• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün setim...

Seti bozdurayım mı

• Bozdur borcun varken evde dursa ne anlamı var yenisini borcun bitince alırsın

OY: 108 50,5%
  • Sakın bozdurma herşey zamanında olur borç ödenir elbet

OY: 106 49,5%

• Ankete Katılan
    214
Setimin kolyesi ve kupelerini 8 senede 2 kez taktim. Ederi ya da hatirasi umrumda olmadi, bu yaz bozdurdum.
Bir kismiyla cok beğendiğim bir saati aldim, nerdeyse her gun takiyorum. Kalanini da esime verdim.
İyi ki bozdurmusum.

Benim gibi altın takmayı sevmeyen bi insansan bozdur. Ben set istemicm evlenirken onun yerine bilezik isticem çünkü setin değeri çok dusunuyomus tabi benm amacim bozdurmak. Sende bozdur gitsin bence niye sıkıntı cekiceksinki. Ha şunu söylemek isterim. Bozdurulan hicbşey yerine konmuyor

Benim gibi altın takmayı sevmeyen bi insansan bozdur. Ben set istemicm evlenirken onun yerine bilezik isticem çünkü setin değeri çok dusunuyomus tabi benm amacim bozdurmak. Sende bozdur gitsin bence niye sıkıntı cekiceksinki. Ha şunu söylemek isterim. Bozdurulan hicbşey yerine konmuyor
daha evlenmeden bozdurdun bilezikleri:)

Ben olsam çok zor durumda kalmadıkça bozdurmam giden hiç bi zaman yerine gelmiyor

Altına dair elimde hiçbir şey bırakmadım.
Eşimin ailesinin sözde ve nisanda taktığı setler dahil.
Hiç de umrumda olmadı ama düğün setlerim duruyor.
Onlardan ancak çok çok darda kalırsak ve başka çaremiz kalmazsa vazgeçebilirim.
Çünkü maneviyata önem veririm, iki oğlum var.
O iki seti de gelinlerime benim aile yadigarim diye hediye etmeyi hayal ediyorum.

Altına dair elimde hiçbir şey bırakmadım.
Eşimin ailesinin sözde ve nisanda taktığı setler dahil.
Hiç de umrumda olmadı ama düğün setlerim duruyor.
Onlardan ancak çok çok darda kalırsak ve başka çaremiz kalmazsa vazgeçebilirim.
Çünkü maneviyata önem veririm, iki oğlum var.
O iki seti de gelinlerime benim aile yadigarim diye hediye etmeyi hayal ediyorum.
Bende yüzüklerimi kızlarıma bırakacaktım olmadı :( hep hayalimdi bu yine alınır ozmana kadar saklanır ama evlilik yüzüklerinin maneviyatı bambaşka :(

Bende yüzüklerimi kızlarıma bırakacaktım olmadı :KK43: hep hayalimdi bu yine alınır ozmana kadar saklanır ama evlilik yüzüklerinin maneviyatı bambaşka :KK43:
Kimse güle oynaya bu kadar değer biçtiği şeylerini satmaz.
İhtiyacınız olmuş, cok zorda kalmışsınız ki gitmiş.
Emin olun yaptığınız şey daha hayırlı.
Maddeye anlam yükleyenler bizleriz.
İlerleyen zamanda tam da evlilik yildonumuzde belki de çok daha iyisini alacaksınız.
O davranista bulunmasaydiniz evliliginiz yurumeyebilirdi, hayatın olağan akışı için sahip olduğumuz her şeyden vazgecebilmeliyiz.
Hiç üzülmeyin, Allah kalbinize göre versin inşallah.

Kimse güle oynaya bu kadar değer biçtiği şeylerini satmaz.
İhtiyacınız olmuş, cok zorda kalmışsınız ki gitmiş.
Emin olun yaptığınız şey daha hayırlı.
Maddeye anlam yükleyenler bizleriz.
İlerleyen zamanda tam da evlilik yildonumuzde belki de çok daha iyisini alacaksınız.
O davranista bulunmasaydiniz evliliginiz yurumeyebilirdi, hayatın olağan akışı için sahip olduğumuz her şeyden vazgecebilmeliyiz.
Hiç üzülmeyin, Allah kalbinize göre versin inşallah.
Amin inşallah yüregimi okumuşsunuz cok duygulandım sizede evlatlarınızla saglikli hayırlı bir yaşam dilerim

Amin inşallah yüregimi okumuşsunuz cok duygulandım sizede evlatlarınızla saglikli hayırlı bir yaşam dilerim
Amin cümlemize inşallah.
Allah razı olsun.
Kilit cümleyi söylemişsiniz, sağlık ve tüm varlığımız çocuklarimiz olmadan birakin seti yuzugu, kaşıkcı elmasının bile bir önemi yok ki...

giden geri gelmiyor bacım maalesef... ama sıkıntım geçsin boş boş durmasın diyorsan bozdur huzurundan önemli değil

Evime market alışverişi yapacak param olmadıktan sonra yemişim setini, bileziğini. Hiç bir anlamı yok. Maddi olarak bu kadar dibe batsaydım, bir an önce borç kapatmak için altınıydı, gümüşüydü, hatta kullanmadığım ev eşyamı bile satardım. Değil dışarı yemek içmek, gezmeye gitmek, evde peynir ekmek yerdim durum hafifleyene kadar sanırım.

Bence burda onemli olan bozdurdugunuzda esinizin size borc olarak gorup gormeyecegi. Ben tektasimdan setime kadar herseyimi vermistim evlendikten sonra. Esim borc bildi tekrar yapti sonra ev icin ve araba icin iki kez daha verdim ne kadar takim varsa hepsini tekrar yapti. Kac gr bilezigim kac tane yuzugum kolyem varsa borc saydi. Ama arkadaslarimdan bozduran ve sonradan esi altini ne yapacaksin yeni gelin misin diyende oldu senin benim mi var borc odedik bitti diyen de. Yani esimi iyi taniyorum kesinlikle tekrar yapar diyorsaniz bozdurun krediye faiz odemekten iyidir diye dusunuyorum. Yeni yeni modeller cikiyor belki set yerine baska takilar alirsiniz.

Evlilik yuzugü neyse de

O altınlar ikimizin çeyrekler paralar

Eve giren de ikimizin borç da ikimizin

Araba alınca o da ikimizin
Ev alınca o da ikimizin

Ben altınlarımi eve verince eşim bana tekrar niye altın yapıyor ben o altınları ne yapıyorum anlamadim:)

Kızın üzerine takılan onundur bence. İlerde ayrılık durumunda kendini idare etmesi için .
Verip vermeme kararı tamamen size ait.
Biz borclarımız için 25 adet ceyrek bozdurmuştuk. İkimizde çalışıyoduk . Sonrasında araba almak için ceyreklerin geri kalanları ile hediyelik bilezikleri ve eşimin ailesinin takmış oldugu bileziklerden 1 tane bozdurduk.
Arabamız oldu. Şu an 4 tane bilezigim 2 kelepçem setim annemlerin taktıgı var.
Ha altına düşkünmüyüm. hayır. gösteriş için takılmasını da garipsiyorum.
Ama ilerde bi sorun oldugunda köşede durması önemli benim için. bi yerde eşin ailesinin taktıgı altınlar mehir olarak gecerli ayrıca bişey istemedigim icin ben.
o yüzden 2 nizde calışıyoken setinizi bozdurmayın sıkın dişinizi gezmeyin bi 6 ay ölmezsiniz.

Merhabalar,
Bir sorunum var danışmak istedim sizlere. 3 aylık evliyim. Çok borcumuz var ikimizde çalışıyoruz. Fakat yetmiyor. Şuan bile cebimde on liradan başka para yok.
Elimde kalan tek şey setim ve annemin bana taktığı bilezik alyans beştaş o kadar
Annemin taktığı bana hatıra ona dokunamam. Şuan borcumuzdan dolayı sıkışığız ve diğer takılırım borca gitti eşim borcumuz bittiği gibi yapacağım ben sana diyor ve borcumuz yaza kadar biter. Toparlarıznkendimizi.
Sizce setimi bozdurayım mı? Borçlara gidecek yine ve bu ay bizi idare eder biraz.
Yoksa o hatıradır herşey zamanında yapılır geri gelmez diye ellemeyeyim mi eşim bozdur demiyor ben ne dersem o olacak şuan..
Setim çok güzel. Elim bozdurmaya gitmiyor ama hiç değilse bin bin beş yüz borç kapatırız eve market alışverişi yaparız diye düşündüm.
Diğerlerinin anısı var dokunamam siz olsanız ne yapardınız
Onlar senin bozdurma benim bütün altinlarim gitti çok pişmanım eşime verdim borç için elimde hiçbir şey yok şimdi. Geri alınmıyor giden gelmiyor haberin olsun.

evde tüm dügün takilar saklanmaz ki.... kasaya niye koymadiniz
yok benim dugun takilarim degildi. gunluk kullandigim zincir kolye bileklikler ve yuzuklerim calindi. en cok tek tasima uzuldum, cok onemliydi benim icin ama simdi yoklar.

setimide kullanmiyorum ve kullanmiyacagimi dusundugum icin kendim bozdurmustum, kendime sevdigim bir set yapmistim. o calindi. saglik olsun. obur tarafta aliriz ins.

Evlilik yuzugü neyse de

O altınlar ikimizin çeyrekler paralar

Eve giren de ikimizin borç da ikimizin

Araba alınca o da ikimizin
Ev alınca o da ikimizin

Ben altınlarımi eve verince eşim bana tekrar niye altın yapıyor ben o altınları ne yapıyorum anlamadim:)

bencede yani bizde ev aldık araba aldık gitti hepsi borçmu çok saçma zaten ikimizin ev ve araba benim düğünüm olduysa onunda düğünü ikimiz evlendik

Back
X