Düğün meselesi ve esim

süründğr valla ailene tabiki anlatıcaksın seni üzen seyi siz ikinizin yavrusunu dogurmussun tanrıca olmussun esinin etrafında dolanması lazım koca kafalı iste biraz dersi hakediyo

ki bi daha aramamazlık yapmasın 1 2gun affedilir ama 11 gun cok fazla senin durmanada sasırdım ben olsam küfür eder kapatırdım heralde 3 gundne sonra :)))

Bazı insanlar böyle saygısız oluyor.....

Ayrıca bu kadar basit bir meseleden (ki ortada mesele Yok) çocuğunu arayıp sormamak sahiplenme duygusunun olmadığını gösterir... Allah akıl fikir versin inşalalh
Zaten ben de buna çıldırıyorum yaaaa nasil bi merhametsizlik

Ben asla ama asla aramiycam arkadaşlarında dedi ama aramiycam

Ekstrem durumlar hariç annenin de babanın da çocuğun ilk günlerinde yanında olmasını gece ağladığında uyanmanin nasıl bir şey olduğunu ikisinin de tatmasi gerektiğini düşünüyorum ben. Hem lohusa anne için de eşinin yanında olması önemli. Adam yaz tatilindeymis. Hiçbir engeli yok. Keske gelip esiyle kalsaymis ama istememiş. O yüzden dedim siz erken donseydiniz diye. Annelikle babalık aynı şey olmasa gerek. Babalık sonradan öğreniliyor neticede.

Çünkü memlekette ve doğumda ya kimsem yok ailem 14 saatlik yola gelemezdi ve şartlardan dolayı böyle bi karar almıştık kendisi öğretmen ve tatilde

Eee okul temmuzda bitti

Haziranda doğum olmuş zaten

Evinizde birlikte büyütseydiniz

Hadi o olmadı eşin neden gitti eve tatilde kal deseydiniz

Düğünden vs çok öte iletişim probleminiz var aile olamamışsınız ki

Ben de bunu yeni anladim ama ailemin yanında doğum yapmak ikimizin ortak kararı idi açıkçası bebek bakımında annem ve kardeşimin desteğini almak istedim ki bi gayet normal

Keşke doğumunuzu evinizde yapsaydınız, anneniz yanınıza gelseydi.
Bebeğim 7 günlükken kaynanam, 17 günlükken de annem evine döndü. Eşim ne çektiğimi gördü, etrafımda pervane olması ondandı. Adam sizin ne çektiğinizi görmeliydi, elini taşın altına koyup babalığa da alışmalıydı. Bence baştan hata olmuş bu kadar ayrı durmak.
Şimdiki meseleye gelince, hemen her erkek gibi erkeklik taslamış beyefendi. Güzelce özledim gelin artık demek yerine kükremeyi ve küsmeyi tercih etmiş dangalak. Artık olan olduğuna göre, siz hem onun hem kendinizin kararının ikisinin birden arkasında duracaksınız. O konuşmamayı tercih ettiyse siz de daha da konuşmayın. Siz düğüne katılacağım dediyseniz katılın. Eğer kopacak kıyameti göze alırım derseniz dönmeyin burnu sürtsün. Ayrılma ihtimalinden korkarım derseniz kendi belirlediğiniz vakitte evinize dönün ama yüz vermeyin. Biz kadınlar çekindiğimiz için adamlar hep terslik ve psikolojik savaşla başımızı ezmeye kalkıyorlar. Siz dediğim dedik olursanız alışıp sonrakinde bu bocalamayı yaşamayacaktır.
Bu arada emin olun şu an salaklamıştır eşiniz. Size ders vermeye çalışırken bir yandan da kahroluyordur. Aklı sıra sizin burnunuzu sürtecek. Sanmayın ki şu an gülüyor keyifli.. Bunların hepsi tecrübe. İçimden bir ses bu günleriniz geçecek diyor, sütünüze yansımasın, bol bol su için ve sık emzirin ki üretiminiz artsın.

Tatilde oldugunu simdi sizden öğrendim. Bende ailemde kaldim 40 gun esim her haftasonu geldi. 40 gunden sonra bir omur birlikteyiz cocuk zaten 20. Gun itibariyle gaz sikintisina dusuyor. Ilk gunler babanin fonksiyonu 0 sadece psikolojik destek. Tek yapmak istediğiniz uyumak. Bebege babanin hicbir faydasi yok ilk gunler dediginiz gibi babalik yasayarak ogrenebilen birsey adam korkuyorda olabilir. Tatil kismini simdi ogrendim bunun hicbir mantikli aciklamasi yok.

Esinizle birlikte karar almissiniz, doneceginiz tarihi de konusmussunuz demek ki adam gonullu kabul etmis ailenize gitmenizi.ben kesinlikle eminim ailesi doldurmus aklini celmis ki simdi boyle davraniyor.cunku burdaki cogu kadin ayni seyi yasamistir ki ben de buna dahilim.dogum sikintisi lohusalik bebek derdiyle ugrasagimiz yerde bir de esimizin ailesinin kaprisleri cikar vebosanma asamasina kadar gelmisizdir.daha esinizin ailesinin gelmemesi de bu dusuncemi destekliyor bana kalirsa.

Çünkü memlekette ve doğumda ya kimsem yok ailem 14 saatlik yola gelemezdi ve şartlardan dolayı böyle bi karar almıştık kendisi öğretmen ve tatilde

Bende bunu merak ettim neden ailenizin yanında doğum yaptınızı

Anneniz pekala gelebilirdi siz hamile halinizle 14saatlik yolu gitmişsiniz 14saate de gerek yok uçak denen bişey var hele önceden alsanız otobüs biletinden kat kat ucuz oluyo
Eşiniz izindeymiş yanınızda kimse olmasa bile o olucaktı evde kimseye ihtiyacınız olmuycaktı

Bebeğiniz içinde daha iyi olurdu mersinle muğlanın havasını nemini kıyaslayamayız

Baştan kızdım ama adam haklı

Msj için çok teşekkür ederim arkadaşım söylediklerinde haklısın ama ben 11gun aramayıp da ufacık bi olayı ki ortada bama göre olay yok bahane etmesine ve merhametsiz kapısına çıldırıyorum

Annem gelemezdi çünkü kızkardeşimin çocuğuna bakıyor kraliçem kanser hastası o kadından nasil hizmet beklerim yani özel durumlarım olmasa zaten evimde kalacaktım ayrıca 14 saatlik yolu 3 günde konaklayarak gitmistik

Sizin konuyu şöyle bi gözden geçirdim..Aslında Yen'i de Doğum yapmışsınız kimse size küsmez sırf eşiniz istedi diye değil de gitmeseniz de olur hani.

Bu kadar sıkıntıya değmez , bebeğinizi alın ve evinize dönün.

Eşinize sen istedin diye değil , kendim sıkıldığım için döndüm deyin , sorun sadece düğün mevsusu değil sizin evlilik biraz sallantıda gibi duruyor.

Sonra üzülmeyin.

Annenizden hizmet beklemiyosanız neden gittiniz? Yeni doğum yapan birinin yardıma ihtiyacı var benim yok ben kendim yaptım diyosanız gerçekten gitmenizin anlamı yoktu.
Uçak için izniniz mi yoktu 3gün konaklayarak gittiniz ? Anneniz 1-2haftalığına uçakla gelse herkes daha az yorulurdu kardeşinizde azıcık başının çaresine bakabilirdi
Eşiniz bebeğinden mahrum kalmış sizde dönün diye gitmiş bence

Ben de bunu yeni anladim ama ailemin yanında doğum yapmak ikimizin ortak kararı idi açıkçası bebek bakımında annem ve kardeşimin desteğini almak istedim ki bi gayet normal

Esasen değil

Bebek sizin ikinizin

Birlikte bakabilirsiniz

Kardeşiniz de varmış

Gelip bir süre ev işi vs destek olurdu hatta ona bile gerek yok zira eşin işe gitmiyor

Burada birçok kişi var eşi işe gidip evde yalnız kalan bebeğe bakan

Bu olaylar yaşanmasa da evinize yeni düzene alışmak çok da kolay olmayacaktı

Kolay gelsin

Ben adamida kendince haklı buldum. 40 gün kayinvalidenin yaninda kendim kalmak ister miydim? Hayır.
Esinizin gelmemeside normal, sıkılır rahat edemez. Esimi özlersem bende bazen agresiflesebiliyorum. Onca zaman ayri kalsak ve hala düğün müğün dese bende sinirlenirdim herhalde.

Ek olarak, "Adam niye yaninizda degil, nasil gelmez, yok umursamaz." diyorsunuz ya, şurda 3 gun kv kalmaya gelcek diye aglayan, gitsin diye günleri sayanlar var. Yok ayagimi uzatamadim, yok banyo yapamadim bilmem ne. 40 gün adam ne yapacak orada?

Son düzenleyen: Moderatör:
Can'ım bebeğinin hastalık kapmasını düşünecek kadar ince ve özverili bir baba olsa 11 gündür yavrusunu arayıp sormamazlık etmez .

İstemeyebilir başka bişey olmuş olabilir ama ne olursa olsun eşinizin üslubu yanlış.

Inanmıyorum adi size kızgın olabilir işiniz ama Bebeğinizin halini sormak için nasıl aramaz İnsan gerçekten çok tuhaf Sizin ona kız manız gerekiyor Ken O sizinle konuşmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…