- 3 Mayıs 2012
- 1.388
- 1.576
- 133
- Konu Sahibi Uraniaaflora
-
Cok haklisiniz...bir arkadaşın dediği gibi sansli kesimdeyiz cok şükürBunu bende yasamadim, esim ile istedigim sekilde flört ettim, istedigim sekilde evlendim. Ancak yinede bizdede "modern" olmamiza ragmen cinsiyetçilik var. Kizlar dedigim gibi erken yasta çayi tazelerdi. Oglan kuzenlerimden bu asla beklenilmezdi mesela.
Ve bu yazdiklarimin çogu birçok kadin için gerçek hayat. Burda bir konu vardi "beni istemeye gelecekler ve aileme nasil anlatacam?" diye. Yani yil olmus 2019 ve kizlar halen sevgilisi oldugunu bile anlatamiyorlar ailelerine.
Kizim olursa bende isterim tabi kiOğluna sunnetinde düğün yapan anneler, lütfen kızları adet gördüklerinde de eğlenceli parti yapsınlar. Bence o dönem kızların daha çok ihtiyacı oluyor.
Hayatta gördüğüm en anlamsız etkinlik sünnet düğünü... Ama kızıma merhaba gençlik partisi yapmaya niyetim var :)) tabi ilerde bir kızım olursa :))
Bunu bende yasamadim, esim ile istedigim sekilde flört ettim, istedigim sekilde evlendim. Ancak yinede bizdede "modern" olmamiza ragmen cinsiyetçilik var. Kizlar dedigim gibi erken yasta çayi tazelerdi. Oglan kuzenlerimden bu asla beklenilmezdi mesela.
Ve bu yazdiklarimin çogu birçok kadin için gerçek hayat. Burda bir konu vardi "beni istemeye gelecekler ve aileme nasil anlatacam?" diye. Yani yil olmus 2019 ve kizlar halen sevgilisi oldugunu bile anlatamiyorlar ailelerine.
Bu düşünce bunu gerektirmez
Ad hominem yapıyorsunuz
Birinde pipisini kutlayan, cümle aleme duyuran bir aile var.
Diğerinde evlenen bir kadınla erkek
Ha düğün sadece erkeğe veya kadına olsaydı derdik ki o da saçma
Sizin mantığınızla doğum günlerinin de olmaması lazım.
Bunda bu kadar alınacak bir durum yok. Biz diyoruz ki kızınız regl olduğunda tüm yedi göbek sülale toplanıp halay çekecekseniz sorun yok.
Ama kıza gelince ayıp, günah derken erkeğe gelince yumurtanın sarısı gitti hamzanın yarısı diye çıldırırcasına kutlama yapmak evet cinsiyetçilik oluyor.
Sizin etrafnz degsik demekk ki bzmkiler hc oyle.degil.ne esim ne babam ne kp ev isi ortak yapilir bzde. Her kulturden insan farkli. Dogulularla da calstm 6 ay has dogulu adamlar karilarindan akillari cikiyor. 1 cay bile doldurtmadilar bana kaidn bzde bas tacidir abla derlerdi hep helal olsn yani bu din dil.irk sunnet dugunu baby showrr gozetmiyor bu bir gelenek ve kultur herkes yapiyor dogru ya da yanlisi kmseye dusmuyor buyume ortami helal olsun benim babama da esimi yetistiren kv me de kp mi yetstiren babami yetstiren anaya da. dehsete dustum yorumlardan neler varmis rabbim iyilerle karsilastirsin en iyi duaYa bu duruma o kadar uyuz oluyorum ki.Yaşıtım oğlanlar oturuyor,misafir olarak gittiğim yerde ben çay dolduruyorum herkese.Kimse bana ''ama ne abarttınız altı üstü düğün'' falan demesin,resmen pipisi olana tapılıyor toplumda.
Sizin etrafnzda sikinti ozaman bzmkiler hc oyle.degil.ne esim ne babam ne kp ev isi ortak yapilir bzde
Oğluna sunnetinde düğün yapan anneler, lütfen kızları adet gördüklerinde de eğlenceli parti yapsınlar. Bence o dönem kızların daha çok ihtiyacı oluyor.
Hayatta gördüğüm en anlamsız etkinlik sünnet düğünü... Ama kızıma merhaba gençlik partisi yapmaya niyetim var :)) tabi ilerde bir kızım olursa :))
Cok dogrubende sünnet dügününe karsiyim ama adet görmekle sünnüt olmak kiyaslanamaz.
adet görmekle belki bir erkek cocugun ilk bosalmasi kiyaslanabilir ki bu kiyas bile absürt
4 yıl önce olan sünnete düğün yapmak çok gereksiz bence. Yerinde olsam bu bahaneyle vazgeçerdim.Mevlutle ertelemenin arasindayim henuz karar vermedik yarin belli olur
Dugun planda yokru sonradan karar verildi4 yıl önce olan sünnete düğün yapmak çok gereksiz bence. Yerinde olsam bu bahaneyle vazgeçerdim.
Düğün olsa iptal edilmesin yazıktır derdim de, normalde bile hiç sünnet düğününe katılmadım şahsen. Pek yapılmıyor zaten çevremde. Hatta salonda olsa yakın akrabama bile gitmezdim yani. En gereksiz bulduklarımın başında geliyor maalesef.
Kimseden de tam 7.günü ona kuran okunurken sünnet düğününe gelmesini beklemeyin bence. Çünkü 7si ve 40ı cenazede de önemli kabul ediliyor.
Bence iptal et, bi 10 gün sonra evde Mevlüt okut yemek ver. İlla Mevlüt vermek istiyorsan. Tabi sen bilirsin.
Yav he heBu düşünce bunu gerektirmez
Ad hominem yapıyorsunuz
Birinde pipisini kutlayan, cümle aleme duyuran bir aile var.
Diğerinde evlenen bir kadınla erkek
Ha düğün sadece erkeğe veya kadına olsaydı derdik ki o da saçma
Sizin mantığınızla doğum günlerinin de olmaması lazım.
Bunda bu kadar alınacak bir durum yok. Biz diyoruz ki kızınız regl olduğunda tüm yedi göbek sülale toplanıp halay çekecekseniz sorun yok.
Ama kıza gelince ayıp, günah derken erkeğe gelince yumurtanın sarısı gitti hamzanın yarısı diye çıldırırcasına kutlama yapmak evet cinsiyetçilik oluyor.
Allah razi olsun kardesim anlasilmak guzel erteleme planimiz da smdilik kosede bekliyor yarin beli olur allah in izniyleKonu sahibi defalarca sünnet düğününü aile büyüklerinin istediğini belirtmiş ,onlar istediler diye yapacaktım diye de vurgulamış ama halen daha sünnet düğününü saçma buluyorum mesajları veriliyor ki sorusu aslında bambaşkayken.Bazen anlam veremiyorum burdaki yazışmalara.Neyse.Arkadasim madem cenazeniz varmış eglence abes kaçar bu durumda en güzeli mevlut tarzi yapmak veya iptal etmek ama bir yola çıkmışsınız iptal etmeyi degil de mevlüdü düşünmek daha mantikli gibi duruyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?