Düğün takılarını oğlu ve gelini balayından dönmeden bozduran kaynana

poyrazmurat

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2011
327
21
318
İstanbul
kızlar ben evleneli 8 ay oldu balayına gitmeden önce takıları kaynanama bıraktık emanet olarak hem de daha düğün gecesi saymadan üstelik. biz geldik balayından hepsini bozdurup düğün borçlarını ödemişler.sadece bileziklerimi verdi.sonrada suçlu biz olduk. bize söylemiş önceden takılarla düğün yapacağını hala içimdedir. bileziklerimde bizim ufak tefek borçlara gitti kiraya falan.ben ilk zamanlar çalışmıyodum tek maaş ta yetmiyodu.ama şu an ayda bi ya giderim ya gitmem çok mesafeliyiz yani eşim de bu konuda anlayışlı hiç gitmesende anlarım seni diyo ben karışmam diyo

Eşinizin ailesi hata yapmış ve gereken tavrı da gösteriyormuşsunuz.
Şuan da sıkıntı ne ki, eşinizde gereken anlayışı gösteriyormuş.
Öyle davranırlarsa sizden de bir sıcaklık göremezler.
Geçmişi de geri getiremeyeceğiniz için tavrınızdan başka yapacak birşey yok.

ahhh ahhh bu aileler..!!aynısı benim başımada geldi.balayına giderken hepsini emanet ettim dönünce almak üzere,ama bi güzel bozdurup halletmişler hepsini.geldiğimizde sadece bileziklerimi vermişti.altınlar nerde dedim,ooo biz onları yerine yerleştirdik demişti.al tut diye veriyolar al yut diye değilki...anlamıyorum bu insanları...

ya ne kadar ayıp böyle şeyler oğlunun gelinin parasıyla düğün yapacaksan hiç yapma daha ii ama millete karsı oğluma düğün yaptım diyecekler ya dertleri o ...hiç mi vicdanları sızlamadıki ya da sizden borç isteseydı ve ya durumu izah etseydı belkı bu kadar koymazdı ama habersız yapmamaları gerekırdı neyse canım sende sıkma canını biliyorum demesı kolay ama eşinle aran ii olsun gerisi önemli değil...ayrıca bak neler duruyoruz benim yakınımda olan bi olayı anlatayım iş yerınden yaşça benden cok büyük bi arkadaş vardı oğlunu evlendirdi düğünde 8-10 bilezik takmıs geline abi nasıl aldın o kadar bileziği falan dedım evlerı var zaten sende bi memur maaşıyla nie zorladın kendini dedım yok ya dedı tanıdık kuyumcu vardı onunla anlastım dugun sonrası takıları gidip bırakacam dedı şok oldum ama millet falanca şu kadar bilezik taktı diyecek kimse işin içini bilmiyo ....sende boşver huzurun kaçmasın yeter....

çok ayıp yaa..
diyecek söz bulamıyorum..insan yıllarca unutamaz ve ne yapsa hırsını alamaz..
keşke balayına gitmeden banka kasasına koysaydınız

Bende sadece 3 ay takabildim kaynana oğlunun paralarını hep yemiş tabi bağkur borcunu düşünmemiş eğer bozdurmaya vermesem eşim hapis yatacaktı ,rahmetli babam sanki bilmiş kızımın altınlarını bozma demişti

Ne kadar ayıp birşey ya.
Eşin dostun hediye ettiği takılarla evlat evlendirilir mi hiç, anlayamıyorum.
Bu iş yapılacak bile olsa bunu yapan siz olsaydınız keşke, o fırsatı tanısalardı bari.
Konu para pul değil ama yapılan büyük terbiyesizlik...
Görüşmek istememekte haklısınız..

keşke onlara bırakmasaydınız

ben eşimin amcasına bıraktım,aynen de teslim aldım...

ama biz balayındayken bize gelen altınları vermediler

kayınvalide anne demek değil midir arkadaşlar yaa biz laf olsun diye mi anne diyoruz.. bir anne evlatlarına bunu yapar mı.. ha çalmış ha habersiz bozdurmuş bence ikisi aynı şey..

valla kızlar ben kendi ailemden ayırmadım onlara güvendiğim için bıraktım herkesi kendimiz gibi biliyoruz ya.üstelik düğünden önce aramız iyidi bi kötülüklerini görmedim.ayrıca çok zengin sayılmazlar ya borçla yaptıklarını düşündüm ya da kenarda az çok paraları vardır dedim sonuçta çocuk evlendiriyolar.bide kaynanamın babası zengin onlar da yardım etmiştir diye düşündüm çünkü eşim onların ilk torunlarıymış her seferinde onu çok sevdiklerini söylerlerdi.ben zaten düğünden önce eşimle konuştum borçları varsa anlaşıp ne kadar isterlerse veririm dedim o da tamam balayından sonra sayarız anlaşırız dedi. ama tam sayılarını bile bilmiyom yani altınların. yanlış anlaşılmasın benim gözüm parada altında değil şu an çalışıyorum Allah sağlık versin yeterki yine yaparım. benim zoruma giden habersiz alınması hırsızlıktır kısacası emanetime hıyanet ettiler.hayatım boyunca unutacağımı sanmıyorum bi kere gözümden düştüler artık ne yapsalar boş. hepsini geri verseler de o saygı sevgi bi daha geri gelmez bence.hala aklıma geldikçe çok üzülürüm ama kafamdan atmaya bakıyorum artık sağlık olsun evimizde huzur olsun o yeter.ama onun da arkada daha 2 tane evlencek çocukları var herkes benim gibi saf değil. kenarda beş kuruşları yoksa onları nasıl evlendircekler merak ediyorum. ama bu arada kaynanam resmen gösteriş budalasıdır. gitti en pahalı yerlerden en pahalı gösterişli şeyleri aldı. alma yapma dedim ama dinlemedi. kızım bizim paramız yok ona göre davran takılarla düğününüzü yapın kiradasınız çok eşya almayın deseydi benim için çok daha değerli olurdu şu an ama kendi kaybetti.

kayınvalide anne demek değil midir arkadaşlar yaa biz laf olsun diye mi anne diyoruz.. bir anne evlatlarına bunu yapar mı.. ha çalmış ha habersiz bozdurmuş bence ikisi aynı şey..

valla sonuna kadar haklısın evladım evlencek diye insan kenarada mı beş kuruş atmaz yemiş içmiş gezmiş karı koca o kadar rahatlarki anlatamam

Sizden habersiz yapmaları gerçekten üzücü bi durum arkadaşım
Bizde düğün takılarımızı borçlarını ödesinler diye verdik kendi rızamla ve hatta eşime ben kendim teklif ederek verdim.Ama şimdi ne kadrim var ne kıymetim..arada akıllarına gelip allah razı olsun bile demezler hep kendilerinin çevrelerine yaptıkları iyilikleri dillendirirler...arayıp sorma huyları bile yoktur
Kaldı ki sen kendi isteğin dışında vermişsin ne sinir bozucu bişey

bu insanlar niye böyle anlayamıyorum ya hadi gelinleri düşünmüyolar kendi evlatlarını nasıl düşünmezler.kötü gelin olcaksın cnm o zaman belki değer bilirler

yaptığımız en büyük hata güvenip emanet etmek..kafalarına göre harcıyolar sonunda zaten..ahhah :84:

bizde düğünümüzü kendimiz yaptık eşimle. eşimin ailesi yardımcı olmadı takılarımızıda düğün salonunda kayınvalideye teslim ettik evimize giderkende aynen geri aldık eşim kimseye vermedi sağolsun:)

bizde takı merasimi sonunda kayınvalideye teslim ettik takıları düğün sonundada eşim hemen aldı annesinden ertesi günde bozdurup borçlarımızı ödedik zaten

sizden habersiz yapmaları gerçekten çok kötü.siz emanet etmişiniz altınları onlarda resmen emanete hıyanet etmişler
kızmakta kırılmakta haklısın canım:97:

düğün öncesi düğün sırası söylenen ve yapılanlar asla unutulmuyor ama geçmişe sünger çekmek lazım yoksa hayat çekilmez hale geliyor çok ayıp etmişler ama olan olmuşş içinizden nasıl geliyorsa öyle davranırsınız eskileri deşmeyin bende zamanında çok yaptım zararı yine kendime..en güzeli mesafeli olun ve gerektiği yerde gerektiği gibi davranınn

yav altınlar emanet edilirmi kaynanaya banka denen bişiy var kediye ciğer emanet etmişsiniz sizne yapıp ne edip o altınların sana geri ödenmesi lazım çünkü o SENİN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…