• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün yapmadan evlenmek

Kesinlikle :)
Birde ben hoşlanmıyorum. Yıllardır herkes aynı şeyleri yapıyorlar.
Balayı çok daha cazip
Aynen zaten daha evlenmemize en az 1 yıl var ama o da benim gibi düşünüyor en kötü ileride ev almak için kenara koyarız 4 saat için harcamaktansa :)

Ben de nişan/söz ve kınadan fedakarlık edip küçük de olsa bir düğün yapmak isterdim.

Bahçesi olan bir tanıdığınız varsa onun bahçesinde çimenlerde mis gibi masrafsız kır düğünü yapabilirsiniz:)
bahçesi olan tanıdıkta beleşe yerleşmek ne tuhaf:)))

bence de nikah yeter arkadaşım, boşuna uğraşmayın
hatta ben kına da yapmayacağım, kocamı alacağım nikahı basacağım

İstemediğim halde düğün yapıldı, gıcık oldum, gerçekten mutsuz oldum. Düğün resimlerime bakmıyorum bile! Dünyanın masrafı da üstümüze yük oldu. Lütfen kimseyi dinlemeyin, canınız ne istiyorsa onu yapın.

Bahcesinde cim olan bir evde oturuyor olsaydiniz bunu teklif dahi etmezdiniz emin olun:) benim bi akrabam arkadasim rica etse hayir derim cunku aylardir cimleri adam etmek icin ustune bile basmiyoruz. O kadar kisi cignedikten sonra geride cim kalmaz :) halka acik park bahce dekiler ne kullaniyor cok merak ediyorum heryer yemyesil:)
Saka bi yana ben kina gecesi kendi memleketimde muzikli eglenceli yaptim. beyaz abiye giydim gelinlik gibiydi. Ertesi haftasonu da baska sehirde oturdugumux icin nikah yaptim. Onda bile yoruldum yani. Bence en guzeli hem kimsenin icinde gobek atmasi kalmadi hem de kucuk capta oldu masraf olmadi. Biz de yurtdisinda tatil yaptik cok guzel oldu. Gelinlik ve damatligi bile odunc bulduk. Ha istesem vakkodan da alamaz miydim alirdim, guzel bi mekanda dugun fe yapardim ama hem bir ikinci el araba parasi harcayip hem de kimseyi memnun edemeyecegimin bilincinde olarak hareket ettim. Zaten dugun sevmem. Ciftetelliden hazzetmem ankara havasinda kusarim. E anne babamin koyunun davetli oldugu dugunde caz calamayacagim icin ,dugunde kimseye cocuklarinizi getirmeyin diyemeyecegim icin, kisacasi istedigim dugun olmayacaksa hic olmasin dedim. Iyi ki demisim. Maksat evlenmek ya. Esim diyebilmek. Yoksa elbise caput hepsi teferruat:)
Arazisi 1000m2 çim bahçesi olan bir evde oturuyorum:)
Ben kendimden düşünüp böyle bir öneri sunmuştum çünkü yakın bir dostumun düğününü bahçemde yapması benim çok hoşuma giderdi.Çimler çok çabuk uzayan şeyler zaten, yeni kesilmişken çok uygun basıyoruz sürekli.çim hesabı yapmak aklımın ucundan geçmedi valla :D

bahçesi olan tanıdıkta beleşe yerleşmek ne tuhaf:)))
Beleşe yerleşmek ne alaka illa gerekiyorsa masraflar kadar cüzi bir miktar ödersiniz ancak benim kastettiğim buna gerek olmayacak bir samimiyetin olduğu bir dosttu.Kendimden düşündüm.Alttarafı 3-4 saat bahçe kullanılacak, ben bahçemi verirdim arkadaşıma :D

Beleşe yerleşmek ne alaka illa gerekiyorsa masraflar kadar cüzi bir miktar ödersiniz ancak benim kastettiğim buna gerek olmayacak bir samimiyetin olduğu bir dosttu.Kendimden düşündüm.Alttarafı 3-4 saat bahçe kullanılacak, ben bahçemi verirdim arkadaşıma :KK70:
Ben bizim bahçemizde böyle bir şeye asla müsaade etmem, banane canım el alemin düğününden, akrabalarından, düğün telaşı ve triplerinden :) tabi siz verin ne hoş olur bahçenizi kullanan dost için :D

Merhaba arkadaşlar 7 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevdiğim suan askerde astegmen inşallah seneye mayis gibi gelecek. Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat ikimizde düğünlerden hoslanmiyoruz. Ben bu konuyu iyice düşündüm güzel bir kına gecesi ardindan sadece yakin akrabalari çağırdığımiz bir nikah, dis fotograf çekimi olsun istiyorum. Nikahta gelinlik giymek istiyorum zaten kina gecesinde de eğlenmis olacağız. Yaşadığımız şehirde çok fazla akrabamiz yok oyle pek bi takı da olmaz zaten. Bir gece için çok fazla masraf gibi geliyor onun yerine güzel bir balayı yaşamak istiyorum belki yurtdışı bile olabilir. Bu şekilde evlenenler var mi veya etrafında boyle yapanlar ? Sizin dusuncelerinizi de merak ediyorum. Sizce ailemizi ikna edebilir miyiz ikimizde evin en büyük çocuklariyiz ve ilk evlenecek çocuklariyiz.
Bizde eşimle bu şekilde evlendik halada iyiki böyle yapmışiz diyoruz

Merhaba arkadaşlar 7 yıldır devam eden bir ilişkim var. Sevdiğim suan askerde astegmen inşallah seneye mayis gibi gelecek. Seneye yazın evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat ikimizde düğünlerden hoslanmiyoruz. Ben bu konuyu iyice düşündüm güzel bir kına gecesi ardindan sadece yakin akrabalari çağırdığımiz bir nikah, dis fotograf çekimi olsun istiyorum. Nikahta gelinlik giymek istiyorum zaten kina gecesinde de eğlenmis olacağız. Yaşadığımız şehirde çok fazla akrabamiz yok oyle pek bi takı da olmaz zaten. Bir gece için çok fazla masraf gibi geliyor onun yerine güzel bir balayı yaşamak istiyorum belki yurtdışı bile olabilir. Bu şekilde evlenenler var mi veya etrafında boyle yapanlar ? Sizin dusuncelerinizi de merak ediyorum. Sizce ailemizi ikna edebilir miyiz ikimizde evin en büyük çocuklariyiz ve ilk evlenecek çocuklariyiz.

Ben öyle yaptım. Borçsuz, dertsiz tasasız evlendik. Şimdi mis gibi gezip tozuyoruz. Bizimle aynı dönemde evlenenler borç ödemekten evden dışarı çıkamıyor malesef. Belediyede nikah yaptık , üstüne de bi restoranda birinci dereceden akrabalarla yemek yedik çok da güzeldi. Kesinlikle tavsiye ederim.

Kına yerine basit bir düğün de olur

Yani kına ve nikah olunca misafirlere de iki ayrı kıyafet vs oluyor

Kokteyl tarzı bir düğün ile evlendim

Nikah oldu bir dans açık hava çimenlik vs biraz oyun bitti

Ya da işte nikahtan sonra bir yerde basit öğlen yemek

Kına da hem size hem misafire masraf olacak zira

Ben bizim bahçemizde böyle bir şeye asla müsaade etmem, banane canım el alemin düğününden, akrabalarından, düğün telaşı ve triplerinden :) tabi siz verin ne hoş olur bahçenizi kullanan dost için :KK70:
Yakınım el alem değildir benim için.Bugün ben onun ihtiyacına koşarım yarın o bana.Paylaşmanın anlamı budur.Böyle fesat düşünceyle düşünecekseniz günahınızı bile vermeyin siz.

Yakınım el alem değildir benim için.Bugün ben onun ihtiyacına koşarım yarın o bana.Paylaşmanın anlamı budur.Böyle fesat düşünceyle düşünecekseniz günahınızı bile vermeyin siz.
Katılıyorum zaten yakın arkadasina verebileceğini söylemiş neden yabancı el alem olsun ki. Ayrıca ben yer olarak demiyorum genel olarak düğünden hoşlanmıyorum üstelik eğer bi düğün yapılacaksa çok güzel sahane birşey olmalı. Kiytirik sacma sapan düğün olacağına hic olmasin. siradan seyleri sevmiyorum.

dugun gelenegimizi bari sacma deyip abeslestirmeye calismayin ya..atalarimizdan kalma bir gelenek bir kere oluyor neyinden hoslanmiyorsunuz..bundan bi 20 sene sonrasini dusunemiyorum ya bu dusunce herkeze asilanacak galiba...dugun sacma olmasi dusuncesi...son dugunleri mi yasiyoruz ne?

dugun gelenegimizi bari sacma deyip abeslestirmeye calismayin ya..atalarimizdan kalma bir gelenek bir kere oluyor neyinden hoslanmiyorsunuz..bundan bi 20 sene sonrasini dusunemiyorum ya bu dusunce herkeze asilanacak galiba...dugun sacma olmasi dusuncesi...son dugunleri mi yasiyoruz ne?
Ben herkesin düşüncesine saygı duyuyorum fakat bu da benim düşüncem. Bana gore saçmalıktan ibaret. Bence bu gunlere kadar düğün adetinin gelmesi anormal... Bu arada herkeze değil 'herkese'

Ben herkesin düşüncesine saygı duyuyorum fakat bu da benim düşüncem. Bana gore saçmalıktan ibaret. Bence bu gunlere kadar düğün adetinin gelmesi anormal... Bu arada herkeze değil 'herkese'
iste bu dusunce ilerde genc kizlar tarafindan benimsenecek bence..bir gelenegimizi daha kaybetmek uzereyiz..

İsteyip istememek sevip sevmemek de tercih meselesi,neden saygı duymuyorsunuz? İlla olmak zorunda değil kimse bir gece için binlerce lira ödemek zorunda da değil.

Konu sahibi şimdiden hayırlı olsun,düğün sevmeyenlerdenim bende nikah sonrası restorantta kutlama planı yapıyorum. Milleti eğlendirmektense o parayla güzel bir balayı yapabilirsiniz :)

Back
X