o parada gelinin hakki yokki adamlar zamaninda goturmusler geri getirmis karsi taraf gelinin hakki olan ailelerin yaptigi takilar bide yakasina takilanlar galiba onda emin degilim..
bakın ister sülale taksın ister aile taksın isterse yedi kat el taksın, benim yazmış olduğum şey hukuki birşeydir, bunun ahlaki yönüne girersek sonuç yine aynıdır, takı takılan kişinin rızası alınmadan onun takılarını almak doğru değilburda bahsedilen ailelerin taktigi takilar sulalenin degil
arkadaşlar bazı koularda biraz açıklıkda getireyim. biz evimizi kendimiz kurduk . hani diolar ya evimiz de kayınvalidemin tek iğnesi yok diye . aynen öyle evimde hhhiiiççç bir şey yoki bırak birşeyi emeği yok. çeyimi bile dışarda görmediler dahi. kargocular geldi aldı. her şeyi biz yaptık evi biz düdük . düğün de olmucak. yemek verilcek ve sade nikah. yani bunun masrafı çok değil.
birde bana nişanda takı takmışlardı onu kayınpederim aldı. onu 1 ay sonra nişanlımı arıyıp param yok taksitleri sen öde diyebilen biri tabi nişanlım ödeyemedi onuda parası yok çünkü . hiç bir adet yerine gelmedi. düğün alışverişim olmadı. kınağılımı ben aldım gelilik ne zman alıncak diye sormadılar. nişanlıma üzüldüğümden başkasının gelinliğini giyinicem. çünkü gerçekten gücü kalmadı. eşyalrımızı almak için ninesinden borç istedi. paramız yok dediler halbuki karun kadar zengin trilonluk malları var. böyle bir durumda bu yaşlı kadın nasıl cüret eder böyle bir şey dmeye. onun söylediklerinin dikkate alnmasından korkuyorum. bırak hiç bir şey yapmasınlar ama ama böyle 3 kurşa tamahlıktan korkuyorum
bakın ister sülale taksın ister aile taksın isterse yedi kat el taksın, benim yazmış olduğum şey hukuki birşeydir, bunun ahlaki yönüne girersek sonuç yine aynıdır, takı takılan kişinin rızası alınmadan onun takılarını almak doğru değil
bahsettikleriniz sadece geleneksel hale getirilmiş toplum baskısı...
arkadaşlar bazı koularda biraz açıklıkda getireyim. biz evimizi kendimiz kurduk . hani diolar ya evimiz de kayınvalidemin tek iğnesi yok diye . aynen öyle evimde hhhiiiççç bir şey yoki bırak birşeyi emeği yok. çeyimi bile dışarda görmediler dahi. kargocular geldi aldı. her şeyi biz yaptık evi biz düdük . düğün de olmucak. yemek verilcek ve sade nikah. yani bunun masrafı çok değil.
birde bana nişanda takı takmışlardı onu kayınpederim aldı. onu 1 ay sonra nişanlımı arıyıp param yok taksitleri sen öde diyebilen biri tabi nişanlım ödeyemedi onuda parası yok çünkü . hiç bir adet yerine gelmedi. düğün alışverişim olmadı. kınağılımı ben aldım gelilik ne zman alıncak diye sormadılar. nişanlıma üzüldüğümden başkasının gelinliğini giyinicem. çünkü gerçekten gücü kalmadı. eşyalrımızı almak için ninesinden borç istedi. paramız yok dediler halbuki karun kadar zengin trilonluk malları var. böyle bir durumda bu yaşlı kadın nasıl cüret eder böyle bir şey dmeye. onun söylediklerinin dikkate alnmasından korkuyorum. bırak hiç bir şey yapmasınlar ama ama böyle 3 kurşa tamahlıktan korkuyorum
o yazdiginiz yazidaki zihnet esyalari ailelerin taktigi takilardir dedigim gibi digerleriyle hic alakasi yok bence..
diğerleri ne ben o kısmı anlayamadım:44:
benim yazmış olduğum yazıdaki şey, düğünde takılan altınlar... (şu bu taktı değil, düğün boyunca takılmış tüm ziynet, takı vs )
canım bence şimdi anlatma, nişanlınla konuş eğer sorun olacak gibiyse o zaman anlatırsın, şimdi belki nişanlın halledecek ve bu konu gündeme bile gelmeyecek boşuna aileni de üzmekızlar kendi ailemeböyle bir şeyin konuşulduğunu anlatsammı. olayların üyümesinden de endişeliyim . çünkü bu gerçekten ninenin boş boğazlığıda olabilir . eski bir kadın çünkü. annme anlatıp fikir almalımıyım.
aynen katılıyorum yazdıklarına... madem ki onlar masraf yaptı diye takılıyor o zaman onlara verilmesi gerekirdi.Dügünde takilan altinlar ve paralar tabikide gelin ve damata aittir.
Yoksa niye gelin ve damada takilsin ??
Yeni evlenenlere kolay gecinsinler sIkintiya girmesinler jestidir bu, gelen misafirlerden (para takiyorlar nede olsa)
Eger kaynana kayinbabanin hakki olsaydi o para, onlarin yakasina takilirdi
Kesinlikle böyle biseyin görgüsüzlük oldugunu düsünüyorum
resmen cahillik
benim arkadasiminda basina geldi,
dügünde bilezikleri taktilar, ve 10 dakka sonra gelini yan odaya sürükleyip bütün altinlarini geri aldilar, borc olarak aldilar görümcesinden, ve oda geri aldi
yani cok tuhaf bisey ne anladimki bu isten:)
bazi kaynanalarda ayni gün parayi alip kaciriyor
cok onursuz bir davranis, senin cocugun evleniyor onlara kalsin birikimleri olsun diyecegine, koskoca insanlara para kaciriyor yazikk...
digerleri yani konu komsu akraba..
bakis acilarimiz farkli sanirim...
Burda bazi arkadaslarda savunmuslar bu durumu
saniyorumki yakin zamanlarda abilerinin yada erkek kardeslerininin dügünü var :))
Insan böyle biseyi nasil savunur ?
Kendi basiniza gelse,
kollarinizdaki bilezikleri zorla cikarip alsalar
takilan altinlari adeta kacirircasina götürseler
sahiplenseler
hosunuza gidermi ??
Kimsenin hosuna gitmez
Benim erkek kardesim evlensin, bizde öyle bisey söz konusu bile olamaz.
Onlarin olsun birikimleri olsun, Sikintiya düsmesin isterim, normalide bu.
Ama bu kesinlikle Görgü meselesi, ben buna cok inanirim..
herkesin orf ve adetleri farkli demekki...
yakinda evlenecek kimsem yok bizde ve cevremde olani soyledim...
nasıl yani siz ciddi misiiz. düğüe takılanların damatın ailesininin almasıeski köy adeti değil mi. üstelik bu konuda kanun da var. şok oldum.
Bunun örf ve adetle alakasi oldugunu pek sanmiyorum,
bi arkadasinda dedigi gibi
toplum baskisindan baska bisey degil
Birkac kisi malesef yapmis,
hosuna gidende devam etmis, ben böyle görüyorum
Alman kanalinda türkler hakkinda belgesel gibi bisey izlemistim,
ordada türk dügünlerini gösterdiklerinde
para altin konusunu gösterdiler
ve hatta orda bile, misafirlerden gelin ve damada para yardimi jesti gibi laflar kullandilar
yani herkes biliyor aslinda böyle oldugunu ama degistirmeye calisiyorlar, adet böyle diyip isin icinden cikiyorlar ne yazikkii...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?