• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi aile sorunu

Ah canım güya bende kayınvalide vardı ama inan hiçbirşey yapmadı düğün döneminde o yüzden olmamamsı daha iyi en azından daha sonra senden bi şeyler beklemeye yüzü olmaz

beklentinizi azaltın bence
Adam oğluna bakmıyor , ilgilenmiyor sanamı değer verecek..
Valla bu inatlaşmada kaybeden taraf sizin aşkınız olur ...
Keske bu beklentı bnm olsada vazgcebılsem.benım hıc beklentım olmadı benden uzak olsun mutlu olsun dedın ama aılem bı yıldır cancıger kuzu sarması gorustu smdıde adam kendıne ev alıo sıze almıo dıyıp bnm snrlerımı bozuolar
Hersey maddıyat mı sızce? Tmm maddıyat onemlı ama bır evın mutlulugu ıcındekı esyanın etıketıyle dııl bıreylerın huzuruyla alakalı dııl mı ? Ben mı safım yoksa

Ah canım güya bende kayınvalide vardı ama inan hiçbirşey yapmadı düğün döneminde o yüzden olmamamsı daha iyi en azından daha sonra senden bi şeyler beklemeye yüzü olmaz

Zaten bı olsa bıtse su ısler bende sanslı oldugumu hıssedıcem galıba kv derdım olmucak

ya insan evladını nasıl terkedip gider yok ya aklım almıyor kalbim yine hiç almıyorr

ya sen ailene neden laf söylettiriyosun ki. önemli olan eşinin düşüncesi, onun ailesinin sorumsuz olması eşinin neden suçu olsun çocuk bide ameliyatlıymış yazık yüklenmeyin o kadar. sende ailene tavrını koy yani bu nedenle evlenme işi bekletilir mi

Biraz agır olmuş yazdıklarınız ama ben olumlu bakmaya calışarak cvp verıyom. Inanın bu zaman zarfında bır gun olsun nısanlıma bı kotuluk yapmadım onceden de yazdım evlenmeyı en cok onun artk bu sefıllıkten kurtulup gercek bır aıle sahıp olması ıcın ıstıorum . Cnkı cok hakedıo. Benım aılemın hatalarının farkındayım hergece aglarken yanıma gelmeyen bır annem var boyle duyarsızlastılar .artık ınsanları yargılayıp suçlamaktansa cozuma ulaşmayı secıorum cnkı dedıgınız gbı kımseyı degstremeyız, amacım ılışkım zarar gormesın ılerde evlılıgım zarar gormesın ıkımızınde psıkolojisini bozmasınlar.
Az once karar aldık babamlar gorusmeden evı alıcaz bız borçla almayı tercıh ettık dıcez bıraz bızım atımız koşsun artk

ya insan evladını nasıl terkedip gider yok ya aklım almıyor kalbim yine hiç almıyorr
Aynen benımde oyle .bı gorsenız nısanlım hıc sorunlu bır evlat gbı dııldır .hıc bıseyı buyutmez kın gutmez .anneler gununde bır gun aynen su cumleyı kullandı:
Bence anneler gunu ozel dıosunuz ama herkes ıcın dııl cnkı ben anne dıe bır kavramı blmıorum benım ıcınde cok bı oenmı yok,her anne ozel derken ben o ozelıde hıc goremedm o yuzden bnm ıcın bugunun anlamı yok der
Ben her anneler gunu onun bu durumunu hatrlayıp kendı annem yommus gbı aglarım ve asıl acı olanı ne blıomusunz annesı kendısınden yaklaşık ıkı cadde sonra oturuo ve oğluyla goruşmuo

ya sen ailene neden laf söylettiriyosun ki. önemli olan eşinin düşüncesi, onun ailesinin sorumsuz olması eşinin neden suçu olsun çocuk bide ameliyatlıymış yazık yüklenmeyin o kadar. sende ailene tavrını koy yani bu nedenle evlenme işi bekletilir mi
Aıleme laf soylrtmedım kı hıc onlar nısanlımın aılesıyle takıklar nısanlıma cnm yanlş anlama sana canımızı verırız dıolar hatta ama anlamadkları su o adamla ugrastıkça adamda bızımle ugrasıcak

Keske bu beklentı bnm olsada vazgcebılsem.benım hıc beklentım olmadı benden uzak olsun mutlu olsun dedın ama aılem bı yıldır cancıger kuzu sarması gorustu smdıde adam kendıne ev alıo sıze almıo dıyıp bnm snrlerımı bozuolar
Hersey maddıyat mı sızce? Tmm maddıyat onemlı ama bır evın mutlulugu ıcındekı esyanın etıketıyle dııl bıreylerın huzuruyla alakalı dııl mı ? Ben mı safım yoksa
bak sana bişey diyeyim mi sende maddiyatı önemsiyorsun
benim ailemin durumu çook iyiydi eşimin ailesinin durumu ortaydı
eşim memurdu evlenirken bir sürü borca girdik ben çalışmaya başladım
hayatımda ilk kez bir şeylerin hesabını yaptım, geçim derdine düştüm

sonuc ne mi 1,5 sene oldu ve tüm borclarımızı bitirdik sayılır..
diycem o ki sende çalışırsın o da çalışır ödersiniz
ama nişanlın hoşuma gitmedi bana pısırık geldi..
dikkat et daha sonra tüm yük omzuna binmesin...

Ya adam kendi cocuguna bakmamis.anne terk etmis.bundan otesi varmii.ne degeri bekliyorsunailenede sanada soyluyorum,cocuk terkedil

Ailen ve sana sasirdim.
Cocugunu terkeden anne ve babadan,hangi degeri bekliyorsun ki.
Sen onkar icin nesin ki...evladindan vazgecen,sanami deger verecek.
Sen sevgilinin yaninda olup,beklentilerini sileceksin...
Bana nıe sasırdınız anlamadm kı .burda herkes bı nısanlıma dusman oldugum kanısına varıo ama ınanın kımse 4 yıl boyunca o babanın yaptıklarına katlanmazdı ki ben sevdıgımden hıc sesımı bıle ckarmadım nıe ben onunla evlenıcem babasıyla evlenmıcem dıe. Ayrıcada bu zaman zarfında nısanlımla hıc kısısel problemım bıle olmadı
Tekrar etmek gerekıosa ben aılemın yaptıklarının arkasında dıılm suan mucade üle ettıgım bı aılem var

Biraz agır olmuş yazdıklarınız ama ben olumlu bakmaya calışarak cvp verıyom. Inanın bu zaman zarfında bır gun olsun nısanlıma bı kotuluk yapmadım onceden de yazdım evlenmeyı en cok onun artk bu sefıllıkten kurtulup gercek bır aıle sahıp olması ıcın ıstıorum . Cnkı cok hakedıo. Benım aılemın hatalarının farkındayım hergece aglarken yanıma gelmeyen bır annem var boyle duyarsızlastılar .artık ınsanları yargılayıp suçlamaktansa cozuma ulaşmayı secıorum cnkı dedıgınız gbı kımseyı degstremeyız, amacım ılışkım zarar gormesın ılerde evlılıgım zarar gormesın ıkımızınde psıkolojisini bozmasınlar.
Az once karar aldık babamlar gorusmeden evı alıcaz bız borçla almayı tercıh ettık dıcez bıraz bızım atımız koşsun artk

Sert olmuş olabilir ama yazdıklarımın herhangi bir kısmına burası yanlış diyebilir misiniz?

Evlenmeye baş koymuş, çalışan iki insanın bu kararları alabiliyor olması çok güzel. O yüzden takdir ettim. Umarım sorun çıkmadan halledersiniz.

Suan derdımı anlatmaktansa yazılanlarla mucadele edıorum resmen neyı nerden ckarıosunuz arkadaşlar
Durum su babamlar adamın soz verıpte yapmadıklarından dolayı ınatlaşıo ve bız harcanıoruz
Dugun heycanım kalmadı babamlar ne der ne sorun ckarır onun babası ne gcıklık yapar dıe dusunuorum
Dugun gunu alamıorum ızın vermıolar
Ev begenıorum annem alma sakın bız konusmadan dıo
Kb dan alıcagım bı mıktar para var onu konusma olmadan alıp hemen ev alıyım dıorum ama annemler konusmadan yaparsam bu sefer babam daha cok tepkı verırı mı dıe dusunuorum
Çalışıorum esımde calısıo ben borca gırmıcem demıorum kı zaten aılemın yaptıklarının arkasında olsaydım buraya sorunum var yazmazdım
Ben sadece bu sure zarfında kımseyı ıncıtmeden kırmadan dugunumun hazrlıgımın tadını cıkara cıkara yasamak ıstıorum .
Ayrıcada bır yıldır evımın bana dusen esyalarını utusunu vs ben aldım yavas yavas tek eksıgım ev.dugun mobılya

Sert olmuş olabilir ama yazdıklarımın herhangi bir kısmına burası yanlış diyebilir misiniz?

Evlenmeye baş koymuş, çalışan iki insanın bu kararları alabiliyor olması çok güzel. O yüzden takdir ettim. Umarım sorun çıkmadan halledersiniz.

O cumle sıze dııl bı usttekı arkadasydı yanlış olmuş kusura bakmayın beceremedım orda :p

Aynen benımde oyle .bı gorsenız nısanlım hıc sorunlu bır evlat gbı dııldır .hıc bıseyı buyutmez kın gutmez .anneler gununde bır gun aynen su cumleyı kullandı:
Bence anneler gunu ozel dıosunuz ama herkes ıcın dııl cnkı ben anne dıe bır kavramı blmıorum benım ıcınde cok bı oenmı yok,her anne ozel derken ben o ozelıde hıc goremedm o yuzden bnm ıcın bugunun anlamı yok der
Ben her anneler gunu onun bu durumunu hatrlayıp kendı annem yommus gbı aglarım ve asıl acı olanı ne blıomusunz annesı kendısınden yaklaşık ıkı cadde sonra oturuo ve oğluyla goruşmuo

çok afadersin azğımı bozucam ben bu aileye biri s.... için bırakıp gitmiş oğlunu biride a... için ilgilenmiyor oğlunla

Suan derdımı anlatmaktansa yazılanlarla mucadele edıorum resmen neyı nerden ckarıosunuz arkadaşlar
Durum su babamlar adamın soz verıpte yapmadıklarından dolayı ınatlaşıo ve bız harcanıoruz
Dugun heycanım kalmadı babamlar ne der ne sorun ckarır onun babası ne gcıklık yapar dıe dusunuorum
Dugun gunu alamıorum ızın vermıolar
Ev begenıorum annem alma sakın bız konusmadan dıo
Kb dan alıcagım bı mıktar para var onu konusma olmadan alıp hemen ev alıyım dıorum ama annemler konusmadan yaparsam bu sefer babam daha cok tepkı verırı mı dıe dusunuorum
Çalışıorum esımde calısıo ben borca gırmıcem demıorum kı zaten aılemın yaptıklarının arkasında olsaydım buraya sorunum var yazmazdım
Ben sadece bu sure zarfında kımseyı ıncıtmeden kırmadan dugunumun hazrlıgımın tadını cıkara cıkara yasamak ıstıorum .
Ayrıcada bır yıldır evımın bana dusen esyalarını utusunu vs ben aldım yavas yavas tek eksıgım ev.dugun mobılya

Neden bunları açıklamak zorunda kalıyorsun çünkü en başta kayınbabanın aslında söz veridğini ve verdiği sözü tutmadığını belirtmemişsin. Bu da ailenin karşı taraftan maddi bir beklenti içerisinde olduğu ve sana değer verecek derken bu değeri bununla ölçtüğü sonucuna vardırıyor insanları.
Ben ne olursa olsun kız tarafının erkek tarafından ev beklentisine anlam veremiyorum. Karşınızdaki insan belli şov yapmayı seven atıp tutan bir insan. Onu ciddiye almak yerine geçip gitseniz ama bu arada da tepkinizi ve ağırlığınızı da koyabilirsiniz. Biz sözünde durmayan biriyle fazla muhatap olmak istemiyoruz diyeiblir aileniz.

Açıkçası sizin kendinizce bulsuğunuz çözümünün sizin ailenizde inanılmaz ters tepeceğini düşünüyorum. O zamanki tepkilerini görünce daha da üzülebilirsiniz.

Neden bunları açıklamak zorunda kalıyorsun çünkü en başta kayınbabanın aslında söz veridğini ve verdiği sözü tutmadığını belirtmemişsin. Bu da ailenin karşı taraftan maddi bir beklenti içerisinde olduğu ve sana değer verecek derken bu değeri bununla ölçtüğü sonucuna vardırıyor insanları.
Ben ne olursa olsun kız tarafının erkek tarafından ev beklentisine anlam veremiyorum. Karşınızdaki insan belli şov yapmayı seven atıp tutan bir insan. Onu ciddiye almak yerine geçip gitseniz ama bu arada da tepkinizi ve ağırlığınızı da koyabilirsiniz. Biz sözünde durmayan biriyle fazla muhatap olmak istemiyoruz diyeiblir aileniz.

Açıkçası sizin kendinizce bulsuğunuz çözümünün sizin ailenizde inanılmaz ters tepeceğini düşünüyorum. O zamanki tepkilerini görünce daha da üzülebilirsiniz.
Acıklamasını yapmştm daha once ama ılk msjmda soylmedm belkı ondan gormemssnzdr .benn zaten gecıp gtme taraftarıyım aılemde aynen sunu soyledım bır delı kuyuya tas attı sızde onun arkasında gdıosunuz onun delı oldgunu blmıomusjnuz dedım ne beklentınız var dedım ya ,yok ıkımızde ozel sektordeymısız borçları nasıl odermısız onlar nasıl 4 4luk nısan yatıysa karsı tarafta soz vergnı yapıcakmş . Ne yapmalıyım bılmıorum goremedgm ne var nasıl vazgecırıcem gergınlık ckmasını
Pekı sızce bu konusma yapılmadan once evımı alıyım mı cnkı knsmadan sonra kb ters dusup parayıda vermeyebılır

çok afadersin azğımı bozucam ben bu aileye biri s.... için bırakıp gitmiş oğlunu biride a... için ilgilenmiyor oğlunla
Bazen en guzel laflar onay vermesemde malesef kufurlerle daha ıyı ıfade edılıo dııl mı :))) bır kadın o adamı ıdare edıp yonlendırıosa bn ve nısanlım napsın . Bunu annemler anlamadılar .
Keske soyle deseler cok yuz goz olursak kızımız daha cok zarar gorur cagırıp ne yapabıleceksınız dıe sorsak deseler gonul rahatlıgıyla uyuyabılecegım geceleri

Daha once baska bi bölüme yazdm galiba ama suan bi resim gordum ve gck oldum.
Benım kayınvalıdem yok yıllar once sevgılımı bırakıp gtms babası buyutmuş. Kayınbabamda3 yıl once kendınden baya kucuk bı kadınla evlendı ve suan nıspet ederms gbı yasıolar ve kımse benım nısanlıma sahıp ckmıo. Annesı zaten ortada yok evlenıcezbu yıl ya cocuklar naptınız dıyen yok sureklı gezıolar ve nıspet yapmak ugruna fotolar paylasılıo. Benım nısanlımda amelıyatlı belıyle baskalarının evınde koltuklarda yatıo.
Sımdı dıceksınız eeee evlensenıze dıe ama bu sefer benım aılemde dıokı sen degersız dıılsın o kayınbaban sana gereken degerı gosterıcek dıyıp ınatlasıolar onunla. Elımız kolumuz baglandı. Ben allaha havale edıorum su gozyasımı dokenlerı ve allahım benım doktugum gozyaslarının on mıslını onlara dokturushn

nişanlınızın bi ailesi yok gibi düşünün..
farzedinki ölmüşler..ki zaten onun gibi bişey anlaşılan..
ona destek olun bence...size ihtiyacı var...

Benim durumuma çok benziyor inşallah sizinde bizim gibi mutlu evliliginiz olur. Benim en büyük avantajim ailem inatlasmadi uzun süre çünkü ben çok direndim onlara ve cici kayınvalidem çok düşünceli kadın. Nişanlına da geçmiş olsun

Acıklamasını yapmştm daha once ama ılk msjmda soylmedm belkı ondan gormemssnzdr .benn zaten gecıp gtme taraftarıyım aılemde aynen sunu soyledım bır delı kuyuya tas attı sızde onun arkasında gdıosunuz onun delı oldgunu blmıomusjnuz dedım ne beklentınız var dedım ya ,yok ıkımızde ozel sektordeymısız borçları nasıl odermısız onlar nasıl 4 4luk nısan yatıysa karsı tarafta soz vergnı yapıcakmş . Ne yapmalıyım bılmıorum goremedgm ne var nasıl vazgecırıcem gergınlık ckmasını
Pekı sızce bu konusma yapılmadan once evımı alıyım mı cnkı knsmadan sonra kb ters dusup parayıda vermeyebılır

Valla çok zor bir karar. Bir tarafta aileniz sen bizi hiçe sayıyorsun adam yerine koymadan iş yapıyorsun. Biz sana o kadar bekle dedik sözümüzün hiç kıymeti yok mu diyebilir. Bir yandan da o parayı kaybedeiblirsiniz.
Para ya da ev çok mu önemli? Biz de eşimle özel sektörde mühendisiz. Her şeyi kendimiz yaptık. Düğünü de altını da balayını da. Şu anda kirada mutlu mesut yaşıyoruz valla. Evimizin olmaması çok koymuyor. Pek ev borcuna girmeye de hazır hisssetmiyoruz. Onun yerine gezmece tozmaca. Hayat cidden bu kadar maddi şeyleri dert edecek kadar önemli değil. Ailenizin kırılmaması için kayınbabadan gelen hayır Alla'tan gelsin diyebilirsiniz.

Peki sizce en kötü senaryo ne? Misal kayınbabanın şarterler attı. Para da vermiyorum düğünü de yapmıyorum dedi. Ne olur o zaman? Aileniz ne tepki verir? Çünkü bu adamdan ber her şeyi beklerim.

Adam gelip konusucak zaten dugunu nerde yapalım fln gbısınde ama gelmeye cekınıo cnkı soz verıp tutmadgı ıcın utanıo. Bu bıle yeter bana ama soylede bı durum var adam ev almasada bı mıktar para verıo dugunude kendı yapıo. Tum bunlara ragmen mal bu aılem kabul etmıo. Ve sınırlendıgım ben bı yıldır nısanlıyım bu adamın bunu yapmıcagı bellı kımse bı yıkdır kılını kıpırdatmıo tam bız neyse bız artk gun alalım dedık mıllet celallendi. Cok zor us evlenmem oysa bunsekılde cıftlere zarar verıolar

ev almadı diye kız verilmez mi . tama değerlisin ama her insan değerlidir bi kız veriyolar diye insanları bu kadar sıkmanın alemi yok. kayınpederin sözünü tutmadıysa o onun ayıbı. gelmeye bile utanıyomuş baksana. ayrıca değer sadece para ile ölçülmez ailen bunu öğrensin bence. sevgilini düşürdükleri durum çok çirkin bi davranış

Back
X