Düğün sonrası takılar nereye gider?

bizim düğünde eşimin abisi bana bilezik takmıştı 1.000 aldım demiş eşime gittik baktırdık 400 tl etti akannehir utanmadan yalan söylüyor sanki biz salağız düğünden sonrada eşimden borç istiyor eşimde veremem deyince küstü bize halada ortalıkta ben borc yaptım bilezik aldım yardım etmediler bana diomuş almasaymıs madem mecbur takacak geri verecez diemi almış konuşmuyoruz artık zaten o düşüncesizden baska söyleyende olmadı hatta annem nikahtan sonra keseyi açmamış bile akşam bana verdi öylece :kedi: ama arkadasıma üzüldüm sahsen kızda hiç ses çıkarmamış ben olsam annem bile olsa vermezdim

tam derdim olan konu ya
nişanlımın tarafı sadece küçük altınları alacaklarmış:)
annem de altınları da paraları da bileziklerini de alırım diyo
benim sorun ettiğim şey para altın vs değil,
yaramı deşti bu konu

kızlar bende aklıma geldikce sinirleniyorum. benim altın ve paraları kaynanam aldı. ne ev kurdular ne esya aldılar bilezikleri bile eşim çalışarak kendi parasıyla aldı. ama gelin görünki düğün de takıları aldı gitti lkayınvalideciğimmmm

benım kendı annemlerde aldılar..k.validem tarafta aldı altınları ne oldu size soyleyeyım mı biz sap gibi ortada kaldık ve cok buuyuk maddi sıkıntı yasadık herkes canımlı cıcımlı aylarındayken bız maddi sıkıntılardan dolayı bırbırımıze catıp durduk nıhayetınde buyuk kavga ve kuslukler olustu..
benım kendı annem bana takılanları alarak evın balkonlarını kapattırdı..
k.vlidem naptı bılmıyorum aman uzak dursunlar bizden baska bişi demıyorum..
biz herseyı takside bagladık ve inanın evımın halılarını bile evlılıgımızın 2.ayında ancak alabıldık..
k.validemın lafı - alırsınız yaa acelenz yok nasılsa.. klava:
bana 10 000 tl uzerınde altın ve para takıldı vee dugunude esım kendı ımkanlarıyla yaptı esımın ailesınden 5kurus gormemsken...

ya ne kadar düşüncesiz aileler var nişanda iki tane küçük altınım vardı anneme dedim bozalım bişey alırız die kabul etmedi onu bile o senin dedi. mağdem anne babalar alıcak hiç takılmasın o zaman. benim de her şeyi eşim yapıo babası da yok çünkü. ama kimse almaz onları. Allah korusun önemli bi ihtiyaç olur neyse o zaman

kesene gitsin bence al bileziklerini kimselere verme düğün borcun varssa bunuda eşinle hallet hesaplayın yeteri kadar bozdurun gerisini sakla güvencen olsun....
ben düştüm o hataya sen düşme

bize takılanlar bize kaldı. ama annemin bazı akrabalarına anneme verin düğünde takmayın dedim. çünkü çok borçları vardı. babam bişi almadı bana herşeyi ben almaya çalıştım bi kısım borçları ben kapatmaya çalıştım biraz evdekilere bıraktım onlarıda bu şekilde ödemeye çalıştılar. ama eşimin ailesi tek kuruş dahi almadı. eşimin annesi hepsini bana verdi. oğluna bile vermedi. bunlar hepsi senin kızım dedi Allah razı olsun opuyorumnanaktan

bizde herşeyi ailelerimiz yaptı ama düğün parasından tek kuruş bile kimse almadı,direk kasaya koyduk.şimdi araba peşinatı yapıcaz.

vallahi bunları duydukca dahada sinirleniyorum. benimde kafama takıldı bu. anneme soruyorum kaynanan alır diyo. ya ne demek ya? bizde ev kurucaz, bizde eşya alıcaz. insan çocuğuna takılan takıları alırmı hiç ya? insan çocuğunu 1 kere evlendiriyo bari onu zor durumda bırakıcağına kendisi biraz katlansın çocuğu için borca girsin ne var yanii alla alla çok sinirleniyorum acayip hemdekötükedihüso daha yeni ev kuruyolar yazık günah ya böyle yapanları cidden kınıyorum.ben izin vermicem böyle şeylere.haksızlık çünkü. o zaman düğün filan yapmayalım yani kendimize değil onlar için düğün yapıyoruz o kadar zorluklara katlanıyoruz sanki.bundan sonra evlenicek olan arkadaşlara sesleniyorum: izin vermeyin sakın.sizde ev kurucaksınız çok zor durumlarda kalıcaksınız gençlere yazık günah hep zor durumda bırakıyolar üzülüyorumlmaz:

bazı aileler düğünü kendilerini kurtuluşu olarak görüyor ayni eşimin abisi gibi :umursamaz: 3 ay oldu evleneli konusmuyoruz hala etrafta düğünlerini ben yaptım elimde etegimde ne varsa verdim bu düğün beni mahvetti hiçbişi vermediler diomus ama arabasının benzinini bile biz koyduk eşim cebine harçlık bile koydu nasıl düğünü kendi yapmıssa anlamadık anlamam böyle insanları eline ne geçiosa bütün aile yalanı yüzünden elini cekti ondan yalnız kaldı hala dugunu ben yaptım diye konusuyormus

vallahi canım üzüldüm yani. keşke izin vermeseydin. ama anlıyorum yani eşin için katlandın kesin. ama haksızlık bu. valla ben evlendiğim zaman eşim istediğini söylesin asla takıları vermem onlara. takıları ailesine vermiyorum diye heralde beni boşamazkaydirigubbakcemile3 insan düşünür derki çocuğum borçta kalıcağına ben kalayım ayıp yani aalmaz:

Keşke benide uyaran olsaydı.Dügün bitmeden takılanlarınhepsini kuzu gibi verdik eşim gurur yapıp istemedi.Böyle insanın içini acıtacağını bilseydim düğün yapıp onların cebine prim vermezdim.Şimdiki aklım olsaydı zırnık vermez birde cümle aleme rezil ederdim.klava:
Takılar gelinle damadındır.Düğünü bahane edip parayı cebine indiren aile büyüklerini kınıyorum...lmaz:

takıları vermedim canım zaten ben tamam desem ki demezdim zaten eşim vermezdi hersey ortada cunku bize kimse yardımcı olmadı erkek tarafından eşim herseyi kendi yaptı arabasının benzini mecbur koyduk salona giderken benzin bitio dedi petrole cekti cebine baktı hiç param yok ya dedi abimi arayımda kart getirsin dedi blof yani eşimde al sunla doldur dedi para verdi bu yani olan
sadece etrafa bilmeyenlere dugunu ben yaptım diyormus ama alakası yok tabi

yaptığı çok ayıp yani. evet böyle abartan insanlarda çok var. iyiki takıları vermemişsin süperyerimseniben
ayrıca hiç şaşırmadım yani boşver canım yukarıda allah var görüyo herşeyi.istediği kadar yalan söylesin abartsın benim çevremdede çok var böyle insanlar artık takmıyorum onları sadece gülüyorum sende öyle yapkaydirigubbakcemile3

takmıyorumki dönüp haline baksın yalnız kaldı ne aileden ne akrabalardan kimse konusmuyor ama ne alemi var he öle dedi eline ne gecti

ahh ahhh çok yazık olmuş dicem ama olan olmuş canım. sen iyi niyetinden
vermişsindir.takıları alan ailelerin ayıbı bu. hemde çok büyük bir ayıp,düşüncesizlik.bundan sonra biraz daha gözü açık olmaya bak canım bende öyleydim ama artık yok öyle.iyi niyetli davranıyoruzda kıymetimizimi biliyo herkes? (genel anlamda) kimseye kendimizi ezdirmeyelim bundan sonra uyanık olmaya bakalım.yoksa hayatta hep ezilen biz oluruz.

takmıyorumki dönüp haline baksın yalnız kaldı ne aileden ne akrabalardan kimse konusmuyor ama ne alemi var he öle dedi eline ne gecti

e yani haklısın.iyi olmuş onada. dediğim gibi hiç şaşırmadım öyle insan dolu yani.söylicek başka söz bulamıyorum öyle insanlarakaydirigubbakcemile3

o altınlar gelin ve damada takılıyor, aileler neden alırki ? Ben vermem yani :umursamaz:

İki tarafada verme cadılık yap, nişanlının da aklına gir. O takılar ailelere değil size geliyor. lmaz: Hemyeni bi hayata başlamak kolay değil asıl sizin ihtiyacınız olcak o paraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…