım ve gerçekten kimse için yalan söylemek zorunda kalmayı sevmiyorum. e bir de düğün için istedim zaten, departmanda tek olmam sebebiyle vermediler. artık hiç konusunu bile açamam başka bir bahane ile de olsa. neden iş yerime karşı imajımı bozayım ki? ve evet ben bi şekilde izin alıp 10-11 saat yol çekersem beklenti içine girerim kendimi biliyorum. mesela o ortamda beklediğim ilgiyi göremezsem bu bile gözüme batar. batar yani napalım insanız.
ben küslük meselesi ile alakalı şöyle düşündüm özellikle dayı konusunda... hadi diğer akrabayı salla ama dayı ile az buz bişey olmadı yani. ikimiz de birbirimizin ağzına sçtık afedersin kavgalarda. annem vs zaten gidiyor, gitmişken benim selamımı iletsinler, wurst çok selam söyledi, izin alamadığı için gelemedi, size mutluluklar diliyor desinler istiyorum. aslında tek niyetim buydu, hediye fikrine bugün kapıldım. yani minik bir hediye beni asla zorlamaz 500 tl üzerine çıkmadıkça dert değil.
amaTeraziBurcu da şöyle söyledi mesela, bu da kafama takıldı:
Alacagınız hediye 300 den asagı olmayacaktır,helekı nevresım flaan o fiyata mumkun değil.O yuzden dedim.0,5 gr takıyorz artık bızde:)yaşım 29.
altın hakkında dediklerinize eskiden olsa katılırdım, artık katılmıyorum. günün birinde ekonomi düzelirse katılırım :)
1000 küsür liraya ben kendim için en son ne aldım diye baktım, bi sağlık tedavim için harcamışım. kendime bişey alacakken bu kadar parayı şak diye vermiyorsam başka biri için de vermem. verebilecek olsam zaten neden hediyeydi bilmem neydi diye konu açıp uğraşayım ki? parası olana en kolayı altın almak değil mi?
Ben mutfakta aşırı minimalistim. Hiç sevmiyorum fazlalık. O yüzden mutfak eşyası hediye gelince çıldırıyorum.Ya o hikaye apayrı o dönem ayrı yaşıyorduk evin ortasında kaldı getiren biraz sahsa özel bir kişilikti
Ben hediye almayı severim genelde de kullanıldığını goruyorum ve mutlu ediyor. Banada hep kullanacağım hediyeler geldi, mutfağımin çoğu hediye, işlev yeterli ise çeşit ve model aramam.
Ama kahve fincani no no no
Borcam bile çok değerli ve kullanışlı yahu çok güzel modeller çıkmış
Ben mutfakta aşırı minimalistim. Hiç sevmiyorum fazlalık. O yüzden mutfak eşyası hediye gelince çıldırıyorum.
Kahve makinesi zorlar mı? Bir gün beraber içeceğimiz kahveler de olur inşallah gibi bir not kırgın olmadığınızı da işaret eder.
Fincan takımı olmus 500 TL gram altin alirdim herhalde altının adı fincanın falı demislerhanımlar selam,
hiç uzatmadan konuya gireyim, yakın bir akrabam evleniyor, ben yolun uzak olması ve ertesi gün iş olması sebebiyle (gidersem ertesi gün iş yerinden izin almam gerekiyordu dönüş yolu için ama iş yerim izin vermiyor) düğünlerine gidemiyorum. ama tüm ailem gidiyor yani. bu kişiyle ailemle alakalı bir kırgınlık vardı aramızda ama ailem barıştı, hallettiler otomatik olarak benim küslüğüm de bitmiş oldu.
diyorum ki ben bu insanlara bi ev hediyesi alsam, içine de tatlış bi tebrik notu iliştirsem, bizimkiler götürüp kendilerine verse nasıl olur? sizce kibarca bir hareket olur mu? ve sizce nasıl bir hediye almalıyım, yüksek bütçeli bişey alamam, kullanabilecekleri bişey almak isterim. maksat nezaketen gelemediğim için özür dilemek ve bir incelik yapmak. bir diğer maksadım da biz erkek tarafıyız, herkesin gitmesi ama benim gitmemem olumsuz algılansın istemiyorum, en azından gelemese de hediye yolladı mutluluk diledi desinler.
ne dersiniz?
Aldım ben ondan, gelmesin ikincisiNiye Stanley termos gelse mesela
Ben mutluluktan uçarım, hele büyük boy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?