• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün parası

banebade

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
199
Puanlar
18
Arkadaslar selam
Maddi acıdan zorlandığımızı biliyorsunuzdur kv ile görüşüp yaptığı masrafları ona ödeyip kalan kısmıda kredi çekip bütün ihtiyaclarımızı tamamlayıp düğünde takılanlarla krediyi kapatmayı düşünüyoruz. Bu şekilde yapanlar var mı yani biraz üzülüyorum maddi anlamda yetersiziz takılanlar bize güç kuvvet olur diye düşünüyordum ama şimdi oda olmayacak sizlerde bu durumları yasayıp atlattınız mı

Düğün yapıp masrafa gireceginize sade bir nikah kıyın, herseyiniz 4/4 lük olmak zorunda değil bence acil ihtiyaclarinizi tamamlayin gerisini evlendikten sonra alırsınız benim görüşüm bu tabi. Ortada olmayan takıya güvenmeyin belki çok az hediye takılacak bi dünya borçla dunya evine girmek çok mantıksız sonradan çok zorluk çeker pisman olursunuz😶

düğünde takılma ihtimali olan şeylere güvenilir mi yahu ?
gerçekten bu kadar mı eminsiniz herkesin altın getireceğinden. artık çeyrek altın bile ancak en en yakınlara gidiyor nerdeyse. bilezik vs demiyorum yani.
dereyi görmeden paça sıvamak denir buna.

bence zor durumdaysa aileler düğünde yapmamalılar. düğünde takılan altınları krediyi kapatmaya kullanmak çok üzücü bence ve gerek yok. şahsen ben öyle düşünürdüm. iki göbek atıp insanları eğlendirmek için hayatımı riske atmazdım.

Şöyle diyeyim bende senin gibi borçla evlendim, kredi çekip her şeyi kendim yapmak zorunda kaldım. ( Ailem verdiği sözü tutmadı.)
Takıları da ileri de ev alacağız diye bozmadım.
1 seneden fazla hem kira hem kredi ödedim ama çok zor günler geçirdim :(
En güzel günlerim evde hep hesap kitap yapmakla tutumlu olmakla geçti.
Şimdi ki aklım olsa düğünümü daha makul yapar, eşyamı daha az alırdım.
Takıları yine bozmazdım, borç olarak çok açılmamaya çalışırdım.

Corona varken dugun mu yapacaksiniz?
Borc yapip evlenmek yerine bekleyin

Varlıklı ailelerden gelmiyorsanız o takılar hiç bir zaman beklenen miktarda olmaz, altında kalır genelde. Hele bu devirde hiç olmaz.

artık insanlar yakın akrabalarına ancak çeyrek götürüyor. konu komşu para takıyor anca. hele ki kişi kısıtı varken kaç kişi gelip takı takacak.
ki zaten yok 65 yaş üstü giremiyor, yok salonda 85 kişi kısıtı var diye çoğu kişi oh takıdan yırttım bile diyebiliyor. sonra evinde 43490594 tane borcamla oturuyor insanlar.

Kayinvalideye yaptığı masrafları neden ödüyorsunuz yani 1 oğullarını evlendiremiyorlar anlamıyorum her şeyi yeni evlenen çifte yıkıyorlar sinir oluyorum.

Oglu evlenecek yasa geldiyse kendi de evlenebilir. Ne demek herseyi yeni cifte yüklüyorlar. Evlenmeyi biliyorsak hesap kitap isi de bilmek lazim. Aileler de bi yere kadar destek olabilir eger varlikli degilse

artık insanlar yakın akrabalarına ancak çeyrek götürüyor. konu komşu para takıyor anca. hele ki kişi kısıtı varken kaç kişi gelip takı takacak.
ki zaten yok 65 yaş üstü giremiyor, yok salonda 85 kişi kısıtı var diye çoğu kişi oh takıdan yırttım bile diyebiliyor. sonra evinde 43490594 tane borcamla oturuyor insanlar.

Geçen yaz (2019) yeğenim evlendi, teyzesiyiz dedik bileziğini taktık. Önümüzdeki yaz diğer yeğenim evlenecek şimdiden kara kara düşünüyorum ne takacaz diye. Diğerine bilezik buna daha az bir şey taksak üzülür mü? idare eden bi bilezik olmuş 4 bin civarı. Bunun daha gitmesi gelmesi yolu yemeği oteli var düğün zamanı. İşin içinden çıkamıyordu kudra 😂

En yakınlarımız için bile düşünüyoruz şu şartlarda. Uzak akraba, konu komşu, eş dost anca para takar.

Oglu evlenecek yasak geldiyse kendi de evlenebilir. Ne demek herseyi yeni cifte yüklüyorlar. Evlenmeyi biliyorsak hesap kitap isi de bilmek lazim. Aileler de bi yere kadar destek olabilir eger varlikli degilse

valla çocuğunu okutup mesleğini almasını sağlayan ailelerin bir de evlilik için herşeyi dökmelerini doğru bulmuyorum. ha durumu iyidir, yapsın, gençlerde hayata kolay başlasın. ama belli durumdaki ailelerin yükü sırtlanmaları bence doğru değil.

Geçen yaz (2019) yeğenim evlendi, teyzesiyiz dedik bileziğini taktık. Önümüzdeki yaz diğer yeğenim evlenecek şimdiden kara kara düşünüyorum ne takacaz diye. Diğerine bilezik buna daha az bir şey taksak üzülür mü? E idare eden bi bilezik olmuş 4 bin civarı. Bunun daha gitmesi gelmesi yolu yemeği oteli var düğün zamanı. İşin içinden çıkamıyordu kudra 😂

En yakınlarımız için bile düşünüyoruz şu şartlarda. Uzak akraba, konu komşu, eş dost anca para takar.

bu ctesi süt kardeşim evlendi. ki anneannelerimiz kardeş falan yakın akrabayız.
bilezik aldım ama yani şartlarımı çok zorladım ve gerçekten kalın vs değildi. 3600 tuttu dediğin gibi.
iyi birşey dersen 6000 civarı resmen.

valla çocuğunu okutup mesleğini almasını sağlayan ailelerin bir de evlilik için herşeyi dökmelerini doğru bulmuyorum. ha durumu iyidir, yapsın, gençlerde hayata kolay başlasın. ama belli durumdaki ailelerin yükü sırtlanmaları bence doğru değil.

Ayni dediginiz gibi. Hem hersey 4/4 lük olacak hem benden para cikmayacak. Oldu.Benim annem ben evlenirken daha kardeslerimi okutuyordu. Ben herseyi en masrafsiz sekilde halletmeye calistim. Ne anneme bos masraf yaptirdim, nede zora soktum. Aynisi esimin ailesi icin gecerli. Onlar sagolsun altin alip taktilar dügünde. Gerisini niye isteyelim. Ikimiz de yetiskin iki calisan insaniz. Bazi insanlara cok kolay geliyor baskalarin parasi hakkinda yorum yapmaya. Ilerde o yaslilara para veya bakim gerek olursa ama kimse öne atilmiyor ben bakiyim diye

En azından borcunuz olmaz yuvanızı kurarsınız. O acıdan bak. Dugun takılarını eş ailesi gasp eden ve borçlara yatıran binlerce kişi vardır. Onlar nasıl geçiniyorsa sizde geçinirsiniz. Mutluluklar

Back
X