dugun yapanlara soruyorum bi aydinlatin beni kizlarr

Canım ikiniz de çalışıyorsanız 2-3 yılda biter belkı ama eger dugunde beklentınızın altında gelırse cok zor olur toparlanmanız bıraz uzun surebılır..Eve gırmenız ıcın erken evlılıgınız bıraz otursun onu sonra planlayın bence.

Slm kizlarrr, nasipse 2 aya dugunumuz var ama hersey borcl mobilyalara cek yazdirdikk 10 bin tl kadar benim ceyiz hazir diger hali perde vs 12 bin kredi cektkk bunlarin hepsini dugunde takilanlarla kapatmayi planliyoruz yeni evlenen hatunlara sorum olacak siz takilarinizi toplNanlari naptiniz evdeki heswbimiz carsiya uyar mi hala dugun borcu olan ark lar okuyorum ne borcu bunlar cevaplarsaniz sevinirim cok korkuyorum birde aylik 1000 tl ev kredimiz var bi de borc cikarsa bilmiyorum ne yaparzz :25:

Pamukkiz hatun herkes anlatmis biraz da ben anlatayim dedim;)
İki bucuk ay once evlendim dugun esyalar herseyi esim kendisi yapti ama tabii uygun olanlarindan sectik ucuz kirasi olan ev tuttuk anneme cooook uzak mesela:(
Esyalari tekstilci oldugumuzdan tanidiktan ucuza aldik dugunu nakit odeyip indirimli hallettik balayini ben odedim o da borc olmadi su an yok denecek kadar az taksidimiz var ayda 200 gibi ev kiramiz 500lira evimizin mutfak dahil aylik masraflariyla beraber 3000lirayi buluyor ben calisiyorum maasima esim elini bile surmuyor herseyi kendisi hallediyor dugundeki takilar hersey oldugu gibi duruyor kismetse ev almak icin sakliyoruz 50bin liramiz var
Demem o ki ayagini yorganina gore uzatirsan evdeki hesap da carsiya uyar kuzucum
Sana kocaman mutluluklar dilerim

Canim icini karartmak istemem ama esimde oyle takilara guvendi ve malesef o dugunden borclu ciktik..
takilara hic guvenmeyin malesef kapatmiyor.

biz her seyi 2 kişi yaptık aileler yardım etmedi...altınları bozdurup ev aldık üstüne kredi cektik..esya ucuzlarından aldık az aldık öyle cok açılmadık yani...hesap yapsanız oturup ona göre borca girseniz daha mantıklı olur maaşlarınız ne kadar o da önemli..

borçlanmadık da takıları bozdurmadık da,
çünkü herşeyin en hesaplısına gittik.
gerek yokmuş halbuki, biraz daha şatafat yapabilirmişik =)

Slm kizlarrr, nasipse 2 aya dugunumuz var ama hersey borcl mobilyalara cek yazdirdikk 10 bin tl kadar benim ceyiz hazir diger hali perde vs 12 bin kredi cektkk bunlarin hepsini dugunde takilanlarla kapatmayi planliyoruz yeni evlenen hatunlara sorum olacak siz takilarinizi toplNanlari naptiniz evdeki heswbimiz carsiya uyar mi hala dugun borcu olan ark lar okuyorum ne borcu bunlar cevaplarsaniz sevinirim cok korkuyorum birde aylik 1000 tl ev kredimiz var bi de borc cikarsa bilmiyorum ne yaparzz :25:

Canım bende 2 ay önce evlendim. Bizim düğün maliyetimiz kız tarafının çeyizi harici 50 bin lira tuttu. Eşimin çevresi çok genişti borç kapanır diye düşündük ama küçük altın ve paralarla 15 binlara anca toplandı. Araba vardı 25 e o satıldı 14 bin mobilya taksıtımızın 2 binini biz ödüyoruz kartla 12 bini kp oduyor elden. Bazı eşyalar kredi kartla alındı. Borç bitmiyor yani ama bileziklerim ver 200 gr şimdi onları bozuk eve giriyoruz. Kira vermektense kredi öderim dedim. Küçük olsun benim olsun.
Balayına gitmedik 2 gün sakaryada gezdik yetti bize
Ama bana sağolsunlar hiç bişyden kaçıdrmayp herşeyi aldırdılar.
evdeki hesap çarşıya uymaz. hele kiraya gitceksen hiç eşya almaya değmez. özellikle bzalı yatak odası yatklı kltk odası almak çok önemli

inan bana borçla sıkıntıyla olması daha iyi. cefa olmadan sefanın tadı çıkmıyor :31:

Benim de nişanlımın nişandan sonra beyni kaydı, bir dediği bir dediğini tutmamaya başladı. Borcumuz olmasın diye kredi çekmek istemiyor, birikim yapacağım diyor, diğer taraftan bişeye direkt bağlamam diyor birkimimi, ee alınacakları ne ile alacaksın diyorum? Kredi kartı diyor, iyi hoş şimdi al ödemeye başla diyorum, ne acelesi var birikim yapamam diyor, ee nerde kaldı borcumuz olmasın mantığı?

Kaldı ki bana göre borçsuz evlilik olmaz!
:ssz:

Canim icini karartmak istemem ama esimde oyle takilara guvendi ve malesef o dugunden borclu ciktik..
takilara hic guvenmeyin malesef kapatmiyor.

Bizim de çevremiz geniş, bana da sana takı çok takılır diyorlar ama bana da öyle olacağı gelmiyor :)
Bir de hiç ummadığın insanlar, yakın akrabalarından çakallık yiyorsun ya o daha da bir trajikomik oluyor..
:27:

Bizim de çevremiz geniş, bana da sana takı çok takılır diyorlar ama bana da öyle olacağı gelmiyor :)
Bir de hiç ummadığın insanlar, yakın akrabalarından çakallık yiyorsun ya o daha da bir trajikomik oluyor..
:27:

Bizimde cevremiz cok genis , hatta esiminde ama inan bana bizim onlarin dugununfr gosterdigimiz ozenu onlarin hicbiri gostermedi.ozellikle yakin akrabalar cok sasirti bizi ..guvrn olmuyor malesef hicbirine:))

Ailem de eşimde zamanında herkese en kötüsü çeyrek götürmüşler. Ama götürdükleri kadar gelmedi. Özellikle eşimin akrabaları falan neredeyse yok denecek kadar az taktılar. Eşim sağolsun istediğim kadar bilezik almıştı. Şimdi hepsi bankada duruyor. 2 tane kredi borcumuz var, bu aydan sonra kredi kartı borcumuzda bitiyor. Ben şuanda çalışmıyorum, haliyle ekstra bir borcun altına girip stres çekmek istemedik, kirada oturuyoruz. 1,5 2 yıla kadar kredilerde biterse yatırım yapabiliriz, inşallah o zamana kadar bende işe girerim, herşey daha kolay olur. Düğün takılarıyla borç kapatmayı ben kabul edemezdim, ama siz ev almışsınız, haliyle kapatmanız lazım. Bizde ancak ev alırsak bozdururuz.

Back
X