Dügün takıları sorunsalı

Ben set bile istemedim hic bakmayalım cok pahalı demistim , kvdem de sen parasını ne yapacaksın , pahaliysa pahalı , bugün senin işin sadece bakıp beğenmek demisti . 2 tane kelepçe seklinde bilezik yapmış daha önceden, bana sormustu kızım istersen bunu bu haliyle takalim ya da bozdurup 5 tane takalim demisti , anne siz bilirsiniz ama bozdurup neden zarara giresiniz ki dedim , bana bunlar yeter de artar demistim, bizde hic konuşulmadı, cok ayıp yaa , umuyorum başıma gelmez gerci henuz evladim yok ama , bize yakışmaz. Bir de eşiniz tamam demis , eşinizden isteseydiniz kredi cekip yapsaydı size 5 bilezik ama yok olur mu evlendikten sonra birlikte ödeyeceğiniz için istemezsiniz şimdi siz bunu. Tamam es ailesi hic takmasın demiyorum ama insanların güçleri belki 10 gramlık 1 tane bilezige yetiyor bu havada. Diretmek nedir , evlerine gidip konuşmak nedir size mi düşer konuşmak, hayır konuştunuz mesaj atmak nedir , aman Yarabbi ne kadar büyük bir görgüsüzlüktur bu. Yazık bir de siz evlat yetiştireceksiniz degil mi...

Ayrılmışlar mı? Ben o videoyu izledim bu evliliğin sonu nereye gider diyordum

Basıyoruz ama bitmıyor ki .Sureklı yenısı eklenıyor .

Ya çok haklısın aslında belki de eşi yaptırdı bilmiyorum ki, anneden altın koparmak için karı-koca yürüyüyorlar kim bilir
Yok ben onu demek istemedim. Evliler ya hani simdi. Kayinvalide taki takmazsa, esi de takmazsa, yani esinin ailesi hic taki takmazsa, konu sahibi ne yapacak? Bukemedigi eli eli opecek mi? Bosaniyorum mu diyecek? Diyecegim o ki gecmis ola, is isten gecmis artik. Imzalar atilmis. Kayinvalide takmasa da taksa da is bitmis zaten.

Sen okuma şeklini değiştir:)
Bu nasıl bır lugat :)
Anlayana anladığı dilden konuşuyorum. Ben okuma şeklimi değiştirmek zorunda değilim ama sen herkesin Türkçe yazdığı bir platformda okunur yazmak zorundasın. Eski konularına baktım da tartışmaya bile değmezsin açıkçası. Hadi abla senin konuşacak bi sevgilin falan vardır git oraya yaz bizimle vakit kaybetme.

Kız bana 3 bilezik anca takıldı cok değersiz miyim ben hemen kg alıp ağırlığımca altın istiyim diyeceğim karantina da kg almayan bizden değildir zaten aldım ahahajq

Evettt :):) Sag ol izin verdıgın için :)

Hanımlar,
etil metil 80 derece alkol içerikli her türlü içecek, annedir babadır, o'dur bu'dur polemiğini bir kenara bırakın, konuya yorumunuz varsa buyurun zira devam ederseniz sonu kötü bitecek, gün sonu yazdıklarınızı değil beni kötü ilan edeceksiniz sonra, he ben alışığım da siz alışamıyorsunuz

Sizi sevıyorum

Ay ölsem birini karşıma alıp ne yaptınız aldınız mı altınları diye soramam. Dünyanın en saçma olayı bana şu kadar tak demek. Evet bu bir hediyedir doğru demiş kayınvalideniz kimin içinden ne gelirse onu takar. Ne güzel ya her şeyi dayamışlar erkeğin sırtına altın al, ev al, düğün yap. Kolay mı ya bu devirde 1 bilezik kaç para olmuş.
Hele ki kız ailesinin 15 bilezik, bir set, bir kelepçe dayatması yok mu tilt oluyorum kolaysa kendin yap kız da senin çocuğun. 40 bilezik alsınlar huzurları kaçsın bu sebeple daha mı iyi? Önceden erkek tarafı takıyormuş zaten taktığını da geri alıp borca harca veriyormuş, gelin zaten birlik geliyormuş falan filan. Şimdi kaldı mı bunlar? Kendimize gelince aman gelenek görenek karşı tarafa gelince hangi çağdayız oluyor. Ben erkek olsam bana şu kadar bilezik al diyen bir kadına bay bay derim çok net. Çirkefliktir benim için.

Altin bilezik vs istenir ama kv'ye hesap sorarak asla yakisik almaz. uff fiyat mi biciyorsunuz kendinize triplerine girenleri hic anlamam. Evlenecegim kisiye gayet rahat derim istedigim takiyi,mehiri fiyat olarak algilamam zaten evlenince beraber harcanir ev esyasina vs. Bu rahatca altin istemeyi evlencegin adama yapsaydin hak verecektim ama yakisiksiz olmus senin konusman keske annene falan sorduysaydin. Ha cok atip tutan bi kadinsa şunu takicam bunu takicam veya imkani varda hic bir seye yanasmiyorsa çat diye yuzune vururdum bende.

kayınvalidenize katılıyorum bu konuda. herkes kendi durumu yettiğince bir şeyler yapar, insanlar siz takacaksınız diye zorlanmak zorunda değiller. ben imam nikahında mehiri bile isteyememiştim de hoca yazmıştı yerime, geri kalan altınları da kv götürdü kuyumcuya seçtirdi ne yaparsanız odur dedim çekildim kenara. bu nasıl bir görmemezlik. bu kadar mı muhtaçsınız onların takacağı altına? bence konuda kendinizi haklı görüyorsunuz ama oturun bir düşünün, bu kadar olay çıkarmaya değer mi? aynı böyle bir arkadaşım vardı. düğün günü kızların kapı açmasında yüklü miktarda para istemişti ve verilmeyince ağlamış bağırmıştı hiç unutmuyorum. tamamen kendini küçük düşürme başka bir şey değil

Empati kurdunuz mu hiç? Afedersiniz ama paragöz birisiniz bunları konuşalım bana ne takacaksınız , olacak falan filan ? Herkes istediğini takabilir kadın durumuna göre takacaktır takmayadabilir ne yapacaksınız zorla mı taktiracaksiniz ? Eşyalar altınlar alınır bulunur herzaman birşekilde ileride eşiniz size yine alabilir Allah herkese hayırlı bol kazanç versin inşallah ama zorlamaniz sormanız ama ben demiştim olacak tavrınız çok kaba olmuş. Belki düğün masrafı fazla geldi kolay değil durumu iyi olan aileler bile zorlanıyor yeri gelince 5 bileziginiz olacağına 2 tane olsun yüzünüzde gülümseme bide eşinizle huzurunuz olsun . Altın eşya huzur kalıcı mutluluk getirmiyor olsa ne olmasa ne ? Yaptığınız çok ayıp ve saygısızca olmuş .

Nasıl bir mantık bu ya, altın alınca ne olacak? Sen demek ki geleneklere uyup altın istemişsin ama nikah kıyılmış niye altın versinler ki artık?

ne yalan soyleyeyim ben orada geline hak vermistim. adet varmis onlarda, kiz soyluyor adet boyle diye..buyuk olasilikla hayatinda bir defa boyle ihtimamli bir gunu olacakti. sonra millet onun arkasindan laf edecekti ve ediyor. hic deger verilmedigini dusundum o geline.

hani kinada gelin elini acmaz kayinvalide ceyrek verir ya. tam veren de var cumhuriyet veren de. ama ben vermeyeni hic gormedim. sanki o gelinde bu rituel bozulmus gibi gelmisti bana.

iyi de kadin bunu bariz bilmiyormus ki ogrendikten sonra tavri degismis. daha onceden bilse siz soyleyince bu kadar tepki vermez lafi cevirirdi.

siz de kendinize 7 bilezik deger bicmissiniz bravo..kdv dahil mi bu haric mi?

Tavrıniza şok oldm resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…