• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi aile sorunu

Valla çok zor bir karar. Bir tarafta aileniz sen bizi hiçe sayıyorsun adam yerine koymadan iş yapıyorsun. Biz sana o kadar bekle dedik sözümüzün hiç kıymeti yok mu diyebilir. Bir yandan da o parayı kaybedeiblirsiniz.
Para ya da ev çok mu önemli? Biz de eşimle özel sektörde mühendisiz. Her şeyi kendimiz yaptık. Düğünü de altını da balayını da. Şu anda kirada mutlu mesut yaşıyoruz valla. Evimizin olmaması çok koymuyor. Pek ev borcuna girmeye de hazır hisssetmiyoruz. Onun yerine gezmece tozmaca. Hayat cidden bu kadar maddi şeyleri dert edecek kadar önemli değil. Ailenizin kırılmaması için kayınbabadan gelen hayır Alla'tan gelsin diyebilirsiniz.

Peki sizce en kötü senaryo ne? Misal kayınbabanın şarterler attı. Para da vermiyorum düğünü de yapmıyorum dedi. Ne olur o zaman? Aileniz ne tepki verir? Çünkü bu adamdan ber her şeyi beklerim.

Bayıldım sıze ya :)
Yanı soyle bıse adam hıc bse yapmaz ceker gderse benım aılem hıc bseyı ustlenmez ve borçlada evlenmeme ızın vermez. En son pazar gunu nışanlım konustu babam herseyı reddedıp bırakıp gder dedı o zmn annemde dedıkı tmm bız tartısmıcaz ama elını tasın altına sokmasında dıretıcez .yanı ev ıcın parayı versın o zmn mobılya borcu barı odemeyın mobılyayı alsın dugunu yapsın sız sadece ev borcuna grın dedı
Sonrakı gun ben agladım dedım kı bırakın barı evı alıyım bu konusma olmadan cnkı ne kadar koparırsam o kadar kardır dedım yanı sıze ev alıcam dıyıp almayan adam ıkı gun sınra mobılya alıcam dıyıp dugun yapıcam dıyıp yapmaz ben barı alabılecgımı alıyım devamıda bana kalabılır dedım .annem en sonra nısanlımı arıyıp tmm ev bakın sız benı anlamıosunuz ben sızın ıyılıgınızı dusunmustum ama sız ınat edıosanız nasıl blıosanız oyle yapın demiş
Babama da annem anlatınca tabı ev alıcagımızdan haberı yok babam kendılerı bılırler ben onların hakkını savunmaya calışıorum demış
Anlamadıkları su evet benım hakkımı savunmaya calışıolar ama karsılarındakı ınsan kendılerı gbı cocuguna acıcak ınsn dıılkı ters tepmesını dusunemıolar. Acıkcası ben gurur yapıp sonra keske bıraz daha ıdare edıp p mıktarıda alsaydım demek ıstemıorum cnkı benı haylı rahatlatıcak bı mıktar

Daha once baska bi bölüme yazdm galiba ama suan bi resim gordum ve gck oldum.
Benım kayınvalıdem yok yıllar once sevgılımı bırakıp gtms babası buyutmuş. Kayınbabamda3 yıl once kendınden baya kucuk bı kadınla evlendı ve suan nıspet ederms gbı yasıolar ve kımse benım nısanlıma sahıp ckmıo. Annesı zaten ortada yok evlenıcezbu yıl ya cocuklar naptınız dıyen yok sureklı gezıolar ve nıspet yapmak ugruna fotolar paylasılıo. Benım nısanlımda amelıyatlı belıyle baskalarının evınde koltuklarda yatıo.
Sımdı dıceksınız eeee evlensenıze dıe ama bu sefer benım aılemde dıokı sen degersız dıılsın o kayınbaban sana gereken degerı gosterıcek dıyıp ınatlasıolar onunla. Elımız kolumuz baglandı. Ben allaha havale edıorum su gozyasımı dokenlerı ve allahım benım doktugum gozyaslarının on mıslını onlara dokturushn
sen benim kader arkdaşımsın sanırım:KK50::KK50: dualrım seninle.arada kalmak çok zor.kıymet vermeyen kayınbabadan mecburen kıymet bekliyoz ya sinir oluyorum.:KK76:

Bana nıe sasırdınız anlamadm kı .burda herkes bı nısanlıma dusman oldugum kanısına varıo ama ınanın kımse 4 yıl boyunca o babanın yaptıklarına katlanmazdı ki ben sevdıgımden hıc sesımı bıle ckarmadım nıe ben onunla evlenıcem babasıyla evlenmıcem dıe. Ayrıcada bu zaman zarfında nısanlımla hıc kısısel problemım bıle olmadı
Tekrar etmek gerekıosa ben aılemın yaptıklarının arkasında dıılm suan mucade üle ettıgım bı aılem var
Zaten sana kizmiyorum cnmm.
Boyleinsanlaraa babalara annelere...ve senin ailende hakli ama evladini terkedenden ne beklionuz diye kiziyorum...ah cnmmm,evladini terkedenlere karsi tahammulsuzum.birde sizsakin uzmeyin onu.siz ailesi olun onun.

Zaten sana kizmiyorum cnmm.
Boyleinsanlaraa babalara annelere...ve senin ailende hakli ama evladini terkedenden ne beklionuz diye kiziyorum...ah cnmmm,evladini terkedenlere karsi tahammulsuzum.birde sizsakin uzmeyin onu.siz ailesi olun onun.
Insallah hersey cozulecek ..ben onu cıdden cok sevıyorum :) ve ıkımızde sunu bıkıyoruz evlendıgımızde daha mutlu olucaz

Size guncel bilgi verıyım sırf anneme heveslı oldugumu gostermek ıcın begendgm evlerı gosterdım yok sen boyle sevmezsn bunu mu sevdın yok soyle yok boyle dedı ve tum negatflığını uzerıme yukledı.
Bıze borca grmeyın cok dıo bız de mınık evlere bakıoruz bu seferde sen boyle ıstemıosun ama dıo .Allah buyuk

Size guncel bilgi verıyım sırf anneme heveslı oldugumu gostermek ıcın begendgm evlerı gosterdım yok sen boyle sevmezsn bunu mu sevdın yok soyle yok boyle dedı ve tum negatflığını uzerıme yukledı.
Bıze borca grmeyın cok dıo bız de mınık evlere bakıoruz bu seferde sen boyle ıstemıosun ama dıo .Allah buyuk

Sadece bir şeyi merak ettim. Babası size hiç ev söz vermeseydi ve ilgilenmeseydi düğünle falan, aileniz gene de ev konusunda ısrar edecek miydi? Ya da sizde adet midir erkek tarafının ev alması? Yani misal hiç durumum yok düğüne de mobilyaya da yardım edemeyeceğim ama mühendis evlat yetiştirdim (kendisi yetiştirmedi tabi de) gençler birlikte hallederler dese aileniz onay verir miydi? Erkek tarafı ev alsın derken sizin aileniz masaya ne koyuyor?

Sadece bir şeyi merak ettim. Babası size hiç ev söz vermeseydi ve ilgilenmeseydi düğünle falan, aileniz gene de ev konusunda ısrar edecek miydi? Ya da sizde adet midir erkek tarafının ev alması? Yani misal hiç durumum yok düğüne de mobilyaya da yardım edemeyeceğim ama mühendis evlat yetiştirdim (kendisi yetiştirmedi tabi de) gençler birlikte hallederler dese aileniz onay verir miydi? Erkek tarafı ev alsın derken sizin aileniz masaya ne koyuyor?
Onlara gore adam soz vermeseydı hıc onemlı dıılmıs o zmn bırlesıp ev almayı teklıf edıceklermıs . Bızım burda kız bır odayı doser ceyızını alır beyaz esya alır. Kı benım nısanlım adet ne blmedıgınden (cnkı yol gosterıcek bı buyugu yok ) hep uyum saglamaya calıştı. Annem nevresım takımı yatak ortusu alıcaksın gelın setı dedı aldı ,bayramda kurban getırılır dedı ben ıstemedm altın alırım onun yerıne dedım onuda yaptı herseyı yaptı ama ....

Onlara gore adam soz vermeseydı hıc onemlı dıılmıs o zmn bırlesıp ev almayı teklıf edıceklermıs . Bızım burda kız bır odayı doser ceyızını alır beyaz esya alır. Kı benım nısanlım adet ne blmedıgınden (cnkı yol gosterıcek bı buyugu yok ) hep uyum saglamaya calıştı. Annem nevresım takımı yatak ortusu alıcaksın gelın setı dedı aldı ,bayramda kurban getırılır dedı ben ıstemedm altın alırım onun yerıne dedım onuda yaptı herseyı yaptı ama ....

Kırılmazsan tek bir şey söylemek istiyorum.

Ailen bu ev konusunu uzatarak, ve nişanlının ailesinden maddi beklentilerini sürekli dile getirerek kendilerini küçük düşürüyor. Çok ayıp yaptıkları.

Verdiği sözde durmuyorsa, o onun bileceği iş deyip mesafe koysalardı, nişanlına aile olsalardı, daha asil bir davranış olurdu.
Şu davranışlarıyla ne yazık ki kayınpederinden çokta farklı davranmıyorlar.

Daha once baska bi bölüme yazdm galiba ama suan bi resim gordum ve gck oldum.
Benım kayınvalıdem yok yıllar once sevgılımı bırakıp gtms babası buyutmuş. Kayınbabamda3 yıl once kendınden baya kucuk bı kadınla evlendı ve suan nıspet ederms gbı yasıolar ve kımse benım nısanlıma sahıp ckmıo. Annesı zaten ortada yok evlenıcezbu yıl ya cocuklar naptınız dıyen yok sureklı gezıolar ve nıspet yapmak ugruna fotolar paylasılıo. Benım nısanlımda amelıyatlı belıyle baskalarının evınde koltuklarda yatıo.
Sımdı dıceksınız eeee evlensenıze dıe ama bu sefer benım aılemde dıokı sen degersız dıılsın o kayınbaban sana gereken degerı gosterıcek dıyıp ınatlasıolar onunla. Elımız kolumuz baglandı. Ben allaha havale edıorum su gozyasımı dokenlerı ve allahım benım doktugum gozyaslarının on mıslını onlara dokturushn
valla anlamiyorum. adam cocukla terkedilmis. ustelik onu buyutmus adam etmis. gec de olsa mutlulugu yakalamis. birakin grzsin. siz de dugununuzu yapin. esya da az aliverin ailenizi cok dinlemeyin bencr.

en iyisi copsuz uzum ne guzel valla ne kayinvalide derdi ne kayinpeder karisanin olmiycak gorusenin olmiycak evlenince biraz s1kinti yasarsin ama evlendikten sonrada mis gibi yasarsin kocacinla o da kimsesi yok diye sana dahada bi sarilir sahip cikar ne guzellll valla Rabbim omur boyu mutlu etsin sizi

Anladım. benim bu konuda empati yapmam pek mümkün değil. Ailem biriyle birleşip bana ev alamazdı. O yüzden bu normal mi bilemiyorum. Bizimkiler ancak babam emekli olduktan sonra benim de birikimlerimi katarak bir ev sahibi oldu. Eşimin ailesi de bize bir evin yarısını verecek durumda değiller. O yüzden ev beklentisini anlamlandıramıyorum. Ben adetlere de takılmadım. İkimiz kredi çektik, düğün, eşya ve altın olayını ordan hallettik. İnanın önemli olan gönüller bir olsun. Ben kendi gelinliğimi nakit param vardı ordan diktirdim. Eşimin ailesi bana bir inci kolye taktılar onu da eşim aldı. Ailem de açıkçası geleneği göreneği bilen insanlar ama karşı tarafın pek bu çeşit adetleri olmadığından adı bile geçmedi ki ben her zaman her adımda hayatın müşterekliğine inandım. Birlikte hallederiz dedik birlikte hallediyoruz. Hatta düğün öncesi kuaförde o bir kartını uzattı limiti dolmuştu sonra ben bir kartımı uzattım o da dolmuştu sonra bir şekil hallettik. Bunlar hep gülümsediğimiz anılar. Ama benim yanımda mükemmel bir adam var. Bu bana yetiyor. Bu aileme de yetiyor.

Adet nedir biliyor musunuz? Adet insanları boğan bir şeydir. Tamam siz kendinize güzel gelen adetleri görmüşsünüz. İşte kurbanda koç alınır, gelin kız giydirili, perdeyi kız tarafı mobilyayı erkek tarafı alır falan. Bir de ne adetler var biliyor musunuz? Düğünün ertesi günü el öpme adeti, kayınvalide ile akraba gezme adeti, bayramda gelinin kayınvalidenin evinde hizmet etme adeti. Evet düğünü erkek tarafı yapar ama bayramda da ilk erkek tarafına gidilir. Ne kadar çağdışı geliyor di mi? Ama işte hayır eşitiz bayramda illa erkek tarafına ilk gidilecek diye bir durum yok, bu adetler çok demode derken düğünü ama erkek tarafı yapar demek türkiyede insanların işine geleni kabul edip işine geleni reddetmesi demek. O yüzden adet falan filan takılmayın. Karşı taraftan gelecek herhangi bir şeye de koparılacak hak gözü ile bakmayın.

Siz iki kişilik güzel bir yuva kuracaksınız, maddi bir iş ortaklığına imza atmıyorsunuz. İkiniz de çalışıyor para kazanıyorsunuz. Bu o kadar güzel ki. Her şeyini kendiniz yaptığınız yuvanızda çok çok mutlu olacaksınız. Kimsenin gönülsüzce vereceği 5 kuruşa ihtiyacınız yok aslında.

Kendi oğlu umrunda değil sana mi değer verecek
Zoraki.ilgi de göstermez babası hic
Ailem boşa inatlasmasin bencaiz de oldugu gibi kabul edin nisanlini sahipsiz

Anladım. benim bu konuda empati yapmam pek mümkün değil. Ailem biriyle birleşip bana ev alamazdı. O yüzden bu normal mi bilemiyorum. Bizimkiler ancak babam emekli olduktan sonra benim de birikimlerimi katarak bir ev sahibi oldu. Eşimin ailesi de bize bir evin yarısını verecek durumda değiller. O yüzden ev beklentisini anlamlandıramıyorum. Ben adetlere de takılmadım. İkimiz kredi çektik, düğün, eşya ve altın olayını ordan hallettik. İnanın önemli olan gönüller bir olsun. Ben kendi gelinliğimi nakit param vardı ordan diktirdim. Eşimin ailesi bana bir inci kolye taktılar onu da eşim aldı. Ailem de açıkçası geleneği göreneği bilen insanlar ama karşı tarafın pek bu çeşit adetleri olmadığından adı bile geçmedi ki ben her zaman her adımda hayatın müşterekliğine inandım. Birlikte hallederiz dedik birlikte hallediyoruz. Hatta düğün öncesi kuaförde o bir kartını uzattı limiti dolmuştu sonra ben bir kartımı uzattım o da dolmuştu sonra bir şekil hallettik. Bunlar hep gülümsediğimiz anılar. Ama benim yanımda mükemmel bir adam var. Bu bana yetiyor. Bu aileme de yetiyor.

Adet nedir biliyor musunuz? Adet insanları boğan bir şeydir. Tamam siz kendinize güzel gelen adetleri görmüşsünüz. İşte kurbanda koç alınır, gelin kız giydirili, perdeyi kız tarafı mobilyayı erkek tarafı alır falan. Bir de ne adetler var biliyor musunuz? Düğünün ertesi günü el öpme adeti, kayınvalide ile akraba gezme adeti, bayramda gelinin kayınvalidenin evinde hizmet etme adeti. Evet düğünü erkek tarafı yapar ama bayramda da ilk erkek tarafına gidilir. Ne kadar çağdışı geliyor di mi? Ama işte hayır eşitiz bayramda illa erkek tarafına ilk gidilecek diye bir durum yok, bu adetler çok demode derken düğünü ama erkek tarafı yapar demek türkiyede insanların işine geleni kabul edip işine geleni reddetmesi demek. O yüzden adet falan filan takılmayın. Karşı taraftan gelecek herhangi bir şeye de koparılacak hak gözü ile bakmayın.

Siz iki kişilik güzel bir yuva kuracaksınız, maddi bir iş ortaklığına imza atmıyorsunuz. İkiniz de çalışıyor para kazanıyorsunuz. Bu o kadar güzel ki. Her şeyini kendiniz yaptığınız yuvanızda çok çok mutlu olacaksınız. Kimsenin gönülsüzce vereceği 5 kuruşa ihtiyacınız yok aslında.

Zaten yaarından ıtıbaren 3 gun ev bakıo eleyıp konusmayı bklmeden ev bakıcam anladım kı tek bencıl olmayan bızmısız nısanlımla. Ve suan evım olmuşcasına mutluyum bu kararı verdgm ıcın. Bazen en dogru kararlar yuzunu guldurebıkendr dıe dusunuorum. Ben gıdıcrm bunun farkındalar kotu nıyetle de yaptıklarını dusunmk ıstemıorum ama tadını kaçırıolar.
Oyle guzel yazmssnz kı o adetlerı sırf kızımıza yapmadıkar demesın dıe yaptı nısanlım .bızde de alınanların hıcbırı kb dan ckmadı kı hepsını nısanlım aldı.
Bı yanım cozulecek ve sen evıne gttıgınde cok mutlu olucaksn dıo bı yanımda aılemden nem kapıp hadı yanlş yaparsam dıo

Size haberim var ama malesef ıyı dııll...belkı hayatımdakı bnı etkıleyen en kotu gunu yasadım ama tıtremekten baska hıc bı tepkı veremıorum suanda.
Nısanlımın aılesı bıze geldı ve saygısızca anneme karsı konustu. Annem alttan aldı fakat ben hayatımı yasıcsm ben bıse yapamam cocuklara dedı ve annemde en sonunda ıı pekı dedı. Adam cktı gttı. Annem saatlerce agladı zoruna gttı adamın tavrı. Ve bız haftasonu cok guzel hemde uygun foyata ev begendık yarında kb dan para eklıoduk onunla alıcaktk. Ben begendıgım evden kudugum hayallerden olmak uzereyım .oysa tek hayalım onun kokusuyla uyuyup uyanmaktı ....
Allahım dusmanıma bıle yasatmasın. Seven herkes kavussun ben kavusamadm

Size haberim var ama malesef ıyı dııll...belkı hayatımdakı bnı etkıleyen en kotu gunu yasadım ama tıtremekten baska hıc bı tepkı veremıorum suanda.
Nısanlımın aılesı bıze geldı ve saygısızca anneme karsı konustu. Annem alttan aldı fakat ben hayatımı yasıcsm ben bıse yapamam cocuklara dedı ve annemde en sonunda ıı pekı dedı. Adam cktı gttı. Annem saatlerce agladı zoruna gttı adamın tavrı. Ve bız haftasonu cok guzel hemde uygun foyata ev begendık yarında kb dan para eklıoduk onunla alıcaktk. Ben begendıgım evden kudugum hayallerden olmak uzereyım .oysa tek hayalım onun kokusuyla uyuyup uyanmaktı ....
Allahım dusmanıma bıle yasatmasın. Seven herkes kavussun ben kavusamadm

Yahu neden kavuşamayasanız, en fazla eve kavuşamazsınız.

Annenizin de zoruna gitmesi normal ama o tavrı çağıran kendisi oldu maalesef. Birinden maddi beklentiniz olmazsa o kişi evinize gelip size benden maddi beklentiniz olmasın diyemez doğal olarak, değil mi?

Evsiz evlenemez misiniz? Aileniz sizi bu kadar kontrol altında mı tutuyor?

Yahu neden kavuşamayasanız, en fazla eve kavuşamazsınız.

Annenizin de zoruna gitmesi normal ama o tavrı çağıran kendisi oldu maalesef. Birinden maddi beklentiniz olmazsa o kişi evinize gelip size benden maddi beklentiniz olmasın diyemez doğal olarak, değil mi?

Evsiz evlenemez misiniz? Aileniz sizi bu kadar kontrol altında mı tutuyor?

Nişanlımda kira yerıne ev alıp kredısını oderım dıo.
Aılem maddı beklentı ıcıne hıc gırmedıki,pnların amacı adamın yapıcam dıe soz verdgı seyı yapmadgnda mahcup duruma dusmesını saglamaktı ama malesef o haysıyette bır ınsan dııl

Nişanlımda kira yerıne ev alıp kredısını oderım dıo.
Aılem maddı beklentı ıcıne hıc gırmedıki,pnların amacı adamın yapıcam dıe soz verdgı seyı yapmadgnda mahcup duruma dusmesını saglamaktı ama malesef o haysıyette bır ınsan dııl

Siz gerçekten adam söz verdi diye ailenizin böyle yaptığına inanıyor musunuz?

Mesela söz verdi ama sonra sözünü tutamayacak duruma geldi, bu durumda ne olacak?

Evlenmiş mesela, yeni eşine ev sözü varsa artık?

Kesinlikle ailenizin inatlaşması basit bir sözünü tuttu tutamadı olayı değil. Öyle olsa siz nasıl ödeyeceksiniz, sen o evi beğenmezsin falan demezler. Asıl dertleri maddi zorluğa düşmemeniz, yani maddiyat işte.

Back
X