düğün yapıp yapmama sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
822
123
erkek arkadaşım farklı memleketten. dolayısıyla iki düğün olacağını konuşmuştuk. bu sene corona durumu da biterse haziranda söz yapıp üç dört ay sonra da evleneceğiz. yalnız ben düğünleri hiç sevmiyorum. zaten benim şuan buraya gelebilecek kadar yakın arkadaşlarım yok sadece akrabaların olduğu bi düğün olacak. ben kendi şehrimde nikah yapsak erkek arkadaşımın memleketinde düğün yapsak diye düşünüyorum.

ama birincisi burda ailemin taktığı takılar bize nasıl geri dönüş yapacak herkesi nikaha mı çağıracağım. diğeri de ordaki düğün pek hayal ettiğim gibi olmayacak kültür farkından dolayı. ama yine de bana kalsa hiç düğün istemiyorum.

not: düğünleri erkek arkadaşımın ailesi yapıcak. yani yapmazsak elimizde para kalacak gibi bir durum yok.

güncelleme : herkes kına demiş ama kına da düşünmüyorum sanırım yakın arkadaş çevremin olmamasının etkisi. olan arkadaşlarım da evlendi ve farklı şehirlere gitti geleceklerini düşünmüyorum ben sona kaldım :D sanırım sadece nikah ve bir düğün yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kendi şehrimde kına, eşimin sehrinde düğün yaptım. Ha bana kalsa asla yapmazdım ama bizimkilerin son çocuğu onların da ilk çocuğu olunca mecbur yaptık. Yerinde olsam virüsü kullanır ve düğün müğün yapmam.

Butun bu ilet bittiginde salon nikahi yaparsaniz eger cogunluk gelecektir. Dugun baska sehirde oldugu icinde takilari getirecektir. Genellikle boyle yapiyor,ben is durumundan nikahimi erken yapmasaydim by sekilde ilerleyecektim

Eğer orda nikah yaparsanız herkes nikahta takacak tabi ki,ailenizin taktıkları kişiler yani..
Sizin fikriniz daha güzel. Sizin memlekette nikah,öteki tarafta düğün.
2 düğün cok saçma ve yorgunluk bence . Ayrıca 2 masraf olcak
Onun yerine tek düğün olur,yemekli olabilir mesela daha güzel olur falan. Bilemedim.
Hic istemiyorsan yapma gitsin ama icinde kalabilir. 10 sene sonra aaa keşke yapsaydım diye düşünebilirsin iyi düşün derim.

Bende iki düğün yaptım malesef, yorucu ve ekstra stresli, kendi şehrimde kına+düğün eşin şehrinde düğün

Eşimin ailesi düğün düğün diye diretmezse bende asla düğün yapmazdım .Nefret ediyorum düğünlerden, oynamaktan , kalabalıktan .Yorulduğunda cabası .Bana kalsa arkadaş arasında bir eğlence yeterdi .Ailemde yemekli bir Nikah derdi hep .Ama eşimin ailesi istediği için mecbur yaptık .Kimse birşey demiyorsa yapmayın bence

Kendi şehrinde (kına ve) nikah, diğer şehirde düğün. Ona göre de davetiye bastırsin.

Takacak olan gelir takar zaten.

Zaten baştan erkek tarafin iki düğün yüklenmesi saçma. Ama benim aklıma daha cok bu takıldı: Neden şimdiden taki hesabı girdiki araya. Bizim kültürde taki nerde takılsa takılsın gelinin ve damadın (geline takilanlar ona ait o ayri tabi)

Kendi sehrinizde küçük Bi kına (genelde annenler istiyor bunu) ve nikah yapın sadece. Diğer sehirde de düğün olur. Anneniz babanız katılır. Ben öle yaptım, hiç de sorun olmadı. Nikahlarda takı takılıyor zaten. Sorun takı ise yani
erkek arkadaşım farklı memleketten. dolayısıyla iki düğün olacağını konuşmuştuk. bu sene corona durumu da biterse haziranda söz yapıp üç dört ay sonra da evleneceğiz. yalnız ben düğünleri hiç sevmiyorum. zaten benim şuan buraya gelebilecek kadar yakın arkadaşlarım yok sadece akrabaların olduğu bi düğün olacak. ben kendi şehrimde nikah yapsak erkek arkadaşımın memleketinde düğün yapsak diye düşünüyorum.

ama birincisi burda ailemin taktığı takılar bize nasıl geri dönüş yapacak herkesi nikaha mı çağıracağım. diğeri de ordaki düğün pek hayal ettiğim gibi olmayacak kültür farkından dolayı. ama yine de bana kalsa hiç düğün istemiyorum.

not: düğünleri erkek arkadaşımın ailesi yapıcak. yani yapmazsak elimizde para kalacak gibi bir durum yok.

Ben kendi şehrimde kına, eşimin sehrinde düğün yaptım. Ha bana kalsa asla yapmazdım ama bizimkilerin son çocuğu onların da ilk çocuğu olunca mecbur yaptık. Yerinde olsam virüsü kullanır ve düğün müğün yapmam.

ben öyle yaptım.Virüs sağolsun zaten hiç istemediğimiz ailelerin gönlü olsun diye yapılacak düğün müğün iptal oldu bastım adama nikahı aldım evde oturuyorum.:KK14:

Düğünleri bende hiç sevmem. Ama ben iki düğün yaptım. Biri İstanbul’da. Pişman mıyım değilim tabi ki. Çünkü İstanbul’da manzarası güzel olan bir yerde yaptık. Çok da güzel oldu. Yapmasam pişman olur muydum evet olurdum. Eş tayini ile başka şehirden geldiğim için nikahı ailemden çok uzakta yapmıştık. Nikah İçin aldığım elbiseyi bile giyememiştim. O ara sokağa çıkma yasağı vardı. Dolayısıyla düğün yapmak zorundaydım. Kına da yaptım. Nişan da büyük bir organizasyonla oldu ona pişmanım. Kına da daha küçük olabilir sadece ailenin katıldığı. Nikah imkanım olsa kesinlikle sadece nikah yapardım İstanbul’da. Düğün istemezdim. Nikah imkanınız varsa bulunduğunuz şehirde nikah yapın. Düğün kadar yorucu olmaz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X