Dugun ve cenaze

Cok haklisiniz...bir arkadaşın dediği gibi sansli kesimdeyiz cok şükür

Oğluna sunnetinde düğün yapan anneler, lütfen kızları adet gördüklerinde de eğlenceli parti yapsınlar. Bence o dönem kızların daha çok ihtiyacı oluyor.
Hayatta gördüğüm en anlamsız etkinlik sünnet düğünü... Ama kızıma merhaba gençlik partisi yapmaya niyetim var :)) tabi ilerde bir kızım olursa :))

Kizim olursa bende isterim tabi ki

Bizne ev isi gorduk ne bulasik yikadik kardeslerimde ben de hepimiz kiz cocuguyuz muhtesem buyuduk ne kiziz diye ev isi yaptirildi ne de ezildik babam dag gb arkamzdaydi 2 kardesimi de beni de okutmak icin elinden geleni yapti 2 kardesim cok guzel yerlerde kariyerli is sahibi ikisi de . B3n de mutluyum hayatimda kariyer sahibi olmadim ama tamamen kendi tercihimdi hala bulasik blmem is bilmem kayinvalidem 1 gun olsun gelin muamelesi yapmadi hc is yaptrmadi kendi evmde de onda da . Sunnet dugunu isteyen insanlar bu insanlar. Akliniz bence baska yere calisiuor laf olsun torba dolsun hic yazdigimla yazdklariniz bagdasiyor mu sordugu soruya verdignz cevaplar hc yardimci olmuyor umarim bunlari yazanlar aiellerinden kiz cocuk olarak istenmemis ya da zulum.gormus insanlar degillerdir zira sayilari cok fzla ve cok yazik. Oyleyse eger cok yazik ama suc ezilende degil tabiki ezen de

Son düzenleme:

Ya bu duruma o kadar uyuz oluyorum ki.Yaşıtım oğlanlar oturuyor,misafir olarak gittiğim yerde ben çay dolduruyorum herkese.Kimse bana ''ama ne abarttınız altı üstü düğün'' falan demesin,resmen pipisi olana tapılıyor toplumda.

Ya olaya bir de çocuk açısından bakıyorum bence ikisi de kutlama malzemesi olmamalı.Çocukların özel alanına dair kutlamalar falan bana göre yanlış,çocuk ileride utanç duyabilir bu durumdan.

Sizin etrafnz degsik demekk ki bzmkiler hc oyle.degil.ne esim ne babam ne kp ev isi ortak yapilir bzde. Her kulturden insan farkli. Dogulularla da calstm 6 ay has dogulu adamlar karilarindan akillari cikiyor. 1 cay bile doldurtmadilar bana kaidn bzde bas tacidir abla derlerdi hep helal olsn yani bu din dil.irk sunnet dugunu baby showrr gozetmiyor bu bir gelenek ve kultur herkes yapiyor dogru ya da yanlisi kmseye dusmuyor buyume ortami helal olsun benim babama da esimi yetistiren kv me de kp mi yetstiren babami yetstiren anaya da. dehsete dustum yorumlardan neler varmis rabbim iyilerle karsilastirsin en iyi dua

Son düzenleme:
Sizin etrafnzda sikinti ozaman bzmkiler hc oyle.degil.ne esim ne babam ne kp ev isi ortak yapilir bzde

Bizim etraf değil ki ülkenin bir kısmı full böyle.Üstelik sanmayın okumayan tipler falan,gayet eğitimli insanlar ama hala böyle saçmalıklar var mesela.Kimse erkek kuzenime demez kalk çay getir diye herkes dönüp bana bakar.Misafir gittiğim yerde oturmam o çay konulduğunda,resmen kadınlara işkence bu hayat.

bende sünnet dügününe karsiyim ama adet görmekle sünnüt olmak kiyaslanamaz.
adet görmekle belki bir erkek cocugun ilk bosalmasi kiyaslanabilir ki bu kiyas bile absürt

Ksura bakmayin duzelterek yaziyorum ama kelimeleri secmeye calsiyorum yanls anlasilamaua mahal vermemek icin

Mevlutle ertelemenin arasindayim henuz karar vermedik yarin belli olur
4 yıl önce olan sünnete düğün yapmak çok gereksiz bence. Yerinde olsam bu bahaneyle vazgeçerdim.

Düğün olsa iptal edilmesin yazıktır derdim de, normalde bile hiç sünnet düğününe katılmadım şahsen. Pek yapılmıyor zaten çevremde. Hatta salonda olsa yakın akrabama bile gitmezdim yani. En gereksiz bulduklarımın başında geliyor maalesef.

Kimseden de tam 7.günü ona kuran okunurken sünnet düğününe gelmesini beklemeyin bence. Çünkü 7si ve 40ı cenazede de önemli kabul ediliyor.

Bence iptal et, bi 10 gün sonra evde Mevlüt okut yemek ver. İlla Mevlüt vermek istiyorsan. Tabi sen bilirsin.

Dugun planda yokru sonradan karar verildi

Benim oglum yok ama erkek kardesimin sunnetini hatirliyorum. Bundan 14 15 sene once. 1 aylikti sunnet olmustu hastanede. Sonrasinda babamlar evde sadece anneanne dede hala gibi buyuklerin oldugu bir mevlid yapmisti. Ama sadece sunnet icin degildi. 40 i cikinca kuran falan okunmustu. Bir de kurbanini kesmislerdi. Onu da fakir fukaraya dagittilar.
Benim ailem oldum olasi boyle seylerin gumburtuyle yapilmasina karsi. Kultur demeyelim de tamamen kendi gorusleri bu yondeydi. Ben de ayni sekilde harala gürele dugun yapmak istemem. Padisah kiyafetleri, annenin cocukla uyumlu abiyesi falan bana cok gario geliyor Alt tarafi pipisi kesiliyor ne yani bunca tantana?
Ablamin da 2 oglu onumuzdeki yaz sunnet olacak. Ablam da sadece kurban kesecek. Kuranini okucak. Davul zurna falan istemiyorlar kari koca.
Sizin durumda da ben olsam kurbanini kesip kuranlarini okuturdum. Kimseyi de dinlemezdim. Gelen gelirdi yani.

Yav he he
Konu yu carpitiyorsunuz
İssteyen istediğini kutlasin diyorum size ne kadın sünnet yapar yapmaz
Reglimi kutluycaniz kutlayin ona karşı bişey mi dedik

Burdan o beğenmeyen iki de bir laf atanlar yazıyorum
size ne isteyen istediğini kutlasin
Regliye konu bagliyorsunuz
cok sınırını aşan yorumlar bunlar gereksiz
burda benim dediğim saygi duyun
Kutlayana kutlama,kutlama yana da kutla denmez
Konunun mevlit saçma,sünnet saçma,regli de kutlayin o zmn
yorumlariyla ne alakası var
valla insanların hiç bir seyinr saygı gostermiyorsunuz
neymis
pipiyi sergiliyosunuz erkekliği ovuyorsunuz o zmn regli kutlayin
bu yorumun konuyla alakası ne
iikidr birde bana yazmayın siz begensenizde begenmesenizde saygı duyucaksiniz insanların inancına adetine isteğine
siz yaparsınız veya yapamazsınız orası beni de burdakileride ilgilendirmez

buyrun bu yorumunda beğenmeyen laf sokmaya çalışın insanlara yüklenin
riv riv riv
darlandum haaaaa

Biz köyde yiz herkes te bunu istiyor yapıyor
Siz sevmiyorsunuz diye iki de bir saçma diyemezsiniz yetişme tarzı herkesin farklı kinsenin de utanç duyduğu yok isteyen semazenli yapıyor isteyen yemekli isteyen oynamalı
Sırf erkeğe değil kıza da yapılıyor
maksat eş dost toplansin eglensin
Kıza kına yakılıyor 1 yaşında makas mi tarak fln sectiriliyor oynaniliyor yada dua okunuyor vs.
Diycem oki bizde bu adet ler var siz sevin sevmeyin seven insanlarda var ama şu konuyu iki de bir başka yerlere cekmeyin
Kadın size sünnet sevip sevmediginizi sormadı
Sizce ne yapayım dedi bunun cevabı yap veya yapmadir
İnsanları yargilamayin

Konu sahibi defalarca sünnet düğününü aile büyüklerinin istediğini belirtmiş ,onlar istediler diye yapacaktım diye de vurgulamış ama halen daha sünnet düğününü saçma buluyorum mesajları veriliyor ki sorusu aslında bambaşkayken.Bazen anlam veremiyorum burdaki yazışmalara.Neyse.Arkadasim madem cenazeniz varmış eglence abes kaçar bu durumda en güzeli mevlut tarzi yapmak veya iptal etmek ama bir yola çıkmışsınız iptal etmeyi degil de mevlüdü düşünmek daha mantikli gibi duruyor.

Allah razi olsun kardesim anlasilmak guzel erteleme planimiz da smdilik kosede bekliyor yarin beli olur allah in izniyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…