• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün parası

Bu tipler her şeyi aile yapsın, düğünümü de yapsınlar, eşyamı da alsınlar hatta giyeceğim iç çamaşırına kadar kayınvalide alsın diye düşünürler. Sonra o kayınvalide evin içine müdahale etmeye başlayınca ovvv kötü kaynana, hemen kavga edelim. E sen verdin o hakkı ona...

Kesinlikle katılıyorum.

Bir de bunun karşı versiyonu var. Kendilerine gelince gelenek vs. umursamayıp oğulları ya da kızlarının eşlerinden “gelenek” “aile yapısı” adı altında beklentiye giren ebeveynler.

İnsanları mutsuz eden, zora sokan uygulamaları ne başkasından beklerim, ne de başkasının beklentisini yerine getirmek için kendimi zorlarım.

Bende şu sıralar düğün kına vs yapmama düşüncesi gelişti bır nıkah ıle arkadaşlar arasında ufak bır eğlence sonra acaba ılerde bır düğüne gittiğimde pişman olur muyum diye düşünüyorum sadece ufak bır kır nıkahı yapabılırım dıyorum. Ama karşı tarafın aılesı ıle yenı tanışma olucak asla yok şunu alın bunu alın dıyemem bu görev eşim olucak kişiye düşer. Kaç yaşına gelmiş çalışan adam işi ne yapsın yanı bır emekli maaşı olan adamdan bı halt beklemesın. Pahalı esyalarada gerek yok ılerde bırıkım yapıp kafama gore dekorasyon yaparım daha guzel olur.

Biz dügünümüzü zamaninda kücük uygun bir yerde yaptik. Öyle cafe gibi bir yerde düsünebilirsiniz. Cevredeki büyük salonlar zaten 500 kisiden az paketleri teklif etmiyordu . Nerden toplayacaksam :D

Biz dügünümüzü zamaninda kücük uygun bir yerde yaptik. Öyle cafe gibi bir yerde düsünebilirsiniz. Cevredeki büyük salonlar zaten 500 kisiden az paketleri teklif etmiyordu . Nerden toplayacaksam :KK70:
Daha eğlenceli olmuştur böyle şeyler daha samimi oluyor🌸

Çokta üzülecek bir durum yok bunda.

Madem birikimsiz evlilik yoluna girdiniz, borçsuz yada takıları kullanmadan işin içinden çıkmanız mümkün değil.

İnşallah takılar yeter krediyi kapatmaya.

Elzem şeyleri alıp az masraf yapmaya çalışın.

Bu tipler her şeyi aile yapsın, düğünümü de yapsınlar, eşyamı da alsınlar hatta giyeceğim iç çamaşırına kadar kayınvalide alsın diye düşünürler. Sonra o kayınvalide evin içine müdahale etmeye başlayınca ovvv kötü kaynana, hemen kavga edelim. E sen verdin o hakkı ona...
Bende hastayım böyle iki yüzlü davranlara.

Para harcamaya gelince geleneksel kafa eş ailesiyle ilgili birşey olunca bireysel takılan, bizde öyle şeyler yok diyen modern tatlis gelinler.

Eger cok zor durumda kalacaksaniz evliligi erteleyin. Biraz birikim yapip oyle evlenin. Ama yok illa evlenicez diyosaniz da su durumda olacilecek en asgari harcamayi yaparak evlenmeye bakacaksiniz. Ayrica gelecek takilara da guvenmeyin cunku evdeki hesap carsiya uymayabilir. Bir ceyrek olmus 784 lira.

Eger cok zor durumda kalacaksaniz evliligi erteleyin. Biraz birikim yapip oyle evlenin. Ama yok illa evlenicez diyosaniz da su durumda olacilecek en asgari harcamayi yaparak evlenmeye bakacaksiniz. Ayrica gelecek takilara da guvenmeyin cunku evdeki hesap carsiya uymayabilir. Bir ceyrek olmus 784 lira.
Ekim Ayı' da iki kuzenim birde çok yakın arkadaşımın nikahı var. Bu 3 çeyrek demek oluyor, 784 'den hesaplayinca bir kötü oldum şuan :cry:

Ekim Ayı' da iki kuzenim birde çok yakın arkadaşımın nikahı var. Bu 3 çeyrek demek oluyor, 784 'den hesaplayinca bir kötü oldum şuan :cry:
Valla cok samimi soyluyorum, suan bir kuzenim evleniyor olsa gram takarim. Eskiden cok kafama takardim, ayip mi olur vs diye. Ama kendi dugunumde bazi yakin akrabada ve kuzenimden bile gram ve hele ki bi tanesinden de yarim gram gelince fikrim degisti.

Nikah yapin..ihtiyaclarinizi minimumda tutun..zamanla herşey yolunda gider

Oglu evlenecek yasa geldiyse kendi de evlenebilir. Ne demek herseyi yeni cifte yüklüyorlar. Evlenmeyi biliyorsak hesap kitap isi de bilmek lazim. Aileler de bi yere kadar destek olabilir eger varlikli degilse
Arkadaşın yazdığına gore anladığım bi yere kadar destek olmamışlar. Yaptıkları tüm masrafların geri ödenmesinden söz ediyor. Valla ben bunu doğru bulmuyorum. Benim fikrim bu.

Arkadaşın yazdığına gore anladığım bi yere kadar destek olmamışlar. Yaptıkları tüm masrafların geri ödenmesinden söz ediyor. Valla ben bunu doğru bulmuyorum. Benim fikrim bu.

Ailenin durumunu bilmedigimiz icin dogru olup olmadigini bilemeyiz. Bence bir insan evlilik yasinda kendisini görüyorsa bunun hesabini kitabini ona göre yapmali. Bizim genclerimiz bazen dügünden 5 sene sonra hala dügün borcu ödüyor. Deger mi? Bence hayi3

Takıya güvenmeyin. 3 sene önce evlendim. Ablamlar bilezik takan akrabağğllar bana gram taktı. Söyleyeceklerim bu kadar.

Ben nikahla evlendim
Düğünüm olacaktı vazgeçtim çok rahatım. Nikah rahatlık

5 konumdan 3 nün böyle olması gülünecek bişi değil aksine gerçekten kendimi bu konuda yıprattığımın ve çözüm aradığımın bi göstergesi diye düşünüyorum

Back
X