- 13 Ekim 2014
- 182
- 80
- 53
- Konu Sahibi isabella0402
Valla çok zor bir karar. Bir tarafta aileniz sen bizi hiçe sayıyorsun adam yerine koymadan iş yapıyorsun. Biz sana o kadar bekle dedik sözümüzün hiç kıymeti yok mu diyebilir. Bir yandan da o parayı kaybedeiblirsiniz.
Para ya da ev çok mu önemli? Biz de eşimle özel sektörde mühendisiz. Her şeyi kendimiz yaptık. Düğünü de altını da balayını da. Şu anda kirada mutlu mesut yaşıyoruz valla. Evimizin olmaması çok koymuyor. Pek ev borcuna girmeye de hazır hisssetmiyoruz. Onun yerine gezmece tozmaca. Hayat cidden bu kadar maddi şeyleri dert edecek kadar önemli değil. Ailenizin kırılmaması için kayınbabadan gelen hayır Alla'tan gelsin diyebilirsiniz.
Peki sizce en kötü senaryo ne? Misal kayınbabanın şarterler attı. Para da vermiyorum düğünü de yapmıyorum dedi. Ne olur o zaman? Aileniz ne tepki verir? Çünkü bu adamdan ber her şeyi beklerim.
Bayıldım sıze ya :)
Yanı soyle bıse adam hıc bse yapmaz ceker gderse benım aılem hıc bseyı ustlenmez ve borçlada evlenmeme ızın vermez. En son pazar gunu nışanlım konustu babam herseyı reddedıp bırakıp gder dedı o zmn annemde dedıkı tmm bız tartısmıcaz ama elını tasın altına sokmasında dıretıcez .yanı ev ıcın parayı versın o zmn mobılya borcu barı odemeyın mobılyayı alsın dugunu yapsın sız sadece ev borcuna grın dedı
Sonrakı gun ben agladım dedım kı bırakın barı evı alıyım bu konusma olmadan cnkı ne kadar koparırsam o kadar kardır dedım yanı sıze ev alıcam dıyıp almayan adam ıkı gun sınra mobılya alıcam dıyıp dugun yapıcam dıyıp yapmaz ben barı alabılecgımı alıyım devamıda bana kalabılır dedım .annem en sonra nısanlımı arıyıp tmm ev bakın sız benı anlamıosunuz ben sızın ıyılıgınızı dusunmustum ama sız ınat edıosanız nasıl blıosanız oyle yapın demiş
Babama da annem anlatınca tabı ev alıcagımızdan haberı yok babam kendılerı bılırler ben onların hakkını savunmaya calışıorum demış
Anlamadıkları su evet benım hakkımı savunmaya calışıolar ama karsılarındakı ınsan kendılerı gbı cocuguna acıcak ınsn dıılkı ters tepmesını dusunemıolar. Acıkcası ben gurur yapıp sonra keske bıraz daha ıdare edıp p mıktarıda alsaydım demek ıstemıorum cnkı benı haylı rahatlatıcak bı mıktar