• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün öncesi aile sorunu

Bızd de haftaya cıkabılır o tartısma. Sızde bu surec ne kadar surdu ve bu olaylar zarfında evdekı tavrınız neydı. Cnkı ben eve geldıgımde kaşlar çatık dolaşıorum da
aynen bende öyleydim.surat bi karış dolaşıyordum.ama işe yaramıyor hatta annem bu duruma dahada sinir oluyordu.üzgün dur ama sinirli olma canım.ailen daha çok sinirlenir yok.bizim süreç 8 ay sürdü.8 ay nişanlı kaldık 8 ay boyunca hergün bi olay oldu.düğünde buna dahil.

Insallah bulursun. Ve bir yani eksik olan birine karsi hep iyi ol lütfen. Cok sev, cok değer ver. Ailen de anlar insallah ve su düğünü bir an önce hallederler insallah.
Hakkinizda hayirlisi olsun
Amınn :) ınsallah suraya dugun tarıhınıde yazıcagım gunler gelıcek
Dugunun bır an once olmasını ıstememın sebebı zaten nısanlımın bu sahıpsız halı. Orda burda surunmesı arabanın arkasında bavulla yasıo , oyle uzuluorum kı Allahım yuzumuze bakar ınsalllah

aynen bende öyleydim.surat bi karış dolaşıyordum.ama işe yaramıyor hatta annem bu duruma dahada sinir oluyordu.üzgün dur ama sinirli olma canım.ailen daha çok sinirlenir yok.bizim süreç 8 ay sürdü.8 ay nişanlı kaldık 8 ay boyunca hergün bi olay oldu.düğünde buna dahil.

Suan evlı olup mutlu olmanızı bılmek cok guzel :) mutlulugunuz daım olsun ınsallah. Bızde kavga gurultu cıkmadan hallolmasını umut edıorum

siz nişanlınla bi yer bulun.. ailen de onay versin.. sizin fikriniz önemli falan de.. kp de parayı ödesin.. daha fazla babanı sinirlendirecek buluşup görüşmelere girmeseler.. bi miktar para da verecekmiş işte onunla da eşya alın.. bir an önce başlayın.. ailen bence makul insanlar ama kırgınlar.. şimdi tepki verelim de kızımız ilerde sorun yaşamasın diyorlar ama işte.. nişanlını da üzme bence.. babasını tanımışsınız artık değişmez.. boşuna kırgınlık olacak daha fazla uzarsa.. bi de ailene o kelimeyi kullanmasaydın ama yaa.. yazık onlar da kızlarını evlendiriyorlar kafaları karışmıştır..

Keske o kadar kolay olsa. Annemler bnmle bı bu konuda konuşmuoyor adam buraya gelecekmş,onlarla konuşacakmş dugun yerıne bakılmayada mobılya almayada beraber gdecemşz. Bız ev begendk alıcaktk hanı konuşma olmadan alalım dedık aldrmadı bnm aılem

Suan evlı olup mutlu olmanızı bılmek cok guzel :) mutlulugunuz daım olsun ınsallah. Bızde kavga gurultu cıkmadan hallolmasını umut edıorum
sağol canım darısı başına.kendini en kötüsüne hazırla.o zaman olaylara karşı dayanıklı olursun.Allah bi an önce yuvanızı kurup kapıyı kapatıp mutlu olmanızı nasip etsin

Keske o kadar kolay olsa. Annemler bnmle bı bu konuda konuşmuoyor adam buraya gelecekmş,onlarla konuşacakmş dugun yerıne bakılmayada mobılya almayada beraber gdecemşz. Bız ev begendk alıcaktk hanı konuşma olmadan alalım dedık aldrmadı bnm aılem

ailen bu adamı yola getirmeye çalışırken yazık nişanlına ne mahcup oluyordur..
ailenle konuşacaksınız başka yolu yok.. bu adamdan size hayır yok bırakın artık peşini diyeceksiniz.. :)

Nişanlınıza çok üzüldüm yalnız evlenememenize sebep olan ve sizi ağlatanlar kendi anne babanız, üvey kayınvalideniz değil.

Kayınpederiniz bir miktar para verip düğün masraflarını karşılayacakmış. Gezmeleri size nasıl nispet oluyor anlayamadım gerçekten. Nişanlınıza yaptıkları büyük ayıp ama sizin evlenememenizle alakası yok.

Nişanlınıza çok üzüldüm yalnız evlenememenize sebep olan ve sizi ağlatanlar kendi anne babanız, üvey kayınvalideniz değil.

Kayınpederiniz bir miktar para verip düğün masraflarını karşılayacakmış. Gezmeleri size nasıl nispet oluyor anlayamadım gerçekten. Nişanlınıza yaptıkları büyük ayıp ama sizin evlenememenizle alakası yok.

Millete ne diye beddua ediyorsun ki simdi? Belki nisanlin agirdan satiyordur pas vermiyordur kizla ilgilenin diye?

Beddua yı duzelttım okursanız sevınırım
4 yıldır yasadıklarımda aılemın hıc bı alakası yoktu hep kayınbabamdı sorun ckaran. Smdıde onun boşboğazlılığının cezasını çekıorum resmen.
Nişanlımda pas vermıyor dıyıl demıştım yolu gecene kadar ayıya dayı dıoruz dıe . Gezmelerı nıspet demedım ınsan evladı başka şehırde başkalarında surunurken ohh cok rahatım bız boyle aılemızle burda cok mutluyuz yazarsa nıspet dııl daha da buyuk ayıp olmaz mı sızce

Siz evlendikden sonra o es kiymetli olur ben size soylim
O aramayan sormayan anne ortaya cikar babasi oglum der canli orneklerini biliyorum.

Siz evlendikden sonra o es kiymetli olur ben size soylim
O aramayan sormayan anne ortaya cikar babasi oglum der canli orneklerini biliyorum.
Olan bnm su guzel gunlerımın boyle gecmesıne olur dımı .... Zaten heysey gecıcek ama bıraktgı ızler gecmıcek keske aıleler yenı evlenen ınsanları bu kadar yıpratmasa

Bir "y" harfi var güzel Türkçe'min tanıştarıyım sayın konu sahibesi gidiyor geliyor deriz hani...
:stop:
Konuna gelince de aileler bazen sorumsuz olabiliyor bu durumda eğer gücünüz varsa evlenebilirsiniz yoksa birikim yapmanız gerekecektir.

Oğluna sahip çıkmaması değer vermediği anlamına gelir. Oğluna değer vermeyen, düşünmeyen size mi değer verecek Allah aşkına? Adamı zorla kendinize değer mi verdireceksiniz neyin inadı bu? Aileniz onu beklerse çoook bekler bence, işleri daha da zorlaştırmaya gerek yok.

Benim amcamın oğlu da aynı annesi 7 yaşındayken bıraktı gitti oğlunu babaanne ve dede büyüttü. Baba da iş yok, içer gezer kendine hayrı yok. Sonra amcam tekrar evlendi kendinden yaşça baya küçük bir kadınla, kadının ilk eşinden 2 çocuğu var biri kadında, onu kütüğüne aldı, tepeden tırnağa giydirir, odalar yapar, telefonlar alır.

Karısının eski eşinde kalan oğluna bisiklet, hediyeler, kendi çocukları da oldu bir tane velhasıl kelam herkese bakabiliyor ama bir oğluna bakamadı, ki hatta kredi çektirip üzerine yattı, askere giderken verilen harçlıkları oğluna göndermek yerine yedi.

Şimdi kuzenim de babasının değer vermesi, ilgilenmesini beklese ohoo adam ömür boyu bekar kalır herhalde.

Siz kayinbabaniza ne kadar kizdiysaniz ben de ailenize o kadar kizdim. Yukarda bir arkadasin dedigi gibi tam su anda evlenmenize tek engel aileniz. Siz sozde sizi seven ailenizin fikrini degistiremezken, kendisine pek deger vermeyen babayi nasil ikna etsin nisanliniz? Bu surecte annesiz oldugunu hissetmesin eksiklik hissetmesin diye cabalamak dururken, belki de nisanlinizin hayatinda en cok normal bir ailem olsa keske dedirttiginiz bir donemi yasamasina sebep oldunuz. Hic kimsesiz de olabilirdi nisanliniz. O zaman aileniz hic vermezdi.

Muhim olan nisanlinizin size verdigi degerken kendi ogluna deger vermemis, karisinin oglunu birakmak pahasina terkettigi adamin bu yastan sonra degismesini bekleyen aileniz, nisanliniza gunesi batidan dogurmazsan bu kizi vermeyiz dese daha iyiydi. Sizin gozunuzun yasini doken aileniz. Esas bir gun bunu nisanliniz da anlar ve yeter artik ben seni sevdim, kendi cabamla hayatimda bu noktaya geldim neden size yetmiyorum diye isyan eder giderse basinizi taslara vurursunuz. Size ev alicak kayinbabayi da bulursunuz o zanan insallah.

Daha once baska bi bölüme yazdm galiba ama suan bi resim gordum ve gck oldum.
Be:-*nım kayınvalıdem yok yıllar once sevgılımı bırakıp gtms babası buyutmuş. Kayınbabamda3 yıl once kendınden baya kucuk bı kadınla evlendı ve suan nıspet ederms gbı yasıolar ve kımse benım nısanlıma sahıp ckmıo. Annesı zaten ortada yok evlenıcezbu yıl ya cocuklar naptınız dıyen yok sureklı gezıolar ve nıspet yapmak ugruna fotolar paylasılıo. Benım nısanlımda amelıyatlı belıyle baskalarının evınde koltuklarda yatıo.
Sımdı dıceksınız eeee evlensenıze dıe ama bu sefer benım aılemde dıokı sen degersız dıılsın o kayınbaban sana gereken degerı gosterıcek dıyıp ınatlasıolar onunla. Elımız kolumuz baglandı. Ben allaha havale edıorum su gozyasımı dokenlerı ve allahım benım doktugum gozyaslarının on mıslını onlara dokturushn
Ya adam kendi cocuguna bakmamis.anne terk etmis.bundan otesi varmii.ne degeri bekliyorsunailenede sanada soyluyorum,cocuk terkedil
Daha once baska bi bölüme yazdm galiba ama suan bi resim gordum ve gck oldum.
Benım kayınvalıdem yok yıllar once sevgılımı bırakıp gtms babası buyutmuş. Kayınbabamda3 yıl once kendınden baya kucuk bı kadınla evlendı ve suan nıspet ederms gbı yasıolar ve kımse benım nısanlıma sahıp ckmıo. Annesı zaten ortada yok evlenıcezbu yıl ya cocuklar naptınız dıyen yok sureklı gezıolar ve nıspet yapmak ugruna fotolar paylasılıo. Benım nısanlımda amelıyatlı belıyle baskalarının evınde koltuklarda yatıo.
Sımdı dıceksınız eeee evlensenıze dıe ama bu sefer benım aılemde dıokı sen degersız dıılsın o kayınbaban sana gereken degerı gosterıcek dıyıp ınatlasıolar onunla. Elımız kolumuz baglandı. Ben allaha havale edıorum su gozyasımı dokenlerı ve allahım benım doktugum gozyaslarının on mıslını onlara dokturushn
Ailen ve sana sasirdim.
Cocugunu terkeden anne ve babadan,hangi degeri bekliyorsun ki.
Sen onkar icin nesin ki...evladindan vazgecen,sanami deger verecek.
Sen sevgilinin yaninda olup,beklentilerini sileceksin...

beklentinizi azaltın bence
Adam oğluna bakmıyor , ilgilenmiyor sanamı değer verecek..
Valla bu inatlaşmada kaybeden taraf sizin aşkınız olur ...

ya sen ailene neden laf söylettiriyosun ki. önemli olan eşinin düşüncesi, onun ailesinin sorumsuz olması eşinin neden suçu olsun çocuk bide ameliyatlıymış yazık yüklenmeyin o kadar. sende ailene tavrını koy yani bu nedenle evlenme işi bekletilir mi

Siz kayinbabaniza ne kadar kizdiysaniz ben de ailenize o kadar kizdim. Yukarda bir arkadasin dedigi gibi tam su anda evlenmenize tek engel aileniz. Siz sozde sizi seven ailenizin fikrini degistiremezken, kendisine pek deger vermeyen babayi nasil ikna etsin nisanliniz? Bu surecte annesiz oldugunu hissetmesin eksiklik hissetmesin diye cabalamak dururken, belki de nisanlinizin hayatinda en cok normal bir ailem olsa keske dedirttiginiz bir donemi yasamasina sebep oldunuz. Hic kimsesiz de olabilirdi nisanliniz. O zaman aileniz hic vermezdi.

Muhim olan nisanlinizin size verdigi degerken kendi ogluna deger vermemis, karisinin oglunu birakmak pahasina terkettigi adamin bu yastan sonra degismesini bekleyen aileniz, nisanliniza gunesi batidan dogurmazsan bu kizi vermeyiz dese daha iyiydi. Sizin gozunuzun yasini doken aileniz. Esas bir gun bunu nisanliniz da anlar ve yeter artik ben seni sevdim, kendi cabamla hayatimda bu noktaya geldim neden size yetmiyorum diye isyan eder giderse basinizi taslara vurursunuz. Size ev alicak kayinbabayi da bulursunuz o zanan insallah.
Biraz agır olmuş yazdıklarınız ama ben olumlu bakmaya calışarak cvp verıyom. Inanın bu zaman zarfında bır gun olsun nısanlıma bı kotuluk yapmadım onceden de yazdım evlenmeyı en cok onun artk bu sefıllıkten kurtulup gercek bır aıle sahıp olması ıcın ıstıorum . Cnkı cok hakedıo. Benım aılemın hatalarının farkındayım hergece aglarken yanıma gelmeyen bır annem var boyle duyarsızlastılar .artık ınsanları yargılayıp suçlamaktansa cozuma ulaşmayı secıorum cnkı dedıgınız gbı kımseyı degstremeyız, amacım ılışkım zarar gormesın ılerde evlılıgım zarar gormesın ıkımızınde psıkolojisini bozmasınlar.
Az once karar aldık babamlar gorusmeden evı alıcaz bız borçla almayı tercıh ettık dıcez bıraz bızım atımız koşsun artk

ya sen ailene neden laf söylettiriyosun ki. önemli olan eşinin düşüncesi, onun ailesinin sorumsuz olması eşinin neden suçu olsun çocuk bide ameliyatlıymış yazık yüklenmeyin o kadar. sende ailene tavrını koy yani bu nedenle evlenme işi bekletilir mi
Benım aılemın nısanlıma bı laf soyledıgı yokkı suan ıs bızımle alakalı dııl sadece dunurler ınatlaşıo arada biz harcanıoruz .benım savunmadıgım onu garıp bı şekılde bıraktıgımda yok gayet smskı devam edıoruz. Aılemde nısanlımı cok sever hatta ayrılıyım mı ne ıstıosunuz cocuktan dedım sakın ha oyle bıse yapma bız onu cok sevıyoruz sen nasıl kızımızsan oda oglumuz dedı ama ....

Back
X