nişanlına takıları kimseye vermem onlar ikimizin diyeceksin
düğündede yanına 3 adet sizin aileden kaplan gibi hatunu koyacaksın bir an bile yalnız bırakmayacaklar sızı ve katıyen altınlarını tören sonrası çıkartmak için tenhada bulunmayacaksın annene teslim edeceksin
bak gör törenden sonra kaç kişi dolanacak etrafında sakın punduna getirmelerine izin verme
başka da elden birşey gelmez damatlar törende azcık salak oldukları için anaları danaları ne yapmış kaç altını cukkalamış görmüyorlar...
Düğünde takılan bütün takı ve paralar gelinin hakkıdır. İslama göre kız tarafından takılan takı ve paralar hediye, erkek tarafından takılanlar ise yine gelinin mehiri sayılır...Yani düğün takıları islama göre gelinin güvencesidir. Ben evleneli iki ay oldu ve bütün takılar eşimin borçlarına taksitlere falan gitti hiçbirşey kalmadı ama bu benim rızamla oldu. Yani senin rızan dışında kullanmaya harcamaya hakları yok. İslamda bu böyle vicdanen de böyle olmalı...
doğru söylüyorsunuz.hani nerde kaldı kadın erkek eşitliği??? bence de takılar ikisinindir. aileler bu yaştan sonra parayı ne yapacak.hayret bişey ya.kızıyorum böylelerine.Ben buna katılmıyorum. Takılanlar gelinle damadin hediyeleri be onlarda kalmalı. Eğer isterlerse kendileri verirler yardım etmek için ailelerine. Ama erkek tarafı alır diye bı kaide olmamalı. Düşünsene hiç bişeye elini sürmeyen yardımı olmayan ebeveynler var. Ekmek elden su gölden olur haksızlık olur
zor bir durum gerçektenarkadaşlar bazı koularda biraz açıklıkda getireyim. biz evimizi kendimiz kurduk . hani diolar ya evimiz de kayınvalidemin tek iğnesi yok diye . aynen öyle evimde hhhiiiççç bir şey yoki bırak birşeyi emeği yok. çeyimi bile dışarda görmediler dahi. kargocular geldi aldı. her şeyi biz yaptık evi biz düdük . düğün de olmucak. yemek verilcek ve sade nikah. yani bunun masrafı çok değil.
birde bana nişanda takı takmışlardı onu kayınpederim aldı. onu 1 ay sonra nişanlımı arıyıp param yok taksitleri sen öde diyebilen biri tabi nişanlım ödeyemedi onuda parası yok çünkü . hiç bir adet yerine gelmedi. düğün alışverişim olmadı. kınağılımı ben aldım gelilik ne zman alıncak diye sormadılar. nişanlıma üzüldüğümden başkasının gelinliğini giyinicem. çünkü gerçekten gücü kalmadı. eşyalrımızı almak için ninesinden borç istedi. paramız yok dediler halbuki karun kadar zengin trilonluk malları var. böyle bir durumda bu yaşlı kadın nasıl cüret eder böyle bir şey dmeye. onun söylediklerinin dikkate alnmasından korkuyorum. bırak hiç bir şey yapmasınlar ama ama böyle 3 kurşa tamahlıktan korkuyorum
benim de bir halam vardı. oğluna takılan tüm takıları almak için kavga etti. ama alamadı. takılar kız tarafının anne ve babasına gittiDügünde takilan altinlar ve paralar tabikide gelin ve damata aittir.
Yoksa niye gelin ve damada takilsin ??
Yeni evlenenlere kolay gecinsinler sIkintiya girmesinler jestidir bu, gelen misafirlerden (para takiyorlar nede olsa)
Eger kaynana kayinbabanin hakki olsaydi o para, onlarin yakasina takilirdi
Kesinlikle böyle biseyin görgüsüzlük oldugunu düsünüyorum
resmen cahillik
benim arkadasiminda basina geldi,
dügünde bilezikleri taktilar, ve 10 dakka sonra gelini yan odaya sürükleyip bütün altinlarini geri aldilar, borc olarak aldilar görümcesinden, ve oda geri aldi
yani cok tuhaf bisey ne anladimki bu isten:)
bazi kaynanalarda ayni gün parayi alip kaciriyor
cok onursuz bir davranis, senin cocugun evleniyor onlara kalsin birikimleri olsun diyecegine, koskoca insanlara para kaciriyor yazikk...
zaten biz de hep öyle konuşuyoduk nişnalımla çok borcumuz var. düğünde ki paralarla borçlarımızı kapatırız diyorduk . yoksa maaşımız borçların taksdini ödemye yetiyor ama bize yiyecek bişey kalmıyor. kendi rızamla eşime vericektim . inş yine öyle olur. yoksa ben den tek bir kuruş alırlar ise helal etmicem bunu da söylicem sonuçlarını düşünmeden. inş bunlar lafda kaır böyle bir şey başıma gelmez.
şimdiki insanlar ne kadar uyanık olmuş gerçekten. kaynanalar,damatlar...hepsi gelin alacağı kıza dert çıkarıyor. böyle bir zamanda evlenmek bile sorun oldu.Dugunde takilan butun takilar ve paralar gelinle damatindir.
ilerde kendilerine yatirim yapsinlar diyedir
Yok erkek tarafi alir yok kiz tarafi alirmis
yok oyle bir adet!
Paranin ustune yatmanin adina da adet diyorlar ya pes yani!
Cocuklarinin hakkina goz dikecek insanlar
cocuk falan evlendirmesin!
canım Allah kolaylık versin yasanırım kredi ile evleneceksiniz değil mi? borcumuz var demişsiniz ya? keşke bunları baştan konuşsaydın. ilişki bu konuma gelince herşey zorlaşıyor çünkü.
belki de görmek istemiyordur.nişanlına takıları kimseye vermem onlar ikimizin diyeceksin
düğündede yanına 3 adet sizin aileden kaplan gibi hatunu koyacaksın bir an bile yalnız bırakmayacaklar sızı ve katıyen altınlarını tören sonrası çıkartmak için tenhada bulunmayacaksın annene teslim edeceksin
bak gör törenden sonra kaç kişi dolanacak etrafında sakın punduna getirmelerine izin verme
başka da elden birşey gelmez damatlar törende azcık salak oldukları için anaları danaları ne yapmış kaç altını cukkalamış görmüyorlar...
Düğünde takılan bütün takı ve paralar gelinin hakkıdır. İslama göre kız tarafından takılan takı ve paralar hediye, erkek tarafından takılanlar ise yine gelinin mehiri sayılır...Yani düğün takıları islama göre gelinin güvencesidir. Ben evleneli iki ay oldu ve bütün takılar eşimin borçlarına taksitlere falan gitti hiçbirşey kalmadı ama bu benim rızamla oldu. Yani senin rızan dışında kullanmaya harcamaya hakları yok. İslamda bu böyle vicdanen de böyle olmalı...
yani bu durumda szin aileniz kendine düşen görevi yapmış. ama erkek tarafı yapmamış...işi nişanlınıza bırakmış.ahhh...devir değişti...erkek aileleri bir uyanık olmuş ki...hiçbişey almamışlar sana bir de takı erkek tarafınındır diyorlar. bu ne saçmalık ya. insan derki bizim evlatlarımız evleliniyor.takılarıyla borçlarını kapatsın.gerekirse yardım da edelim diyecekler.ama bunlar takılara göz dikmiş. çok sinirlendim.kredi değil ama senetle ve kredi kartları ile .alllah annemden babamdan razı olsun kız tarafına düşen herşeyi baştan aşağı aldılar. eekek tarafına düşenleride niaşnlım işte senet sepet le aldı. bereaber ödücez. ben çalışmasam bile ordan burdan kısıcaz borçları ödücez. bide erkek tarafı almış oluyor değil mi bu durumda . yalan dünyaaa...
çok doğru düşünmüşsün. o yatırımlar takılar senin yuvan için.canım benim nişanlımda takılanlarla borçlarımızı kapatalım dedi ben karşı çıktım taksit taksit ödeme taraftarıyım dedim.çünkü daha önceden de dediğim gibi para biriktirmek mümkün değil bu devirde ama borç ödeniyor ve biz normalde paramız olsa da biriktiremeyiz.evimiz var çok şükür takılanlarla da araba almak istiyoruz borcumuz bitince.o yüzden altınlar her daim kenarda tutulmalı bence.
Arkasim yanlis anlama ama Evet dugundeki takilanlar erkek tarafin oluyo ... Ha bazen gelin damata verilir,bazen de kayinpeder alir...
Olabilir yani dert etmeyin keske nisanliniza oyle davranmasaydiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?