Dugun ve cenaze

Allah rahmet eylesin başınız sağolsun canım.
Bence en doğrusunu düşünmüşsün müzik yerine mevlüt olması en güzeli dua belaları defeder dediğin gibi.Daha cenazeniz yeni olmuş zaten çalgılı olması doğru olmaz
Hayırlı olsun şimdiden ♥

Ilk kez burda duydm bu sacmalik olayini gercektn insanlarin kulturleri n kdr farkliliklar gosteriyormus
Bizim burda da sünnet düğünü yapılır kardeşime de yapıldı da mantık olarak yanlış yani sonuç olarak cinsel organın kesilmesi neden düğün olarak kutlanıyor hangi amaca hizmet ediyor bu eğlence biçimi o gerçekten saçma geliyor düşününce. Kızlarınkini saklıyoruz ayıp erkeklerinkinin kesilmesini bile kutluyoruz. Burada bunu söylüyor arkadaşlar. Her neyse konu bu değil , bence ölen yaşlı biriyse düğün de olur mevlüt de olur. Mevlüde niye karşı çıkmışlar onu anlamadım

ay hemde 4 yıl once olmus sunnet ...
ne dıyım hakkınızda hayırlı olsun basınız sagolsun konu sahıbı

Mevlid gayet mantıklı duruyor nesini kabul etmediler ki burda bayada yapan var çok da güzel oluyor yapın bence işiniz bitsin öle çok mu yakınınızdı söylerseniz daha çok yardımcı olabiliriz

Srilankalilar kutlama yapiyorlar kizlari icin. Benim Srilankali arkadasimin fotograflarini gordugumde acayip sasirmistim hatta bir tanesini cerceveletip asmislardi

Ya konu sahibi arkadasim, 4 yil once sunnet olan cocuga neyin dugunu Allah askina? Olmus butmis gitmis. Aile buyukleri ile karar verdik diyorsun, senin cocugunun sunnet dugununden onlara ne ki hic anlamadim

Konu sahibi oncelıkle soylıyım seni ıyı niyetli buluyorum. Aileni anlatmışsın cok guzel aile yapılarımız kısmen benziyor, sızın o aile tek erkek diye sunnetine dugun ıstemısler bakın tek erkek diye acıklama yapmıssınız es gecmeyelım, onun dısında yine bu aile istedi diye dugunde karar verdırılmıs yanı o kadarda modern benzetmesi olmamıs yanı. Birde cocugun sunnetı ile kızın reglı olması nasıl kiyaslanır denmıs,anca anca erkegın ilk bosalması kızın reglısı ile kıyaslanırmıs yok artık dıyorum

Cok buyuk bir kesim var burada tabiki herkes ayni goruste olmak zorunda degil heerkesin gorusune saygim sonsuz herkes farkli bir amaca hizmet ediyor bu hayatta en dogru karari vermek benim istedigim baska torun belki olur belki olmaz allah bilir orasini henuz nöturum. Beklemedeyim

En son herkes karari bana birakti su anda itiraz yok hc birseye son konsmamizda bz ne dersk o olucak

Boyle düşününce sünnet apayri birsey oluyor degil mi? Regli genc kizliga adim erek. Bosalma erkeklige adim olmaz mi? Sunnette operasyon cocuk ameliyat oldugu diye bir kutlama olabilir dimi cutecim

Daha once mevlutlu yapalim dedigimde kimse gelmez mevlutlu olmaz dediler o yuzden dugune cevrmstk smdi yine mevlutu kimse kabul etmiyor illa ertelensin diyorlar
Arkadasim, nasil anlamazsin
Su ekonomik krizde kimse senin oglanin şeyine bir gram altin takmak istemiyor. O yüzden sallayip duruyorlar.
Sahsen ben bu paragraftan bunu anladim

Ben sünnet dugunlerinin çok anlamsız olduğunu, erkekliği yucelttigini, anne babanın erkek çocuğa sahip oldukları için ovundukleri organizasyonlar olduğunu ve bir de tabii para toplamak için yapıldığını düşünüyorum. Ve kültürel olarak çok yoz, toplumsal olarak da çok görgüsüz buluyorum
Cenazenin varmis, başınız sağolsun. Bence iptal edin. Anneniz bile gelmem demiş..

Akrabamız vefat ettikten 8 gün sonra torunun nişanı olmuştu. Salonda gayet eğlenceli bir şekilde. Şahsen dışarıdan biri olarak bana ilginç gelmişti sonuçta dede. Kendi dedemi kaybettiğimde o akşam istemsiz birşey gülünce kendimi nasıl suçlu hissetmiştim. Sanırım bu tamamen tercih ile alakalı. Mevlüt ise iptal edilmeyebilir dua ediliyor sonuçta

Sünneti ve sacmalıgını elestirmek bana düşmez aslında ama neden mevlüt kısmına karsı cıktılar anlamadım. Çalgı cengiden daha iyi değil mi sonucta. Daha sakin en azından Bi amaca hizmet ediyor.

Sünnet düğünü organizasyonlarını saçma bulurum.
Neticede sünnet, sağlık için olmasının yanısıra dini gereklilik. Dolayısıyla mevlid daha uygun değil mi zaten?
Ben olsam ertelemem mevlide çevirir en azından amacına uygun hale getiririm.

Bence mekanla konusup onlarin bos oldugu ileri bir tarih alin tarihi bir kac ay sonraya isteyin ama tarihi siz bekirkemeyin mekan belirlesin o sekikde orta yolu bulun. Paranizda yanmasin. Ölenle ölunmuyor ama saygidan en azindan 40 inin cikmasini bekleyin.. oglunuzunda bir daha sunneti olmayacak sonucta hayatta devam ediyor bir kac ay sonrasi icin mekandan ricada bulunun.

Bir yorumda 4 sene önce sünnet oldu mu yazdınız ben mi yanlıs anladım? Zaten sünnet dugunu oldukca sacma geliyor. Mevlüt okutursunuz isterseniz oldu bitti. Kestirildi diye dugun yapmak anlamsız geliyor. Neyse bunu atlıyorum.. 4 yık önce sünnet oldugunuda atlarsam baska bır akrabanın cenazesi için iptal etmezdim davetıyr falanda dagıtılmıstır annemde gelmezse ayrıca kızardım. Ama sizin iş tuhaf olmus ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…