düğün tarihi sorunu

bu yaz sonu evlenme teklifi aldım, sonbaharda söz nişan bir arada oldu. şimdi düğünü bekliyoruz. kimseye ne zaman olsun diye sormadık. tarihi belirledik, ailelerimize de şu tarihte isteme olacak aynı anda söz nişan, şu tarihte de düğün olacak diye bildirdik.
evlenme tarihini kendileri belirlemekten aciz insanlar evlenmemeli.

Bana sanki biraz nişanlimızın haberi var gibi geliyor durumdan. Yanlış anlamayın ama ya nişanlinız ne evlenecem beraber yaşıyorum işte mantığı ile bakıyor ve ailesine söylüyor aileside çeşitli bahaneler önünuze sürüyor ya da k v k p sizi istemiyor . Ama bu ikinci seçenek çok saçma. Nişanınız ayrı evde yaşayacak kadar büyüdüyse rest çekip ben nikâhı kıyıyorum haydım kalın sağlıcakla diyecek kadar da büyümüş olmalı diye dusunuyorum

Kendi ayaklarınızın üstünde durmayı öğrenin önce. Baba parasıyla ayrı ev açılmaz. Kendi ayaklarınız üstünde duramadığınız için milletin keyfini beklemek zorundasınız, lafınız geçmiyor çünkü. Taşıma suyla değirmen dönmez. Sakat yaşıyorsunuz. Böyle evliliğe ben de onay vermezdim. Yarın birgün evleneceksiniz, kayı pederden maddi yardım beklemeye başlayacaksınız babanızın yerine belki. Adam bir şeyler seziyor ki bu iş olsun istemiyor.

Back
X