Düğün salonlarında yalnız kalmaktan bıktım ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
özel konularda pek sorun yok şükür ama tekrar tersleme modunda ,sanki nedersem batıyorum..bunda suçum var;önceden hergün felak nas vs mutlka okurdum eşime de okurdu..durduk yere terslemesi vs nerdeyse kalmamıştı..ben okumayı kestim keseli adam yine öyle yapanı da yptıranı da Allaha havale ediyorum ki okursam zararı dokunmucak biliyorum bu aralar boşvermişlik de var bende herşeye ruh halimin etkisiyle..

Çocuktan sonra tavırlarının değişmesi, birçok erkekte (malesef) görülebilen bir durum..
Çocuklu kadının ilgiye ihtiyacı yok çünkü..:53:
Sen çocuğunla ilgilen, meşgul ol.. Senden beklenen bu.. Fazlasını isteme.. başak bir beklentin olsa ne olacak, hangi kapıya sığacaksın çocuğunla..
Katlan dur işte, onun anası, ninesi nasıl yaşadıysa, sabrettiyse aynen öyle..
Sadece senin evliliğine özel değil canım bu durum..:5:

Ne kadar emek veriyorsun herşeye rağmen.. Dua okutuyorsun, uğraşıyorsun.. En önemlisi de aranızdaki soğukluğun eşinden kaynaklanmadığına (başka sebepler olduğuna, büyü gibi) inanıyorsun.

canım imkanın varsa işe girmelisin bence ama para için çalışmak değil maksat, hem sana hem evliliğinize iyi gelecektir.

Çocuktan sonra tavırlarının değişmesi, birçok erkekte (malesef) görülebilen bir durum..
Çocuklu kadının ilgiye ihtiyacı yok çünkü..:53:
Sen çocuğunla ilgilen, meşgul ol.. Senden beklenen bu.. Fazlasını isteme.. başak bir beklentin olsa ne olacak, hangi kapıya sığacaksın çocuğunla..
Katlan dur işte, onun anası, ninesi nasıl yaşadıysa, sabrettiyse aynen öyle..
Sadece senin evliliğine özel değil canım bu durum..:5:

Ne kadar emek veriyorsun herşeye rağmen.. Dua okutuyorsun, uğraşıyorsun.. En önemlisi de aranızdaki soğukluğun eşinden kaynaklanmadığına (başka sebepler olduğuna, büyü gibi) inanıyorsun.

kusura bakmasın ben ne annesiyim ne de başkası ben benim o da bunu çok iyi biliyor...sırf bu hareketlerinde çok istediğim halde yanaşamıyorum 2. çocuk fikrine.bu başka şeyler konusunda kendi de itiraf etmişti gözüme batıyorsun hiç bir şey yokken ortada diye tekrar da dönmeye başladı işte aynı şeye dua etmeye çalışıcam ama kırılmış olmamın üstünü kapatır mı bilmem...

bu birazda kültürel bir durum olabilir yani yaşam tarzı.gerçi kardeşi oturuyormuş ama benim gördüğüm karadenizde öyle eşler yanyana durmuyor kocası başka yerde kendi başka yerde oluyor

ben olsam o düğüne gidersem yanımda durmasını söylerdim durmazsa da bırakıp rahatsızlandım ya ad çocuk durmuyo filan die bahane eder haber vermesen eve dönerdim..bu eve dönme fikrini de eşine baştan söyle yani beni bırakırsan eve dönücem die bilsin sonra ne kadar ciddi olduğunu ne kadar taktığını anlar belki...

ben olsam gitmem
tek başına oturacaksam ne işim var eşimin akrabasının düğünde
ki adam açık açık ben oturmam demiş zaten bu saaten sonra oraya süslenip püslenip gitmenin alemi yok
millet ne dersede desin hiç uğraşmam o bunu dedi şu şunu dedilerlen
hayata bikere geliniyor millet içinmi yaşıcaz allah aşkına

Allah Allah ilk defa duyuyorum böyle bişiy.. Tamam bir arkadaşını görür,kalkar,muhabbet eder anlarım da sizi bütün gece yalnız bırakmak da ne demek?

İyi sabretmişsiniz.. 5 senelik evliymişsiniz... Allahım huzur versin yuvanıza inşallah!
Ben olsam beni ilk yalnız bıraktığı düğün son olurdu...
Bir daha onunla hiç bir düğüne gitmezdim... Buyursun kendi gitsin,borcu olan altınını taksın,arkadaşlarıyla takılsın.. Ben neciyim ki zaten?
Bence biraz çekin kendinizi artık!

Sorun sadece düğün salonlarında yalnız bırakmakla sınırlı değil.. Elini tutmak istememek, fiziksel soğukluk duymak ve dahası bunu açıkça dile getirmek gibi durumlar da var.

Soruna genel bakması gerek, evlilikte genel olarak bir sıkıntı var. Onu çözebilse, hepsi çözülecek.

Bu arada benim başlığıma da beklerim lütfen arkadaşlar:

http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/412859-ayri-yataklarda-evlilik-olur.html

kocam olmadan bir yere gitmem walla.ben oturyorsam o da yanımda otursun.ben gidiyor muyum onu bırakıp bir yere.. zaten aşkım bensiz duramaz ki 1 dk bilee:D hemde çok kıskanç bırakmaz öylee tek.ablasının düğününe gelmişti askerden.düğün salonunda arkadaşlarının yanına gidip duruyordu . o kadar sinir olmuştum ki.ikide bir sık boğaz ettim telefonla aradım mesaj attım.o da zırt pırt geldi:D sonra da hiç gitmedi zaten:D benim ki gitmişti arkadaşlarının yanına hem askerdi arkadaşları görmek istiyodu.hem kendi düğünleriydi gitmeese ayıp olurdu.bensiz de duramıyor:D bi aşağı bi yukarı:D

Son düzenleme:
benim babamda düğünlerde asla yanımıza gelmez hemen arkadaşlarının yanına kayar..annem alıştı 25 yıllık bu duruma ve şuanda düğünde kuzu gibi annemin yanında oturur sabret canım ne ayrılması düzelcek inşallah

Benim eşimde öyle gerçekten insanın dostu var düşmanı var bizim kültürde de öyle erkekler ayrı kadınlar ayrı tabi ben bekardım öncesinde pek düğünlere gitmezdim fakat evlendiğimden beri eşimin ailesi akrabası tarafları düğüler oluyor gidiyorum yani ve oda öyle ilk gittiğimiz düğünde hiç yanıma gelmemişti çok kızmıştım çok sinirlendim etlimde yanımda mosmor oldum olsun canım ne olucak diyor benim eşimde öyle senin eşin öylede ben kabul edemem yani ikinci bir düğüne gittik orada da yerinde duramıyor İstanbul’da genelde herkes karışık oturur dersinler adamı zorla tutuyorlar yanımda neyse konuşuyoruz gülüyoruz öyle böyle sonrasında ben halaya gircem bende boşver canım girme dedim sonra bir şişti bir sürü yabancı insan vardı kadınlar vardı açıkçası rahatsız oldum hem demiyorsun hayatım beraber kalkalım ben kalkcam oynicam pardonda sen artık bekar değilsin dedim evlisin sonra zaten bir ufak tatsızlık daha oldu ve artık doldum kızdım yanımda düğünde dedim bari burayı zehir etme baya kızdım sonra bastı arkadaşlarının yanına gitti bende biraz kayınvalidemle oturdum Allah için kayınvalidem çok iyi kadınada hep böyle kayınpederim hiç gelmez bir şey lazım mı oturduğumu yok böyle şey mi var ya bastım çıktım düğün salonundan şiştim ya o kadar gerildim bir yani bilmiyorum ama gittiğimiz düğünde kadınlar oynuyor ama kaşları gözleri hiç yerinde durmuyor birde gitmişler mini mini kimsenin giyimi beni ilgilendirmez ama insanda biraz haya olur yani bilmiyorum hanımlar sürekli gözleri sanki eşimin üzerinde tam böyle dayanamadım bastım çıktım eşim hemen arkamdan geldi demim ben gidiyorum nereye gidiyorsun falan filan derken sabah oldu tekrar atıştık sonra ben baya kızınca böyle şeyim olur biz evliyiz galan dedim bekar değiliz sen böyle devam edersen seni terkidicem boşanacağım dedim ne oldu sana yeni evliyiz ben dersinki 50 yıllık evliyiz gibi davranma bana dedim bir kendine gel basar giderim dedim seni böyle kabuk etmiyorum banada yazık yani halamın oğlunun düğünü diyorsun bir halay çekim bir sürü yabancı insan neymiş bir kaç akraba gitmiş bende girim halaya otur dedim yani akrabalarımız bile doğru düzgün yok sona doğru dedim bozulursun ama bir hayatım sende gel bir halaya beraber gidelim karımla bir halay çekim karşılıklı demiyorsun halamın oğlunun düğünü karımı bir dansa kaldırim demiyorsun ben halay çekip kendine gel dedim çektim kulağını ben kabul etmiyorum ne olursa olsun tepkinizi koyun hanımlar koyunki anlasınlar birde eşim beyaz yakaya geçti birazda anlatı arkadaşları çok kabaymış eşlerine babalarına karşı eşiminde etkilemişlerdi ben o etkiden çıkardım sahip çıkın eşinize kendinizi ezdirmeyin ne olursa olsun mutsuzsanız mutsuzum deyin çekinmeyin

Benim eşimde öyle gerçekten insanın dostu var düşmanı var bizim kültürde de öyle erkekler ayrı kadınlar ayrı tabi ben bekardım öncesinde pek düğünlere gitmezdim fakat evlendiğimden beri eşimin ailesi akrabası tarafları düğüler oluyor gidiyorum yani ve oda öyle ilk gittiğimiz düğünde hiç yanıma gelmemişti çok kızmıştım çok sinirlendim etlimde yanımda mosmor oldum olsun canım ne olucak diyor benim eşimde öyle senin eşin öylede ben kabul edemem yani ikinci bir düğüne gittik orada da yerinde duramıyor İstanbul’da genelde herkes karışık oturur dersinler adamı zorla tutuyorlar yanımda neyse konuşuyoruz gülüyoruz öyle böyle sonrasında ben halaya gircem bende boşver canım girme dedim sonra bir şişti bir sürü yabancı insan vardı kadınlar vardı açıkçası rahatsız oldum hem demiyorsun hayatım beraber kalkalım ben kalkcam oynicam pardonda sen artık bekar değilsin dedim evlisin sonra zaten bir ufak tatsızlık daha oldu ve artık doldum kızdım yanımda düğünde dedim bari burayı zehir etme baya kızdım sonra bastı arkadaşlarının yanına gitti bende biraz kayınvalidemle oturdum Allah için kayınvalidem çok iyi kadınada hep böyle kayınpederim hiç gelmez bir şey lazım mı oturduğumu yok böyle şey mi var ya bastım çıktım düğün salonundan şiştim ya o kadar gerildim bir yani bilmiyorum ama gittiğimiz düğünde kadınlar oynuyor ama kaşları gözleri hiç yerinde durmuyor birde gitmişler mini mini kimsenin giyimi beni ilgilendirmez ama insanda biraz haya olur yani bilmiyorum hanımlar sürekli gözleri sanki eşimin üzerinde tam böyle dayanamadım bastım çıktım eşim hemen arkamdan geldi demim ben gidiyorum nereye gidiyorsun falan filan derken sabah oldu tekrar atıştık sonra ben baya kızınca böyle şeyim olur biz evliyiz galan dedim bekar değiliz sen böyle devam edersen seni terkidicem boşanacağım dedim ne oldu sana yeni evliyiz ben dersinki 50 yıllık evliyiz gibi davranma bana dedim bir kendine gel basar giderim dedim seni böyle kabuk etmiyorum banada yazık yani halamın oğlunun düğünü diyorsun bir halay çekim bir sürü yabancı insan neymiş bir kaç akraba gitmiş bende girim halaya otur dedim yani akrabalarımız bile doğru düzgün yok sona doğru dedim bozulursun ama bir hayatım sende gel bir halaya beraber gidelim karımla bir halay çekim karşılıklı demiyorsun halamın oğlunun düğünü karımı bir dansa kaldırim demiyorsun ben halay çekip kendine gel dedim çektim kulağını ben kabul etmiyorum ne olursa olsun tepkinizi koyun hanımlar koyunki anlasınlar birde eşim beyaz yakaya geçti birazda anlatı arkadaşları çok kabaymış eşlerine babalarına karşı eşiminde etkilemişlerdi ben o etkiden çıkardım sahip çıkın eşinize kendinizi ezdirmeyin ne olursa olsun mutsuzsanız mutsuzum deyin çekinmeyin
Taa 2011 konusu 11 yıl geçmiş üstünden . Nasıl buldunuz konuyu 😀

millete dengesiz diyeceğinize eşinize hatta kendinize diyin. kaç sene geçmiş adam şimdi mi düzelecek

Giderseniz gidin ne abarttınız ya. Biz evliyiz nasıl halaya kalkarsın ne? Orayı da siz zehir etmişsiniz eşiniz değil.

Kim
selam kızlar
eşimle ilkkez birinin düğününe gittiğimizde 4 aylık evliydik..düğün sahibi eşimin uzaktan akrabası-arkadaşı..içeri girdik 1/2 masa haricinde kimseler gelmemiş..saolsun eşim ilerde 2/3 bayanın olduğu bir masayı işaret ederek "sen git tanış işte ben yukarda arkadaşlarımı gördüm onların yanına gideyim"dedi gülerek.şaka yapıyor sandım bir de baktım ki hakkaten gitti..neye uğradığımı şaşırdım..kimseyi tanımam etmem kaldım öylece oturdum yarım saat kendi kendime sinirle...ama bu eşimde " alışkanlık" yada benim "sıkı çalışıyor kimseyi göremiyor varsın görsün biraz gelsin"diye iyi niyetli düşünmemin getirisi mi bilmiyorum ...fakat 5 senelik evliliğimizde kimin düğününe gitmişsek adam soluğu değerli arkadaşlarında almayı adet edindi!en son gittiğimiz yakın akrabasının düğününde yine gitti ve düğünde bunu bana karşı kulanmaya çalışan fesat eltimin kaynımla havalanarak dans etmeleri mi yoksa niye kocanla neden dans etmiyorsun diye etraftan burnunu sokan dengesizler mi diyeyim size...bir düğün daha yaklaşıyor ay sonunda..ve ben karar verdim ;konuşacağım: düğün boyunca benimle oturacağını ki bizim bekar değil evli olduğumuzu;hem de kendi akrabalarının düğününde dengesizlerin arasında yalnız kalmaya mecbur olmadığı anlatmaya çalışacağım.yok kabul etmezse gitmeyeceğim yalnız gitsin de aklı başına gelir belki diyorum..ama bir yandan da içimden ele güne karşı eşini yalnız yollama diyorum...kararsızım ..önce konuşmayı denemekte fayda var sanırım..siz olsanız ne yapardınız?
kızlar dans etme gibi bir alışkanlığım yoktur kalkıp oynucak halim de yok yarım saat ortadan kaybolsa neyse gider gelmez..çocuk acıktı tel çekmiyor bulamıyor aynı masada oturduğum kaynım alıp bişiler getiriyor tamam o da amcası ama babası varken eltime neden laf düşüreyim ki!zaten açık aramanın derdinde olan sinsi bi kişi..bir de bana ait arkadaşım tanıdığım kimsem yok ;hepsi de eşimin tarafı bu şehirde..gitmemeye cidden kararlıyım çünkü 1 değil 2 değil 5 senedir böyle ya..konuşmak kar etmezse gitmeyim diyorum...annem de moralini bozuyorlarsa bir de yalnız kalıyorsan düğün boyunca gitmemen daha iyidir diyor senin sağlığın için diyor ..ben de ;evliliğimin ilk zamanlarında ısrarla eşime benden için "çirkinbula bula bunu mu buldun" diyen akraba kızlarına inat- ki onlar da olacak bu düğünde- gideyim diyorum güzelce giyinip..başka düğün olsa bu kadar umursamam bile..
Yok eltime laf vermeyeyim, yok kaynımı kıskanmayayım tarzı şeyleri ben o kadar çağdışı ve çocukça buluyorum ki.bu tarz şeyler anca 14, 15 yaşındaki ergen kızların meseleleri olmalı. Moralinizi bozmak gibi olmasın ama insanlar sokakta birbirini görse selam vermiyor.kimsenin kocan senin yanında oturuyor mu oturmuyor mu fark edeceğini bile sanmıyorum.bir aklıevvelin saçmalıklarını kendine dert edinme.elalemi boşverirsek beni kimsenin tanımadığı yerlerde bile yalnız bırakılıp gitmek ayıp ve yanlış tabi ki.

Back
X