Kına Gecesi düğün ve kına aynı anda olur mu ?

24mayis

Guru
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2011
445
275
303
kızlar fikirlerinizi bekliyorum kınamı ve düğünümü aynı anda yapsam nasıl olur çünkü nişanlım ve ben başka şehirlerdeyiz ama aynı memleketliyiz düğünde memleketimizde olacak oturduğum yerde kimsemiz yok o yüzden böyle bi fikir geldi aklıma yalnız gelinlik bindallı işi nasıl olacak onu bilemedim

canım benim de öyle olacak. önce gelinlik giyicem kend, memleketteki düğünümde, sonra onu çıkarıp kaftanımı giyicem. beni tek düşündüren kafamda duvak ve taç varken onları çıkarıp fes giyeceğimden, nasıl bir saç yaptırmam gerektiği....
bence farklı ve hoş oluyor hem kına hem düğün... ikiside içinde kalmamış olur

canım ananemlerin orda kına-düğün senin dediğin gibi bi günde oluyor ertesi günü gelin alma oluyor..düğün günü önce gelinlikle geliyorlar isteyen arkasından kına için ayrı abiye giyiyor istemeyen yarım saat için gereksiz diyip giymiyor.en son da bindallı giyilip kına gecesi olmuş oluyor.gece kına yıkama oluyor ertesi günüde öğle namazından sonra gelin alma olup bitiyor.. :)

ama benim düşüncem 2 gün olarak yapın.kına gecesi için küçük bi yer ya da cafe tutabilirsiniz ya da evde yakın akrabalarla da yapabilirsiniz.düğün için de illaki büyük bi yer tutmanıza gerek yok ki kendi hesaplarınıza göre bi yer tutabilirsiniz..sonuçta ömründe bi defa oluyor canım içinde kalmasın güzelce düşün :109::109:

işte bende onda kararsız kaldım zaten yoksa kına yakma işi 5 dk ama ben gelinliğimi giyip çıkartmak istemiyorum yaa (

Uzak memleketler olunca herkes öyle yapıyor canım, bende aynı şekilde yaptım, düğün gibi giriş yaptık, son 1.5 saati kınaya ayırdık. Gelinliği çıkartıp kaftanı giydim. O kadar da zor olmadı, konum var bakabilirsin. Saç konusu sıkıntı gerçekten. Benim fotoğraf çekimimde o gün olduğu için maalesef Fotoğraf odaklı saç yaptırdım. Kına olayını göz ardı ettim. ( not : çamaşırınızı yanınıza almayı unutmayın ben unuttum gelinliği çıkartınca dank etti. Odada yumurtlayacak tavuklar gibi dönüp duruyordum . Sonra ele koyulan gülleri koydum içime Geceyi öylece atlattım. )

canım benim bende bi atlatsam hayırlısıyla çoğu yerde evet artık kına düğün birlikte yapılıyo birde takı olayından dolayı birlikte oluyo bize düğün salonu ararken bi salon sahibi söylemişti bunu kınada takı dağılmasın kınaya gelen düğüne gelmiyor diye aslına bakarsan mantıklı evet bazıları kınaya geliyor düğüne gerek duymuyor en azından insanlarıda uğraştırmamış oluyosun

Ya bu şekil yapacaksın yada küçük bir yer tutup akrabalar arasında kına yapacaksın. Karar sizin sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap, bu senin düğünün canım. Mutluluklar.

Ya bu şekil yapacaksın yada küçük bir yer tutup akrabalar arasında kına yapacaksın. Karar sizin sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap, bu senin düğünün canım. Mutluluklar.

teşekkür ederim canım iyi dileklerin için

olur olur tatlım benimde öyle oldu.

ilk basta benim memleketimde dügün salonunda dügünü yaptık ,dügünden sonra gelinligimi cıkarıp kına kıyafetimi giydim ,kına yakıldı.

bir hafta sonrada esimin memleketinde dügün yaptık.

İstemesemde benimkide sizinki gibi olacak. Farklı memleketlerdeniz. Önce gelinlik sonra da bindallı giycem. Saçlarımı açık bırakıp taraklı duvaklardan takcam. En pratiği bu gibi

canım bende uzak şehire evleniyorum. nisanlımın memleketinde düğünüm olcak. bende memleketimdeki kına iptal ettim. sadece düğün yapcam. takıdan sonra gelinliğimi çıkarcam bindallı giycem.

kızlar yorumlarınız için çok sağolun hallettik kına işini de sonunda üstümden bi yük kalktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…