Düğün takılarını da biz ödüyoruz :(

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
birkaç defa konu açmıştım arkadaşlar bilirsiniz,eşimin ailesi imkanları olduğu halde bize hiç destek olmadılar,neyse dedim büyük borçla evlendik düğünde takılan paraların yarısı ortada yok tamam dedik,en son duyduğum da bana 2 çift bilezik taktılar o da eşimin bana aldığı mehir altınıydı onuda biz ödeyecekmişiz bu kadarı pes dedim durumları olmasa neyse,eşimin 2 arabası biri kendilerde kalıyor ikimizde çalıştığımız halde tek arabayla zor idare ediyoruz
paraya düşkün biri değilim ama ağrıma gidiyor,sürekli duygu sömürüsü yapıyorlar ben birşey desem olmayacak eşim de pasif kalıyor ne yapayım sizce

Eğer kocan pasifse hiç bişey yapamzsın kendi kendini yer oturursun çünki bitanede bende var öyle bi koca annesinin ağzına bakan beni sahiplenmeyen ne derlerse tamam diyen ben ne ailesini değiştirebildim ne kocamı değiştirebildim kendi kendime üzüldüm stres yaptım olan bana oldu kimseye bişey olmuyo sende o yüzden takma kafana böle kocayla ömür zor geçer her şey erkekte biter çünki.

maalesef bizde öyle yapıyoruz ama benim k.pederimin durumları iyi değil tek maaş ve çocuk okutuyo ünv o yüzden sorun etmedim. Allahtan bana karşı çok sıcaklar mecbur oldukları için böyle birşey yaptığımızın farkındayım. Ama tabi parası olupta ödetmek çok ayıp birşeyy eşin arada kalıyor sanırım altın mevzuu yüzünden eşinle aranı açmamanı tavsiye ederim huzurunu kaçırma hiç madem bu şekilde art niyet sergilediler işleri düştüğünde de senin iyi niyetinden mahrum kalırlarr

Her aile bir olmaz canım kabullenmekten başka bişey yapamazsın kendini üzme
Esimin ailesi de oyle yaptı bize onu birak 1 kg domates alsa onun parasını bile alırlar benim ailem de tam tersi kendilerine bişey alsalar bizde alırlar zorlarız gene almazlar
Aileme gore de durumları cok cok iyi
Kişilikle alakalı bu

Her aile bir olmaz canım kabullenmekten başka bişey yapamazsın kendini üzme
Esimin ailesi de oyle yaptı bize onu birak 1 kg domates alsa onun parasını bile alırlar benim ailem de tam tersi kendilerine bişey alsalar bizde alırlar zorlarız gene almazlar
Aileme gore de durumları cok cok iyi
Kişilikle alakalı bu

aynı kayınvalidem,eşim bazen ağır bir yemek yapmasını ister,malzemeleri al da yapayım der,güler misin ağlar mısın

Bana çok tuhaf geldi anlattıklarınız..

Ne yani durumları gayet iyi.. Size yardım etmiyorlar ( etmek zorunda da değiller ).. Üstelik sizin düğün takılarınızın yarısına ve iki arabanızdan birine el mi koyuyorlar :53:

Şayet böyle ise iş eşinizde bitiyor..

Bunca şeye ses çıkarmayan kendi hakkını savunamayan bir eşiniz varken maalesef bunların devamı gelecektir..

Son düzenleme:
mihir denen seyi kiz nasil kendisi oderki? sacmalik...bunu esin veya ailesi odemesi gerek sana...

o zaman hic birsey takmasinlar :19:

ya kızlar, bence bu k.v. olmakla, erkek ailesi olmakla alakalı yani şöyle diyeyim, bizim toplum yapımızdan ya da ailelerin yapısından diyelim, kaynaklı. benim k.v. mesela, oğullarından alıp kızlarına yedirme heveslisidir. eşinden ayrılmış bir görümcem var, benm k.v. ile aynı evde kalıyor.k.v. sürekli kaynımdan bişeyler ister durur kızı için, kaynımı da sevmem ama allah razı olsun ablasıyla annesinn bi dediğini 2 etmez. evlerinde tv nin tüpü bittiyse ararlar kaynım son moda kendi evinde olmayan lcd alır, karısı 15 yıllık çamaşr mak. kullanır, ablasına 8 kiloluk bilmem kaç milyarlık makina alır, karısına ne alırsa kız kardeşLerine de alır. k.v. bunubizden de bekledi ama biz kaynım gibi yapmadık-yapamadık. çünkü kaynım serbest çalışır,geliri iyi ve eşi evde artı akrabaları, eltimin adına bankada dünya parası var, bir iğne çeyiz getirmemiş, sigortası en yüksek primden yatar, altınları çil çil, kolunda sıra sıra, ona dokunan bişey yok maddi ve mnevi, taş atıp kolu yorulmuyor; haliyle susuyor bu duruma.
bizse çok farklı durumdayız, herşeyimizi kendimz yaptık, çok az altın taktılar, ben çeyizimi kendim 4 4 lük olmasa da getirdim, düğünümüzü kendimiz yaptık, eşyalarımızı aldık, onlardan hiçbir şey beklemedim ve istemedim, biz kamuda çalışıyoruz ve gelirimiz kendimize anca yetiyor(çok şükür). onlaın da durumu kötü değildi, bizim düğünden 3 ay önce battılar, 3 ay sonra köşeyi döndüler:) beklentimi en altta tuttuğum için bu bana hiç dokunmadı. keşke diyorum altınları da biz ödeseydik de hiç minnetimiz olmasaydı...
herşeyde bir hayır vardır canım. 2 gün sonra kimse sana ağzını açıp da tek kelime edemez, bu yönden bak ve canını sıkma. önemli olan sonrasında ihtiyaçları yokkn sizi sömürmelerine izin vermeyin...

ya kızlar, bence bu k.v. olmakla, erkek ailesi olmakla alakalı yani şöyle diyeyim, bizim toplum yapımızdan ya da ailelerin yapısından diyelim, kaynaklı. benim k.v. mesela, oğullarından alıp kızlarına yedirme heveslisidir. eşinden ayrılmış bir görümcem var, benm k.v. ile aynı evde kalıyor.k.v. sürekli kaynımdan bişeyler ister durur kızı için, kaynımı da sevmem ama allah razı olsun ablasıyla annesinn bi dediğini 2 etmez. evlerinde tv nin tüpü bittiyse ararlar kaynım son moda kendi evinde olmayan lcd alır, karısı 15 yıllık çamaşr mak. kullanır, ablasına 8 kiloluk bilmem kaç milyarlık makina alır, karısına ne alırsa kız kardeşLerine de alır. k.v. bunubizden de bekledi ama biz kaynım gibi yapmadık-yapamadık. çünkü kaynım serbest çalışır,geliri iyi ve eşi evde artı akrabaları, eltimin adına bankada dünya parası var, bir iğne çeyiz getirmemiş, sigortası en yüksek primden yatar, altınları çil çil, kolunda sıra sıra, ona dokunan bişey yok maddi ve mnevi, taş atıp kolu yorulmuyor; haliyle susuyor bu duruma.
bizse çok farklı durumdayız, herşeyimizi kendimz yaptık, çok az altın taktılar, ben çeyizimi kendim 4 4 lük olmasa da getirdim, düğünümüzü kendimiz yaptık, eşyalarımızı aldık, onlardan hiçbir şey beklemedim ve istemedim, biz kamuda çalışıyoruz ve gelirimiz kendimize anca yetiyor(çok şükür). onlaın da durumu kötü değildi, bizim düğünden 3 ay önce battılar, 3 ay sonra köşeyi döndüler:) beklentimi en altta tuttuğum için bu bana hiç dokunmadı. keşke diyorum altınları da biz ödeseydik de hiç minnetimiz olmasaydı...
herşeyde bir hayır vardır canım. 2 gün sonra kimse sana ağzını açıp da tek kelime edemez, bu yönden bak ve canını sıkma. önemli olan sonrasında ihtiyaçları yokkn sizi sömürmelerine izin vermeyin...

canim kaynin ne kadar zengin olursa olsun, herseyi ondan beklemeri garip…gorumcen calismiyor mu??? Calismiyorsa bi zahmet bi ise girsin ve calissin, baskalarina sirtini dayayarak ne zamana kadar surer bu is??

Birde evdeki kadin 15 yillik makina kullanacak gorumceye en iyisinden lcd ler alinacak oyle mi? boyleleri zikkim yesin kusura bakma…keyfinden calismiyorsa en azindan..
Evinin colugunun cocugunun rizkini yedirmeye hakki yok kayininin. Kim bilir ne kavgalar ediyorlardir kayininla esi?!?!!?

Ne bu altin islerini seviyorum ne de bu dugun dernek islerine ailelerin burunlarini sokmalarina tahammul edebiliyorum…is maddiyata dayaninca herkes gercek yuzunu gosteriyor.

ya ezdirmeyin bu kadar kendinizi bu kadar ne öle paraların yarısı ortada yok altınları siz ödeyin birde arabanızı verin çok yüz vermşsiniz her kadında vardır ama göstermez cazgır olun argo oldu ama yani hakkınızı yedirmeyin o arabaya sizn ihtiyacınız varmış alın napıyo onlar arabayı vergisinide siz ödüyosunuzdur allh bilr

Bu durumu sanırım ben de yaşayacağım ve ne tepki vermeliyim bilmiyorum.

Eşya konusunda kimseden beklentim yok, kullanacak olanlar almalı her şeyi diye düşünüyorum.

Yalnız altını da evlenecek olanların ödemesi bana çok saçma geliyor, yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum.
Bu durumu duyduğumda "Madem biz ödücez istemiyorum." diyebildim.

Kimse takmak için almıyor artık onları, yatırım olarak kullanılıyor.
Ailelerin hediyesi olarak görüyorum altını.
Kendi altınımı kendim ödeyeceksem takmayacağım şeyleri almaya ne gerek var, neden sıkışık zamanda para ayıralım ona?

Sizin durum öyle başlamış, değişmez gibi görünüyor.
Eşiniz kabul etmiş bir kere.

siz bayağı deneyimli birine benziyorsunuz.benim de evlenmeyi düşündüğüm bir insan var.ikimiz de çalışıyoruz. ama bana kredi çektirip evlenmeyi düşünüyor. ailem de kredi meselesini kabul t-etmedi. ayrılmayı düşünüyorum:(

ben kimseden çekinmiyor,söylüyorum ama arkamı döndüğüm an eşimi ikna ediyorlar ben konuştuğumla kalıyorum

o zaman sizde eşinizle bu konuyu konuşun. sizin arkanızdan fikir değiştirmesinin yanlış olduğundan, artık bir aile olduğunuz için kararları birlikte almanız gerektiğinden, aksi halde sizi ailesinin gözünde hiçe saymış olacağından bahsedin. siz huzurum kaçmasın vereyim gitsin diye düşünüyorsunuz ama karşı taraf anlamaz anlasalar zaten baştan öyle davranmazlar. biraz cazgır olunca geri adım atıyorlar sadece. tecrübeyle sabittir kardeşim.

canim kaynin ne kadar zengin olursa olsun, herseyi ondan beklemeri garip…gorumcen calismiyor mu??? Calismiyorsa bi zahmet bi ise girsin ve calissin, baskalarina sirtini dayayarak ne zamana kadar surer bu is??

Birde evdeki kadin 15 yillik makina kullanacak gorumceye en iyisinden lcd ler alinacak oyle mi? boyleleri zikkim yesin kusura bakma…keyfinden calismiyorsa en azindan..
Evinin colugunun cocugunun rizkini yedirmeye hakki yok kayininin. Kim bilir ne kavgalar ediyorlardir kayininla esi?!?!!?

Ne bu altin islerini seviyorum ne de bu dugun dernek islerine ailelerin burunlarini sokmalarina tahammul edebiliyorum…is maddiyata dayaninca herkes gercek yuzunu gosteriyor.

canım, ben de anlamış değilim ama benm k.v. de öyle bir zihniyet var ve evlatlarını da öyle yetiştirmiş. erkek bakar kızkardeşine diyorlar. tamm baksın canım ama dediğin gibi çalışmıyor görümcem, neymiş eski eşi onu çok ezmş, bir de çalışıp ezilememiş. bir de görsen burnundan kıl aldırmaz. eltimin sus payı çok olduğu için susuyor, artı aynı zihniyetle yetişmiş sanırım o yüzden ses çıkarmıyor.

benm eşim de aynı düşünür, hatta daha geçenlerde evlenecek olan kız kuzenimle ilgili bişey anlattım eşime, dedi ki; ne biçim abisi varmış onun tabii kızkardeşi için pahalısını da alacak ödeyecek de!!! ben deli oldum tabii, abisi de kız da üniv. mezunu ve abisi dişini tırnağına takıp işe başladı, kız biraz tembel olduğu için çalışmıyor. eşime dedim, ne münasebet, kız da çalışıp kendi alsın, abisinn ne mecburiyeti var onun lüksüne para harcamaya dedim ama anlamıyor. ve durumlarını da biliyor yani, kuzenimin abisi 30 küsür yaşında ve bekar,kendine ait bir malvarlığı vs. si yok ama kızkardeşi evleneceği için onun birçok masrafını karşılayacak, benim eşimse hala lüksünü de almalı diyor!!! neyse allahtan ben akıllı davranıp, eşimin onlar için çok para harcamasına müsaade etmiyorum.

siz bayağı deneyimli birine benziyorsunuz.benim de evlenmeyi düşündüğüm bir insan var.ikimiz de çalışıyoruz. ama bana kredi çektirip evlenmeyi düşünüyor. ailem de kredi meselesini kabul t-etmedi. ayrılmayı düşünüyorum:(

evet canım, sağolsunlar beni tecrübe sahibi yaptılar 4 senede baya çokşey yaşayıp gördüm duydum sayelerinde eşimin ailesinin, kaç yüz km. uzaktan başardılar hem de bunu! nişanlın ve ailesi baştan böyle saçma sapan işlere girmişlerse, aranda ölüp bitiyorum derecesinde sevgi aşk yoksa ayrıl canım. çünkü balık baştan kokar die boşa dememişler. bir de aklında bulunsun eşin, nişanlın için de olsa assla kendi adına kredi çekme, çok istiyorsa kredi ile evlenmeyi o çeksin, o ödesin. ailenin sözünü dinlemelisin, çünkü ben bu yaşıma geldim, hala annemin sözünü her dinlemeyişimde pişman oluyorum ve hep onun dediği çıkıyor.

bu arada benim eşimin ailesi baştan çok iyilerdi, nişanımda güzel sandık getirmeler, ufak tefek ama benim gibi salakalrın gönlünü almaya yeten hediyeler faln... ne zaman ki nişan oldu, büyü püffff bozuldu. hala da düzelmiş değil. valla dün gece rüyamda hala k.v. beni boşandırmaya çalışıyordu, nasıl girmişse bilinçaltıma...:)

Son düzenleme:
canım, ben de anlamış değilim ama benm k.v. de öyle bir zihniyet var ve evlatlarını da öyle yetiştirmiş. erkek bakar kızkardeşine diyorlar. tamm baksın canım ama dediğin gibi çalışmıyor görümcem, neymiş eski eşi onu çok ezmş, bir de çalışıp ezilememiş. bir de görsen burnundan kıl aldırmaz. eltimin sus payı çok olduğu için susuyor, artı aynı zihniyetle yetişmiş sanırım o yüzden ses çıkarmıyor.

benm eşim de aynı düşünür, hatta daha geçenlerde evlenecek olan kız kuzenimle ilgili bişey anlattım eşime, dedi ki; ne biçim abisi varmış onun tabii kızkardeşi için pahalısını da alacak ödeyecek de!!! ben deli oldum tabii, abisi de kız da üniv. mezunu ve abisi dişini tırnağına takıp işe başladı, kız biraz tembel olduğu için çalışmıyor. eşime dedim, ne münasebet, kız da çalışıp kendi alsın, abisinn ne mecburiyeti var onun lüksüne para harcamaya dedim ama anlamıyor. ve durumlarını da biliyor yani, kuzenimin abisi 30 küsür yaşında ve bekar,kendine ait bir malvarlığı vs. si yok ama kızkardeşi evleneceği için onun birçok masrafını karşılayacak, benim eşimse hala lüksünü de almalı diyor!!! neyse allahtan ben akıllı davranıp, eşimin onlar için çok para harcamasına müsaade etmiyorum.

canim durumu olmaz calisamaz vs. O zaman anlarim..ama keyfinden ezilmemek icin calismiyormus. Allah Allah yaa, biz calisanlar o zaman cok enayiyiz malum bize bakacak bir abimiz yok.
Zorunda kalmadigi icin calismiyor gorumcen eminim, bundan sonrada boyle gider demedi deme.

walla böyle ailelerden nefret ediyorum. Rabbim inşallah bana da evlat nasip eder de yaşamadığım herşeyi kendi çocuklarıma yaparım.

eşimin sözde ailesi aldı bize 2 bilezik ve seti.
düğün ertesi eşimi hep arayıp çağrıyorlar öce yarısını siz ödeyin, sonra niye ödemedin
derken 2 bileziği geri kuyumcuya verdim. kuyumcu 4 saat kolumda kalan kendi bileziğini altın bozuyormuşuz gibi geri aldı. seti de sattığının yarı parasına sayınca onu kredi kartına taksitle aldık.
2 bilezik kiralamış olduk ama verdiğimiz paraya bakınca resmen kazık yedik.
Allah biliyor ya hakkımı hiç helal etmiyorum.
ve artık görüşmüyorum hiçbiriyle...

Back
X