Dugun ve cenaze

çok yakininizsa sunnet dugunu nasil olur bilemedim
ama benim dugun gunumden 2 gun once bir yakinimiz vefat etti
evlerine bas sagligina gidip izin istedik sonucta onlarda biliyor dugunumuz yapilacakti allah mesut etsin siz tabi dugununuzu yapin ama bizi mazur gorun gelemeyecegimiz icin dediler kimsede kimseye darilip kirilmadi

Bence erteleyin ama 4 sene önce sünnet olmuş çocuğa şimdi düğün yapma fikri nerden çıktı ki? Garip geldi bana
Not: 6 ay kınası ege kültürüne ait bir olaydır. Çok eskilerden gelir. 6 ayını dolduran kız bebeğe bindallıya benzer fakat yöresel sevimli bir kıyafet giydirilir. Eline küçük bir kına yakılır. Buradaki maksat geline benzetmek değildir. Türk kültürüne ait bir olayı da aşağılamamak lazım diye düşünüyorum. Zira yabancıların babyshower olayına herkes bayılıyor.

Ya konu dışı ama
Benim babaannem ölse ve kınam olsa içimde kalmasın ay oynayalım döktürelim moduna giremezdim
Kuzeniniz de bir garipmiş
İki göbek atmaya mı heves etmiş

Konu sahibi sünnet düğünü yapmanıza gerek yok
Çocuğu da rencide edici bir durum
Üzerinden 4 yıl geçmiş

+1000

Konuyla yorumlar o kadar alakasız ki hayret ettim. Sanki kadın size iptal mı edeyim sünnete bakış açınız nedir diye sormuş. Mevlüte çevirsek mi uygun olur yoksa ertelesek mi demiş siz şimdi çok saçma iptal edin dediniz diye emin olun iptal edecektir Bence ertelemeyin ya mevlüte çevirin yada normal düğününüzü yapın sonuçta ölüm de Allahın emri hayatı gerektiği gibi yaşamakta

Düğünde gitmeyin bu kadar olay varken alt tarafı evlendiler gece gerdek ıvır zıvır mevzusu var sanki çokta matah birşey diyin düğünlere de karşı çıkın bu düşünce bunu da gerektirir bncr

Bu düşünce bunu gerektirmez
Ad hominem yapıyorsunuz
Birinde pipisini kutlayan, cümle aleme duyuran bir aile var.
Diğerinde evlenen bir kadınla erkek

Ha düğün sadece erkeğe veya kadına olsaydı derdik ki o da saçma

Sizin mantığınızla doğum günlerinin de olmaması lazım.

Bunda bu kadar alınacak bir durum yok. Biz diyoruz ki kızınız regl olduğunda tüm yedi göbek sülale toplanıp halay çekecekseniz sorun yok.

Ama kıza gelince ayıp, günah derken erkeğe gelince yumurtanın sarısı gitti hamzanın yarısı diye çıldırırcasına kutlama yapmak evet cinsiyetçilik oluyor.

Evet paragrafin ana fikri iste bu

Buyukler sunnet dugununu gormek istediler tek erkek cocuk cnku uzuuun zaman da bzi kardesler evlenmezler hepsi kariyerinde isinde gucunde ufukta evlilik plani yok her taraftan tek cocuk

öncelikle başınız sağolsun bizde bu tür durumlar olduğunda gidip cenaze sahibinden izin alınır , sonrada yapılır

Aunnte
Sünnet düğünlerini cok gereksiz ve sacma buluyorum. Ne yani neyi kutluyoruz ondan sonra erkekler niye kendini birsey sanıyor moduna giriliyor. Yakınınız vefat etmiş allah rahmet eylesin. Empati yapın biraz bence iptal edin.ates düştüğü yeri yakar diye boşuna dememisler

Canim tarih alindi ya yapilacak yani artk su sunnet dugunu sacma neyi kutluyonuz demesek cnku kapora verildi ya ertelenecek ya cevrilcek mevlute omrumuz oldkca bubyorum su anda yardimci olmadi iptal olmayacak

Evet çok üstün bir kültür. Erkeklerin pipisi kesildiginde dügün çalgi çengi oluyor, kiz adet olunca utana sikila banyo'ya girer, magazadan ped alir. Olay konusulmaz bile. Kiz çoçugu 13-14 oldumu evde misafir geldiginde evi temizlikte yardim eder, misafirin çaylarini demler. Oglan (pardon, oglan denilmiyor, irkkeek, irkeeek ooo!) istedigi sekilde aksam geç saatlerine kadar arkadaslari ile gezer. Kimseyede hesap vermez. 16-17 yaslarinda sevgilisi oldugunda, Aslan, Kaplan, koç felan oluyor. Kizin sevgilisi oldugunda or**** oluyor yada daha "modern" olunursa, sürekli dikkat etmesi ögütleniliyor.

Evlendiginde bohça, çeyiz adi altinda oglan tarafina bir nevi satiliyor. Kendini göstermek zorunda, hamarat mi diye. Bastan asaga kadar süzülür. Bu harika! kültürde eskiden (ve baze yerlerde halen var) gelin hamami vardi, çiplak sekilde kv'de adayi gelini görsün diye. Cinsel anlamda oglunu ne kadar iyi tatmin eder diye bakiyordu kv'de. Dügünden sonra kanli çarsaf istiyordu kv'de. Harbiden muhtesem bir kültür.

Ve istersen burdaki konulari daha oku, ne kadar muhtesem bir kültür oldugunu anlarsin. Kadinlarin ne kadar baski altinda oldugunu anlarsin.

Ve bu baski, cinsiyet ayristirmaci olaylari ile, sünnet dügün gibi seyler ile baslar zaten.

Bunu görmek bizi jennifer, angela felan yapiyorsa yapsin. Oglunun pipisi için davul zurna çaldirmaktan iyidir.

Bu yazdiklarinin hic birini ben ve kizkardeslerim yaşamadı... biz birbirimizi seviyoruz dedik evlendik ne bohca ne hamam ne gerdek valla ben bunlari duyunca tuhaf oluyorum baska bir yerde mi yaşıyorum diye

Gozlerinizle.okumanizi tavsiye ederm

Bu yazdiklarinin hic birini ben ve kizkardeslerim yaşamadı... biz birbirimizi seviyoruz dedik evlendik ne bohca ne hamam ne gerdek valla ben bunlari duyunca tuhaf oluyorum baska bir yerde mi yaşıyorum diye

Bunu bende yasamadim, esim ile istedigim sekilde flört ettim, istedigim sekilde evlendim. Ancak yinede bizdede "modern" olmamiza ragmen cinsiyetçilik var. Kizlar dedigim gibi erken yasta çayi tazelerdi. Oglan kuzenlerimden bu asla beklenilmezdi mesela.

Ve bu yazdiklarimin çogu birçok kadin için gerçek hayat. Burda bir konu vardi "beni istemeye gelecekler ve aileme nasil anlatacam?" diye. Yani yil olmus 2019 ve kizlar halen sevgilisi oldugunu bile anlatamiyorlar ailelerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…