Teşekkür ederim. Ben de mutluluklar dilerim. Rabbim hakkınızda hayırlısını eylesin.
Bana benziyoruz gibi geldi. :) Umarim mutlu olursunuz diledigin gibi olur her şey.
Mesela daha nişanlıyken bir konuda haklı çıktı eşim. Annem çeyiz işini biraz abartıyor çok harcama yapıyordu. Eşim de sırf iyiliği için "Anne bu kadar abartmaya gerek yok. Bunlar ufak şeyler zamanla biz halledebiliriz. Nasıl ödeyeceksiniz bu kadar borcu" dedi.
Gerçekten çok borç yaptı annem.
Annem tabii kötü niyete yordu bunu. "Evlendikten sonra ertelersiniz ben erkekleri bilmiyor muyum." Dedi.
Eşim de "peki nasıl ödeyeceksiniz" dedi.
Annem düğündeki takılara güveniyordu. (Bizim geleneklerde kız tarafı altın yerine para takarsa onu kız tarafının ailesi alır.) Hatta çok borç olduğu için dayilarima teyzeme para takin altin takmayin dedi. Kiz tarafından geleceklere de cok guveniyordu.
Eşim dedi ki "ya darbe cikarsa ya gök taşı düşerse? Düğünde ne kadar takilacagi, kac kisinin gelecegi bile bellisiz." Dedi.
Annem de dedi ki ben eşime dostuma cok guveniyorum...
Sonuc?
15 temmuz gecesi bizim kinamizdi. Ertesi gün de düğünümüzdü. Kınamızda darbe çıktı! Ve insanlar darbe bahanesiyle düğüne gelmediler... Takı çok az toplandı. Borç takılan paranın neredeyse 3 katıydı. Güler misin aglar misin...
O gunden beri annem eşim için "bunun içine bişeyler girmiş" diyor.