Düğün Takılarım :(((

söyleyebilirsin korkma kaynananın bir şey söyleyeceğini sanmam.altınlar senin kimse bir şey söylemez merak etme.hazır elinede böyle koz geçti bu fırsatı kaçırma.hatta bankaya kasaya koyacağını söyle.

ya aslında korkmaktan ziyade karşıma almak istemiyorum kötü olmaktan korkuyorum sanırım.bana kalkmış diyoki güya eşimin orda hakkı yokmuş onlar k.pederimin vaktinde taktığı takılarmış.resmen eşimi kötüledi yaa.eşim size alıp veririken maaşını iyiydi.hiç gelemiyorum böyle şeylere.

Altınlarınızı vermekle hata yapmışsınız.
Sonuçta evlenmiş, sorumluluk almış iki yetişkin insansınız,
kendi altınlarınıza da pekala sahip çıkardınız.
Hata başta yapılmış yani.
Şmdi zararın neresinden dönerseniz kar.
Bence isteyin versin size, neden kayınpederin oluyormuş ki altınlar.
Eşinizin size sormadan bir başkasına vermesi altınları ayrıca saygısızlık.
Ne eşiniz, ne de kayınvalideniz, o altınlara sahip çıkamayacak belli.
Bence eşinizi de araya katıp, alın altınları kayınvaliden.
Ayrıca siz bunca eziyeti bir ev sahibi olmak için çekiyorsunuz ama,
bu gidişle bırakın evi, elinzdekileriden de olacaksınız.
Eşinizinde keyfi yerinde ailesinin yanında, boşa kürek çekiyorsunuz yani.
Eşiniz 50 altını verip başkasını düşüneceğini, ayrı bir eve çıkın da kendinize harcayın bari.
Hiç olmaz sa bir de milletin derdini çekmezsiniz.
Böyle ne ev, ne altınlarınız, ne de huzurunuz kalıyor.

Takılan takı, eşlere aittir.
Herkes kendine takılacak altınları, al anne baba diye alıp ailesine vermiyor.
Onların anne babalıkları takı takmışlarsa.
Geri mi isteyeckler. O zaman takmasalarmış.
Milletin gözünü mü boyamışlar.
İstiyorlarsa takmalarsaymış, şimdi bir hakları yok ki o altınlarda.
Hangi aile, biz size bunları taktık, şimdi geri verin, biz takmıştık der ki.
Hakkınız olanı rahatça isteyeceksiniz tabi.
Siz verirken üstlerine tapulu vermemişsiniz ki, harcasınlar diye de vermemişsiniz,
geri verecekler tabi.
Yok yakınken, hepsini eşinizde, kayınvalidenizde, kayınpederinizde,
eline geçirmeden isteyin bence.

cnm benim inan o kadar moralim bozukki eşimede söylüyorum artık onuda sık boğaz ettim bende birazda inada bindi bu konu onu sık boğazettiğim için o da artık sıkıldı ama ne yapim ben kendimi düşünmüyorum ikimiz düşünüyorum.madem o altınlar k.pederimin benim ailemin sülalemin taktıkları ne olcak?madem doğurdun bakmak zorundasın.eşim evlenmeseydi düğün nişan olduğunda takıcak takı nerden bulucaktı çok merak ediyorum.

çok haklısın cnm bende bir an önce kalanları kurtarmaya çalışıyorum zaten.yoksa kalanlarda gidicek.bend eveririken iyidi ama almaya geldimi alamıyorum.yani ben o altınları alıcam maa kalkıp kimseye evrmicem kafama göre harcamıcam sadece harcanmaması adına bilezik yaptırıcam.

benim demek istediğimde kötü olmaktan korkma.kayınvaliden belliki eşine çok kızmış o yüzden eşine öyle söylemiştir ki bi daha oğlu sizden habersiz altın alıp millete borç vermesin diyedir.

benim demek istediğimde kötü olmaktan korkma.kayınvaliden belliki eşine çok kızmış o yüzden eşine öyle söylemiştir ki bi daha oğlu sizden habersiz altın alıp millete borç vermesin diyedir.

belkide dedğin gibidir cnm.ama şunu anladımki dün akşam resmen yol yaptı arkadaşının kızı evleniyo ya bize altınla bilezik takmışlar ben e dicem diye azımı yokladı aklı sıra.

ilginç ben ne annemin ne babamın izinsiz cüzdanını bile açmamışımdır
ver sanırım çalışıyorsun maaşını alınca 200-300 arası sanırım ver parasını bankadan kasa kirala 1 yıl orda dursun hem evde okadar altın dururmulymuş allahaşkına ben hemen kasaya koymuştum kendi annemde 3 gün kaldı altınlarım annem çabuk gel al uykum kaçıyor dedi bence eşinle konuş o altınla sizin geleceğiniz canım sonra gidince çok ararsın heleki kaynananın çar çur ettiklerine dahada çok yanarsın

sen şimdi bu fırsatı kaçırma altınlarını bankaya kasaya koyacağını söyle.kaynananın bilezik takma durumunuda duymamazlığa gel.

sen şimdi bu fırsatı kaçırma altınlarını bankaya kasaya koyacağını söyle.kaynananın bilezik takma durumunuda duymamazlığa gel.

kaç gündür uyuyamıorum kabuslar görüyorum yaa:gitme: ben dedim eşime kaç kere bak onalr bizim geleceğimiz giden geri gelmez.yarın birgün bişi olduğunda ağzımız açık kalıcaz dedim.

sen kaynananla hallet çünkü eşin zaten hatalı,hatalı olduğu için bir şey söyleyemez zaten eşin söylerse kaynanan ona vermeyeceğini söyler.

kaç gündür uyuyamıorum kabuslar görüyorum yaa:gitme: ben dedim eşime kaç kere bak onalr bizim geleceğimiz giden geri gelmez.yarın birgün bişi olduğunda ağzımız açık kalıcaz dedim.

ayy canım çok haklısın çok üzüldüm durumuna ben böyle durumlara okadar çok şahit oldumki ne kötü üstelik o altınların içinde kendi ailenin taktıkları kendi akrabalarının taktıklarıda var
eğer ben olsaydım birgün o altınları çıkartmasını isterdim bankaya koyucam evlere hırsız dadanmış korkuyorum bişey olsa sende vijdan azabı çekersin annecim derdim ve altınları yanında sayardım eksiklerin hesabınıda herkeze tek tek sorardım ve kalanları alır bankaya koyardım ama tabi dediğm gibi ben olsaydım
böyle durumlarda akıl vermek kolaydır ama yaşayan sensin canım onların karakterini en iyi sen bilirsin nasıl yaklaşman gerektiğini

sen kaynananla hallet çünkü eşin zaten hatalı,hatalı olduğu için bir şey söyleyemez zaten eşin söylerse kaynanan ona vermeyeceğini söyler.

bu hafta içi arıcam zaten işten.dicemki anne biz kuyumcuya gidicez altınları bilezikleri rşimr verirsin dicem.bakalım ne dicek.bundan 2 ya önce söledim mesela dediki tatile gidiyolardı biz tatilden geldikten sonra yaptırırız dedi.sanki biz gidip yaptıramıyoruz.

sağolsun herkes fikrini düşücelerini söledi ama işte gelgelelim ben bynları yapamıyorum aslında böle dğilimdir ama bişi engel oluyo bana eyvahedigeldismile

doğru canım bişey engel oluyor sana bence bide onu düşün sana ne engel ve o fikirden kurtulmaya çalış cesaret gelirse herşey değişir belki yerimseniben şimdi daha çok tecrübesizsin ilk zamanlar çoğu gelin böyledir pek sesini çıkaramaz bikaçsene sonra tecrübeyle kıdemle herşey yerine oturur daha rahat olursun ama işte bu aşamada maksat bişeyler kaybetmemek maddi manevi o yüzden gözü açık olmaya çalış canım her konuda

canım benim çok güsel yazmışsın cnm yaa çok sağol inşallah bu düşüncelerimden kurtulurum.

Hmm altınlar kayınvalideye emanet edildiğine göre eşiniz de elli altını annesinden habersiz alamaz. Yani annesinin de rızasıyla elli tane altın başkasının cebe inmiş. Kayın validen bizim taktığımız altınları geri taktılar die böyle sokaktan bulmuş gibi neden har vurup harman savuruyor anlayamadım. :umursamaz: Ayrıca kayınvaldeye altın, para emanet etmek kurda kuzu emenet etmekten farksızdır. Şimdi bizim zamanında taktığımız altınları millet geri getirip taktılar mantığıyla o altınları artık sahiplenmiştir. Biraz zor alırsın gibime geliyor. Ama karşına almak pahasına da olsa dene derim. Yoksa hayallerine veda etmek zorunda kalacaksın...

canım benim çok güsel yazmışsın cnm yaa çok sağol inşallah bu düşüncelerimden kurtulurum.

ne demek inşallah allah yardımcın olsun öyle bi devirdeyizki artık altın fiyatları tavan öyle çok diye sağa sola dağıtılırmı hiç senin şimdi çekinmelerinide çok iyi anlıyorum ama dediğim gibi biran önce kafanı topla düşün taşın onlarıda incitmeden bi şekilde geri al altınları
aaahhhh ah şimdi o altınların zerresini mumla arıyoruz kiiii bizde çoğunu evimize harcadık ama işte devir zor bi devir daha hepimiz yolun başındayız yaşlanınca ahlar vahlar yerine birikimleri çatır çatır kocamla çocuklarımla yemek isteriz hepimiz dimi yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…