düğün setim...

Seti bozdurayım mı

• Bozdur borcun varken evde dursa ne anlamı var yenisini borcun bitince alırsın

OY: 108 50,5%
  • Sakın bozdurma herşey zamanında olur borç ödenir elbet

OY: 106 49,5%

• Ankete Katılan
    214
senetle alışveriş yapılan bir yere 3 aydır ödeme yapamıyorum
çünkü her ay 1100 kredi 1100 kira ödüyoruz evin marke alışverişi faturaları telefon faturaları bier hafta sonu biyere gezmeye gitmemiz derken bize hiçbir şey kalmıyor oraya da 3 aylık toplaım 1700 tl ödeme yapmam gerekiyormuş
Cocugunuz yok. Daha kucuk ve ucuz bir eve cikip, hafta sonu gezmesi yapmazsaniz zorlanmazsiniz :)

Merhabalar,
Bir sorunum var danışmak istedim sizlere. 3 aylık evliyim. Çok borcumuz var ikimizde çalışıyoruz. Fakat yetmiyor. Şuan bile cebimde on liradan başka para yok.
Elimde kalan tek şey setim ve annemin bana taktığı bilezik alyans beştaş o kadar
Annemin taktığı bana hatıra ona dokunamam. Şuan borcumuzdan dolayı sıkışığız ve diğer takılırım borca gitti eşim borcumuz bittiği gibi yapacağım ben sana diyor ve borcumuz yaza kadar biter. Toparlarıznkendimizi.
Sizce setimi bozdurayım mı? Borçlara gidecek yine ve bu ay bizi idare eder biraz.
Yoksa o hatıradır herşey zamanında yapılır geri gelmez diye ellemeyeyim mi eşim bozdur demiyor ben ne dersem o olacak şuan..
Setim çok güzel. Elim bozdurmaya gitmiyor ama hiç değilse bin bin beş yüz borç kapatırız eve market alışverişi yaparız diye düşündüm.
Diğerlerinin anısı var dokunamam siz olsanız ne yapardınız
Sadece küpesi i bozdur
Tüm setin işçiliği çoktur bozarsan al malsın daha

Valla eşim borç alıp yaptı Altınlarımı ertesi günde bozdurdu daha 9 aylık evliyim borç gırtlağa kadar gelen borca gidiyor en son alyansım ve pırlanta yüzüklerim vardı onlarda gitti benden tavsiye sakın bozdurma asla yerine konmuyor ben sana yaparım da fazlasını yapıcam gibi sözler boş yalan mutlaka bir şey bulunup yapılmaz pişman olduğunla kalırsın 1500 lira edersin demişsin en fazla sakın sakın bozdurma yerine konmuyor ben çok pişmanım şuan ki aklım olsaydı hayatta vermezdim

Evlenirken altinlari bana mehir olarak verdigi icin yapiyor esim. Evet ev araba ikimizin ama altinlari sadece bana ait olarak goriyor mehirim oldugu icin.
Ay çok merak ediyorum soracağım. Sizden başkaları da yazmış ama sizin mesajınızı alıntıladım. Altınla neden "yapmak" fiilini kullanıyorsunuz? o_O

Bozdurma, giden gelmez diyenler aralarında para toplasınlar, aileye yardım etsinler o zaman. Altınlar böyle zamanlar içindir. Gösteriş yapmak için değil. İhtiyacın varsa sat. Borç içinde yaşayamazsın

Yuzugume kupelerime kadar bozdurdum esime destek olmak icin. Severek yaptim cunku esimi cok seviyordum ona cok guveniyordum. Ona seve seve canimi bile verirdim. Simdiki aklim olsaydi yaparmiydim, hayir. Herkes iyi niyetten anlamiyor ne yazikki. Yapilan fedakarliklarin kiymeti bilinmiyor. En kotusude iyilik yaptikca su istimal ediligini anliyorsun bir zaman sonra. Bak tum samimiyetimle sunu soyleyecegim sana. Fedakarlik yapmayinlarin esine destek olmak icin kendinden odun vermeyenlerin kiymeti daha cok biliniyor. Daha cok el ustunde tutuluyor hatta prenses muamelesi yapiliyor. Inan bana. Nasil alistirirsan oyle gider. Sen yaptikca mecburmussun gibi davranilir zamanla. O set sana bozdurman icin takilmadi. Tak diye verildi. Zaten calisiyorsun yeteri kadar destek oluyorsun. Daha fazlasini yapma. Pisman olursun.

Merhabalar,
Bir sorunum var danışmak istedim sizlere. 3 aylık evliyim. Çok borcumuz var ikimizde çalışıyoruz. Fakat yetmiyor. Şuan bile cebimde on liradan başka para yok.
Elimde kalan tek şey setim ve annemin bana taktığı bilezik alyans beştaş o kadar
Annemin taktığı bana hatıra ona dokunamam. Şuan borcumuzdan dolayı sıkışığız ve diğer takılırım borca gitti eşim borcumuz bittiği gibi yapacağım ben sana diyor ve borcumuz yaza kadar biter. Toparlarıznkendimizi.
Sizce setimi bozdurayım mı? Borçlara gidecek yine ve bu ay bizi idare eder biraz.
Yoksa o hatıradır herşey zamanında yapılır geri gelmez diye ellemeyeyim mi eşim bozdur demiyor ben ne dersem o olacak şuan..
Setim çok güzel. Elim bozdurmaya gitmiyor ama hiç değilse bin bin beş yüz borç kapatırız eve market alışverişi yaparız diye düşündüm.
Sakın bozdurmayın sizi hatırlıyorum eşiniz çok sıkıntılı bi adamdı kusura bakmayın ama o set sizin ve ileride allah korusun güvenceniz olur borç beraber yaptığınız bişey yaşadıklarınız üzerine bide böyle bi fedakarlık yapmayın çok iyi niyetlisiniz kendinizi sağlama almanız lazım

Ay çok merak ediyorum soracağım. Sizden başkaları da yazmış ama sizin mesajınızı alıntıladım. Altınla neden "yapmak" fiilini kullanıyorsunuz? o_O
Bizim orda altina yapmak denir cocuklugumdan beri oyle duydugum icin. :) Haklisiniz tuhaf duruyor alisilmayinca.Esimin tarafinda altin almaya altin kesmek denir mesela. Baska bi arkadasim ceyrek satin alacakken ceyrek bozduracagim derdi. Onlarda almaya bozdurmak deniyormus. Yoreye gore degisebiliyor sanirim :)

Merhabalar,
Canim bozdurdugun zaman yerine gelmesi cok zor ya.

Bizim orda altina yapmak denir cocuklugumdan beri oyle duydugum icin. :) Haklisiniz tuhaf duruyor alisilmayinca.Esimin tarafinda altin almaya altin kesmek denir mesela. Baska bi arkadasim ceyrek satin alacakken ceyrek bozduracagim derdi. Onlarda almaya bozdurmak deniyormus. Yoreye gore degisebiliyor sanirim :)
Teşekkürler:)

bende bozdurmuştum ama biz araba almıştık borclar hala duruyo:KK53:
borc bi şekilde ödeniyo ama cok sıkıştırıyosa eger bozdurmak mantıklı

hehe Allah iyiliğinin versin. set dediği takı seti kız :KK70:

:dondurma: o kadarını biliyoruz. Demek istediğim evleniyoruz diye gereksiz masrafa giriyorlar. Kahvaltı setiymiş pasta tabağıymış. Uyku setleri battaniye setleri ...
Hayır yani pasta tabağında kahvaltı yapınca tabak küsüyomu ? Boşşş masraf boşuna yer kaplıyo...:eek:

Merhabalar,
Letgo ya koy bence kuyumcuya vereceğine yeni evlenen birisi alır belki uygun fiyat falan yaz

Back
X