Düğün takılarıyla ödenecek düğün salonuna evet mi hayır mı?

Kitapcicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2017
76
30
88
Merhaba arkadaşlar

Daha önce de bir soru sormuştum burada bu konuyla alakalı tabi bu başka versiyonu..
Ocaktan beri nişanlıyız beyaz eşyamiz, mobilyamiz, evimizin ilk kirası (düğün Ekim'de) hepsini ödedik birlikte. Daha önceki soruda söylediğim gibi biz bunları öderken bir yandan da birikim yaptık nişanlımın maaşı zamlanmısti 2 yarım 6 çeyrek depozite ve kira için biriktirdi bende ne koyabilirsem gram, çeyrek benimkiler hâlâ bende. Nişanlımın ailesi sen o biriktirdiğin altınları ver biz üstüne tamamlayıp düğünde takacaklarimizi takalım demisler ve nişanlım vermişti. Bu arada bizim altınlar da yine ortak birikimden nişanlım ve ailesi hepsi parayı ortak biriktirmişler yani kim evlenirse yardım olması amaçlı. Neyse ben bişey olmaz sonuçta yine bize takılıyor dedim. Tabi o altınlar olmayınca biz bayağı sıkıştık bu ay kira ve depozito için ben birikimimi teklif ettim ısrar ettim nişanlım kabul etmedi kalsın ilerde kullanırız diye .
Şimdi gel gelelim yeni meseleye. Bizim düğün nişanlımın memleketinde olacak. Kına düğün ikisi 38 bin düğün salonu ücreti. Konuşurken işte zaten miktar az takılan paralarla öderiz dedi. Ben ilkinde tepki vermedim ama iki üç kezdir aynı şeyi söylüyor. Yani tabiki biz evleniyoruz bu sorumluluk bize ait ama zaten gerçekten son damlasına kadar kendimiz yaptık her şeyi. Ki biz daha geç nişanlanacaktik onlar nişanlanin biz yardımcı oluruz dediler. Ona ragmen yardım istemedik. Mobilya beyaz eşya evle alakalı her şey çeyiz ıvır zıvır hepsini aldık bundan şikayetçi değilim. Mobilyamiz dört taksitti babam bir taksidini ödedi nişanlıma yardım etti. Şimdi gelinlik kınalık bakacağız benim korkum alırken nişanlıma yardım edecekler mi. Çünkü düğün salonunda da biz ödeyeceğiz dediler şimdi ağız değiştirmişler demek ki nişanlım böyle diyor. Bana kimse sormadı mesela en azindan fikrim sorulsaydi evet derdim.Sizce nişanlıma bu konuyu açmalı mıyım yüz göz olmaktan istemiyorum

Son düzenleme:
Maddiyat konulari çok tehlikelidir. Ya görmezden geleceksin ya da hepsinin peşine düşeceksin. Sonuç çok kötü olabilir tabii
Yani dediğiniz gibi ben yüz göz olmak istemiyorum düğün benim düğünüm borcunu da öderim ama hiç bana sorulmadı bu yoksa bana sorulsa ben kabul ederdim

Ebeveynlerin çocuklarına karşı son görevleri olarak hissettikleri için size sorma danışma gibi bir durum beklemeyin. Adamın çocuğu profesör oluyor. Babanın gozunde o hala binsey bilmeyen küçük çocuğu

Usulen takiyla dugun odenmez. Ama arada iliskiniz anlasma yapiniz oyledir yapilir. Fakat bu aile madem erken evlenin biz destegiz demos destegini de gorun gormuyorsaniz erteleyin. Nisanlinizin altinlarini alip ustune yapmak cok sacma gosteris baska birsey degil

Merhaba arkadaşlar

Daha önce de bir soru sormuştum burada bu konuyla alakalı tabi bu başka versiyonu..
Ocaktan beri nişanlıyız beyaz eşyamiz, mobilyamiz, evimizin ilk kirası (düğün Ekim'de) hepsini ödedik birlikte. Daha önceki soruda söylediğim gibi biz bunları öderken bir yandan da birikim yaptık nişanlımın maaşı zamlanmısti 2 yarım 6 çeyrek depozite ve kira için biriktirdi bende ne koyabilirsem gram, çeyrek benimkiler hâlâ bende. Nişanlımın ailesi sen o biriktirdiğin altınları ver biz üstüne tamamlayıp düğünde takacaklarimizi takalım demisler ve nişanlım vermişti. Bu arada bizim altınlar da yine ortak birikimden nişanlım ve ailesi hepsi parayı ortak biriktirmişler yani kim evlenirse yardım olması amaçlı. Neyse ben bişey olmaz sonuçta yine bize takılıyor dedim. Tabi o altınlar olmayınca biz bayağı sıkıştık bu ay kira ve depozito için ben birikimimi teklif ettim ısrar ettim nişanlım kabul etmedi kalsın ilerde kullanırız diye .
Şimdi gel gelelim yeni meseleye. Bizim düğün nişanlımın memleketinde olacak. Kına düğün ikisi 38 bin düğün salonu ücreti. Konuşurken işte zaten miktar az takılan paralarla öderiz dedi. Ben ilkinde tepki vermedim ama iki üç kezdir aynı şeyi söylüyor. Yani tabiki biz evleniyoruz bu sorumluluk bize ait ama zaten gerçekten son damlasına kadar kendimiz yaptık her şeyi. Ki biz daha geç nişanlanacaktik onlar nişanlanin biz yardımcı oluruz dediler. Ona ragmen yardım istemedik. Mobilya beyaz eşya evle alakalı her şey çeyiz ıvır zıvır hepsini aldık bundan şikayetçi değilim. Mobilyamiz dört taksitti babam bir taksidini ödedi nişanlıma yardım etti. Şimdi gelinlik kınalık bakacağız benim korkum alırken nişanlıma yardım edecekler mi. Çünkü düğün salonunda da biz ödeyeceğiz dediler şimdi ağız değiştirmişler demek ki nişanlım böyle diyor. Bana kimse sormadı mesela en azindan fikrim sorulsaydi evet derdim.Sizce nişanlıma bu konuyu açmalı mıyım yüz göz olmaktan istemiyorum
Para konuları hep huzur kaçırır ve asla unutulmaz. Bu nedenle eğer nişanlımı seviyorsam, bana davranışları iyiyse düğün salonu için nişanlıma karşı çıkmazdım. Ama karşıma alır ilerisi için konuşurdum. Suçlamak için değil ama evlendikten sonra para konularını şöyle yaparız, kimseye güvenemeyiz herkesin evinin giderleri var vs gibisinden.

Bence sen karışma birşey söylenecekse ailen konussun karşı tarafla. Klasik erkek ailesi, utanmasa sizden para isteyecekler. Maddi durumları nasıl?
Babası emekli memur abilerininde iyi işleri var hepsi ortak birikim yapmış nişanlımda dahil. Ama nişan takısı, tatlısı, elbisem kuaför hepsini nişanlım tek başına yaptı. Eşyaları saymıyorum bile. Sadece bize bir miktar takı alındı onda da yine o birikime dokunmadilar faiz bozulmasın diye kredi çekip üstünde nisanlimin kendince biriktirdilerini aldılar.

Para konuları hep huzur kaçırır ve asla unutulmaz. Bu nedenle eğer nişanlımı seviyorsam, bana davranışları iyiyse düğün salonu için nişanlıma karşı çıkmazdım. Ama karşıma alır ilerisi için konuşurdum. Suçlamak için değil ama evlendikten sonra para konularını şöyle yaparız, kimseye güvenemeyiz herkesin evinin giderleri var vs gibisinden.
Çok haklısınız kesinlikle burda konu maddiyat değil öncelik olarak belki bana sorabilirdi böyle yapsak nasıl olur diye ben zaten yine tamam derdim. Tek üzüldüğüm konu bu

Babası emekli memur abilerininde iyi işleri var hepsi ortak birikim yapmış nişanlımda dahil. Ama nişan takısı, tatlısı, elbisem kuaför hepsini nişanlım tek başına yaptı. Eşyaları saymıyorum bile. Sadece bize bir miktar takı alındı onda da yine o birikime dokunmadilar faiz bozulmasın diye kredi çekip üstünde nisanlimin kendince biriktirdilerini aldılar.
Anladım. Ben olsam sorardım nişanlıma bize destek olacaklarını söylemişlerdiya sizinkiler, gelinliği filan öderler değilmi, o da bize kalmaz heralde diye. En azından durumdan memnun olmadığını anlayıp sana bir açıklama yapsın.

Usulen takiyla dugun odenmez. Ama arada iliskiniz anlasma yapiniz oyledir yapilir. Fakat bu aile madem erken evlenin biz destegiz demos destegini de gorun gormuyorsaniz erteleyin. Nisanlinizin altinlarini alip ustune yapmak cok sacma gosteris baska birsey degil
Evet zaten o birikimi az da olsa kira ve depozito için biriktirdik bende koydum köşeye zor günler için. Hem onu aldılar hem de biz mecburen 40 bin nakit para bulmak zorunda kaldık ev için. Daha gelinlik vs yok damatlıgi ben alacağım zaten nişanlıma. Yani bize size yardım ederiz diyip iş biseyler yapmaya gelince ortadan kayboldular bizde kimseye minnet etmeyelim diye çok zorlandık beklediğimizden daha fazla borçla evleneceğiz

38bini salona verene kadar nikahla evlenelim, taki borcu olan zaten takar, takmaya bahane arayan düğüne de takmaz derdim ben olsam
ben de annemin memleketinde düğün gibi birsey yapacagim ama annem cok istedi diye. ustelik 35 gibi uyguna da degil yemekli canli muzikli organizasyonlu birsey olacak, gereksiz pahali.
bir kurus katmadim, altinlarimi da vermem yani ne alaka. belki bahsis niyetine para birakanlar ok ama bu dugunumsu sey olmasa zaten memlekette takanlar sehrime nikahima yollayacakti o altin benim olacakti. neden hic istemedigim, kimseden talep etmedigim, hatta "yemege gerek yok, organizasyonu hallederim, oha yazik o para verilmez" dedigim bir etkinlikte, cogunu tanimadigim insanlarin yiyecegi yemegin parasi benden ciksin ki?
cok sacma
biyerine guvenen düğün yapsin, parasini da ödesin
guvenemeyen düz nikaha razi olsun, memleketimde düğün diye tutturmasin.
elaleme "anli sanli cocugumuzu evlendirdik" diyecekler, senden cikacak parayla - sana takilacak takilardan feraget ettigin altinlarla millete hava atacaklar.
asla bana uymayan seyler. benim nisanlimin kültüründe yok diye babasindan 1 gram talep etmedim, buna okeyim. hic takmasin sorun yok, lafi bile olmaz. ama benim param hakkinda plan yapilmasina asla gelemem, hele de bana takilacak seyle plan yapilmasina:)
aileme de ayni sekilde ne elbise aldirdim ne yüzük ne mobilya ne beyaz esya. israr etseler de gerek yok dedim, evlenen beyaz esyasini mobilyasini alabilmeli bence. ciddi ciddi ailemden beklentim yok. amaaa benim paramla düğün yapsin istemem yani.
gerekirse hic yapmasinlar, siz kina yaparsiniz sizin sehir icin esle dostla taki takacak olan orada takar, es memleketinde de nikah yaparsiniz temiz is, biter gider

Nişanlın birikimini ailesine verdiğinde sen vermeseydin dediğinde, nişanlın azarlamıştı seni özgüvensiz vs. diyerek. Haziran'da olan olay bu, aradan 1 ay geçmiş yine sorun para.
Sence böyle başlayan bir evlilik nasıl ilerler?
Evet bu konuda sorun yaşadık maalesef. İşte ben hiç sorup irdelemedim bu konuları maddiyata önem vermiyorum ve nişanlımın maddi manevi çabasını gördüğüm için kimseden de bir kuruş beklentim yok. O sıra nişanlım beni kırdı bir cümlesiyle ama onu telafi ettik ikimizde çok zor süreçten geçiyorduk. Şimdi de bu çıkınca sanırım aile arasında çocuğa baskı yapıyorlar o da bana yansıtamıyor diye düşünüyorum

Merhaba arkadaşlar

nişanlının ailesi baya uyanıkmış, sen birktirdiğini ver biz üstünü tamamlayalım kendi takacağımızı takalım ne demek?

Evet bu konuda sorun yaşadık maalesef. İşte ben hiç sorup irdelemedim bu konuları maddiyata önem vermiyorum ve nişanlımın maddi manevi çabasını gördüğüm için kimseden de bir kuruş beklentim yok. O sıra nişanlım beni kırdı bir cümlesiyle ama onu telafi ettik ikimizde çok zor süreçten geçiyorduk. Şimdi de bu çıkınca sanırım aile arasında çocuğa baskı yapıyorlar o da bana yansıtamıyor diye düşünüyorum
Maddiyata önem ver, ciddiyim. Vermediğin iyi biri olurum, çok sevilirim vs sanıyorsan büyük yanılırsın.
Bir de bazen sorun şahsın kendisindedir, başkalarında arama.

e peki o ortak yapılan birikimden size bişey verilmeyecek mi? nişanlının katkısı olmamış mı oraya?

Back
X