Düğün için tartışıyoruz...

• Konu Sahibi Konu Sahibi seviyo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kaynana sormazsa sende niaşnlına söliceksin gidiyoruz bunu şunu almaya şu şu alıncak annene söyle bıktım pısırık erkeklerdennnnnnnnnnnnn

canım ailenin mutlaka nişanlının ailesine senin kıymetli olduğunu ve asla seni kimseye ezdirmeyeceklerini ve kimsenin seni üzmesine izin vermeyeceklerini bir şekilde hissettrimeleri gerekiyor.Yoksa bunlar evlenincede durmayacak anladığım kadarıyla.

canım bence topu annenlere at .ne alıncak ne yapılacak konuşmaya gelsinler diye nişanlının ailesini davet etsin ailen. altınlarıda söylesinler .bizde adet altın gelinindir etrafta görüyoz aileler altınları satıp düğün yapıyolar o zaman düğün yapmanın anlamı yok desin ailen .eğer paranız yoksa erteleyelim düğünü deyip rest çekin.
yoksa çok üzülürsün demek senin aldığın çeyizi ailen ödicek .nişanlının ailesi aldıklarına para ödemiycek takılarla kapat borcu sonra ben oğlan evlendirdim diye gerine gerine gezerler

aynen öle nişanlımla konuştum dedim gel artık eşya falan bakalım yavaş yavaş anca halledriz dedim bide takılan paralaruı falan da vermem dedim o bizim hakkımız onlarla borcumuzu ödeyecez dedim eğer bize vermezlerse biz ne yaparız düğünden sonra çalış babam çalış taksit öde onu yap bunu yap tabiki çalışacz ama takıllan paralar bizi baya idare eder borçların çoğunu öderiz ben seni düşünüyorum dedim yazık değilmi sana okadar borcun altından nasıl kalkacan tek başına kızma ama dedim annem baban hiçmi yardım etmiycekler sana dedim bi faydalarını görmiycezmi dedim oda garibim dertli ne yapayım olmuyo işte yardım edemiyoılar dedi tmm yardım etmesinler ama düğünde takıları versinler kendi başımızın çaresine bakarız dedim oda bi bakım bidaha konuşayım dedi oda arayı yapmaya çalışıyo artık bide deim annem gil yardım etmiyceklerse söle biz ikimiz kendi başımızın çaresine bakalım dedim madem elimizdekinide alacaklar hiç karışmasınlar daha ii ya bu arada aklıma şey geldi kemal sunalın bi filmi vardı gülşahla ibo diye evleniyoılardı herkes kenara çekiliyodu şaban gilde ortada kalıyodu benim durumnda ona benziyooo

nışanlınında işi zor aılenın sözünden cıkmakta hoş değil ama bazı konularda ses cıkmalı yukselmelı bıraz bence.dediğine katılıyorum madem alıcaklar bişeylerıde borç ödeyecekler onlar hiç karışmasın sız ödeyın kendınız yapın düğününüzü hiç yanı onlara da mınnet etmemiş olursunuz bencea.s

kesinlikle kendini agirdan sat cnm sakin ezdirme
simdi boyle yapiyorlarsa evlendikten sonra daha cok sorun yasarsin
nisanlinda ana kuzusuysa yandin anacim
allah yardimcin olsun ne deyim

valla canım bende yeni evliyim herşeyi eşimle halletim canım hiiiç kimsecikleri bulaştırma ne kendi aileni üz ne onlarla kötü ol burda görev damadım allah razı olsun benim eşim ağzımı bile açtırmadı ne istesem ona söledim eşim onlara iletti.sanki kendi istiyormuş gibi çaktırmadık yani beni kimseyle kötü yapmadı.otur nişanlınla adam akıllı konuş bak hayatım durumunuz yoktamı böyle kenara çekiliyorsun bana destek olmuyorsun yoksa ailenimi kırmaktan çekiniyorsun de.anlat vaziyeti çok üzüldüğünü eğer kendin isterse ilerde onun ailesiyle ters düşmekten korktuğunu içindeki hisleri bir bir konuş ben herşey konuşulmadan düğüne niyetlenmek istemiyorum de birazda gözünü korkut çünkü bu süreçte erkekler biraz afallar.tatlı dille anlat ona yapması gerekenleri

canım benim aynı olayları ben yaşadım ve düğüne 1 ay kala ayrıldım.sorumsuzlardı herşeyi beni aileme aldırmak istediler ailemi ezdiler.bende senin gibi seviyom diye katlandım ama adam ana kuzusu çıktı.allah kurtardı bakma sevgiye filan bence önlemini baştan al sonra çok üzülürsün

seviyo son durumlar nasıl canım..hallettin mi sorunlarını ?
akşam geldi beni yeme çıkardı orda konuştuk sen benim yanımda ol arkamda dur ben hepsini halledecem dedi bende aşkım vermem altınlarımı ya dedim ama borçlarımızı ödesinler ozaman alsınlar ama bileziklerimi vermem diğerlerini alsınlar dedim ıoda tamam dedi bakalım hayırlısı akşam çok güzeldi herşeyi kabul etti oda sen sadece benim yanımda ol beni hep sev ben hepsini halledecem dedi

Sen de buna kandınmı güzelim..
O kabul etti de bakalım ailesi kabul edecekmi???
Zaten ben herşeyi halledicem sen yeter ki yanımda ol demesinden belli, ailesini bu konuda ikna edemeyeceği...
Aile kafasına takmış, alacaklarsa almak isteyecekler...
En iyisi ne yapıyorsun biliyormusun.. Düğünde takılar para falan ttakılıyor ya, sakın kimseye emanet etme, emaneti sahiplenirler sen bakakaldığınla kalırsın...
BU konuyu nişanlınla değil ailelerin arasında konulun ki garantisi olsun..
Bunda ayıp yok, ailen nşanlını ve ailesini bir akşaqm yemeğe yada çaya çağırsın.
Düğün yaklaştı bu çocuklar ne yapacak, tamam hemen tutlmaz belki daha 5 ay var ama en azından büyük beyaz eşyalar, mobilyalar alınsın aldıkları yerde depoda da kalabilir... Falan desinler... Mırın kırın ederlerse:
Aaa pardon yaa düşünemedik, düğün takılarıyla mı alınacak mobilyalar, öyle de olsa düğün sonrasına senet yapıp alabilirler falan desinler... Düğün masrafını(salon çalgı falan) siz mi karşılayacaksınız, yoksa çocuklar altınlarla mı karşılayacak falan desinler...
Siz çocuklara hangi konularda maddi destek olacaksınız bilsinler ona göre fazla açılmasınlar fslan diye konuşsunlar...
Zaten o zaman niyet ortaya çıkar..
Hallederiz kolay falan diye geçiştirmeye çalışırlarsa da:
Yok bugünden konuşalım, çocuklar da ona göre adımlarını atsınlar, sizdestek olacaksanız başka onlar takılarla ödeyeceklerse başka tercihler yaparlar falan desinler..
Yani nişanlının ailesinden net bir cevap ve söz alana kadar konuyu kapatmasınlar...
Ya da hatta sizden birileri desin ki onlar genç, düğün takılarıyla borçlarını ödrler nasıl olsa falan diye konuşsun....

Ama insiyatifi sadece nişanlına bırakma, ailesine karşı rest çekemeyebilir... Asla ama asla altınlarını verme...
Hatta imam nikahında en az 10 bilezik mehir belirleyin ki en azından 10 bileziği kurtarırsın, onu vermek zorundalar çünkü...

canım 1 tane bile altın vermemen lazım sen kendi borcunu altını bozdurup kendin ödeyemiyomusun.
senin ailen o kadar çeyiz yapıyor altın veriyomusun
tavizin büyüğü küçüğü olmaz .borcu ödiyecekler sen altın verceksin orda burda ben aldım diycek eşyaları hava atcak

takılarını hoca nikahında mihir olarak iste dokunamazlar

evet ya ben akşam ona kanmıştım inanmıştım siz böle yazınca kafam karıştı evet eve geldiklerine konuşalım bide onlarla bakalım pazara gelecekler akşam söledim pazara gelsin ailende herşeyi konuşalım dedim tmm dedi ama bakalım pazar büyük gün neler olacak ailesine hiç güvenim yok benim yaaa

takılarını hoca nikahında mihir olarak iste dokunamazlar

evet öle yapacamda onlar ne derler bakalım gerçi ben isteyim vermezlerse onlar boynunu borcu olur dimi
gerçi takılan ları bana veya borçlarımıza vermezlerse hakkımı helal etmiycem bunuda herdefasında söylüycem yüzlerine

sevio merak etme vermek zorundalar borçlar için almış olsalarda yapmak zorundalar senin rızan olmadan birine bile dokunamazlar vermek istemessen

imam nikahında mehir kesildimi vermek zorundalar... Asla alamazlar...
Ama öncelikle iyilikle konuşarak çözmeye çalışın. Baktın ki onlar bildiklerini okuyacak gibi davranıyorlar sen de imam nikahında mehir koyarsın...

Canım bütün takılar sana ait zaten, diğerlerini alsınlar bilezikler benim olsun ne demek..Baştan herşeyi konuşun hemde ayrıntılı bir şekilde ki sonradan arıza çıkarmasınlar..bence isteklerin konusunda canım cicimi seviyorumu senin arkandayım yok sende benim arkamda ol bunları bir kenara bırak herşeyi olmasını istediğin gibi yapmaya zorla ...eğer baştan böyle yapmazlarsa ileride zaten sen evlisin kocan yapsın deyip hiç birşey yapmazlar senin için.İsteklerinde diret herşey usulüne uygun olsun baştan ağırlığını koy derim..

arkadaşlar pazar günü kaynanamı davet ettik gelin konuşalım diye kadın gelmedi ya işi varmışşşşşş pazartesi gelelim dedi busefer annem dedi işim var diye salı dediler annem dedi işim var diye bakalıım ne olacak
ama nişanlımla eşyalara bakmaya gittik bütün mazaları gezdik oturma odasına salona yemek odasına hepsine baktık bikaçtane beğendik ama kaynana hanım gelmedi ama böle yaparak kendinden soğutuyo bu kadın bu kadına herşeyi yapmak mubah oldu arık kendi kasındıııııı

hepsimi aynıolur..benimkiler ne etliye ne sütlüye...düğün kolay diolar ama düğünü yapıp çekilmekleolmuor işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…