Düğün Takılarım ve Kayınvalidem :/

demetcim çok geçmiş olsun diyim sana..eşini takdir ettim..en sonunda en son lafı söyleyebilmiş..altınlar sizin nerde istiyosanız orda saklayın..kayınvalidenden çok çekicen belliki..çocuğunuz olunca düşünemiyorum bile:47: masraf yapılacak tabi..oğlan evlendiriyolar..siz de tonla masrafa girmediniz mi? hem de karşı tarafın yapacağını düşündüğünüz anlarda size yımadılar mı herşeyi...10 değil 20 binlik takıda taksalar laf edemezler..madem çok dokunucak tı evlendirmeyelerdi çocuklarını..doğanın kanunu bu..evlenirken masraf olur borç olur falan filan...kuyruğunu dik tut..kapını kapattın mı hepsi dışarda kalıcak..evinin içine girmelerine izin verme bu sorunların..eşin ve kendin için yaşa...hayırlı olsun:69:

mavigibi canım sen neler yaşamışsın böyle :53: ama birazda hata sizde olmuş defalarca sözüne kanmışsınız daha ilk hatasında onu dinlemeyi bırakacaktınız :20:
Evet sorma cnm ya.Karşımdakini kendim gibi bildim hep. Birde o zamanlar çok saftım. O yapar ben kimseye birşey demeden sabahlara kadar ağlardım.Ama artık akıllandım. Ne yaparsa pat diye yüzüne veriyorum cevabını. Eşimde fark etti artık ama olan bana oldu. Bize oldu. Geleceğimize oldu. Şimdi gık dedirtmiyor annesine. Üzerime titriyor.Benim çektiklerim yanıma kar. Yani hiç eşini sokma araya. Direk kendin söyle. Hemde çok yumuşak tatlı dille eşinin yanında.Terslenecekse o terslensin o göstersin oğluna çirkin yüzünü.Bırak bu dünyada akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine;deli ol dünya senin kahrını çeksin. Kim kime diş geçirirse ne yazıkki...

Bu takı mevzusunu önceden konuşun, ayıp olur diye düşünmeyin, gurur yapmayın, evlenen çift mi alacak yoksa masraf olduğu için damadın anası babası mı alacak konuşun, takı yönünden sıkıntı çekildiğini bildiğim için evlenmeden önce eşimle ben konuştuk takılar bize kalacak dedik öyle de oldu, olması gereken de bu olmalı zaten.

işte budur!!!!!!!!!
eşinizi gerçekten takdir ettim
kadına bak ya resmen üstüne oturacak altınların

Çok sağolun sizden aldığım gazla akşam konuyu açtım biraz ağladım üzüldüm ama sonun altınlarım bende kalıyor.Yanınada yaklaştırmayacağım kimseyi.Ertesi sabah hepsi benim hesabıma yatıyor.İçim rahat şimdi.

Çok sağolun sizden aldığım gazla akşam konuyu açtım biraz ağladım üzüldüm ama sonun altınlarım bende kalıyor.Yanınada yaklaştırmayacağım kimseyi.Ertesi sabah hepsi benim hesabıma yatıyor.İçim rahat şimdi.

tebrikler, basardiniz

simdi basiniz agrimaz, pisman da olmassiniz

ooohhhhh mis

:52:

kardeşim eğer o altınları kayınvalidene verirsen unut derim sana, kadın düğünü ben yaptım bende kalacak demekle bir gece kalsın yarın vericem demiyor, o altınları alıcam bir daha da size vermiycem demeye getirmiş bence, ne annene ver ne de eşinin annesine, atın kasaya....

Merhaba Herkese, geçen hafta istanbulda düğünüm vardı.Bu hafta sonuda eşimin ailesinin yaşadığı şehirde olacak.Eşim ailesi ile birlikte dün sabah o şehre gidip son hazırlıklarla uğraşıyor.Şimdi bizim sorunumuz takılar.Biz oradaki düğünden sonra otelde kalacağız.Kaldığımız odada kasa var.İki tarafta kırılmasın diye takılarımızı kasaya koymaya karar verdik.Dün gece eşimle telefonda konuşurken kayınvalidem araya girip bu düğünü ben yapıyorum o gece takılar bende kalacak dedi.Eşimde biz kasada saklayacağız zaten ertesi sabahta kasa kiralayıp oraya koyacağız dedi.Kayınvalidem kıyameti kopardı.Hayır bana deseki otele güvenmiyorum altınlar bizde kalsın sabahta veririz tamam derim ama öyle demiyor neymiş düğünü o yapmış onda kalacakmış.Annemi arayıp söyledim öyle bir şey olursa rezillik çıkartırım, zaten 5 kuruş faydaları olmadı dedi ki gerçektende öyle.Eşimde bırakalım biz ne yapıyorlarsa yapsınlar yoruldum aralarında kalmaktan dedi.Ne yapacağımı şaşırdım.Kayınvalidem bu kadar ısrar edince aklıma binbir türlü şey geliyor.

sakın vermeseydin ve vermede bidaha geri alamazsın.ben güvendim gezmeye giderken alın saklayım dedim 1 yıl önce bidaha da geri alamıyorum .kayınpeder vermiyor sen saklayamazsın bende kalacak ne zaman ev alırsınız o zaman çıkacak altınlar die.ama benim kocamda ailesinden yana oluyor onun için tek kalıyorum .sakın haaa sakın verme daha alamazsın.

ii gözün aydın.kimseyede verme borç altın yerine yaparız gramı gramına falan derlersede verme sakın.

benim eski kaynanam da seninki gibi dügünden sonra nevar neyok aldi evine gitti biz balayindayken hepsini bozdurup kendine pahali bileklik yaptirmis ha birde tüm evin mobilyalarini degistirmisti, aman sen sen ol sakin hadi neyse diyerek verme onlar senin hakkin, esini taktir ettim iyi demis...

mutluluklar diliyorum allah huzur dolu hayat versin size

Kocam ablasına para vercekmiş ablasıda benim oğluma vercekmiş harçlık sözde babasındna alıp oğluna veriyo..
yine bu şahsiyet (bu arada evli barklı yetişkin 2 oğlu var evi, arabası var) bisim düğünümüzde takıcağı takıyıda eşime aldırmış yani eşim almış bileziği o takmış bana sonradan öğrendim
Hey yavrum heyy neler var
Çocuğa verceği harçlığıda benden isteyen aç insanların içinde yaşadım..
Para para diye aç aç peşimizde dolanan

Rabbim gözlerini doyursun toprak doyursun bunların gözlerini

Benim kayınpeder, kayınvalide, kaynıma birer bilezik aldık benim çektiğim krediden. Ellerine verdik bize takın diye. Yoksa hiç alamazlarmış, durumları yokmuş. Kayınpederimin bizden sonra yeğeni nişanlandı, daha nişanda bilezik taktı.

Günaydın herkese, dün gece çok kötü şeyler yaşandı takılar yüzünden.Neyse annemle yeniden konuştum olmaz dedi.Ben onlara güvenmiyorum dedi.Annem takılar sayılsın çocuklara teslim edilsin derken kayınvalidem öyle görsüzlük mü olur gibi şeyler dedi ve kıyamet koptu.En sonunda eşimde annesine bağırarak takıları ben kasaya koyacağım kimsede karışmayacak dedi ama ben çok kırıldım resmen aileme görgüsüz dedi.Onun öncesindede kayınvalidem şöyle bir terbiyesizlik yaptı.Annen bize güvenmiyorsa sizin akrabaların taktığı takıları o alsın ama diğerleri bende kalacak demişti.Neymiş bana 10 milyarlık takı yapıyormuş.Oğlunu üzmeye ne hakkımız varmışta falan filan.Çok kırıldım inanın.Hem hiç bir şeye katkısı olmayıpta hem bu kadar çirkin konuşabilen biri.Sonuç olarak altınlarımı ben götürüyorum ama kayınvalidem artık sadece eşimin annesi benim için.Çok ah ettim.Ailemi ve beni çok kırdı.Herkes başkası olsa bu kadını çekemezdi diyor.

En iyisi olmuş valla. Şimdi ya takıların kalıpta üzülecektin yada takıların gidipte üzülecektin. :61: Takıların sende kaldığına çok sevindim. Ayrıca buradaki arkadaşlar emanet ben olsam alamam ya birşey olursa filan demiş ama kayınvalidenin onları zaten saklamaya niyeti yokmuş ki. Senin durumun gibi benim babam da işçi emeklisidir, zengin değildir. Buna rağmen evimde eksik bırakmadı, oğlan evlendirir gibi evlendirdi beni. Buna rağmen anneme babama laf söyledi kayınvalidem.

Allah görüyor artık ben ne desem boş.

ya bir insan nasıl bu kadar yüzsüz olabilir?
Madem hic birsey yapmadı nasıl bu dügünü ben yaptım diye konusabiliyor böyle!
:53::53::53:

Neyseki atlatmıssınız, Mutluluklar...:65:

Benim kayınpeder, kayınvalide, kaynıma birer bilezik aldık benim çektiğim krediden. Ellerine verdik bize takın diye. Yoksa hiç alamazlarmış, durumları yokmuş. Kayınpederimin bizden sonra yeğeni nişanlandı, daha nişanda bilezik taktı.

Neden böyle birşey yaptınız ki?

Takmasalardı bir şey....

Back
X