Düğün takılarıyla ilgili problem

Siz şu anda paragöz ve antipatik görünmek istemiyorsunuz anlıyorum.Ama bu sorun gitgide büyüyecek eğer kp altın ve paralara çökerse.Once nisanlinizla konusun.O bu durum hakkında ne düşünüyor? Masraf karşılayamayacak olan 2 gün yemek vermesin , 1 gün versin.

Siz yapamazsınız gencsiniz , ama ben sizin yerinizde olsam bu durum böyleyken evlenmezdim.Nisanliniz bir sürü masrafı karşıladığı halde hala düğün takılarınin pesindeler.Bu aile sizin bosanmaniza sebep olur.Ve onu geçtim , ben bu tür ailelerinin içine girip sinir stres olmayı artık Cook saçma buluyorum.Ne gerek var.

Kendi düğünümde parayı verdim , altınlar bende kaldı.Ailemin maddi durumu iyi olmayıp , yemek düğün derken masraf yaptıkları için.Kendi ailemden bahsediyorum

Siz de kendinize takılanları alın ve ailenize verin ya da aileme veriyorum deyin ama saklayın. Böyle konulara sinir oluyorum ya.

Tamam alsınlar ama atıyorum bir şeyler yapar elle tutulur benim de sesim çıkmaz ferim ki gerçekten masraf yapıldı 200-250 binlik masraf için neden hem takılara hem nakite çökülecek onu anlamadım zaten ben
Benim ailem de bana takılanları istiyor diyin bakalım ne yapacak nişanlınız. Eminim kızar. Kendi ailesi yapınca sorun yok ama sizinkiler alsa kıyamet kopar

Bugüne kadar herkese götürdülerse suan gelenleri almak istiyor olabilirler o yüzden. Önemli olan o gelen 400 k değerindeki altını bundan sonra size gelen düğün davetiyelerinde ödemek size mi kalacak yoksa kayınaile mi düğünlerde takıyı karşıya ödeyecek . Bunu damat beyle konuşup netlestırın şimdi onlar bunu alırlarsa bundan sonra gidilen hıc bir davette biz takı takmıcaz ailen alacak takacak die . Kendı ailenizden gelenı de bankada kendı adınıza tutacagınızı asla konusunu bir daha açmaması gerektıgını dile getirin . Altınları iki tarafta unutabilicekse mutlu olmaya bakın ama iki tarafta bunu yıllarca Bıd bıd bıd başa kalkacaksa boşanmak için evlenen bir çiftten daha ötesi olmazsınız !

Biz su şekilde yapmıştık doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama,
Benim ailemden takılan hersey bana kaldı, eşimin ailesinde takılan hersey de eşime kaldı oda kendi ailesine verdi sanırım zaten babasıyla ortak iş yapıyor. Takılanları geri ödeme kısmına gelince de onlardan taraf takanları tamamen onlar ödüyor, benden taraf takanları bazen eşim ödedi bazen ben

Partnerimde böyle bir şey yok işte ben ağzını aramak için gece sayarız düğün bitince diyorum babam bizden önce sayar diyor
Nişanlınız böyle silik bir tavır sergilerse takılara bay bay deyin.ne bu çocuk mu babam alır babam alır.Bir tavır göremedim ben

Bazı aileler bunu yapıyor,kayınpeder emekli,bütçesini aşacak harcamalar yaptı mesela,takılardan alırım diyor..bütün bunların önceden konuşulması gerek,nişanlınız açıkça babasıyla konuşsun,bütçeni aşacak şeyler yapma diye..keşke eşyaları biz kendi zevkinize göre alırız diye baştan deseymiş,borçlu kalmazdı..ya da borcunu ödeyecek miktar kadar verirsiniz.Düğünden sonra gelip altınlara çökmesinler, hesabınızı yapıp öyle destek olun..

Evliliği adamla kurmayacağının farkında değil ki daha birinin aile evliliği yaptığını söylemesi lazım konu sahibine bağlarını koparamamış bir eş adayı var çünkü
iste goz gore gore geliyor. daha evlenmeden kendilerini boyle acik ediyorlar. ama kimse görmek istemiyor.
"gözlerini beyaz gelinlik bürümüş" diyorum ben boylelerine

Nişanlım çünkü bana danışmadan direkt böyle bir karar vermiş sana takışanlara dokunmayacaklar bendekileri alacaklar diyor bide

Lutfetmis paşa. Kendi takılarınızı da alırlarsa şaşırmayın.

Başka bir üye yazmış. O ailesine veriyorsa sizde öyle yapın.

size takılacak takılara ayrı bi kese gibi bişey alın elinize ona attırın , benim eltimin gelini öyle yapmıştı
elinizdeki keseyide alıcak değiller herhalde, almak isterlersede vermeyin ,
en azından sizin takılarınız sizde kalmış olur , mihir içinde en az 10 cumhuriyet isteyin damat beyin aklı başına gelsin

Bu isler keske sadece dugun altinlarina cokmekle kalsa durmadan bir yerlerden hacizlik borclari cikar dugunden sonra ne hikmetse ev arsa araba alacaklari tutar para ver oglum kredi cek biz oderiz oglum bastan netlestirin ailesi gercekten masraf yapmis olsa maddi olarak zorda olsalar alsinlar ama takilacak altinlari bile nisanliniz biriktirmisken ne hakla yani hadi onlar istedi nisanliniz size bunu nasil soyluyor bunu kabul ederseniz bastan saydıklarımida kabul ettirmeye calisacaktir

ya olay sadece altın meselesi değil yalnız olay mustakbel eşinizin babasının ağzına bakması. yani yarın bir gün evlendiğinizde mevzu altın olmaz başka bişey olur o zaman babası her şeye karışacak bunu da öngörmeniz lazım. boşanmak yıpratıcı şimdiden düşünün böyle bir adamla evlenmek istiyor musunuz kendi fikri olmayan başkasının ağzıyla iş yapandan koca da karı da olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…