• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün setim...

Seti bozdurayım mı

• Bozdur borcun varken evde dursa ne anlamı var yenisini borcun bitince alırsın

OY: 108 50,5%
  • Sakın bozdurma herşey zamanında olur borç ödenir elbet

OY: 106 49,5%

• Ankete Katılan
    214
Evlilik yuzugü neyse de

O altınlar ikimizin çeyrekler paralar

Eve giren de ikimizin borç da ikimizin

Araba alınca o da ikimizin
Ev alınca o da ikimizin

Ben altınlarımi eve verince eşim bana tekrar niye altın yapıyor ben o altınları ne yapıyorum anlamadim:)

Evlenirken altinlari bana mehir olarak verdigi icin yapiyor esim. Evet ev araba ikimizin ama altinlari sadece bana ait olarak goriyor mehirim oldugu icin.

Şunu da belirteyim esim yapmasaydi ille yap demez altin icin huzurumu bozmazdim. Zaten cok onemli olsa dugunun ertesinde tektasima kadar vermezdim. Babamin yaptigi bilezik vardi annem ozellikle demisti hatira saklarsin diye ama borc olunca hatirayi dusunemedim. Sadece alyansim kalmisti cok ihtiyac olsa onuda verirdim. Ama konu sahibi tekrar yapilmasini istiyor ve takiya hevesi var anladigim kadariyla. Eger esiniz borc olarak bilecekse verin ama tekrar yerine konmazsa ve sizin icin cok onemliyse eger gidip geri gelmeme ihtimali yuksekse ve bu sizi uzerse vermeyin demek istedim. Yanlis anlasilmak istemem.

Merhabalar,
Bir sorunum var danışmak istedim sizlere. 3 aylık evliyim. Çok borcumuz var ikimizde çalışıyoruz. Fakat yetmiyor. Şuan bile cebimde on liradan başka para yok.
Elimde kalan tek şey setim ve annemin bana taktığı bilezik alyans beştaş o kadar
Annemin taktığı bana hatıra ona dokunamam. Şuan borcumuzdan dolayı sıkışığız ve diğer takılırım borca gitti eşim borcumuz bittiği gibi yapacağım ben sana diyor ve borcumuz yaza kadar biter. Toparlarıznkendimizi.
Sizce setimi bozdurayım mı? Borçlara gidecek yine ve bu ay bizi idare eder biraz.
Yoksa o hatıradır herşey zamanında yapılır geri gelmez diye ellemeyeyim mi eşim bozdur demiyor ben ne dersem o olacak şuan..
Setim çok güzel. Elim bozdurmaya gitmiyor ama hiç değilse bin bin beş yüz borç kapatırız eve market alışverişi yaparız diye düşündüm.
Diğerlerinin anısı var dokunamam siz olsanız ne yapardınız
Kuş kadar para verirler. Hurda altın sayılıyor setler falan. O yüzden herkese tavsiyem set almayın, aldırmayın. Zor gününüzde hiçbir ise yaramıyor. Onun yerine işçiliği olmayan bilezik ya da sarrafiye falan alin ki para boşa gitmesin. İlle düğünde bana birşeyler takılsın derdinde olanlar da şu kolye haline getirilmiş sarrafiyelerden istesin. Yani kısaca boşuna bozdurmayın üç kuruşa gider.

6 yıllık evliyim evlilik zamanımda hic bişeyim kalmadı gitti geri başka geldi o gitti bir başkası borcum varken yatamam ben uyuyamam git bozdur kardeşim çok mu önemli kocanın içkisi kumarı başka biseyi yoksa elbet bozulur geri gelmese ne olur şık bir kolye alırsın hatta daha güzelini daha iyisini de alirsin

Eşiniz çalıştığını yemiyor ve borca yatırıyorsa bozdurun
Ben takı meselesine hayatta kafa yormam
Takmasamda olur
Borç insanın sırtında kamçı çünkü

Çok açılmışsınız, kira kredi ve senetli alışveriş... O set sizi sadece birazcık idare eder, tahminim bir ay falan. Çok sıkı bir disipline girmeniz lazım. Ben olsam bozdurmazdım çünkü alınmıyor genellikle yenisi.

Merhabalar,
Bir sorunum var danışmak istedim sizlere. 3 aylık evliyim. Çok borcumuz var ikimizde çalışıyoruz. Fakat yetmiyor. Şuan bile cebimde on liradan başka para yok.
Elimde kalan tek şey setim ve annemin bana taktığı bilezik alyans beştaş o kadar
Annemin taktığı bana hatıra ona dokunamam. Şuan borcumuzdan dolayı sıkışığız ve diğer takılırım borca gitti eşim borcumuz bittiği gibi yapacağım ben sana diyor ve borcumuz yaza kadar biter. Toparlarıznkendimizi.
Sizce setimi bozdurayım mı? Borçlara gidecek yine ve bu ay bizi idare eder biraz.
Yoksa o hatıradır herşey zamanında yapılır geri gelmez diye ellemeyeyim mi eşim bozdur demiyor ben ne dersem o olacak şuan..
Setim çok güzel. Elim bozdurmaya gitmiyor ama hiç değilse bin bin beş yüz borç kapatırız eve market alışverişi yaparız diye düşündüm.
bozdurma sakın
borc bır sekılde odenıyor
ama yerıne o altınları koymak ıstesen koyamazsın

biz de yenı evlendiğimizde sıkıntı çektik ama bozdurmadık
4 sene oldu hala hepsi duruyor
bozdursaydım yerıne yenısi zor gelırdı

ilk zamanlar sıkıntı normal
üzülme
biz de yasadık
gectı gitti
ev bile aldık arabalarımızı yenıledık birikim bile yapıyoruz
mutluluklar.

Set vb fantazi,işciliği fazla olan parçalar bozulurken çok para etmiyor diye biliyorum. Hadi değerine yakın alsalar bozdurun ama baya düşük fiyat verirler muhtemelen.
Bileziği bozdursanız daha az zarar edersiniz diye düşünüyorum.
Allah yardımcınız olsun

ben olsam bozdurmam. tecrübeyle sabit çünkü.
herşeyimi hemen bozdurup borç ödedik. eşim söz verdi alıcam setini diye. 6. yılımız hala alınmadı. ha maaşlarımız gayet iyi. hemen alabiliriz ama alınmadı.
şu da var. tamamen borçtan kurtulsanız (bizim ki öyle olmuştu) satın derdim. siz 4 bine aldığınız şeyi en fazla bin-1,500 gibi bir rakama satıp gelecek ay aynı dertle uğraşacaksınız. daha mantıklı çözümler bulun bence.

Benim altınla aram olmadığı için kendim özellikle tum altınları bozdurmak istemiştim.
Eğer üzülmeyecekseniz bozdurun en azından maddi açıdan biraz rahatlarsınız.
Mal mülk illaki bir şekilde yapılabilir ancak geçen sıkıntılı dönemler insanın ömründen çalıyor maalesef.

yok benim dugun takilarim degildi. gunluk kullandigim zincir kolye bileklikler ve yuzuklerim calindi. en cok tek tasima uzuldum, cok onemliydi benim icin ama simdi yoklar.

setimide kullanmiyorum ve kullanmiyacagimi dusundugum icin kendim bozdurmustum, kendime sevdigim bir set yapmistim. o calindi. saglik olsun. obur tarafta aliriz ins.
benimkilerde calindi yani günlük takilari eve hirsiz girdi. Sigortamiz vardi ama herseyi karsiladilar

Annenizin taktığı bileziği bozdurmayın, ben yaptım zamanında ne var ne yok satıp ev aldık, millete bakıyorum ev alıyor borç ödüyor ama kolunda 1 bilezik mutlaka var.çok pişmanım annemin taktığı bileziği sattığım için. Yok sayın satmayın borç ödenir

Merhabalar,

Seti evde saklayacaksanız çalınma riski var, kasa tutsanız epey pahalı.

Takacak mısınız seti daha sonra?

Ben herşeyi sattım ev kredisine yatırdım alyanslarımız dışında eşimin babannesinin taktığı çerçeveli altın duruyor oda zararına oluyor diye satmadık. Takı takmam evde tutmak istemem sizde takmıyorsanız durmasına gerek yok ama setler açıkcası yarı fiyatına satılıyor içim satılmasına el vermezdi :işsiz:Yarın bir gün gelininize kızınıza hediye ederdiniz bir daha öyle şeyler alınmıyor çünkü yani hiç bilezik alayım demedim tatile gidelim dedim ben sevmediğimden altın herhalde :KK45:

senetle alışveriş yapılan bir yere 3 aydır ödeme yapamıyorum
çünkü her ay 1100 kredi 1100 kira ödüyoruz evin marke alışverişi faturaları telefon faturaları bier hafta sonu biyere gezmeye gitmemiz derken bize hiçbir şey kalmıyor oraya da 3 aylık toplaım 1700 tl ödeme yapmam gerekiyormuş

Haftasonu biyere gitmeyin. Paraniz yok set bozdurup borc odeme derdindesiniz gezmeden eksik kalmiyosunuz.
Esiniz ek is yapsin sizde yapin borclari biran evvel bitirin sonra bol bol gezersiniz.

Back
X