düğün takı kavgası

nişanlına takıları kimseye vermem onlar ikimizin diyeceksin

düğündede yanına 3 adet sizin aileden kaplan gibi hatunu koyacaksın bir an bile yalnız bırakmayacaklar sızı ve katıyen altınlarını tören sonrası çıkartmak için tenhada bulunmayacaksın annene teslim edeceksin

bak gör törenden sonra kaç kişi dolanacak etrafında sakın punduna getirmelerine izin verme

başka da elden birşey gelmez damatlar törende azcık salak oldukları için anaları danaları ne yapmış kaç altını cukkalamış görmüyorlar...

valla o kaplan gibi hatunlardan gerçekten dicem yanımda dursunlar. biz annem falan pek öyle değiliz ama biri var. o da biraz uzak ama olsun . yavaştan annneme çıtatıcam o da gelsin yanıma diye

Düğünde takılan bütün takı ve paralar gelinin hakkıdır. İslama göre kız tarafından takılan takı ve paralar hediye, erkek tarafından takılanlar ise yine gelinin mehiri sayılır...Yani düğün takıları islama göre gelinin güvencesidir. Ben evleneli iki ay oldu ve bütün takılar eşimin borçlarına taksitlere falan gitti hiçbirşey kalmadı ama bu benim rızamla oldu. Yani senin rızan dışında kullanmaya harcamaya hakları yok. İslamda bu böyle vicdanen de böyle olmalı...

Son düzenleme:

zaten biz de hep öyle konuşuyoduk nişnalımla çok borcumuz var. düğünde ki paralarla borçlarımızı kapatırız diyorduk . yoksa maaşımız borçların taksdini ödemye yetiyor ama bize yiyecek bişey kalmıyor. kendi rızamla eşime vericektim . inş yine öyle olur. yoksa ben den tek bir kuruş alırlar ise helal etmicem bunu da söylicem sonuçlarını düşünmeden. inş bunlar lafda kaır böyle bir şey başıma gelmez.

doğru söylüyorsunuz.hani nerde kaldı kadın erkek eşitliği??? bence de takılar ikisinindir. aileler bu yaştan sonra parayı ne yapacak.hayret bişey ya.kızıyorum böylelerine.

zor bir durum gerçekten

benim de bir halam vardı. oğluna takılan tüm takıları almak için kavga etti. ama alamadı. takılar kız tarafının anne ve babasına gitti

Dugunde takilan butun takilar ve paralar gelinle damatindir.
ilerde kendilerine yatirim yapsinlar diyedir

Yok erkek tarafi alir yok kiz tarafi alirmis
yok oyle bir adet!

Paranin ustune yatmanin adina da adet diyorlar ya pes yani!

Cocuklarinin hakkina goz dikecek insanlar
cocuk falan evlendirmesin!

canım Allah kolaylık versin ya sanırım kredi ile evleneceksiniz değil mi? borcumuz var demişsiniz ya? keşke bunları baştan konuşsaydın. ilişki bu konuma gelince herşey zorlaşıyor çünkü.

şimdiki insanlar ne kadar uyanık olmuş gerçekten. kaynanalar,damatlar...hepsi gelin alacağı kıza dert çıkarıyor. böyle bir zamanda evlenmek bile sorun oldu.

ben bu duruma gerçekten sinir oluyorum. o kadar sinir oldum ki anlatamam. bence sen açık açık konuş bunları.şimdi konuşmazsan ileride daha yük olacak sana.iş işten geçmiş olacak. evlenmeden önce gözünü 4 açacaksın,evlendikten sonra 1 gözünü kapayacaksın.

canım Allah kolaylık versin ya sanırım kredi ile evleneceksiniz değil mi? borcumuz var demişsiniz ya? keşke bunları baştan konuşsaydın. ilişki bu konuma gelince herşey zorlaşıyor çünkü.

kredi değil ama senetle ve kredi kartları ile .alllah annemden babamdan razı olsun kız tarafına düşen herşeyi baştan aşağı aldılar. eekek tarafına düşenleride niaşnlım işte senet sepet le aldı. bereaber ödücez. ben çalışmasam bile ordan burdan kısıcaz borçları ödücez. bide erkek tarafı almış oluyor değil mi bu durumda . yalan dünyaaa...

belki de görmek istemiyordur.

canım benim nişanlımda takılanlarla borçlarımızı kapatalım dedi ben karşı çıktım taksit taksit ödeme taraftarıyım dedim.çünkü daha önceden de dediğim gibi para biriktirmek mümkün değil bu devirde ama borç ödeniyor ve biz normalde paramız olsa da biriktiremeyiz.evimiz var çok şükür takılanlarla da araba almak istiyoruz borcumuz bitince.o yüzden altınlar her daim kenarda tutulmalı bence.

yani bu durumda szin aileniz kendine düşen görevi yapmış. ama erkek tarafı yapmamış...işi nişanlınıza bırakmış.ahhh...devir değişti...erkek aileleri bir uyanık olmuş ki...hiçbişey almamışlar sana bir de takı erkek tarafınındır diyorlar. bu ne saçmalık ya. insan derki bizim evlatlarımız evleliniyor.takılarıyla borçlarını kapatsın.gerekirse yardım da edelim diyecekler.ama bunlar takılara göz dikmiş. çok sinirlendim.

konu ne olursa olsun ister takı ister ev eşyası ister düğün,eğer evliliği göze aldıysanız yanında gelecek aile uyuşmazlıklarını, ufak tefek tartışmaları v.s de göze almalısınız. sizler herkes gibi farklı ailelerdensiniz,(kuzen olsanız bile bu durum aynı) illa ki anlaşmazlıklar olacak uyuşmazlıklar da kaçınılmaz.
sonuçta evlilik bu: yağı bala katmıyorsunuz ki tadı mükemmel olsun eli ele katıyorsunuz.
bunlara rağmen eşinizle mutluysanız ve beraberliğinizi sürdürebiliyorsanız gerçekten birbirinizi hakediyorsunuz demektir.

böyle bişey yaşandı diye insan sevdiğiyle ipleri koparmaz. bence eşini seven insan özellikle de konu paraysa sorunu çok büyütmemelidir. sonuçta bu sözleri söyleyen kişi bi babanne ve yaşlı. varsın düğünde takılarınızı eşinizin ailesi alsın dünya mı batacak nedir yani?

her iki tarafta düğün için masraf yapıyor. takılar neden oğlan tarafının olsun ki...

sende tüm borcunu takılarla öde olsun bitsin. ve artık günümüzde kızın takısını kız tarafı alıyor. oğlanın takısını oğlan tarafı.

şimdiden takıların yerini yap sende.
şifreli bir çanta götür. yada minik kilit tak. çift fermuarlı bir çantaya.

çok doğru düşünmüşsün. o yatırımlar takılar senin yuvan için.

Arkasim yanlis anlama ama Evet dugundeki takilanlar erkek tarafin oluyo ... Ha bazen gelin damata verilir,bazen de kayinpeder alir...
Olabilir yani dert etmeyin keske nisanliniza oyle davranmasaydiniz

hayır efendim hiçbir yerde böyle bir adet yoktur kişiler kendi açgözlülükleriyle buna göz dikebilir, takılar zaten kızındır, ayrıca iş o hesaplara girerse kız tarafı daha çok taktı diyelim niye erkek tarafına gidiyomuş?? sen ya kaynanasın ya görümcesin anlaşılan

bizdeki düğün kültürü sosyal dayanışmaya en güzel örneklerden biridir, yani en azından 20 sene öncesine kadar öyleydi, ama şimdi aileler evlatlarının düğününe misafir gibi gidiyo nerdeyse, bide altınlara göz dikenler var, yıllarca düğüne derneğe gittiyse ilerde kendi çocuğuna takılsın diye, gelinin elinden alırım diye değil, çiftler o parayla ev araba ya da uzun vadeli yatırım yapsın diye konu komşu eş dost hısım akraba çorbaya bir nevi tuz kadar, olay budur, çirkinliğin alemi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…